Dodaj do ulubionych

Ferie z covidem

26.01.22, 23:01
Co wejdę na FB, to ktoś próbuje pozbyć się miejsca na zimowisku, rezerwacji po atrakcyjnej cenie czy zwyczajnie grzecznościowo informuje, że zwalnia termin tu i tu, bo wirus. Właśnie zadzwonili znajomi czy z nimi nie pojedziemy, bo towarzystwo na kwarantannie. Macie podobne obserwacje, doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • gaskama Re: Ferie z covidem 26.01.22, 23:05
      Nie. I oby tak zostało. Za 2.5 tygodnia wyjeżdżamy na narty. Syn ze swoją paczka, my ze znajomymi.
      • mia_mia Re: Ferie z covidem 26.01.22, 23:08
        Oby, bo my byśmy może nawet pojechali, bo lubimy tych ludzi, ale początek wyjazdu zahacza o izolację naszego własnego dzieckasmile
    • kasia_kar Re: Ferie z covidem 26.01.22, 23:05
      Trochę tak bo mieliśmy jechać z rodziną do dużego wynajętego dla nas wszystkich domu a ich dzieci zachorowały na ospę. Przez kilka dni próbowaliśmy znaleźć kogoś ze znajomych kto z nami pojedzie w zamian, ale nie udało się i pojechaliśmy sami.
    • anilorak174 Re: Ferie z covidem 26.01.22, 23:06
      Nie. Cisza i spokój.
    • little_fish Re: Ferie z covidem 26.01.22, 23:18
      U nas ferie właśnie dobiegają końca. Już pisałam, że w sobotę, tuż po zakończeniu zajęć jeden z kolegów syna okazał się pozytywny. I to właściwie wszystko o czym wiem. Jedno dziecko zaliczyło obóz w pierwszym tygodniu, my z drugim wracamy jutro. Przypuszczałam, że się zachorowania rozsypią po powrocie do szkoły, ale przed nami miesiąc zdalnego ...😟
    • runny.babbit Re: Ferie z covidem 26.01.22, 23:39
      Nie, za to czytałam dziś na gazecie radosny w tonie artykuł, że na Podhalu szykują się żniwa stulecia, bo jest tyle turystów, telefony się urywają etc. Co za mendy, jeszcze wczoraj szczuli na dzieci, ale zimowiska, kolonie, pełne hotele, restauracje itp. absolutnie ich nie ruszają.
      • anilorak174 Re: Ferie z covidem 26.01.22, 23:43
        A ja czytalam ze na Podhalu pomstują na zdalna bo turysci internet zabierajo i biedne dzieci mają problem.
        • runny.babbit Re: Ferie z covidem 27.01.22, 07:56
          Oczywiście, bo to się pięknie klika, przecież głupi nie są i wiedza że większość Polaków nie znosi górali, więc prowokują takie komentarze jak twój. A przecież jak Asia pisała, to nie wcale nie jest wydumany problem i na wioskach zdalne to często kłopoty z infrastrukturą.
          No, ale zawsze fajnie poszydzic mniej lub bardziej otwarcie ze ściany wschodniej i górali.
          • anilorak174 Re: Ferie z covidem 27.01.22, 08:00
            Ja nie szydze.
            • runny.babbit Re: Ferie z covidem 27.01.22, 08:32
              Spoko, ale poczytaj komentarze pod, ich ton był przecież do przewidzenia.
          • nocnamagia Re: Ferie z covidem 27.01.22, 08:33
            Ja też o tym słyszałam dzisiaj w zetce
      • araceli Re: Ferie z covidem 27.01.22, 08:33
        runny.babbit napisał(a):
        > Nie, za to czytałam dziś na gazecie radosny w tonie artykuł, że na Podhalu szy
        > kują się żniwa stulecia, bo jest tyle turystów, telefony się urywają etc. Co za
        > mendy, jeszcze wczoraj szczuli na dzieci, ale zimowiska, kolonie, pełne hotele
        > , restauracje itp. absolutnie ich nie ruszają.

A co mają 'ruszać'? Dziennikarze są od opisywania rzeczywistości - szczucie jest tylko w twojej głowie.
    • trut_u Re: Ferie z covidem 27.01.22, 08:09
      Tak, sami pewnie odwolalamy. Teraz chorujemy, ale dzięki temu, że każdy w domu ma się testować po kolei, nie wyrobimy się pewnie ze wszystkimi izolacjami uncertain
      • lifecolor Re: Ferie z covidem 27.01.22, 09:00
        Jak chorujecie to nie ma potrzeby testowac się po kolei, tylko wszyscy za jednym zamachem. Po kolei to jak czekasz na negatywny wynik testu i chcesz być zwolniona z kwarantanny.
    • lucky80 Re: Ferie z covidem 27.01.22, 08:29
      u nas jedni mają kwarantannę, a drudzy złamali rękę. Reszta jedzie, więc tak - minimum 1 rodzinie covid zmienił plany.
    • lauren6 Re: Ferie z covidem 27.01.22, 08:52
      Mamy. Znajomym właśnie przepadły wyjazdy kolonijne dzieci, bo cała rodzina jest ukoronowana.
    • kotejka Re: Ferie z covidem 27.01.22, 09:02
      No u nas bylo o krok
      Przyszło info o kwarantannie że szkolnego kontaktu, kiedy dziecko szczęśliwie obozowalo już 500 km od domu od czterech dni
      Na szczęście nikt się nie wyglupial, więc pobyt do końca upłynął zdrowo i radośnie
      Wrócił do domu na ostatni dzien kwarantanny, nad czym nie ubolewał. Bo pogoda sparszywiala i odsypial
      Niestety jednak nie udało nam się klepnac nart na kolejne dni, bo widze, że posiadacze górskich apartamentów cwaniackim wystawiają jedynie bezzwrotne oferty, a to niestety trochę strach w dzisiejszym.wariactwie,.może za jakiś czas
      Na szczęście mamy blisko na stoki,.więc jednodniowe wypady są ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka