Dodaj do ulubionych

Polka Miss World

17.03.22, 09:05
widziałyście? Karolina Bielawska, kibicowałam dziewczynie bardzo bo śliczna i w dodatku naprawdę pracowita, mądra kobieta. Co prawda pojawiają się głosy, że to z powodu sytuacji politycznej, ale urody jej nie mozna odebrac.
Obserwuj wątek
    • sabek81 Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:07
      Nie ogladalam ani nie śledziłam ale gratulacje dla niej.
    • pepsi.only Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:09
      Tak, piękna!
      Ja od jakiegoś czasu obserwuję ją, a sam fakt, że kojarzę jakąś tam miss, to już wiele. Ale ją się po prostu zapamiętuje.
      (i podobna do Robbie Margot)
      • sophia.87 Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:45
        I nareszcie blondynka 😀
        • klaramara33 Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:59
          Blondynki są piękne o delikatnej urodzie, zazdroszczę takiejurody , ja ciemna blond😀
          • sophia.87 Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:08
            Ważne, że blond, coraz mniej już nas jest ☺
            • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:19
              No ale ona jest farbowana!
              • klaramara33 Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:21
                Ale ma urodę blond typowej.
              • sophia.87 Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:24
                Typowa blondynka z urody, pewnie tylko rozjaśnia nieco włosy
              • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:43
                znana.jako.ggigus napisała:

> No ale ona jest farbowana!
                >
                >
                I te włosy ja bardzo postarzają.
                • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:47
                  Absolutnie! Ona ma ciemna oprawe oczu, kontrast solidna brew z tlenionymi wlosami.
                  Wspomniana Margott Robbie robi to lepiej, bo Margot ma ciemne odrosty i wszystko wyglada lepiej
                  Dziwne ze taka Miss nie pojdzie do sensownej fryzjerki
                  • sophia.87 Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:57
                    Brwi zrobione, ale faktycznie za duży kontrast.
                    Ja jestem naturalna jasna blondynką i jednak mam lepiej dopasowane brwi
                    • klaramara33 Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:41
                      sophia.87 napisała:

> Brwi zrobione, ale faktycznie za duży kontrast.
                      > Ja jestem naturalna jasna blondynką i jednak mam lepiej dopasowane brwi
                      Jeszcze jest młodziutka. Ma niewyrobiony gust. Twarz ma przeciętnej Polski(czyli ładną)i piękne oczy. Ale figura jaka u hu hu.
            • klaramara33 Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:20
              Chyba że dostawy farb się skończą przez wojnę. Oby nie.
            • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:58
              akurat tzw. szaro mysi blond jest u nas powszechny dosc. Dlatego zawsze "bawily" mnie kanaly o blondynkach opowiadane przez szarych blondynow.
              • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:58
                kawaly*
                • klaramara33 Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:44
                  E tam kawały ja mam do nich dtstans z wielu się śmieje i nie biorę do siebie, lubię tu na forum je czytać jak piszeciesmile.
                  Ja mam taki złocisty blond ciemny, nie mysi.
                  • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 13:18
                    chodzi mi to, ze blondyni opowiadali kawaly o blondynkacj, troche dziwne
                    • sophia.87 Re: Polka Miss World 17.03.22, 14:04
                      Koleżanka, tez blondynka w takich sytuacjach odpowiadała pytaniem o siniaki wokół pępka u niektórych kobiet 😂
                      • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 14:31
                        wyjasnisz, bo chyba nie rozumialamwink
                        • sophia.87 Re: Polka Miss World 17.03.22, 14:38
                          Taki dowcip z broda; dlaczego niektóre kobiety mają siniaki wokół pępka? Bo mają chłopaków blondynów. Wiem , że niskie loty, ale takie same jak w przypadku dowcipów o blondynkach 😁
                          • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 14:58
                            Ja nadal nie rozumiem
                            • sophia.87 Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:09
                              Trudno 😁
                              • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:13
                                no ale prosze wyjasnij, gdzie jest zwiazek? Czy to jeden z tych tzw zawoalowanych dowcipow, gdzie chodzi o s**ks?
                                • sophia.87 Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:17
                                  Tak ☺
                                  • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:19
                                    Ok, to bylam na dobrym tropie. Ale tak dokladnie to jak to idzie, ze uzyje rusycyzmu
                                    • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:28
                                      Chodzi o to, że jest głupi i myli otwory 🙄
                                      • sophia.87 Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:33
                                        😂👏
                                        Mówiłam, że to nie jest dowcip wysokich lotów, ale w niektórych przypadkach wystarczy
                                      • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:35
                                        Ok, nie wpadlabym na to.
                                        Dzieki.
                                      • znowu.to.samo Re: Polka Miss World 17.03.22, 16:51
                                        borsuczyca.klusek napisała:

> Chodzi o to, że jest głupi i myli otwory 🙄
                                        >

O jesooo, tak glupi ten dowcip że aż nieśmieszny
                                        • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 17.03.22, 17:10
                                          znowu.to.samo napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
                                          >
                                          > > Chodzi o to, że jest głupi i myli otwory 🙄
                                          > >
                                          >
                                          > O jesooo, tak glupi ten dowcip że aż nieśmieszny
                                          >
                                          >
                                          I chyba tak czysto technicznie ciężko by było fiutek zrobić siniaka na brzuchu 🤔
                                          • sophia.87 Re: Polka Miss World 17.03.22, 17:17
                                            Uprzedxalam, że nie jest wysokich lotów, ale właściwy dla blondynów odpowiadających dowcipy o blondynkach.
                                            A to wszystkie dowcipy są prawdopodobne czysto technicznie? 😜
                                          • memphis90 Re: Polka Miss World 18.03.22, 08:10
                                            Oglądąłaś film "The Room"...? Otwiera oczy na wiele technicznych niemożliwości, w tym pępkowych właśnie, zawiera ponadto przyjemną drinking game (shot za każdym razem, gdy widzisz łyżki) i jest w top 10 najgorszych filmów ever. Tak zły, że robi się świetny i ma rzesze fanów.
        • dzikka Re: Polka Miss World 17.03.22, 14:43
          patrząc po zdjęciach to taka farbowana blondynkasmile
    • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:11
      Mnie rozwala, że w 2022 nadal kogoś interesują konkursy piękności.
      • troompka Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:13
        no i jest ich całkiem sporo.... smile
        a co jest właściwym zainteresowaniem w 2022 r?
        • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:31
          No nie wiem może takie nie sprowadzające ludzi jedynie do obiektu urodowego z wieloma aferami w tle?
      • pepsi.only Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:15
        Trudno, czuj się rozwalona 🙄
      • pepsi.only Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:21
        Wiesz tak sobie przypominam, jak to było jak Aneta Kręglicka wygrała - jaka to była piękna promocja dla Polski.
        Teraz może będzie podobnie. Bardzo tego bym chciała.
        I ku.rwa to dobrze, że bo od dawna mam dosyć tych wszystkich dziadów borowych typu Waszczykowski z jego San Ecobarem! Maliniak robiący miny, podpisujący przy Trumpie jakieś ważne papiery nawet zydelka nie dostał. Że o Kempie i Jakim pierdol.ącym w PE głupoty, nawet nie wspomnę.
        • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:25
          tylko, ze ta promocja dobrze wygladala ponad 30 lat temu, a nie teraz...
        • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:29
          Świat jednak troszeczkę poszedł do przodu. I generyczne teksty missek typu "chcę walczyć o pokój na świecie" budzą jedynie politowanie.
        • hanusinamama Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:31
          Serio promocja polski?? Jak targ koni....
          • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:21
            To chyba nigdy nie zniknie,. przekonanie o potrzeby promocji Polski czy jakiegokolwiek sztucznie wymyslonego tworu zwanego narodem i panstwem.
      • piataziuta Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:24
        Tak, to dziwne.
        Kripi.
      • m_incubo Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:27
        Dlaczego akurat w 2022?
        Wcześniej czy w ogóle kiedykolwiek to miało jakiś większy sens?
        • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:30
          Nigdy nie miało większego sensu, ale teraz po wszystkich aferach i zakulisowych brudach jakie się wylały w ostatnich latach budzi tym większe zdziwienie.
        • hanusinamama Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:32
          Po tym całym szambie w biznesie miss to raczej powinni już tego zaniechać.
      • lauren6 Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:45
        Zgadzam się.
      • anorektycznazdzira Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:50
        Dokładnie.
        To taka mentalna podróż w czasie o ładnych parę dekad do tyłu.
      • bywalczyni.hosteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:20
        Masz rację, targ próżności połączony z wystawą klaczy.
      • nuclearwinter Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:05
        Mnie też to dziwi. To taka podróż w czasie.
        • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:08
          Pamietam jako dziecko wybory Miss i glowna atrakcja dla mojej rodziny to byl wystep kandydatek w kreacjach wlasnego pomyslu. Niestety szybko to zlikwidowali.
          • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:59
            Ja najlepiej zapamiętałam aktora grającego w serialu telewizyjnym o Supermanie. Chłop zasiadał w jury i tak się slinił, że ciężko mu się było wysłowić. Normalnie jak wilk z kreskówki 🤢
            • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 13:02
              To byly wybory w Ameryce?
              Bo w Polsce byla w latach 80 i na poczatku 90 byla ta konkurencja - kandydatki ida na wybieg w kreacjach wg wlasnych pomyslow. Poklady niezamierzonego komizmu sytuacyjnego i koszmarne sukienki.
              Niestety szybko sie skonczylo.
          • la_felicja Re: Polka Miss World 18.03.22, 20:19

> Pamietam jako dziecko wybory Miss i glowna atrakcja dla mojej rodziny to byl w
            > ystep kandydatek w kreacjach wlasnego pomyslu. Niestety szybko to zlikwidowali.

Ja też to pamiętam!!! Właściwie była to jedyna atrakcja tego programu.
            >
    • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:13
      Gratulacje!
      Studentka Politechniki Łódzkiej? A za moich czasów mówili niektórzy złośliwcy, że dziewczyny dzielą się na ładne i z politechniki.... oto dowód, że nie mieli racji!
      • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:27
        daj juz sobie spokoj z tymi dziaderskimi komentarzami.
      • hanusinamama Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:31
        Ty to jesteś tak głupi, że aż brak słów.
      • klaramara33 Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:06
        No nie bo ja też po polibudzie podobno ładna 😀
        • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:15
          klaramara33 napisała:

> No nie bo ja też po polibudzie podobno ładna 😀

No właśnie smile zreszta znam sporo jeszcze studentek z polibudy aktualnie i ładne i atrakcyjne i mądre - za moich czasów w latach na przełomie wieku ciągnął się jednak taki dziaderski mit
      • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:19
        Za twoich czasow chlopcy z politechniki byli postrachem wszelkich imprez. Z powodu nieobycia towarzyskiego.
        Zgadlam?
        • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:13
          nie, za moich czasów chłopcy z politechniki byli bardzo rozchwytywani przez dziewczyny z uczelni ekonomicznych, uniwersyteckich kierunków społecznych i innych bardziej sfeminizowanych jako dobrzy kandydaci na męża smile

sam widziałem co się czasami działo jak były fajne chłopaki z polibudy smile

ale co ciekawe sam miałem tez dziewczyne z polibudy a potem z innych uczelni
          • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:24
            Kandydaci na meza tak, bo szanse na dobry zaborek (co w owczesnych latach pierszego kryzysu ekonimcznego bylo wazne).
            Ale ja pisalam o imprezach z ich udzialem.
            • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:56
              te tlumy szarakow w lekko smierdzacych polarach, z zakolami, wiecznie uchlanych w akademikach? a no pamietam, cos bylo
            • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:58
              Nie potwierdzam. Chłopaki z politechniki masowo uczyli się tańczyć i na imprezach towarzyskich królowali na parkiecie, wyrywając najlepsze dziewczyny na imprezie smile
              • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:59
                Krakow byl slaby pod tym wzgledem
                • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:00
                  simply_z napisała:

> Krakow byl slaby pod tym wzgledem

A tam macie 2 politechniki w sumie. Ci słabi byli z PK czy AGH?

BTW, studentem PK był Marek Grechuta.
                  • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:42
                    i Mleczko
              • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:04
                U mnie na studiach i w akademiku bylo powiedzenie - jak ci sie impreza nie podoba, zawolamy chlopcow z politechniki.
                W ogole okreslenie - chlopcy z politechniki to symbol byl swego czasu.
                Na imprezach tacy chlopcy upijali sie szybko, nie byli obyci w konwersacji towarzyskiej.
                Ale sa rozne wspomnienia.
                Sama nawet trafilam z kumpelami na impreze do politechniki.
                • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:08

> Sama nawet trafilam z kumpelami na impreze do politechniki.

No i co, było tak strasznie? smile

Ale potwierdzam, że część panów na kierunkach gdzie prawie nie było kobiet było trochę zapuszczonych.
                  Raz, że brak kobiet, które trochę wpłyną na garderobę i wygląd, dwa, że niejeden nie miał za dużo grosza i kupował tureckie swetry na targu. Słynny obrazek "impreza na politechnice" - 4 okularników w swetrach dookoła stolika na stołówce - dziś robią ponoć super kariery m.in. w IT za oceanem.
                  • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:12
                    Tak, bylo naprawde strasznie. Dosc szybko wyszlysmy.
                    Mnie turecki sweter nie przeszkadzal, zreszta na imprezie malo kto nosi sweter.
                    Wyszlysmy, kiedy wiele z nas uslyszalo ordynarne zagadywajki. Na szczescie dzis sa inne czasy.
                • black_magic_women Re: Polka Miss World 17.03.22, 22:59
                  I ja pamiętam "chłopaków z politechniki", jestem rocznik 80. Za to moja ma, rocznik 50 opowiadała, że w jej czasach, taką rolę spełniali chłopcy z... historii. Ale może to lokalne tylko było.
          • klaramara33 Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:48
            bywalec.hoteli napisał:

> nie, za moich czasów chłopcy z politechniki byli bardzo rozchwytywani przez dzi
            > ewczyny z uczelni ekonomicznych, uniwersyteckich kierunków społecznych i innych
            > bardziej sfeminizowanych jako dobrzy kandydaci na męża smile
            >
            > sam widziałem co się czasami działo jak były fajne chłopaki z polibudy smile
            >
            > ale co ciekawe sam miałem tez dziewczyne z polibudy a potem z innych uczelni
            Z polibudy chłopcy strasznie się ślinili za dzieczynami z uniwerku iz pedagogiki r. Niektórzy to nawet żałowali ,że są na polibudzie i podawali przykłady swoich kolegów co tak dużo panien znają na uniwerku.
      • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:33
        bywalec.hoteli napisał:

> Gratulacje!
        > Studentka Politechniki Łódzkiej? A za moich czasów mówili niektórzy złośliwcy,
        > że dziewczyny dzielą się na ładne i z politechniki.... oto dowód, że nie mieli
        > racji!
        Ale doczytałeś, co ona studiowała na tej politechnice (z inteligencją szału u niej nie ma wink )? Za moich czasów o tym kierunku mówiło się, że to taki uniwersytet na politechnice wink
        • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:48
          Jak została miss polonia to w onet rano Kuźniar (chyba) z nią rozmawiał. No nie miała nic ciekawego do powiedzenia, bardzo przeciętna dziewczyna pod względem inteligencji, błyskotliwości, takiej klasy. A to dla mnie u miss ważne, bo nie tylko uroda się liczy.
          • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:50
            O Jezusie! Uznajmy po prostu, że jest brzydka, głupia, nieciekawa i w dodatku staro wygląda 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
            • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:03
              Uznaj, co chcesz. Ja wyraziłam swoją opinię. Ale nie mam nic przeciwko, żebyś się z nią zgodziła, jak chcesz. Nie mam tez nic przeciwko, jak wyrazisz swoje odmienne zdanie.
        • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:59
          magata.d napisała:

> Ale doczytałeś, co ona studiowała na tej politechnice (z inteligencją szału u n
          > iej nie ma wink )? Za moich czasów o tym kierunku mówiło się, że to taki uniwersy
          > tet na politechnice wink

Nie, a co studiowała? smile
          Well, to konkurs piękności a nie konkurs do Mensy czy przewód doktorski. Nie musi być tytanem intelektu.
          • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:04
            Tytanem nie, ale tak na poziomie średniej albo trochę wyżej winkwinkwink
            • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:06
              a jaki kierunek? filologię? big_grin
              • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:14
                A filologia jest na Politechnice? No weź no ty trochę uruchom resztki inteligencji wink A jak nie dasz rady, to zapytaj google.
                • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:19
                  To był żart bo mówiłaś, że jak uniwersytet na politechnice. Zresztą słyszałem już że zdarzają się np. filozofia na politechnice. Na MIT na pewno są i kierunki humanistyczne mimo iż to najlepsza politechnika na świecie.
                • 35wcieniu Re: Polka Miss World 18.03.22, 08:27
                  A filologia jest na Politechnice? No weź no ty trochę uruchom resztki inteligencji wink A jak nie dasz rady, to zapytaj google.

Jakby Ci to... Bywa. Politechnika Koszalińska ma, nie wiem czy jako jedyna w Polsce, ale ma.
                  • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 18.03.22, 20:43
                    35wcieniu napisał(a):

> A filologia jest na Politechnice? No weź no ty trochę uruchom resztki inteli
                    > gencji wink A jak nie dasz rady, to zapytaj google.

>
                    > Jakby Ci to... Bywa. Politechnika Koszalińska ma, nie wiem czy jako jedyna w Po
                    > lsce, ale ma.
                    >

Ja nie widzę problemu: jeśli połączymy filologie np z informatyka to możemy mówić o systemach tłumaczących czy np sztucznej inteligencji do tworzenia czy wspomagania tworzenia literatury.

ja sam zostałem typowym inżynierem ale nieraz myślałem o studiach na polonistyce - bo zawsze bylem dobry z polskiego - żonę pewnie bym mógł sobie wybrac ze 100 koleżanek na roku smile - ale nie pociągała mnie perspektywa słabej kasy po takich studiach i pracy nauczyciela w szkole, co w naszym kraju nie jest doceniane
                    • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 18.03.22, 23:42
                      bywalec.hoteli napisał:

> - żonę pewnie bym mógł sobie wybrac ze 100 koleżanek na roku smile

No jasne w kolejce by się ustawiały 🙄
            • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:11
              magata.d napisała:

> Tytanem nie, ale tak na poziomie średniej albo trochę wyżej winkwinkwink

Wikipedia twierdzi, że Pani wcale niegłupia:

"Uzyskała tytuł licencjata w naukach o zarządzeniu na Wydziale Zarządzania i Inżynierii Produkcji Politechniki Łódzkiej, broniąc pracę pt. „The image of Miss Polonia brand”. Jest laureatką nagrody dla najlepszego absolwenta Wydziału Zarządzania i Inżynierii Produkcji Politechniki Łódzkiej w roku akademickim 2020/2021. Otrzymała wyróżnienie w VII Ogólnopolskim Konkursie im. prof. Romana Głowackiego na najlepszą pracę licencjacką z zakresu marketingu, handlu i konsumpcji, zorganizowanym przez Polskie Towarzystwo Marketingu. Laureatka nagrody wspierającej doskonałość naukową w ramach programu "Inicjatywa doskonałości – uczelnia badawcza" za drugi kwartał 2021. Autorka artykułu naukowego Consumers' Choice Behavior Toward Green Clothing[6] opublikowanym w European Research Studies. Studiuje Master of Business Studies na International Faculty of Engineering (IFE) Politechniki Łódzkiej[7]."
              • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:17
                Dodaj jeszcze, że jest córką Dziekan tego wydziału, na którym studiowała wink
                • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:20
                  Seeerio?
                  • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:26
                    Tak, serio.
                • szarakratka Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:34
                  Czyli zaplecze kulturowe ma z domu.
                  • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:37
                    kulturowe czyli jakie?
                    • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:00
                      Tzw habitus czyli po polsku pochodzenie, nabyte obyczaje, a przede wszystkim mozliwosci
                      • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 16:16
                        Nie w każdym przypadku.
                • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:46
                  owszem ale osiagniecia ma spore mimo wszystko.
                  • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:57
                    Może i spore, ale przy fakcie, ze bardzo wspomagane już blakną. To wszystko takie na siłę. Wiem jak to wygląda od środka.
                    • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 13:20
                      tez wiem, ale to chyba bolaczka naszych uczelni. Przynajmniej w Krakowie tak bylo.. (i jest). Katedry obsadzone rodzinami typu: dwie siostry, siostrzeniec, zona tegoz siostrzenca, kuzynka. Albo ojciec, syn i synowa.
                      • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 14:03
                        To jest towarzystwo wzajemnej adoracji wink Nie ma się co tak emocjonować wink Teraz pani będzie karierę miss robić, jeżdżąc po świecie, będzie w różne akcje się angażować, a w międzyczasie zrobi doktorat z wyróżnieniem i opublikuje parę odkrywczych artykułów naukowych w renomowanych czasopismach winkwinkwink
    • madame_edith Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:19
      Widziałam dziś nius, śliczna dziewczyna i super, że wygrała.
    • pepsi.only Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:22
      Wiesz tak sobie przypominam, jak to było jak Aneta Kręglicka wygrała - jaka to była piękna promocja dla Polski.
      Teraz może będzie podobnie. Bardzo tego bym chciała.
      I ku.rwa to dobrze, bo ja od dawna mam dosyć tych wszystkich dziadów borowych typu Waszczykowski z jego San Ecobarem! Maliniak robiący miny, dukający po angielsku, łapiący prezydenta USA gdzieś na korytarzu, czy podpisujący przy Trumpie jakieś ważne papiery nawet zydelka nie dostał. Że o Kempie i Jakim pierdol.ącym w PE głupoty, nawet nie wspomnę.
      • pepsi.only Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:24
        O, to było do borsuczyczy.klusek, ale się nie podpięło... a nawet powtórzyło.. komputer mi dzis szaleje
        • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:36
          Forum ma jakąś dziwną czkawkę. Nie widać od razu posta po wysłaniu, trzeba odświeżyć nawet kilka razy 🤷‍♀️
      • afro.ninja Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:51
        Wiesz, ten konkurs działa głównie w Ameryce Południowej i Azji.
        • afro.ninja Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:52
          Chodzi mi o popularność.
    • kk345 Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:29
      Z powodu sytuacji politycznej to Ukrainka powinna wygrać...
      • troompka Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:35
        nie było jej w wybranym jeszcze w grudniu bodajże Top 40. A w oderwaniu od wszystkiego, Karolinie ta korona sie po prostu należała smile
        • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:38
          a no to juz wiadomo, jak Kreglicka w '89 i papiez w '78. Wzgledy polityczne, pewnie znow wygralaby Afrykanka, bo latino wygrala chyba w zeszlym roku, z tego co czytalam.
        • rainbow_dash Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:46
          była
          www.missworld.com/#/contestants
          • afro.ninja Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:54
            I jaka piękna. WOW
            www.missworld.com/2021/ukraine/oleksandra-yaremchuk/
          • afro.ninja Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:55
            I jaka piękna! wow
            www.missworld.com/2021/ukraine/oleksandra-yaremchuk/
            • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:57
              juz nie przesadzajmy, ja rozumiem, ze teraz panuje kult wszystkiego co jukrainskie, ale daj sobie siana.
              • aldo1na2a Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:00
                Fakt Polka .
              • afro.ninja Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:05
                Super , że wygrała Polka, ale jednak nie byłaby ona moim numerem jeden, gdybym miała typować, kto wygra.
                Spojrzałam z ciekawości na Ukrainkę, no i dziewczyna jest piękna.
                A do naszej Polki podobna jest Miss Mołdawii. Zresztą, poza wyjątkami, to one wszystkie są do siebie bardzo podobne. big_grin
              • kk345 Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:44
                Jad ci się ulewa dziś...
              • kautokeino Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:26
                To wg Ciebie ona jest brzydka?
              • memphis90 Re: Polka Miss World 17.03.22, 16:22
                Mnie też bardziej podoba się Ukrainka, niż Polka. Najbardziej podoba mi się też Kamerun, Brazylia, Kanada, South Africa, Vietnam, Macau, Uganda. Mam wrażenie, że panie z Afryki wyglądają młodziej, świeżej, orginalniej - nie są "zrobione" chirurgicznie. Zdumiewają mnie nieco Miss Węgier, Salwadoru i Paragwaju, ale może na żywo mają w sobie "to coś". Misski - mam wrażenie, że gł ze wschodniej Europy i juesej - ostrzykane i ponaciągane po granic wytrzymałości - Mołdawia i Szwecja wyglądają jak wariacje nt M. Jacsona... I nie chodzi tu o body shaming, bo można być brzydszym/brzydkim/totalnie brzydkim i co z tego - ale chodzi o promowanie nachalnej i średnio udanej manipulacji chirurgicznej jako wyznacznika "piękna".
                • trzebasiebawic Re: Polka Miss World 17.03.22, 21:26
                  Taa zapytaj się ile operacji plastycznych ma na koncie Brazylijka, szczególnie ta startująca do konkursów piękności...
                  • memphis90 Re: Polka Miss World 18.03.22, 08:15
                    A czy gdzieś pisałam, że Brazylijka nie ma operacji? Pisałam o kandydatkach z Afryki, Brazylia nie leży w Afryce...
                    • trzebasiebawic Re: Polka Miss World 18.03.22, 09:06
                      Nieeeeee, jedynie przypisalaś Europie wschodniej podium w ingerencji chirurgicznej. Jednocześnie pomijając fakt, że to Brazylia i tamtejsze rejony raczej przodują w operacjach plastycznych. I nie przeszkadza Ci to w tym aby jednka podobała Ci się kandydatką Brazylii. Ehem wcale nie wyznacznik chirurgicznego piękna...
            • lannnnntana Re: Polka Miss World 18.03.22, 10:19
              afro.ninja napisała:

> I jaka piękna! wow
              > www.missworld.com/2021/ukraine/oleksandra-yaremchuk/
              O wiele ładniejsza od naszej, nie taka "zrobiona" i pospolita.
    • fibi00 Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:36
      Bardzo ładna ale mimo wszystko zawsze zastanawiam się jak te "misski" wyglądają bez makijażu. Czy są równie piękne. Jeśli chodzi o blondynki to rzadko która jest piękna bez grama makijażu. Owszem, są takie ale pod warunkiem że mają ciemną oprawę oczu. Ogólnie dobrze zrobiony makijaż nawet z przecietnej dziewczyny zrobi piękność.
    • babsee Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:42
      Kompletnie nie moja stajla bo faktycznie podoba do Robbie Margot a na nia mam alergie.Ale obiektywnie stwiardzając- ladna.
    • mama-ola Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:44
      Nie znałam, więc wygooglałam. Ale ma wielkie usta!
    • ajr27 Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:47
      Gratulacje, ale uroda o parę klas niżej od Kręglickiej. Z twarzy zupełnie jak Anita ze ŚOPW
      • starczy_tego Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:05
        Ta z wielkim nosem i okropnymi sztucznymi rzęsami?? Niby podobna do miss? Oj komuś chyba wzrok się psuje 😂
        • ponis1990 Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:45
          Aita ma te rzęsy ponoć naturalne, i sie ludzie rzucają że jak nóżki od pająka.
          • starczy_tego Re: Polka Miss World 18.03.22, 11:18
            Tak na pewno całkowicie naturalne 😂
    • afro.ninja Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:48
      Obiektywnie, mnie jej uroda nie rusza. Jest bardzo zrobiona, ma na sobie tonę makijażu, urodę taki czysty instagram. Ostatnią miss, która wydała mi się bardzo piękna była Rozalia Mancewicz. Później Marcelina Zawadzka. Dla mnie są to bardzo piękne, naturalne kobiety.
      Ale super dla Polski, a w ogóle była transmisja?!
    • rainbow_dash Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:51
      może i mądra i pracowita ale kurczę - śliczna? ma w sobie coś gryzoniowatego. Ładna, oczywiście, ale żeby zaraz miss world? sad Zresztą wszystkie z top 40 takie sobie, wyglądające na 35+
      https://obcas.pl/wp-content/uploads/2019/11/karolina-bielawska.png
      • piataziuta Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:52
        Ojej...
        • lannnnntana Re: Polka Miss World 18.03.22, 10:21
          piataziuta napisała:

> Ojej...
          Tutaj na forum jest kilka kobiet o wiele bardziej atrakcyjnych...
          • ichi51e Re: Polka Miss World 18.03.22, 11:12
            Pewnie! A Bielawska lepiej wyglądała przed blondem
      • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:56
        troche zabia taka.
      • afro.ninja Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:56
        Mam takie samo wrażenie.
      • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:00
        Ladna, zdjecie nie jest specjalnie korzystne.
        Ale kto sie jeszcze w 2022 tym kreci?
        • afro.ninja Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:07
          Ameryka Południowa, tam są szkoły miss dla dzieci. Azja.
        • rainbow_dash Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:07
          wiesz, najwidoczniej autorkę wątku kręci, w sumie czemu nie. Zdjęcie, wydaje mi się, po prostu pokazuje ją tak jak wygląda w rzeczywistości, a nie jako manekina bez mimiki ze scenicznym makijażem. No i jest to ładna dziewczyna, jakich wiele.
          • afro.ninja Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:17
            Dziewczyna jest Miss World, dotąd tylko Kręglicka zdobyła ten tytuł. Więc popularność w Polsce, też będzie bardzo duża. Zobacz jaką popularność zdobyła Zawadzka, Krupińska, Mancewicz się wycofała, ale też by mogła być popularną celebrytką. A one gdzieś tam doszły do finałów? A tu jednak Miss World!
            • mamkotanagoracymdachu Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:23
              afro.ninja napisała:

> Dziewczyna jest Miss World, dotąd tylko Kręglicka zdobyła ten tytuł. Więc popul
              > arność w Polsce, też będzie bardzo duża. Zobacz jaką popularność zdobyła Zawadz
              > ka, Krupińska, Mancewicz

Nie znam żadnego z tych nazwisk poza Kręglicką.
              • milupaa Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:21
                Ja też, a Kreglicka już chyba ok 50tki wygląda ślicznie. Zasłużyła na tytuł.
      • aldo1na2a Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:09
        Czuję zawiść .
        • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:31
          jak mnie to bawi, zawisc.
          • aldo1na2a Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:37
            Mnie nie bawi.Nie mogę się oprzeć myśleniu , że zawiść wliczona je w piękno.
            • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:53
              ja nie odczuwam zadnej zawisci, bo niby czemu mialabym? poza tym wole typ urody a la brunetka
      • ms.piggy Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:36
        mogła by banany jeść w poprzek big_grin

..ale to jakis konkurs dla oldgirl?
        • aldo1na2a Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:41
          Przy uśmiechu usta robią się szersze .Ciężko to zrozumieć szarym myszom .
          • ms.piggy Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:05
            Aldonka, nie wiem skad tu sie wziełaś, czy jests ciotką, matką tej misski...ale musisz się z tym pogodzić, że są piękniejsze, a do tego jeżeli wystawia się w konkursie gdzie oceniana

fiat multipla też mi sie nie podoba, tu też wyczuwasz zawiść mysiu-pysiu? :]
            • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:07
              To taniarada. Ale twój komentarz rzeczywiście był chamski.
              • hanusinamama Re: Polka Miss World 17.03.22, 13:08
                Był chamski. I własnie tego nie kumam po co ten targ klaczy nadal jest robiony. I po jakie wuja dziewczyny z nim biorą udział??
                • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 17.03.22, 13:15
                  hanusinamama napisała:

> Był chamski. I własnie tego nie kumam po co ten targ klaczy nadal jest robiony.

Jak widać chyba po to by inne panie mogły poprzerzucać się argumentami dlaczego zwyciężczyni jest brzydka, nieciekawa i staro wygląda.
                  • ms.piggy Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:29
                    nigdzie nie napisałam, że jest brzydka, jest bardzo atrakcyjna, taki typ dziewczyny piłkarza, mocno zrobiona
                    dla mnie miss world to najpiekniejsza na świecie, ta dla mnie taka nie jest, w top model widziałam piękniejsze, wyglada na duzo starszą, a że wystawiła sie w konkursie gdzie ocenia się tylko urode, stąd te komentarze
                    • nuclearwinter Re: Polka Miss World 17.03.22, 17:03
                      Nie widzę żeby była jakaś mocno zrobiona, jedynie mocno wymalowana. Śliczna dziewczyna, nawet jeśli to nie jest czyjś ulubiony typ urody to nie wiem, skąd taka surowa ocena i chamskie komentarze. Usta ma normalne, żaden glonojad.

Co nie zmienia faktu, że te konkursy to shit 🙄
                      • trzebasiebawic Re: Polka Miss World 17.03.22, 20:48
                        Nie wiem, na fb się rozpływają co dziwi, a na ematce szambo. Zazwyczaj szmbo było i tu i tu ale jak widać ematka ewoluuje.
                        • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 22:17
                          Na fb trzeba się podlizać temu i owemu winkwink
                      • evolventa Re: Polka Miss World 18.03.22, 09:41
                        Ona ma raczej naturalnie takie usta. Znam jej matkę i też takie ma, więc to raczej nie poprawiane.
      • bywalczyni.hosteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:52
        Omg, serio to miss?? Wyglada hm nieciekawie.
        • troompka Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:09
          chciałabym tak nieciekawie wyglądac....
          • bywalczyni.hosteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 16:27
            Przecież wygalda jak dziwne zwierzę, fretka czy szczur.
      • trzebasiebawic Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:17
        Taaa, ssak z rodziny gryzoniowatych. Ni to szczur, ni mysza. Prawdopodobnie szczur wędrowny, skoro z Polski zawędrował do Portoryko. Mówią, że śliczny, ale zachwytów nie wzbudza. Podobno idąc po bułki, spotyka się tysiac razy ładniejsze PAszczury. 🤷‍♂️

Really? 🤔😲
      • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:23
        To samo chciałam powiedzieć, staro wygląda jak na swój wiek, 35+ moim zdaniem. Nie podoba mi się tez, ale to już kwestia gustu.
    • anorektycznazdzira Re: Polka Miss World 17.03.22, 09:54
      Wygrała, bo nikt na nią nie przypiął zdychającej kury. O pardon, "orła".
    • 18lipcowa3 Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:04
      troche taka Margot Robbie
    • bei Re: Polka Miss World 17.03.22, 10:43
      Gratulacje dla dziewczyny, piękna!
    • vivi86 Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:08
      Ładna dziewczyna tylko pytanie czy to wygląd naturalny? Bo jak po poprawkach to bez sensu takie konkursy.
      • milupaa Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:16
        Mi się nie podoba ten kontrast tlenionych włosów (bardzo sztuczne) z ciemnymi brwiami i oprawą oczu. Czy coś poprawiała trudno stwierdzić.
        • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:23
          Ona ma mocna oprawe oczu, szczegolnie brwi. Mnie tez ten kontrast razi.
          Sama tez sie robilam na platyne, no ale ja mam inne warunki wyjsciowe.
          Poprawiala zdjecia na instagramie.
        • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:26
          Niby młoda dziewczyna, a te włosy zniszczone i zmęczone jak u 50+.
          • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:36
            Bo b rozjasnione wlosy traca polysk.
            • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:56
              No ale po co te młode dziewczyny męczą tak te włosy mocnymi farbami, te twarze ciężkimi makijażami itp. ? Kiedyś w tych konkursach chodziło o naturalność, a teraz ktora lepiej zrobiona.

Ta dziewczyna jest bardzo postarzona. Ciekawe jakby wyglądała, gdyby była naturalna.
              • magata.d Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:58
                Przecież makijaż makijażowi nie równy. Można to zrobić ładnie i naturalnie. Włosy przecież taka dwudziestoparolatka chyba ma w dobrym stanie, po co je tak męczyć na siłę?
                • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:24
                  widocznie jej sie podoba. Mnie tez sie platynowy blond wowczas podobal.

Problem wg mnie tu kontrast ze zrobionymi, jak ktos zauwazyl, brwiami i platyna.
                  • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:28

> Problem wg mnie tu kontrast ze zrobionymi, jak ktos zauwazyl, brwiami i platyna

Mi się nie podoba jeśli dziewczyna urody ciemnej (karnacja, włosy, brwi) robi się na blondynkę. Wyglada to sztucznie takie połączenie.

Prawdziwe Blondynki maja jasne włosy, brwi, karnację.

Dziewczyna ładna ale dla mnie za duży kontrast włosy - brwi. I widać sporo tapety na twarzy na zdjęciach.
                    • znana.jako.ggigus Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:31
                      No nie, sa blondynki i blondyni z ciemnymi oczyma (naturalne/nli jak najbardziej) i sa blondyni /nki z mocna oprawa oczu.
                      Po prostu tu jest tego troche za duzo. Sama pamietam, jak bylam platynowa, moje przecietne brwi nagle zrobily sie ciemne, bo kontrast. Mialam wowczas genialna fryzjerke i doradzila mi po prostu zapuszczac odrosty i farbowac je na ciemny blond. Kontrast byl mniejszy.
                      • simply_z Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:37
                        dla mnie idealem pieknej blondynki jest Deutzen Kroes i tam chyba tej ciemnej oprawy nie ma za duzo..
                        • bywalec.hoteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:55
                          simply_z napisała:

> dla mnie idealem pieknej blondynki jest Deutzen Kroes i tam chyba tej ciemnej
                          > oprawy nie ma za duzo..

Ona jest blondynką?
                          https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4c/Doutzen_Kroes_Cannes_2013.jpg
                          • borsuczyca.klusek Re: Polka Miss World 17.03.22, 13:03
                            bywalec.hoteli napisał:

> Ona jest blondynką?

A niby kim? To jest miodowy blond.
      • fibi00 Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:37
        vivi86 napisał(a):

> Ładna dziewczyna tylko pytanie czy to wygląd naturalny? Bo jak po poprawkach to
        > bez sensu takie konkursy.

Ja uważam że w konkursach piękności powinny brać udział kobiety BEZ MAKIJAŻU. Takie naturalnie piękne. Bo dobry makijaż nawet z przeciętnej urody dziewczyny może zrobić piękność.
    • milupaa Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:14
      Mi się tak średnio podoba, ale niech jej będzie, gratulacje.
    • snakelilith Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:18
      Nie wiem, czy jest ładna, bo tego pod toną brzydkiej i nienaturalnej stylizacji nie widać. Do tego wygląda tak szablonowo, że twarz zapomina się po 5 minutach.
    • furiatka_wariatka Re: Polka Miss World 17.03.22, 11:31
      Oczywiście gratulacje! Ale nie mogę uwierzyć, że ona ma 22 lata, wygląda na 30+. Jest takie zdjęcie jak siedzi na tronie, i ma coś dziwnego na nogach, jakby bandaże czy plastry - wiecie o co chodzi?
      • 35wcieniu Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:45
        O nic nie chodzi, światło z "deseniem", przy zdjęciach na wprost dało głupi efekt.
    • mia_mia Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:38
      Piękna dziewczyna pewnie, ale przecież nie uroda przeważa w takich konkursach, bo wszystkie tam są ładne czy piękne, wygrała, tak jak Kręglicka z powodów poza urodowych.
    • znowu.to.samo Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:50
      Bardzo ładna i naturalna, nie "zrobiona"

Ale coś jest na rzeczy bo u mnie w Dk kienci też jacyś milsi niż zazwyczaj
      Poszło w świat info że Pl badzo dobrze przyjęło uchodźców
    • jammer1974 Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:50
      W dziejszych czasach jak sie ma wzrost odpowiedni to nie trudno o bycie piekna
    • heniek.8 Re: Polka Miss World 17.03.22, 12:53
      Tymczasem w Finlandii
      https://images-cdn.9gag.com/photo/aPjVXdn_700b.jpg
      • rainbow_dash Re: Polka Miss World 17.03.22, 13:11
        piękna big_grin taka pierwotna
      • alpepe Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:28
        Druga ma ciekawe włosy, chyba, że to peruka.
      • 71tosia Re: Polka Miss World 17.03.22, 15:54
        ladne i naturalne
      • bywalczyni.hosteli Re: Polka Miss World 17.03.22, 16:15
        Przepiękna jest ta blondynka.
        • memphis90 Re: Polka Miss World 17.03.22, 16:29
          Bardzo delikatna i dziewczęca.
      • taki-sobie-nick Re: Polka Miss World 18.03.22, 00:33
        Zapomniałeś wkleić jeszcze Niemki.

Ta z białymi włosami ładna, no ale rozumiem, że Henio uznaje wyłącznie hoże \dziouchy.
        • heniek.8 Re: Polka Miss World 18.03.22, 09:14
          taki-sobie-nick napisała:

> Zapomniałeś wkleić jeszcze Niemki.
          >
          > Ta z białymi włosami ładna, no ale rozumiem, że Henio uznaje wyłącznie hoże \dz
          > iouchy.

aż tak na bieżąco nie jestem, po prostu wkleiłem mema a nie że sam się angażuję wokół tematu

zresztą ciekawe jest dla mnie co rozumiesz na mój temat, bo ja tego nie komentowałem, napisałem coś w rodzaju "tymczasem w Finlandii" i tyle - więc twoja interpretacja tego co ja miałem na myśli będzie dla mnie bardzo cenna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka