Dodaj do ulubionych

BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch

14.03.22, 10:09
Są chyba jakieś kurna granice!
Lubię Willa Smitha, pasuje do fajnych, rozrywkowych filmów.
Ale BAFTA w kategorii Najlepszy aktor????
Był Benio za Psie pazury i Leo za Nie patrz w górę (film można oceniać różnie, ale Di Caprio i Lawrence byli świetni).

No chyba śnie.
Belfast i Psie pazury za najlepszy film, Diuna za muzykę i efekty, a sumie 5 zasłużonych statuetek. Licorice Pizza za scenariusz oryginalny to też jakieś majaki po speedzie. .
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 10:12
      No przecież Smith zgarnia wszystko po kolei w tym sezonie. Niestety.
      • ladymercury Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 10:15
        Naprawdę, jest przesympatyczny, ale chyba sam wie, że to za kolor, a nie talent. Z Benedictem czy Di Caprio...
        Nie ta liga.
        • sophia.87 Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 10:19
          Chora poprawność polityczna. Niestety.
          Rola Benedicta wbija w fotel
          • ladymercury Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 10:21
            Jak większość jego rol. A te z młodości nie wbijają, ale są i tak wyżej niż Willa Smitha (chodzi mi o seriale z Beniem z wczesnych lat 2000).
        • ladymercury Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 10:19
          Tak samo, jak np. Henio Cavill. Bond idealny, Geralt takoż , ale też nie ta liga, chociaż lubię i oglądam filmy z nim.
          • sophia.87 Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 10:23
            Dokładnie, nie ta liga
        • angazetka Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 10:24
          Za kolor??? Wtf? Za sympatię wszelkich gremiów do biopiców.
      • ladymercury Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 10:16
        Widziałam ten film. Ok, ale bez fajerwerków. Chyba za temat, że tak to ujmę.
    • ladymercury Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 10:13
      Andersonowi jeśli już, to powinni dać w 1997 za Boogie Nights, a nie za to coś.
    • afro.ninja Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 10:23
      Nie ma sensu przeżywać, kto co dostał od zgrai białych dziadersów.
    • memphis90 Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 10:26
      A widziałaś ten film z Willem Smithem? Na IMDB ma wyższe oceny niż Psie Pazury... Ja z tego zestawienia widziałam tylko Psie pazury, jakoś nie rzuciły mnie na kolana - ot, taki westernowy bully, który nie przewidział, że poniżany słabeusz jednak może go załatwić i to bronią, którą sam mu wręczył (aspekt "psychologiczny" czyli cierpienia utajonego geja na Dzikim Zachodzie nadal nie zwiększają sympatii - bully to bully...). Natomiast Will Smith pokazał, że umie sprawdzić się w poważnym filmie np. W pogoni za szczęsciem, więc może zagrał bardzo dobrze? Nie wiem, na razie nie widziałam.
      • runny.babbit Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 11:29
        Słowem mamy sytuację jak w szkole- nie nagradzamy ucznia wybitnego, bo przecież on zawsze jest świetny, tylko takiego który zawsze był średniakiem a teraz napisał klasówkę na pięć minus i wszyscy się zachwycają.
        • memphis90 Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 11:34
          Jak taki wybitny, to swojego Oskara też się doczeka...
          • runny.babbit Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 11:43
            Jakby od wybitności zależało czy doczeka czy nie 😄
            • memphis90 Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 12:16
              Zawsze można zbrzydnąć i dorobić sobie sztuczny nos, wówczas Oskar murowany... Ale czy ktoś chce oglądać brzydkiego Beniego na ekranie...?
              • runny.babbit Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 12:35
                Znam takich, o zgrozo, którzy twierdzą że on już brzydki 😉
              • aandzia43 Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 12:51
                Benio JEST brzydki, niczego nie musi sobie dorabiać smile
                • ladymercury Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 13:30
                  Owszem, a w brzydocie swej jest absolutnie boski.
                  Poza tym, nie musi być ładny, wystarczy, ze czyta książkę telefoniczną (długa jestsmile)
      • ladymercury Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 11:50
        Nie piszę o scenariuszu ani o reżyserii, tylko o tym, co Ben zrobił z tą rolą.
      • ladymercury Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 11:55
        Widziałam
        • memphis90 Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 12:17
          To odkopię watek, jak już obejrzę Willa i wowczas się zgodzę lub nie zgodzę...
    • borsuczyca.klusek Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 10:35
      Z jakichś powodów filmy biograficzne prawie zawsze są faworyzowane.
    • krwawy.lolo [...] 14.03.22, 10:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • krwawy.lolo Re: BAFTA - żenada roku. Smith vs Cumberbatch 14.03.22, 13:32
      smile
      Moja szydera została usunięta z tego rasistowskiego wątku. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka