Dodaj do ulubionych

Panorama płci

29.01.22, 08:19
dla opinii publicznej: podejrzliwie traktujcie uogólnienia na temat postaw młodych ludzi, pytajcie o różnice genderowe, starajcie się zrozumieć ich przyczyny i skutki;
dla samych kobiet: postawcie na to, co was odróżnia od mężczyzn, domagajcie się praw do wcielania w życie swoich wartości i swojej wrażliwości;
dla polityków i polityczek prodemokratycznych: wykorzystajcie potencjał kobiecego elektoratu, nie bójcie się większej tolerancji, otwartości, powagi i troski o sprawy publiczne, a także postawcie na liderki i przywódczynie;
dla przyszłości nas wszystkich: budujmy społeczeństwo, w którym zabrzmi głos kobiet zatroskanych, odpowiedzialnych, wrażliwych na potrzeby innych, nastawionych na porozumienie i współpracę. Ktoś mógłby nawet powiedzieć, że będzie to lepszy świat. Tej ostatniej hipotezy nie da się niestety sprawdzić w żadnym sondażu.

jestem za choć brakuje partii o takim programie
Obserwuj wątek
    • jowita771 Re: Panorama płci 29.01.22, 11:28
      A mnie się nie podoba, zakłada jakies bliżej nieokreślone, a istotne różnice między kobietami a mężczyznami. Rozumiem, że nie chodzi o różnice anatomiczne, więc pewnie charakterologiczne, a te mają się nijak do płci. I podkreślanie kobiecej wrażliwości. A już "wrażliwość na potrzeby innych" uruchamiają mi wyjący alarm, bo to wstęp do zrobienia z kobiet opiekunek, oczywiście darmowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka