marzeka11 27.02.22, 18:10 W sumie jak patrzę,to trochę na zasadzie ze strony UE "trzeba było nas nie wkur...ać" Iście teksańska masakra piłą mechaniczną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka11 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:11 A do tego kopa dostanie także Łukaszenka twitter.com/EUinPL/status/1497982223374602250?s=20&t=eGoFXhDZuAu3V0ZQ6i_tCw Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:14 wreszcie, temu dziadowi tez sie należy kop w zadek Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:15 Martwi mnie to. To jak teraz Polska pisowska będzie kupowała kradziony z Donbasu węgiel, do polskich elektrowni? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:18 Będziemy musieli się wreszcie ogarnąć. Wolisz lizać d.upę putinowi czy trochę pomarznąć? Bo ja jednak to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:19 Wiosna idzie, może aż tak bardzo nie zmarzniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:06 heca7 napisała: > Będziemy musieli się wreszcie ogarnąć. akurat wypłacanie górnikom -nastek jest tu wyćwiczone wręcz do perfekcji, więc nie ma się o co martwić i czego ogarniać. Ruski węgiel ma tylko tę zaletę, że jest/był tańszy. > Wolisz lizać d.upę putinowi czy trochę pomarznąć? jej posty nie zostawiają żadnych złudzeń, czego ludziom tu życzy: "ja sobie poradzę, a dzieci i wnuki elementu animalnego, gorszego sortu i suwerena z polski powiatowej muszą wrócić do czworaków i faweli" forum.gazeta.pl/forum/w,567,172847358,172847358,_Nasze_szkolne_Guantanamo_.html#p172851859 czy: "> Walnęłam teraz takiego focha na suwerena, element animalny z Polski powiatowej, > gorszy sort z Podkarpacia i durnego chłopa z Lubelszczyzny, że zagłosuję na Pi > S tym razem. Niech wyciągnie Polskę z UE a hołota niech ginie." forum.gazeta.pl/forum/w,567,172606535,172606535,Jestescie_foszaste_.html#p172606605 Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 20:39 no ale o co ci chodzi? to nie moja wina że element animalny z suwerenem tego chciał Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:17 Wreszcie. Niech tylko będą konsekwentni. Ale to nadal mało. Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:18 Coś polowe informacji masz. Sankcje dla Białorusi, swift, zamrożone aktywa banku centralnego . Mało ? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:28 milva24 napisała: > W końcu sankcje dla Białorusi. Zgadzam się. Obyśmy byli świadkami jak upada równo: i Putin, i Łukaszenka. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:28 esperantza napisała: > Mało ? wreszcie niemało A marzeka podała najświeższe informacje. Jeszcze wczoraj rosjanie mogli luksusowo ewakuuować się do swoich zachodnich posiadłości, dziś już do Francji nie polecieli. A teraz został im wyłącznie kierunek wschodni (Kanada też zamknęła im przestrzeń) i południe. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:29 Ja też jestem usatysfakcjonowana, dodatkowo Putin został osobiście objęty sankcjami, znalazł się w doborowym towarzystwie z Łukaszenką, Kim Dzong Unem i Al Asadem.👍 Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:27 Powiem wiecej: EU w ogole po raz pierwszy sfinansuje zakup broni. O tym wiedzialam, ale jak powstawala ta idea, to w zyciu nie przypuscilabym ze te ten pierwszy zakup bedzie dla Ukrainy. Mial byc dla Sahelu. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:35 ja bym się chciała dowiedzieć, co rosyjskiemu wywiadowi tak strasznie nie zażarło i doszło do tych sankcji. Zachodnioeuropejski establishment do rosjanokrwiożerczego absolutnie nie należał, sankcje to jednak problem też dla Europy a jednak się udało! Co tam rosjanom poszło nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:42 Mysle ze obydwu wywiadom akurat nie zazarlo. Putin do ataku na Ukraine przygotowywal sie od ponad roku, a tutaj wszyscy poczuli sie zaskoczeni ... nooosz ... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:54 I sankcje to także odłączenie propagandy Sputnika, gdzie są takie "kfiatki" Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:09 marzeka, o innych kwiatkach milczysz? O zjeździe propuntinowskich polityków w Warszawie zapomniałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:16 Dałam ten przykład, ale nowymi bohaterami Sputnika jest szalony poseł Braun i Korwin Mikke. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:57 berber_rock napisała: > a tutaj wszyscy poczuli sie zaskoczeni ... nooosz ... raczej skalą, niż samym atakiem. Gdyby się ograniczył do aneksji Donbasu to nikt by zaskoczony nie był. Że ruszy na Kijów - no ta skala od II wojny światowej jednak nie była grana w Europie. Anyway, ja bardziej jestem ciekawa tego, kogo/czego w układance po zachodniej stronie zabrakło, że takie sankcje stały się możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:10 Pierwszy raz mamy taką wojnę w Europie w dobie internetu. Teraz już nie da się niczego przed ludźmi ukryć. Zdjęcia, nagrania, wszystko jest dostępne w necie. Jak była wojna w Jugosławii mieliśmy tylko telewizję i gazety. Dziś każda wypowiedź polityka i każde posunięcie rządu jest transparentne. Więc jak ktoś się ociąga to z miejsca staje się rosyjskim przydupasem. Ogromna presja społeczna powoduje, że niektórzy po prostu nie mogą postąpić inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:18 heca7 napisała: > Ogromna presja społeczna po > woduje, że niektórzy po prostu nie mogą postąpić inaczej. Myślę, że to nie tyle presja co globalne, zbiorowe otrzeźwienie. Po prostu nie da się dłużej udawać, że putinowska Rosja to 'cywilizujący się' kraj. Koń jaki jest każdy widzi - z bliska i w szczegółach, 24/h dobę. I w sumie pocieszające jest, że ludzie coś z historii wynoszą. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 20:36 araceli napisała: > heca7 napisała: > > Ogromna presja społeczna po > > woduje, że niektórzy po prostu nie mogą postąpić inaczej. > > Myślę, że to nie tyle presja co globalne, zbiorowe otrzeźwienie. Po prostu nie > da się dłużej udawać, że putinowska Rosja to 'cywilizujący się' kraj. Koń jaki > jest każdy widzi - z bliska i w szczegółach, 24/h dobę. > > > I w sumie pocieszające jest, że ludzie coś z historii wynoszą. > > Obawiam się, że to wynoszenie to tylko na krótko ale oby nie. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:17 Zgadzam się, ja się spodziewałam zajęcia wschodniej Ukrainy a nie bombardowania Kijowa. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:08 już zapomniałaś ile razy ty byłaś zaskoczona? Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:11 wole bywac zaskakiwana niz blyskotliwa jak papier toaletowy Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:23 Jak widac nie wszystkie. Niektore jednaj sa fankami srajtasmy .. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
headonshouldersbaby Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:30 Sytuacja zmieni sie w Proxy war troche... ale jak trzeba to trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 18:34 I to taki smaczek: "Gruziński masowiec odmówił zatankowania rosyjskiego statku. Kiedy kapitan dowiedział się, że to Rosjanie, powiedział im: „Rosyjski statek? Idzi na #$%” W odpowiedzi na narzekanie, że kończy się im paliwo, odpowiedział, że mogą... wiosłować" twitter.com/Buckarobanza/status/1497976605771186187?s=20&t=Dwfs6iBvjzcLH8YyrwFz9Q Odpowiedz Link Zgłoś
lanola.x Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:08 Hasta la vista, baby😂 Bardzo optymistyczny wątek, dzięki. Ja codziennie rano budziłam się ze strachem i włączałam tv. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:21 Może zorientowali się, że szaleniec nie ma zamiaru zatrzymać się na Ukrainie i trzeba zrobić wszystko, żeby go powstrzymać. Oczywiście nie byłoby to możliwe bez wyjątkowo dzielnej postawy Ukraińców. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:26 iuscogens napisał: > Może zorientowali się, że szaleniec nie ma zamiaru zatrzymać się na Ukrainie i > trzeba zrobić wszystko, żeby go powstrzymać. Oczywiście nie byłoby to możliwe b > ez wyjątkowo dzielnej postawy Ukraińców. Cały świat jest chyba świadomy, że nawet jak dziś Putin zatrzymałby się na Ukrainie to jutro nic go przed niczym nie powstrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 20:31 A do tego !!! UE chce, aby w UE znalazła się Ukraina: twitter.com/PR24_pl/status/1498015783024304138?s=20&t=A7N4AE7vLsokTwoHxqN58Q Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:19 Myślę, że to powinno zamknąć usta wszystkim antyunijnym szurom. Dzisiejszy dzień to zdecydowana ofensywa unijna. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:37 iuscogens napisał: > Myślę, że to powinno zamknąć usta wszystkim antyunijnym szurom. Pożyjemy, zobaczymy. Na razie debatowali trzy dni i "zapowiadają". Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:43 Niekoniecznie. EPF zostal juz uruchomiony. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 19:55 Mam wrażenie (oby!!!), że teraz mamy efekt domina jeśli chodzi o wykluczanie Rosji z wszelkich dziedzin cywilizowanego świata. Chyba już poszłooooo. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 20:37 Ale trochę to potrwa zanim zaboli naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Rosja -sankcje 27.02.22, 21:36 Przez trzy dni uzgadniali. Wiem, że to dla ciebie może być zaskakujące, ale cywilizowani ludzie się DOGADUJĄ. Szkoda, że przez wiele lat uważano, że Putin należy do grupy cywilizowanych. Odpowiedz Link Zgłoś