18.01.22, 12:05
Lubicie, robicie samemu w domu? Ja lubie szukam sposbow aby dodac troche warzyw do kluchow - poki co pasuje mi marchew i pekinska ale szukam inspiracji. Sos gotowy, czy same robicie?
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Pad thai 18.01.22, 12:13
      lubisz w szczegolnosci makaron ryzowy bo Pad Thai to na ryzowym
      • leosia-wspaniala Re: Pad thai 18.01.22, 12:25
        No co ty nie powiesz big_grin
        • princesswhitewolf Re: Pad thai 18.01.22, 12:30
          dziwny komentarz
          Na innych to robie a na ryzowym mniej wiec sie nie wypowiem i do ryzowego to inne warzywa i podejscie bo jest delikatniejszy
      • huang_he Re: Pad thai 18.01.22, 12:30
        Ooo, naprawde?
        • princesswhitewolf Re: Pad thai 18.01.22, 12:31
          no moze nie naprawde i robi to ale modyfikowane.
      • triismegistos Re: Pad thai 18.01.22, 13:22
        Szok 🙀
    • y_y Re: Pad thai 18.01.22, 12:26
      cebula (malo), por (wiecej), pak choi (na koncu zeby nie rozmiękł) kiełki fasoli mung (caly sloiczek).
      Sos gotowy biorę.
      ommomnom znów mam smaka...
    • leosia-wspaniala Re: Pad thai 18.01.22, 12:26
      Nie, dla mnie jest za słodki. Ale jakbym robiła dodałabym dymkę, paprykę albo szalotkę. Kapusta pekińska nieeee.
    • triismegistos Re: Pad thai 18.01.22, 13:40
      Najbardziej lubię z wędzonego tofu i kurczaka. Z warzyw kiełki fasoli, pieczarki, dymka i chili (u mnie sporo). Sos robię własny, z tamaryndu, sosu rybnego i erytrytolu- kiedyś z cukru palmowego, ale teraz nie chcę jeść cukru jako takiego. Na wierzch orzechy, szczypiorek i kolendra. Lubię na etapie smażenia wrzucić listek kaffiru
    • bigimax4 Re: Pad thai 18.01.22, 13:43
      320 g crunchy veg , such as asparagus, purple sprouting broccoli, pak choi, baby corn
      80 g beansprouts

pekinska to troche odlot
    • piataziuta Re: Pad thai 18.01.22, 13:50
      U mnie marchew, pieczarki, pak choi, kiełki, szczypior, kolendra, tofu, nerkowce, groszek cukrowy/zielony/bób/zielona fasolka, papryczka chili.

Sos robię sama - z tego co mi wpadnie w ręce i marynuję w nim tofu. Najczęściej jest to mieszanina sosu sojowego, papryki słodkiej, wędzonej, gochugaru, tamaryndu, tahini, octu ryżowego/limonki i odrobiny syropu klonowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka