Dodaj do ulubionych

Majtki menstruacyjne

18.02.22, 16:30
Czy któraś korzysta z takich gatek podczas miesiączki, czy to się w ogóle sprawdza? moot.pl/produkt/majtki-menstruacyjne-3-szt-w-promocji/?fbclid=IwAR35AM12xsCF4o1jcPKTRPRnwQbWJBX_hQKohdzVHTVcz7zGBxeDw7Bsk68
Obserwuj wątek
    • dvdva Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 16:33
      Mam chyba lunę, używam dodatkowo, nie zamiast. Przecieków nie było
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 16:49
      Mam, używam, ale sorki, nie za taką cene. Na chinskim ali 10% tej ceny. Oczywiscie jako dodatkowe zabezpieczenie, bo mam bardzo obfite miesiacvzki. Od czasu uzywania, nie mam zadnych niespodzianek.

A do strony która podalas, to zblizalabym sie z dlugim kijem, bo taka troche dziwna. No i wlasciciel Mahomed MEBAREK (nie tak zebym jakos byla rasisowska) ale by mnie niepokoilo
      • edycja_kopiuj_wklej Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 16:51
        A jakbys szukala na ali to bierz numer albo 2 wieksze. Dla siebie kupilam L i musialam oddac corce, która ma tylek eskowy
      • ivaz Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 17:02
        Czyli jak ja mam normalne miesiączki tj. nie bardzo obfite, mogłabym je nosić same bez podpasek i tamponów?
        • hanusinamama Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 17:13
          NO nie wiem. One powstały z myślą o azjatkach. One mają bardzo (bardzo!!!) skąpe miesiączki. Myśle ze taka zwyczajna "europejska" miesiączka je pokona. Ja mam na noc, bo boje sie ze mi kubeczek przecieknie...ale nie odwazyłabym sie założyć ich zamiast kubeczka
          • ichi51e Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 19:28
            azjatki nie maja bardziej skąpych miesiączek niż inne rasy. od 20 lat używam azjatyckich majtek okresowych i raczej zastanawia mnie ich niepokonana technologia kosmiczna - mam wrażenie ze wszystko biorą na klate...
            ale teraz przymierzam się do nowego zakupy u chyba się już zdecydowałam na sistersrepublic - fajna reklamę maja. do tego podoba mi się ze sprzedają zestawy wiec nie muszę się zastanawiac co brać.
            • hanusinamama Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 19:35
              Mają. Poczytaj sobie o problemie z kupieniem tamponów czy podpasek bardziej chlonnych niż zwykła wkłądka w Azji. Kuzynka była rok w Korei w czasie studiów. Zastanawiało ją jakim cudem Koreanki dają radę z takimi mikro podpaskami. One mają bardzo skąpe okresy
              • ichi51e Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 20:16
                fakt maja bardzo cienkie podpaski ale one są bardzo chłonne. Jedyny czynnik jaki potencjalnie widzę to azjatki są generalnie mniejsze i szczuplejsze. ale nie sadze ze gdyby odjąć ten czynnik wyjdzie ze krwawią mniej czy więcej. Były badania ze białe kobiety maja minimalnie dłuższe okresy niż Murzynki ale jak to się ma do obfitości nie mam pojecia. Fakt ze jak człowiek zobaczy azjatycjka podpasek nie może uwierzyć ze to da rade
                • marta.graca Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 22:02
                  Ja jestem niska i szczupła, a okresy mam takie, że można się utopić. Co to w ogóle za związek wymyślony?
                • berdebul Re: Majtki menstruacyjne 19.02.22, 00:44
                  Afrykańskie podpaski są super chłonne, najlepsze jakie miałam i dużo lepsze od azjatyckich.
              • milupaa Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 22:01
                To dziwne bo oznacza ze rośnie im bardzo cienkie endometrium, które się właśnie podczas miesiączki złuszcza. Jak one w ciążę zachodzą.
            • mamalgosia Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 20:32
              Tak nie wyglada chlorometan
        • edycja_kopiuj_wklej Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 17:21
          Nie, raczej nie. Pewnie na mala, bo ona nie ma czesci do "wsiakniecia" ale raczej zabezpiecza od przesiakniecia. A jak chcesz byc eko, to nawet kupiłam podpaski materiałowe
    • fibi00 Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 17:18
      Mam, kupiłam na AliExpress za ok 10zł za sztukę. Ale zakładam je tylko na noc razem z podpaską wielorazową. Mam tylko czarne ale muszę dokupić jakieś jasne żebym mogła założyć pod jasne ciuchy w razie gdybym miała akurat @.
    • marinella Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 17:42
      Mam, są drogie, ja akurat kupiłam madeinEU z pierdyliardem atestów, bo żadnego chińskiego badziewia akurat nie mam ochoty nosić w tych rejonach.

Sprawdzają się super od kilku lat. Noszę, płuczę porządnie po zdjęciu pod zimna woda, suszę/ piorę na 30 stopni w pralce.
      • figa_z_makiem99 Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 18:00
        To tak samo jak z poliestrem, bo się nie sparwdza, jak ktoś kupi za 10 zł badziewie to będzie śmierdział. Trzeba kupić porządną odzież termoaktywną na siłownię i zero mokrych plam, ani zapachu, za to w bawełnianej mokro i smród potu, bo czasem ludzie przychodzą w takich i walą na odległość. Mam takie majtki, też made in Eu i się sprawdzają.
    • furiatka_wariatka Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 17:56
      A nie jest w tym gorąco np w lecie, w cieple dni?
      • figa_z_makiem99 Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 18:00
        Kup porządne i w takich nie jest gorąco.
        • furiatka_wariatka Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 18:04
          Możesz coś konkretnego polecić? Po czym poznać, ze są porządne? Z tego co widzę, każde z nich maja jakąś warstwę nieprzemakalna, co oczywiście ma sens, żeby nie przeciekało. Ale czy przez to nie będę się czuła jak bobas w pieluszce?
          • figa_z_makiem99 Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 18:12
            Nie mam takiego uczucia, nie wiem czy to nie będzie spam, kupiłam na stronie Astratex i tam są różne rodzaje, na bardziej i mniej obfitą menstruację, nie ma też nieprzyjemnego zapachu.
          • ichi51e Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 19:32
            nie bo to nie jest pielucha a tkanina kosmiczna (niewiele grubsza od normalnej) która jakoś tak to wszystko wiąże tylko z jednej strony.
    • mamtrzykotyidwa Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 18:42
      Miałam zamiar kupić, ale odstraszyło mnie to, że można je zwrócić.
      • figa_z_makiem99 Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 19:02
        Jak kupujesz majty czy biustonosz w sklepie gdzie bielizna wisi na wieszakach, nie boisz się, że ktoś przymierzał? Piorę po zakupie. Buty też ludzie mierzą i oddają.
        • mamtrzykotyidwa Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 21:28
          A w jakim sklepie można mierzyć majtki??
          Jeszcze takiego nie widziałam.
          • marta.graca Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 22:04
            No choćby w decathlonie, mam tu na myśli majtki od kostiumów kąpielowych.
          • figa_z_makiem99 Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 23:11
            Na przykład w HM bielizna wisi na wieszakach. Myślisz, że ktoś nie wpadł na pomysł, żeby mierzyć majtki? To chyba bardziej prawdopodobne niż odsyłanie majtek. Przejdź się po sieciówkach, wszędzie bielizna jest ogólnodostępna.
            • kachaa17 Re: Majtki menstruacyjne 19.02.22, 08:14
              Tylko zwykle klips jest tak umieszczony, że nie ma opcji zmierzenia.
    • novembre Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 18:45
      O fuj, w życiu.
      • bovirag Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 19:16
        Córka moja miała, użyła raz i stwierdziła, że to tak obrzydliwe jest, że w życiu już tego nie założy. U mnie w grę wchodzi tylko i wyłącznie kubeczek menstruacyjny!
        • figa_z_makiem99 Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 19:34
          Dla mnie kubeczek menstruacyjny jest obrzydliwy, grzebanie sobie w miejskiej toalecie albo w pracy i wylewanie, płukanie, grzebanie znowu...
          • hanusinamama Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 19:37
            Dobrze dobrany kubeczek mozna miec w srodku nawet 12 godzin wiec na spokojnie załatwisz sprawe przed wyjsciem z domu i po powrocie
          • bovirag Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 19:44
            Ja sobie nigdzie nie grzebie w miejscach publicznych! Mam tak dobrany kubeczek, że mogę z nim chodzic 12 godzin! Kubeczek to nie tampon, który trzeba zmieniać co 4 godziny.
            • figa_z_makiem99 Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 20:11
              Nie jestem w stanie się przemóc, wolę podpaski, majtki menstruacyjne a w wyjątkowych sytuacjach tampony, teraz już tamponów prawie nie używam. Od 2 lat mam bardzo skąpe miesiączki.
          • 3-mamuska Re: Majtki menstruacyjne 19.02.22, 06:05
            figa_z_makiem99 napisała:

> Dla mnie kubeczek menstruacyjny jest obrzydliwy, grzebanie sobie w miejskiej to
            > alecie albo w pracy i wylewanie, płukanie, grzebanie znowu...

To fakt wyciągnie mycie ble.
            Gacie ścigasz i pierzesz.
        • novembre Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 20:24
          Team kubeczek rządzi! Opróżniam rano, wieczorem i dziękuję do widzenia. Nic nie przecieka, nie uwiera, nie przesuwa się, nie dzieje się nic. Odkąd spróbowałam trzy lata temu, zapomniałam o istnieniu jakichkolwiek innych środków.
          • bovirag Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 20:53
            High five! Nie mam poczucia przeciekania, wilgoci miedzy nogami. No jak można kubeczka nie kochać? Toz to tak jakby się miesiączki w ogóle nie miało!
            • fibi00 Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 21:20
              bovirag napisała:

> High five! Nie mam poczucia przeciekania, wilgoci miedzy nogami. No jak można k
              > ubeczka nie kochać? Toz to tak jakby się miesiączki w ogóle nie miało!

Kiedyś jak słyszałam o kubeczku myślałam "fuj! Nigdy w życiu!". Ale spróbowałam i go pokochałam! Mam obfite miesiączki, tamponów używać nie mogę. Wakacyjny wyjazd z miesiączką był tragedią. Odkąd mam kubeczek już mnie to nie przeraża.
              • geoardzica_z_mlodymi Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 21:46
                To przy obfitych Ci nie przecieka? Ja muszę bardzo często opróżniać przez pierwsze 2 dni, gdybym trzymała pół dnia, to krew w skarpety by mi wsiąkła.
                • celandine Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 22:00
                  Spróbuj większego kubeczka, np. Merula XL, on ma taką pojemność, że nie powinien przeciekać
                  • milupaa Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 22:07
                    A czy w nich można pływać?? To by było coś bo tampony przeciekają.
                    • primula.alpicola Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 22:08
                      Oczywiście, że można.
                    • kj-78 Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 22:16
                      Chyba zalezy troche od budowy (twojej). Mnie kubeczek nie przecieka normalnie, uzywam od lat, a jak z nim plywam, to ZAWSZE jest po wyjsciu pelen wody sad Probowalam kilka razy, zawsze juz calkiem pod koniec miesiaczki, zakladajac bardzo dokladnie. No ja nie moge plywac z kubeczkiem sad
                      • ga-ti Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 22:33
                        Ja mam tani z Rossmanna i tak, przecieka, zwłaszcza w pierwszym, drugim dniu, być może dla tego, że nie jest dopasowany, ale kiedyś mnie tu dziewczyny zdiagnozowały, że mam silne mięśnie i go zgniatam lekko i się nie robi u góry kółeczko, a elipsa i przecieka. Ale już w kolejnych dniach jest ok, choć wkładkę i tak noszę. A i 12 godzin nie da rady, jak jest pełny i ciężki to się lekko wysuwa, strach żeby nie zgubić wink
                        Więc w domu, czy gdy wiem, że będę mogła wyjść do toalety w każdej chwili noszę kubeczek, do pracy raczej tampon, zwłaszcza na początku.
                        Na basen bym z kubeczkiem nie poszła.
                        Ale może te firmowe i porządnie dopasowane są niezawodne.
                  • geoardzica_z_mlodymi Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 23:02
                    Dzięki. Spróbuję miast narzekaćwink
                    • milupaa Re: Majtki menstruacyjne 19.02.22, 00:54
                      Hm to ja też może, pod kątem basenu. Tylko szkoda mi od razu wywalać kasy na drogi jak nie wiadomo czy się sprawdzi.
                • fibi00 Re: Majtki menstruacyjne 19.02.22, 07:56
                  geoardzica_z_mlodymi napisała:

> To przy obfitych Ci nie przecieka? Ja muszę bardzo często opróżniać przez pierw
                  > sze 2 dni, gdybym trzymała pół dnia, to krew w skarpety by mi wsiąkła.

No niestety też muszę częściej opróżniać przez pierwsze dwa dni. Ale i tak wolę to niż uczucie wilgoci między nogami a i nieraz zdarzało mi się takie "bulgnięcie" że w momencie byłam zalana. Przy kubeczku nie mam takiego czegoś. Czasem muszę kubeczek opróżnić po dwóch godzinach (w pierwszych dwóch dniach) a czasem wystarczy 2-3 razy na dobę.
                  • geoardzica_z_mlodymi Re: Majtki menstruacyjne 19.02.22, 08:46
                    Ja mam średni kubeczek i właśnie przy takim "bulgnięciu" w mig się przepełnia i czuję jak przelana zawartość wypływa na zewnątrz.
                    Generalnie ostatnio pierwsze dwa dni nosiłam tampon, podpaskę i majtki menstruacyjne na raz a w kolejnych 3 dniach kubek plus cieńsza wkładka/majtki a w następnych 2 sam kubek i wtedy najlepiej się sprawdzałwink
                    • geoardzica_z_mlodymi Re: Majtki menstruacyjne 19.02.22, 08:47
                      Tzn. mam kubek L a nie XL.
                      • fibi00 Re: Majtki menstruacyjne 19.02.22, 10:09
                        geoardzica_z_mlodymi napisała:

> Tzn. mam kubek L a nie XL.

Ja też mam L. Myślę że większy kubek nie rozwiąże problemu bo rozmiar dobieramy nie do obfitości krwawienia tylko do budowy pochwy (?).
                        Mi te bulgnięcia na szczęście nie zdarzają się przy każdej miesiączce. I raczej nie czuję wtedy przeciekania tylko czuję że kubek zaczyna mi się wysuwać. Wtedy biegiem do WC żeby kubek opróżnić. Oprócz kubeczka zawsze mam założoną najmniejszą podpaskę wielorazową na wszelki wypadek. Uważam to za fajne rozwiązanie bo jak używałam podpasek to czasem czystą podpaskę wyrzucałam do kosza. A tak podpaskę wielorazową wrzucam do prania lub przepisem ręcznie i już. U mnie takie lekkie przecieki czasem się zdarzają ale to wina złego założenia , widocznie kubeczek czasem źle mi się otworzy, nie przylega idealnie i może nie być pełny a coś bokiem przelatuje. Ale to tylko czasem się zdarza ale mimo to i tak czuję się komfortowo i tych przecieków nie odczuwam.
    • geoardzica_z_mlodymi Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 21:39
      Serio ktokolwiek nosi wyłącznie majtki? To chyba tylko przy olśnieniu.
      Ja owszem używam ale w połączeniu z kubeczkiem/tamponem i podpaską.I się sprawdza, bo gdy powyższe przeciekną, ubranie się nie brudzi.
    • primula.alpicola Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 21:50
      Nie, nawet nie rozważam. Kubeczki rulez.
    • ga-ti Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 22:36
      Rozważałam, żeby kupić córce, ale jeśli jej się odwidzi i stwierdzi, że nie to trochę szkoda kasy.
      Swoją drogą, gdyby faceci mieli okres to już dawno byłaby użyta kosmiczna technologia zabezpieczająca przed wszelakim przecieknięciem, ech.
    • konsta-is-me Re: Majtki menstruacyjne 18.02.22, 23:10
      Mam podobne , o zgrozo z AliExpress, kupione 2 lata temu, świetnej jakości , nic się nie dzieje, wyglądają jak nowe, nic się nie poci.
      Ale używam jako dodatkowe zabezpieczenie , na noc z reguły.
      Zamiast- nie wiem czy by wytrzymały obfite miesiączki, ale nieważne, bo zwyczajnie nie czułabym się komfortowo.
    • barbaram1 Re: Majtki menstruacyjne 19.02.22, 02:49
      Mam. Kupione w sklepie Etam. Mają ładne wzory i kolory. Można sobie w stacjonarnym sklepie zobaczyć i pomacać przed zakupem. Dla sprawdzenia nosiłam w domu w dniu najbardziej obfitym bez innych zabezpieczeń i nic mi nie przeciekało, ale jest jeden problem - po kilku godzinach noszenia robi się nieprzyjemny zapach. Więc trzeba te majty zmieniać co kilka godzin. Do ludzi (przez ten zapach) na kilka godzin bym nie wyszła. U mnie od trzeciego dnia już mogę nosić nawet cały dzień i powiedzmy, że zapach już nie jest tak intensywny. Czwarty i piąty dzień to już w ogóle pomykam w tym bez żadnego stresu, że coś jest wyczuwalne.
    • triismegistos Re: Majtki menstruacyjne 19.02.22, 05:05
      Mam. Moje pierwsze to etam, kupilam jako support do kubeczka i się sprawdza w tej roli. Mam też z Sis Underwear i te dają radę na pierwszy dzień samodzielnie, co jest dla mnie wybawieniem, bo mam bardzo obfite miesiączki, a pierwszy dzień jest bardzo bolesny i kubeczek trochę boli.
      W mniej krwawe dni wolę sam kubeczek. Nie rozumiem jak ktoś może uważać kubeczek za obrzydliwy, w kwestii obrzydliwości wydaje się najmniej obrzydliwym rozwiązaniem, nic nie wsiąka, nic nie śmierdzi. Nie mam szczególnych problemów z wymianą publicznie, wyjmuję, wylewam, zakładam. W domu myję normalnie.
    • 3-mamuska Re: Majtki menstruacyjne 19.02.22, 06:01
      Sprawdzają się nie przeciekają. Normalnie bez podpasek czy tamponów.
      Używamy w pracy ,dla nastolatek podczas okresu którym z podpaskami nie po drodze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka