Dodaj do ulubionych

Ciągle to samo

26.01.22, 20:57
Czy chce wam się robić te tysiące powtarzanych czynności codziennie czy się zmuszacie?
Od jakiegoś czasu zwyczajnie mi się nie chce, chyba tylko mycie zębów mam nawykowo i robie to automatycznie ale reszta czynności malowanie się, sprzątanie, składanie prania itd mnie męczą bo to jest never ending story.

Gdy pomyślę ile powtarzanych czynności robię codziennie i w kółko to samo zamiast zająć się życiem, czymś kreatywnym to ręce opadają. I tak oczywiście wiem że tak wygląda życie ale widzę jaki to bezsens jest i spokojnie można by zrezygnować z robienia wielu rzeczy a świat by się nie zawalił.
Obserwuj wątek
    • podaje_haslo_okon Re: Ciągle to samo 26.01.22, 21:01
      Właśnie walczę ze sobą od godziny, bo mi się nie chce sprzątać kuwety. Ale z tego zrezygnować nie bardzo mogę. Natomiast ja odpuszczam to co mogę, malowanie się, prasowanie, ścielenie łóżka, to nie dla mnie.
    • rich_coconut Re: Ciągle to samo 26.01.22, 21:02
      big_grin
      Już zrezygnowałam z czego tylko się da, a resztę zoptymalizowałam. Miałam taką fazę, że takie czynności mnie irytowały. Teraz nie. Po prostu trzeba je zrobić. Samo życie smile
    • mama0208 Re: Ciągle to samo 26.01.22, 21:03
      Mnie bardzo wkurza ta powtarzalność... np wiosna zakładanie ogródka, za rok to samo
    • liliawodna222 Re: Ciągle to samo 26.01.22, 21:04
      Domową krzątaninę lubię, odpręża mnie wink Czymś kreatywnym zajmuję się w pracy.
      • nickbezznaczenia Re: Ciągle to samo 26.01.22, 21:08
        To tak jak ja. smile
    • perspektywa Re: Ciągle to samo 26.01.22, 21:15
      Czasami wnerwia mnie gotowanie ale wtedy zamawiamy coś z dowozem. Gotuję tylko szybkie i proste rzeczy, na kilka dni czasem i wtedy część mrożę. Chyba najbardziej nie lubię tego wymyślania, bo mam dwa typy o różnych gustach kulinarnych i czasmi mnie to męczy. Dobrze, że mąż je wszystko i jeszcze szczęśliwy, że sam nie musi gotować. Też nie lubi gotować i gorzej mu to wychodzi. Rzadko gotuje. Niestety garkuchnia to moje królestwo. On jest za to królem sprzątania łazienek.
    • jowita771 Re: Ciągle to samo 26.01.22, 21:18
      Malować mi się nie chce, czasem się pomaluję, najczęściej nie i nie mogę zrozumieć, że kiedyś malowałam się codziennie. Bo w zasadzie po co?
    • nigdynigdynigdy84 Re: Ciągle to samo 26.01.22, 21:20
      Próbowałam olać wieczorne ogarnianie kuchni.
      Ale rano wchodziłam tam na takim wkurwie że brak słów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka