namche 02.11.03, 19:24 Witam, W jaki sposób opakować plecak, tak, aby nie został uszkodzony/pobrudzony w trakcie lotu? Czy przytroczone elementy sprzętu (namiot, kijki) nie stanowią problemu? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kibo04 Re: Przewóz plecaków - samolot 02.11.03, 23:30 najprostrzym i najlepszym sposobem, praktykowanym przeze mnie od lat sposobem jest pakowanie plecaka w mocny worek; nie wiem jak w polsce ale w innych krajach mozna kupic specjalne mocne worki z wszytym sznurkiem, ca. € 8,- Odpowiedz Link
krafla Re: Przewóz plecaków - samolot 03.11.03, 14:17 na wiekszosci lotnisk elementy prztroczone (namiot, karimata etc.) kaza Ci odczepic i nadac osobno. W praktyce nigdy nie licza takiej karimaty jako osobnej sztuki bagazu aczkolwiek raz jeden kazano mi odczepic karimate a potem powiedziano, ze przekraczam dopuszczalna ilosc sztuk bagazu. Ale to bylo na lotnisku w LA i po amerykanskich lotniskach mozna sie spodziewac wszytskiego, najwiekszej bzdury. W sklepach turystycznycvh mozesz kupic worki na namiot, nie sa one tak mocne jak pisze poprzednik ale chcronia przez urwaniem np. ramiaczka czy innej pentelki, bo sa one zakryte. Odpowiedz Link
majka77777 Re: Przewóz plecaków - samolot 04.11.03, 15:21 ja używam wora z grubego dakronu (ortalion) z zamknięciem linką stalową z kłódką.przydatny tez jest w podróżach autobusem. stosuję go też do zabezpieczenia gratów w hotelu,czy przechowalni.z czasem się przeciera,więc zamawiam nowy. na worze wymalowałem nazwisko i adres.i kiedyś to pomogło. Odpowiedz Link