Dodaj do ulubionych

Jaki orbitrek?

10.02.22, 13:02
Polećcie sprawdzoną markę, nie dla supersportowca, ale żeby tej zimy/wiosny się rozruszać przed sezonem.
Obserwuj wątek
    • iberka Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 13:08
      Taki, który Ci się spodoba jako wieszak na ubrania wink
    • picathartes Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 13:17
      Schody na klatce schodowej w te i we wte przez 3-20 minut (zwiększać czas w miarę wzrostu formy).
      Szybki marsz 30-45 minut po okolicy.
      Jogging/ bieganio-chodzenie dla mniej usportowionych; zaczynać od 12-15 minut, powoli zwiększać czas "biegany" aż będzie się w stanie przebiec jednostajnym powolnym tempem minimum 30 minut.

Orbitrek = jak powyżej, żeby pasował do wystroju mieszkania jako wieszak na ciuchy.
      Nie ujmując niczego orbitrekom, bo to dobre maszyny są, jeśli ktoś korzysta, nie znam ani jednej osoby, która korzystała z tego ustrojstwa regularnie dłużej niż przez 2 miesiące. O dwa nieba taniej wyjdzie karnet na najbardziej wypasioną siłownię i skorzystanie przez dwa miesiące ze sprzętu tam dostępnego.
      • mashcaron Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 13:24
        O przepraszam, ja korzystam regularnie, 3-4 razy w tygodniu od dwóch lat:p
        Za to mężowa maszyna do wiosłowania służy do obijania moich palców u stóp suspicious
        • picathartes Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 13:25
          > O przepraszam, ja korzystam regularnie, 3-4 razy w tygodniu od dwóch lat:p

Jestem pełna podziwu!
          • mashcaron Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 13:28
            Dziękuję!
            A,mam taki zwykły z Decathlonu, Domyos, bez wodotrysków. Nie wiem, czy go polecam, bo innego nigdy nie miałam:p
            • milupaa Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 15:15
              A jak efekty??
              • mashcaron Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 15:55
                Najpierw zrzuciłam 12kg a teraz trzymam wagę:p
      • elenelda Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 14:35
        Ja co prawda orbitrek dopiero planuję, ale na rowerze stacjonarnym zasuwam codziennie od 5 lat. Moi rodzice od trzech. Siłownię za darmo mam 4 piętra niżej, ale nie lubię. Wolę mój własny sprzęt i ćwiczenia zaraz po wstaniu z łóżka. Szybko się przebieram, piję wodę, włączam Netflix i jadę 20 kmsmile
      • mae224 Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 14:54
        Niestety, mam dziwne godziny pracy - pomiędzy 7 a 21, jestem w domu, mogę poćwiczyć, mam przerwy w ciągu dnia, ale nie na tyle, żeby wskoczyć w dres, pobiegać, wrócić, wziąć prysznic i znów być online, rano jestem nieprzytomna, wieczorem podobnie, w weekend chodzę z kijami, potrzebuję czegoś na te przerwy właśnie.
      • snakelilith Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 17:28
        picathartes napisał(a):

> Orbitrek = jak powyżej, żeby pasował do wystroju mieszkania jako wieszak na ciu
        > chy.
        > Nie ujmując niczego orbitrekom, bo to dobre maszyny są, jeśli ktoś korzysta, ni
        > e znam ani jednej osoby, która korzystała z tego ustrojstwa regularnie dłużej n
        > iż przez 2 miesiące. O dwa nieba taniej wyjdzie karnet na najbardziej wypasioną
        > siłownię i skorzystanie przez dwa miesiące ze sprzętu tam dostępnego.
        >
        >
        >

Orbiterek to coś, co się depcze prawda? Ja mam rower stacjonarny i to najlepiej zainwestowane według mnie pieniądze w sport. Nienawidzę siłowni, wytrzymałam tam zaledwie 3 miesiące. Wolę popedałować w piżamie, gdy za oknem wieje albo pizga żabami. Albo w środku nocy. Albo przy wieczornym filmie. Albo w przerwie między gotowaniem obiadu, a następnym ciągiem home office. Przejechałam na nim więcej niż 10 tys kilometrów (bo od tej liczby licznik znowu zmienia się na zero), a mój mąż zaczyna od tego dzień od wielu lat. Do tego plank, trochę rozciągania i masz ekonomiczny czasowo codzienny trening. Spacer czy marsz na zewnątrz albo wyjście na basen to robi się dodatkowo i nie każdy ma na to czas.
    • asiairma Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 13:56
      Pojechałabym do jakiegoś marketu sportowego i siadła na nim. Trzy rowerki w 40letnim życiu zużyłam. Za każdym razem wsiadam na nie w sklepie i porównuje. Jak zamówisz polecony lub online to wsiądziesz i będzie "ok". A mogłoby być lepiej niż "ok" i to akurat nie kwestia tylko marki czy ceny.
      • mae224 Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 15:20
        Byłam, ale markety teraz naprawdę mają słabą ofertę, te, które były w markecie na d nie były bardzo stabilne, a w innym sklepie - sam takie prof za 11 tys 😳
    • bei Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 16:30
      Kijki! Idź na spacer z kijkami, robisz ten sam ruch, co na orbitreku.
      Miałam kettlera, prawdziwy wypaśny, cichutki, wielkie koło zamachowe, testowany przez 6 nastolatków z liceum na raz-po trzech stało na pedale. Ćwiczyliśmy z mężem przez pół roku, i wróciliśmy do biegania i spacerow po okolicy. Oddałam do szkoły, do koła SKS . Kupiony był w makro na promocji.
    • ykke Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 17:05
      Jaki orbitek? Zależy co chcesz na nim wieszać 😆
    • primula.alpicola Re: Jaki orbitrek? 10.02.22, 17:13
      Taki, żeby było wygodnie wieszać ubrania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka