Dodaj do ulubionych

Papież Putina

27.03.22, 11:04
Tak już nazywają Franciszka. Zgadzacie się?
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Papież Putina 27.03.22, 11:15
      I tak nie przebije Rydzyka - właściciela nadajników na Uralu.
    • jammer1974 Re: Papież Putina 27.03.22, 11:17
      Tak. Franciszek mnie zawiodl. Wczesniej caly kosciol. We Franciszka jeszcze wierzylam. Teraz juz koniec z wiara na kredyt.
      • no_name33 Re: Papież Putina 27.03.22, 23:04
        jammer1974 napisała:

> Tak. Franciszek mnie zawiodl. Wczesniej caly kosciol. We Franciszka jeszcze wie
        > rzylam. Teraz juz koniec z wiara na kredyt.

Na jakiej podstawie? Przecież to mafia uncertain

Że tez ludzie tego nie widzą 😤

Nawet tuż wśród światłych ematek są takie patrzone w kler jak w obraz. Już czekam na wątki o koszyczku wielkanocnym 🤢
    • sandy_cheeks Re: Papież Putina 27.03.22, 11:24
      Nigdy nie mialam zludzen, ze jest ulepiony z tej samej perfidnej gliny, co reszta kleru. Dobrze sie kamuflował, ale do czasu...
      • milva24 Re: Papież Putina 27.03.22, 11:32
        Dla mnie nawet ten kamuflaż był słaby, fałszem mi od niego biło na kilometr.
      • pkt4a Re: Papież Putina 28.03.22, 08:26
        Ci od sprzedaży na pokazach dla emerytów tych różnych cudownych kocyków , cudownych garnków też się tak kamuflują i są milusi i słodziusi jak Franek , jak proboszczowie i jak "nasz nowy wikary" . Ludzie nie zastanawiają się skąd i dlaczego przybył w ramach turystyki miedzyparafialnej czy międzydiecezjalnej ten "nasz nowy wikary"
        • arwena_11 Re: Papież Putina 28.03.22, 09:24
          Przecież to jest ogłaszane. Co rok są zmiany i wikariusze są przenoszeni z parafii do parafii. Najdłużej to chyba 4 lata w jednej parafii. Są wyjątki, jak robią np kolejne studia czy doktorat.
          • sueellen Re: Papież Putina 28.03.22, 18:16
            Ta, studia. Chyba anatomia młodego człowieka 😉
    • tryggia Re: Papież Putina 27.03.22, 12:09
      Bardzo ostrożnie, ale niestety, chyba tak.
      Oglądałam i słuchałam Franciszka w piątek i Bidena wczoraj.
      Pierwszy blablabla, drugi naprawdę odnosił się do Boga. Pierwszy coś tam, coś tam, biedna Ukraina, biedna Rosja, my wszyscy odpowiadamy za tą wojnę (tak, dzieci z Mariupola też). Biden - Putin to rzeźnik i dostanie to na co zasłużył.
      Bardzo mi smutno, ale Bergolio zawiódł.
    • anorektycznazdzira Re: Papież Putina 27.03.22, 12:19
      Miałam o nim jednak lepsze zdanie. Rozczarowałam się.
    • pkt4a Re: Papież Putina 27.03.22, 12:39
      Franek to przecież jezuita . Od kilkuset lat istnieje powiedzenie : "Zakłamany jak jezuita" .
      Ponadto papiestwo w 2012 roku podpisało umowę o współpracy z Cerkwią Moskiewką . Pośrednikiem przy podpisywaniu tej umowy był polski Episkopat . Umowę podpisano na Zamku Królewskim w Warszawie . Powołano stałe komisje/zespoły ds wspólpracy ideologicznej pomiedzy Episkopatem a putinowską Cerkwią Moskiewską . Arcy Józef Michalik fetował wtedy kagiebistę Cyryla Pierwszego na maxa , nie wiedział aż gdzie jego posadzić na tym Zamku Królewskim

www.racjonalista.pl/kk.php/d,10/q,Kosciol.i.Katolicyzm
      • 1matka-polka Re: Papież Putina 01.04.22, 13:40
        "Zakłamany jak jezuita"

Takie tam stereotypy.
    • lot_w_kosmos Re: Papież Putina 27.03.22, 12:42
      czekam, aż z Cyrylem jakąś mszę ekumeniczną walnie na ukoronowanie pontyfikatu

papieże nigdy większych emocji u mnie nie budzili
      ani JPII , ani tym bardziej Franciszek - zupełnie nie rozumiałam zachwytów na jego temat
      nie wiem skąd się brały i na jakiej podstawie
      a jestem katoliczką i do kościoła chodzę

• fornita111 Re: Papież Putina 27.03.22, 12:50
      Toz od dawna wiadomo, ze to ostatnia szmata. Chyba, ze ktos wierzyl w papieza z memow, no to rzeczywiscie mogl sie rozczarowac wink
    • eriu Re: Papież Putina 27.03.22, 13:32
      Szokiem to by było jakby nazwał rzeczy po imieniu. Wystarczy spojrzeć na historię kościoła żeby wiedzieć że nie było czego się spodziewać.
    • lodomeria Re: Papież Putina 27.03.22, 14:04
      Ja mu nie wierzę od czasu, kiedy znanego pedofila zrobił swoją prawą ręką w Watykanie, ministrem finansów. Potem pomagał mu ukrywać się przed prokuraturą. Na chwilę, jak pedofil jednak trafił do więzienia, to się odciął. Ale jak pedofil z więzienia się kruczkiem prawnym i znajomosciami wyłgał, to go Franciszek na kolanach przepraszał i w Wielki Wtorek do Jezusa niesłusznie skazanego porównał.

Niestety, dużo ludzi się na jego ekologiczne wypowiedzi powołuje, ja nie jestem już w stanie na to nawet spojrzeć.
      I na to, że za posrednictwem Krajewskiego transowym seksworkerkom pomagał.

Wczoraj w tokfm była audycja, w której trochę o tym, jakich doradców (min ekonomicznych) sobie Franciszek dobrał i co z tego wynika dla kursu koscioła - niestety tak jednym uchem tylko mogłam słuchać. Ktos cos wie? Kojarzy te nazwiska?

No bo to, że jest sojusz koscioła z moskiewską cerwkią ( i jeszcze talibami) w kwestiach LGBT, wspólne konferencje, opracowywanie strategii wpływania na polityki i prawodawstwo to wiemy, nie?
      • milva24 Re: Papież Putina 27.03.22, 14:08
        Ja powiem tylko jedno, na czele mafii stoi zazwyczaj najbardziej bezwzgleny i cwany jej członek.
        • lodomeria Re: Papież Putina 27.03.22, 14:33
          No niby tak, ale dlaczego te wszystkie Grety Thunberg czy inne Naomi Klein tak z tym papieżem o ekologii i pomagają mu bohatera z siebie robić... Bo pięknie pisze?
          • milva24 Re: Papież Putina 27.03.22, 14:38
            A bo ja wiem? Nie śledzę jakoś poczynań ani jednej ani drugiej. Może chodzić o to, ze jednak ma on bardzo duże wpływy w końcu jednak masa ludzi na całym świecie uważa go za głowę swojego kościoła więc jego głos się liczy.
            • lodomeria Re: Papież Putina 27.03.22, 14:56
              Nie no, te dwa nazwiska to taki przykład (swoją drogą pierwsza reakcja Naomi Klein na wojnę też była dosyć kuriozalna)... Bardziej mi chodzi własnie o to, że srodowiska lewicowe bardzo entuzjastycznie do tego papieża podeszły, że w mediach mainstreamowych to już w ogóle.
              I nawet po tych jego żałosnych występach w obronie kardynała-pedofila, swojego przyjaciela i prawej ręki, ludzie nadal się nad nim rozpływali, bo im do ich obrazka czy sprawy pasował.
          • lella_two Re: Papież Putina 27.03.22, 15:10
            Dla wielu ludzi na swiecie byl jednak głową jednego z najwiekszych wyznan, a warto mieć taką siłę po swojej stronie i rzucić od niechcenia "Papież się zgadza z moimi postulatami". W Polsce przez czas jakiś robił za nieudany wybór, a nawet szatana, co pewnie zjednywało mu sympatię opozycji. Co do mnie, nigdy nie miałam złudzeń- owca nie zostanie przywódcą wilczej watahy.
            • lella_two Re: Papież Putina 27.03.22, 15:15
              A, jeszcze jedno. To nie jest Papież Putina, w tym nie ma nic osobistego. Kościół po prostu obstawia najsilniejszego i tak sobie obrachowali. Życzę im z całego serca, żeby się przeliczyli.
            • milva24 Re: Papież Putina 27.03.22, 15:17
              owca nie zostanie przywódcą wilczej watahy.
              >

Dokładnie tak.
      • morekac Re: Papież Putina 28.03.22, 06:51
        Oni są wszyscy po jednych pieniądzach i ideologiach. Deputynizacja powinna się zacząć od nich. Nie umieją nazwać zła i go potępić, wbrew swoim interesom, to nie mają prawa uważać się za duchowych przywódców. W sprawie nauk moralnych mogliby naszej reprezentacji piłkarskiej buty czyścić ...
    • pkt4a Re: Papież Putina 27.03.22, 14:06
      Ten papież Putina jeszcze jako Bergoglio wspólpracował z wojskowym reżimem w Argentynie .
      A że teraz odstawia jakieś miny do selfie to jezuicki bajer i fałsz , tego ich uczą w tych seminariach duchownych aby tak sie zachowywać i bajerować naiwnych . Częsc ludzi się na to łapie tak jak się łapią na oszustwa typu "na wnuczka" . Tu mamy bajer "na życie wieczne" , "na cudowny medalik" , itp

krytykapolityczna.pl/swiat/alganaraz-bergoglio-wspolpracowal-z-junta/
    • gama2003 Re: Papież Putina 27.03.22, 14:13
      Tak.
      Kompromitacja obrzydliwa.
    • pkt4a Re: Papież Putina 27.03.22, 14:30
      Był papież Hitlera a teraz mamy papieża Putina .

krytykapolityczna.pl/swiat/alganaraz-bergoglio-wspolpracowal-z-junta/
      • bovirag Re: Papież Putina 27.03.22, 14:54
        Nie wierzę w żadnego Boga, nie chodzę do żadnego przybytku Bożego. Czasem lubiłam Franciszka posłuchać, bo wydawał się w miarę mądry i zrównoważony. Zawiodłam się. Bardzo. Koniec.
    • lodomeria Re: Papież Putina 27.03.22, 15:02
      A tak w ogóle, to z tą antyamerykańskoscią i automatyczną miłoscią do wszystkiego co nieamerykańskie jest/będzie spory problem w Ameryce Południowej i ich Różowej Rewolucji. W takiej Brazylii na przykład - komu kibicować proputinowskiemu prawicowemu Bolsonaro czy również proputinowskiemu, tyle że lewicowemu Luli?
      • lella_two Re: Papież Putina 27.03.22, 15:24
        Miłość Latynosów do Rosji potrafię sobie z grubsza zracjonalizowac, natomiast nie mam pojęcia, o co chodzi z Indonezją. Dlaczego tambylcy w komentarzach są tak obłędnie prorosyjscy i błogosławią Putinowi?🤷‍♂️
        • lodomeria Re: Papież Putina 27.03.22, 15:42
          Otototo!
          O pakt o agresji wobec LGBT chodzi?
          • lella_two Re: Papież Putina 28.03.22, 09:52
            🤷‍♀️
    • pkt4a Re: Papież Putina 27.03.22, 15:06

Arcy Józef Michalik w zastępstwie papieża składa podpisy razem z kagebistą Cyrylem Pierwszym pod dokumentem o wspólpracy i wzajemnej pomocy :

www.google.pl/search?source=univ&tbm=isch&q=cyryl+zamek+kr%C3%B3lewski+michalik&fir=AZmjZNqm3wOmWM%252Cps9JWYy-zGGuSM%252C_%253BvqY-sHX8-O8MBM%252CBEmGrzXT42BVVM%252C_%253BKaF2BwGU2pqFqM%252Cps9JWYy-zGGuSM%252C_%253Bl-x_43GLoig6rM%252CTGGn3fWzcpttlM%252C_%253BWCVxd1yi6-ifGM%252Cps9JWYy-zGGuSM%252C_%253BhKcpKBfZP3iELM%252CNk1WDKDpR7aGHM%252C_%253BcLpQLezq4GUtGM%252CniZ8nJGtlrzkqM%252C_%253BED7BABoWAN3K9M%252C-1GV8PxDGX6KnM%252C_%253BoMnoobJDRnO9WM%252Cps9JWYy-zGGuSM%252C_%253BN23ftCKuX-6UmM%252CZSDr9QaTPZa00M%252C_&usg=AI4_-kQ91px5vr3R2-aJ-ykZF1oxe5ezIQ&sa=X&ved=2ahUKEwjCw62Mreb2AhWtk4sKHZ8HBt8QjJkEegQIIxAC&biw=1366&bih=643&dpr=1
      • angazetka Re: Papież Putina 27.03.22, 23:13
        To jeszcze za Benia.
        • pkt4a Re: Papież Putina 28.03.22, 01:37
          Racja z tym Beńkiem . Podpisy na Zamku Królewskim są składane w sierpnia 2012 za czasów papieża Ratzingera a Bergoglio został papieżem w marcu 2013 .
    • ruscello Re: Papież Putina 27.03.22, 15:18
      Wydawał mi się dosyć mądry i rozsądny. Cóż... 🤮
    • katriel Re: Papież Putina 27.03.22, 19:49
      Nie ma w Kościele ludzi wybitnych pod każdym względem, którzy potrafią w każdej kwestii zająć właściwe stanowisko. A jeśli są, to nie dochrapują się biskupstwa, więc i na papieży nie bywają wybierani. Ale jest wielu takich, którzy w jakiejś jednej konkretnej sprawie mają zdrowy osąd i pomysł na to, jak Kościół powinien być prowadzony. Tak krawiec kraje, jak mu materii staje; każdy kolejny papież i każdy kolejny pontyfikat jest odpowiedzią Ducha Świętego na jakąś jedną palącą potrzebę Kościoła i świata, a jak inna potrzeba robi się bardziej paląca, to Duch Święty powołuje nowego papieża. Na komunę był Wojtyła (i abstrahując od wszelkich wobec niego zarzutów, w tej sprawie faktycznie zrobił kawał dobrej roboty); Franciszek to chyba najbardziej na kryzys klimatyczny (encyklika Laudato si trochę niektórym katolikom przestawiła w głowach zwrotnice w kwestii ekologii i "czynienia sobie ziemi poddaną", a że encykliki generalnie działają z opóźnieniem, to może jeszcze innym poprzestawia); ale najwyraźniej na wojnę światową to by już się jakiś następny papież przydał. Może by tak Bergoglio abdykował? Ratzinger w jego wieku abdykował.
      • lella_two Re: Papież Putina 27.03.22, 21:39
        Czy to znaczy, że Pius XII, nazywany papieżem Hitlera, był odpowiedzią Ducha Świętego na potrzebę swoich czasów?
        Interesująca koncepcja.
      • jowita771 Re: Papież Putina 28.03.22, 07:14
        No, Benedykt miał być na pedofilię w kk, ale Duch Święty się zreflektował, że na to nic nie poradzi i wziął się za klimat. Sprawa klimatu jest trudna, ale nie beznadziejna, jak pogonienie pedofilii w sukienkach.
        • stavros2002 [...] 28.03.22, 07:39
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • iwles Re: Papież Putina 28.03.22, 07:55

Jak juz tak porównujesz ich obu, to myslisz, że Biden, podobnie jak prawdziwy katolik Kennedy, tez jest taki jurny i na potęgę obecnie zdradza żonę?
            Zazdroscilbys mu, co? Że w tym wieku... 😃
            • stavros2002 Re: Papież Putina 28.03.22, 08:01
              Na pewno zdradza, bo każdy katolik zdradza. dlatego bardzie wiarygodny jest niewierzący Putin, który jak ematki przyjął do serca leninowską maksymę, że religia to opium dla mas.
              • woman_in_love Re: Papież Putina 28.03.22, 08:25
                Jak to niewierzący? Toż to święty prawosławny jest. Już na ikonach go noszą w cerkwiach.

https://jagiellonia.org/wp-content/uploads/2019/06/ee26200b062185e9303d43f7b1dadece.jpg

• woman_in_love Re: Papież Putina 28.03.22, 08:25
                  ...
                  • pkt4a Re: Papież Putina 28.03.22, 09:37
                    Podobnie jest w Polszcze . Cerkiew Moskiewska i polskojęzyczny K.K. postepują tak samo :

www.rp.pl/kosciol/art77701-abp-jedraszewski-to-nasz-obowiazek-dziekowac-bogu-za-braci-kaczynskich
                    • stavros2002 Re: Papież Putina 28.03.22, 14:00
                      Fejk, tak ja ty, fileciarzu.
                      • iwles Re: Papież Putina 28.03.22, 14:24
                        stavros2002 napisał:

> Fejk, tak ja ty, fileciarzu.

Archidiecezja Krakowska też kłamie ? big_grinbig_grinbig_grin

diecezja.pl/aktualnosci/abp-marek-jedraszewski-w-rocznice-urodzin-lecha-i-jaroslawa-kaczynskich-to-nasz-obowiazek-dziekowac-panu-bogu-za-nich/

• iwles Re: Papież Putina 28.03.22, 09:01
                stavros2002 napisał:

> dlatego bardzie wiarygodny jest nie
                > wierzący Putin, który jak ematki przyjął do serca leninowską maksymę, że religi
                > a to opium dla mas.

oj, nie odrobiłeś lekcji desiu.
                Putin jest gorliwym chrześcijaninem ! (przynajmniej na takiego się kreuje)

• milva24 Re: Papież Putina 28.03.22, 10:05
                Putin jest bardzo wierzacy przecież. I się narracja posypała.
              • buldog2 Re: Papież Putina 28.03.22, 12:11
                Putin powiedział?
                • morekac Re: Papież Putina 28.03.22, 13:54
                  Z tym panem z tym składanym krzyżykiem na łbie stanowią bardzo zgodny duecik.
                  • stavros2002 Re: Papież Putina 28.03.22, 14:03
                    Putin tak wierzy w Boga, jak wierzył w komunizm pracując w Domu przyjaźni w Dreźnie jako drugorzędny agent KGB.

Dlatego ematki powinny poczuć w nim ateistyczną bratnią duszę.

Cerkiew wykorzystuje instrumentalnie, co nie powinno dziwić, bo kilkuset lat jest to instytucja zależna całkowicie od cara czy genseka.
                    • chococaffe Re: Papież Putina 28.03.22, 14:06
                      A może odwrotnie? wink Może komunizm wykorzystywał instrumentalnie a jest głęboko wierzący i głęboko wierzący etatki czują z nim bratnią duszęwink
                    • iwles Re: Papież Putina 28.03.22, 14:12
                      stavros2002 napisał:

> Cerkiew wykorzystuje instrumentalnie,

hue hue hue.
                      a skąd ty wiesz, co Putinowi w duszy gra ? big_grin
      • alpepe Re: Papież Putina 28.03.22, 09:38
        Sugerujesz właśnie, że jedna z OSÓB BOSKICH, a mianowicie srający z przestworzy gołąb jest do dupy i nie potrafi wskazać naprawdę wartościowej osoby. Aha.
        • lella_two Re: Papież Putina 28.03.22, 09:51
          Ej no, nie nadąża po prostu😉
    • zuzanna_a Re: Papież Putina 28.03.22, 14:28
      Papież symbolizuje nic więcej jak tylko czubek tej pop.onej instytucji jaką jest KK.

Najsmutniejsze jest to, że ematka oczywiście zbojkutuje Auchana i Decathlona - natomiast co do KK nie zrobi nic więcej ponad to, zeby wyrazić, że niefajnie.
      Nie miną dwa tygodnia jak z radością na ustach pomaluje kurze jajka w kolorowe wzroki i pobiegnie do kościółka wspierać mentalnie i finansowo tą bandę hipokrytów.

Można się tylko domyślać jakie to uczucie być Ukraińcem i usłyszęc od głowy kościoła, że wojna jest be, trzeba sie dogadywać i podać rączki na zgodę a nie kłócić, a najlepiej zawierzyć modlitwy matce boskiej. Kolejna kupa pustych frazesów i totalna kompromitacja Watykanu.
      • milva24 Re: Papież Putina 28.03.22, 14:34
        Do kościoła od lat nie chodzę, bardziej zbojkotować już się nie da.
      • chococaffe Re: Papież Putina 28.03.22, 14:50
        o sobie piszesz? Tez jesteś ematką
        • zuzanna_a Re: Papież Putina 28.03.22, 15:05
          nie, o 90% ematek, to chyba oczywisteże to metafora pewnej grupy. ,,

szacuję 10% bojkotujących święta i wszelkie tradycje po to, żeby kościół w naszym kraju czekał smutny i oczywisty koniec.
          • lella_two Re: Papież Putina 28.03.22, 15:20
            Chyba trochę przeszacowałaś🤔
          • chococaffe Re: Papież Putina 28.03.22, 16:14
            dzięki za statystyki
    • iwoniaw A to widziałyście? 28.03.22, 15:12
      wiadomosci.wp.pl/duda-polska-wie-dobrze-kto-jest-w-tej-wojnie-agresorem-a-kto-ofiara-tego-konfliktu-zbrojnego-6752123210177440a
      W piątek sądzicie, że Duda w Watykanie będzie kontynuował myśl? 😉
    • pkt4a Re: Papież Putina 28.03.22, 15:33
      w punkt , b.celnie :
      wyborcza.pl/magazyn/7,124059,28270600,to-zaden-papiez-franciszek-i-patriarcha-cyryl-to-zwykli-bergoglio.html#S.main_topic-K.P-B.3-L.2.glowka
    • purchawkapuknieta Re: Papież Putina 28.03.22, 16:36
      big_grin No jak to, taki był światowy, uchodźcom nogi mył, patronował lawendowej mafii... No nie może być big_grin
    • pkt4a Re: Papież Putina 28.03.22, 18:04
      Andrzej Duda w tym tygodniu jedzie do Vatykanu . Tylko niech przy papieżu pod żadnym pozorem nie wymawia pewnych słów gdyż bardzo zdenerwuje Franciszka - takich słów jak np : wojna , Putin , Szojgu , Sabakow znaczy Pieskow , napaśc Rosji na Ukrainę , Putin jest rzeżnikiem i wojennym mordercą , Trybunał Karny w Hadze , itp
      pees
      Andrzeju , weź mu w prezencie kopię encykliki Grzegorz XVI o posłuszeństwie władzy cywilnej "Cum primum". Skierowane do wszystkich arcybiskupów i biskupów Królestwa Polskiego pismo potępiało powstanie listopadowe jako bunt podjęty przeciwko legalnej władzy cara. Akurat w czerwcu będzie 190 rocznica jej ogłoszenia. Jej treść była uzgodniona z rosyjskim ambasadorem.
    • pkt4a Re: Papież Putina 01.04.22, 12:12
      no i ?
      nawrzuca onemu za to ściemnianie ?

www.gazeta.pl/0,0.html?utm_campaign=amtp_pnHP_gallery&mtpromo=enc02qhrmp2hwrnvt3udraocblesmjkfctyua5icroec2jemjmqd4qgrjmudrqmcbledz4gzboed4ig2ri
    • pkt4a Re: Papież Putina 02.04.22, 19:31
      wyborcza.pl/magazyn/7,124059,28283778,neutralnosc-prorocza-myslenie-lekarskie-katolicy-szukaja.html#S.main_topic_ua-K.C-B.3-L.2.glowka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka