bergamotka77 22.01.22, 23:32 Kto ogląda i jest zainteresowany tym serialem? Lubię tematykę bliskowschodnia i Izrael Serial oglądam zafascynowana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tokyocat Re: Dziewczyna z Oslo 22.01.22, 23:44 Ja. Ale i tak najlepsza jest Fauda. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Dziewczyna z Oslo 22.01.22, 23:59 O dzięki. Lubię filmy i seriale izraelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Dziewczyna z Oslo 23.01.22, 04:58 Dla mnie jakiś strasznie dziwny. Szczególnie główna bohatera szalenie naiwna, tak po "skandynawsku". Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Dziewczyna z Oslo 23.01.22, 10:57 A czego się spodziewać po Norwezce? Nie jest łatwo przeskoczyć do zupełnie innego świata i w tak dramatycznych okolicznościach. Ale że jej prostolinijność była denerwująca, to fakt - w czasie jej "negocjacji" w Gazie o mało zawału nie dostałam. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dziewczyna z Oslo 24.01.22, 10:00 Tego, że skoro rzekomo brała udział w negocjacjach w latach 90-tych, powinna mieć minimum wiedzy na temat specyfiki politycznej, społecznej i obyczajowej regionu. Baba była tak potwornie irytująco głupia, niezręczna i nietaktowna, że słabo się robiło. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Dziewczyna z Oslo 23.01.22, 10:43 Ciekawy, ale Fauda lepsza. Jest jeszcze Kalifat o islamie w postreligijnym szwedzkim społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Dziewczyna z Oslo 23.01.22, 10:46 Kalifat świetny. Dzięki za polecajkę "Dziewczyny...". Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Dziewczyna z Oslo 23.01.22, 11:04 Kalifat bardzo mi się podobał ale "Dziewczyna..." 3/10 Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Dziewczyna z Oslo 23.01.22, 10:51 OT Skoro jesteśmy przy serialach bliskowschodnich - ktoś mi kiedyś polecił serial turecki, zupełnie nie "turecki", głęboki, mądry, dający do myślenia - tytuł jednowyrazowy i kojarzy mi się z filozofią, a za Boga nie potrafię sobie przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Dziewczyna z Oslo 23.01.22, 10:53 Wolę Faudę, choć jest jeszcze smutniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Dziewczyna z Oslo 23.01.22, 10:57 Próbowałam, ale jednak nie. Juz po 10 minutach wiadomo, w którą stronę pojdzie akcja i jak się zakonczy. Fauda lepsza, ale powinni zakończyć na jednym, maks dwóch sezonach. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Dziewczyna z Oslo 23.01.22, 10:58 Nie oglądałam ale dzięki za tip , poszukam Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Dziewczyna z Oslo 23.01.22, 10:59 6.1 na filmwebie i komentarze tamże - dla mało wymagających? Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Dziewczyna z Oslo 23.01.22, 11:44 Nie porwał mnie. Kalifat zdecydowanie lepszy. Faudę zakończyłam na 1 sezonie. Lubiącym bliskowschodnie klimaty polecam W sieci kłamstw z Di Caprio i Markiem Strongiem (przyćmiewa Leo w tym filmie i przywołuje zboczeńskie myśli Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Dziewczyna z Oslo 23.01.22, 21:59 Dobra, jestem w połowie ... ziew dla europejczyków. Wolę ichszejsze, gdzie się nie "bawią" tylko jest rozpierducha i rzeź, czyli jak w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Dziewczyna z Oslo 24.01.22, 09:54 Na początku nawet dało się oglądać. Potem to już Bond przez MI. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dziewczyna z Oslo 24.01.22, 10:02 Obejrzałam nie do końca, główna bohaterka swoją głupotą i brakiem wyczucia, nie do usprawiedliwienia, jeśli była ekspertem i w zespole negocjatorów, doprowadzała mnie do szału. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Dziewczyna z Oslo 24.01.22, 10:55 No, nie? Aż trudno uwierzyć, że tak skonstruowano tę postać. Zwykła Norweżka Ok, ale ekspertka znająca realia Bliskiego Wschodu? Niewiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Dziewczyna z Oslo 24.01.22, 11:09 Serio, lubię czasem obejrzeć film o tematyce bliskowschodniej, ale tu postać dno i kilo mułu. Ekspertka, która nie trybie, że jej zdanie jako samotnej kobiety z Europy ma zerową wartość sprawczą i nie ma prawa być potraktowana po partnersku, a rzuca się decydować. Odpowiedz Link Zgłoś