kasandra33 16.04.22, 14:19 Czy to coś normalnego że facet przebiera się i jest nagi w szatni rodzinnej /koedykacyjnej na basenie? Czy będąc z córkami przeszkadzało by wam to? Czy jednak uważacie że powinien przybierać się w jakiejś kabinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 14:21 Tak, nadzy ludzi w szatniach basenowych - oraz pod prysznicami i w saunach - to naturalna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Nagi facet - basen 18.04.22, 00:52 Sama dla siebie jestem naturalna, ale inni nie muszą się na mnie gapić ani ja nie muszę się gapić na nich. Kabiny ci przeszkadzały? Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 14:21 U mnie nawet w zwykłej szatni wiszą wielkie napisy, że przebieramy się w kabinach Uważam, że w koedukacyjnych trochę głupio tak. Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:10 A to jest chore moim zdaniem, że się przebieramy tylko w kabinach. To ciało jest jakieś złe i skażone, że nie można się przebrać w szatni? Mi się zdarzyło, że widziałam jak jakaś kobieta się zbierała żeby mi zwrócić uwagę, że nie powinnam być nago w damskiej szatni na basenie. Ale ludzie, bez przesady. Mamy się chować w tych szatniach pod namiotami? Dla mnie właśnie takie „masz się chować jak się przebierasz” przekazuje informację, że z ciałem jest coś nie tak i dlatego trzeba je chować. A przecież tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:11 A ogólnie co do faceta w szatni koedukacyjnej - co na to regulamin? I czy facet był Polakiem czy z zagranicy? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:18 eriu napisała: > A ogólnie co do faceta w szatni koedukacyjnej - co na to regulamin? I czy facet > był Polakiem czy z zagranicy? > Może szatnia rodzinna Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 19:48 Skoro koordynacyjna to miał prawo tam być i wtedy lepiej w kabinach się przebierać. W damskiej nie widzę problemu z przebraniem się przy szasfce Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Nagi facet - basen 18.04.22, 08:43 eriu napisała: > A ogólnie co do faceta w szatni koedukacyjnej - co na to regulamin? Szatnia koedukacyjna z samej nazwy wskazuje, że jest dla obu płci. > I czy facet był Polakiem czy z zagranicy? Jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 14:28 Zależy od regulaminu basenu. My chodzimy na taki, gdzie nie ma szatni rodzinnej a dzieci do 7 roku życia idą do szatni w zależności od płci rodzica. Jak są ze mną to do damskiej, jak z tatą to do męskiej - widok nagich ludzi ich nie szokuje ani nie ekscytuje, jest w takiej sytuacji naturalny Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:19 A co jeśli dziecko jest innej płci niż rodzic, z którym przyszło? Zastanawia mnie to od kilku dni, bo na basenie, na który aktualnie chodzę, nie ma szatni rodzinnej. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:38 Tak jak napisałam - do 7 roku życia syn z matką do damskiej a córka z ojcem do męskiej. Powyżej 7 dziecko idzie samo w takiej sytuacji, zakładają że siedmiolatek umie sobie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 18:12 g.r.uu napisała: > Tak jak napisałam - do 7 roku życia syn z matką do damskiej a córka z ojcem do > męskiej. Syn powinien z ojcem do męskiej a córka z matką do damskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 18:14 A jak matka idzie sama z synem albo ojciec sam z córką? Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 19:30 g.r.uu napisała: > A jak matka idzie sama z synem albo ojciec sam z córką? Jeśli matka wprowadza syna do damskiej szatni a ojciec córkę do męskiej, to wtedy nazywa się to zboczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 19:42 Nie, to się nazywa przestrzeganie regulaminu Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 14:30 Oczywiście, że publiczne frontalne obnażanie się faceta przed dziewczynkami nie jest akceptowalne. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:25 asfiksja napisał: > Oczywiście, że publiczne frontalne obnażanie się faceta przed dziewczynkami nie > jest akceptowalne. A obnażanie się faceta przed chłopczykami jest akceptowalne? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-mama Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:42 Januszek przyszedl i znowu marudzi Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:49 nie-mama napisała: > Januszek przyszedl i znowu marudzi A dlaczego nie odpowiedziałaś na moje pytanie: Czy obnażanie się faceta przed chłopczykami jest akceptowalne? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Nagi facet - basen 18.04.22, 09:05 asfiksja napisał: > Oczywiście, że publiczne frontalne obnażanie się faceta przed dziewczynkami nie > jest akceptowalne. A publiczne frontalne obnażanie się kobiety przed chłopcami jest akceptowalne? Poza tym zakładamy, że rozbieram się wiedząc, że obok jest dziewczynka, a ja miałem sytuację, że polazłem do szatni i podczas wyjmowania ciuchów obok mnie przemaszerowała nastolatka. Ze względu na wysokość szafek nie widzę kto jeszcze jest w szatni. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 14:31 To zależy: 1) Jeżeli wygląda jak młody bóg Apollo to tak. 2) A jeżeli wygląda jak nasz sąsiad Janusz 65+, to jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 14:50 Jak mnie zawsze ten casualowy seksizm ematek rozczula. A jak się pięknie pienią, kiedy im wypomnieć, że od braci samców tylko je płeć odróżnia Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 14:58 Mnie tam cieszy. Znak, że politpoprawność powoli odbija w drugą stronę. Czas najwyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:06 Ematki już za stare, co najwyżej do kościółka mogą biegać z wnuczkami ze święconką, ale ich córki powoli budzą się już w świecie, gdzie to one będą zaliczane do opresyjnej większości przez misdżendering transa, którego świętym prawem jest machać bardzo damskim fiutem przed dwunastolatką pod prysznicem. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:14 jak trans jest piękny to też może a jak nie, to nie może Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 19:01 Ty nie rozpoznasz trollingu nawet jeśli się o niego potkniesz i zaryjesz twarzą w glebę. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:42 Nie, to zależy od jego karty kredytowej. Złota - zachowanie akceptowalne, platynowa i lepiej - zachowanie pożądane. W innych przypadkach - skandal… Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:00 no ale jak jest nago, to ni ch***** nie widać jaką ma kartę i kupa Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:09 Jeszcze kupa do tych wszystkich zboczeństw 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Nagi facet - basen 18.04.22, 09:33 Watki basenowe nigdy nie zawodza Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:14 Ja najbardziej lubię siedzieć nago w saunie i się NIE ubierać, jak wchodzą ludzie z dziećmi Szczególnie, że przed wejściem do mojej ulubionej sauny wisi napis - tekstylnie lub bez, wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:22 Ja korzystam w sumie tylko z beztekstylnych. Czasem w jakimś hotelu z takich do wyboru, ale to jednak psuje nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 14:51 Nawet bez córki by mi przeszkadzał cudzy fiut 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:27 borsuczyca.klusek napisała: > Nawet bez córki by mi przeszkadzał cudzy fiut 🙄 > Wolisz oglądać swojego fiuta? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nagi facet - basen 17.04.22, 02:12 borsuczyca.klusek napisała: > Nawet bez córki by mi przeszkadzał cudzy fiut 🙄 Ale cudza stopa nie? Dlaczego widok cudzego fiuta Ci przeszkadza a widok cudzej stopy nie? S. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Nagi facet - basen 17.04.22, 20:05 Fiut jest elementem intymnym. Wyciąga się go na światło dzienne w sytuacjach toeletowych lub łóżkowych o ile drugi uczestnik sobie tego życzy. W przestrzeni publicznej domyślnym ustawieniem jest, że nikt sobie takiego widoku nie życzy. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Nagi facet - basen 17.04.22, 22:36 W przestrzeni publicznej domyślnym ustawieniem jest, że nikt sobie takiego widoku nie życzy. Ale przebieralnia, prysznic i sauna to nie są takie zwykłe przestrzenie publiczne jak np. sklep, ulica czy autobus, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:01 Zawsze wchodze do damskiej i robie helikoper w ogniu zaganiaczem Zabawnie zawsze jest Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:03 Bez zdjęcia się nie liczy 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:30 > Zabawnie zawsze jest Pewnie wszystkie kibitki pękają że śmiechu na widok tego "zaganiacza" 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 20:08 maslova napisała: > Pewnie wszystkie kibitki pękają że śmiechu na widok tego "zaganiacza" 😄 Niektóre pewnie muszą okulary zakładać, żeby dojrzeć obiekt śmiechu 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:30 bigzaganiacz napisał(a): > Zawsze wchodze do damskiej i robie helikoper w ogniu zaganiaczem > Zabawnie zawsze jest Męczyznom nie wolno wchodzić do damskiej. Widocznie wyglądasz jak kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:13 Wczoraj byłam w takiej podobnej sytuacji. Pani przyszła z 7 letnim synem do przebieralni saunowej kobiecej gdzie już oczywiste jest że każdy chodzi nago ( miała do wyboru basenowa, tyle że fakt zatlczona). Dałam jej czas żeby skończyła mycie syna ( był w kąpielówkach), uczesalam się we francuski warkocz ( więc trochę zajęło), rozebrałam spodnie i bluzę, złożyłam. Widać więc że za chwilę będę naga. Ta nic. Odwróciłam się do ściany zdjęłam stanik no i wtedy zrozumiała ze zaraz będę naga i wzięła syna i wyszła. Robiłam to ( czyli nie rozebrałam się od razu) tylko dla dziecka, szanując jego domniemane skrępowanie, bo z uwagi na matkę w ogóle bym się nie krępowała, przeciwnie byłam na nią zła że jest w innej części budynku, gdzie zawsze panuje spokój, pachną olejki itd a ta z wrzeszczącym, płaczącym dzieckiem. Zastanawiałam się czy zwrócić uwagę, ale stwierdziłam, że jest wykończona, więc dałam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:24 Siedmiolatek w kobiecej? Do jakiego wieku regulamin tam zezwala na branie dziecka do szatni według płci rodzica? Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:30 Nawet nie wiem, pierwszy raz spotkałam tam dziecko. Sauny są z założenia od 18 rz w tym obiekcie. Właściwie teraz myślę że mogłam matce to powiedzieć, ale wczoraj mimo że byłam na nią zła, było też mi jej trochę żal, bo dziecko dawało do wiwatu.w części basenowej był tłok, w części saunowej spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:32 Wiek oceniłam na oko, mógł mieć też sześć, ale nie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:47 Wrzeszczący i płaczący siedmiolatek myty przez matkę pod prysznicem to chyba jednak wymagający szczególnej opieki. Co oczywiście nie usprawiedliwia zabierania go do damskiej szatni. Ten zwyczaj mnie szczególnie wkurza gdy chodzę z moimi dorastającymi córkami. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:58 Też pomyślałam że ma jakiś problem rozwojowy. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 16:05 Zwyczaj nie ma nic do rzeczy - na każdym basenie jest konkretny regulamin, do jakiego wieku dziecko może być w szatni według płci rodzica a nie własnej, w razie naruszenia regulaminu wystarczy zgłosić obsłudze. Zazwyczaj ta granicą jest właśnie 7 lat Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 16:12 Trudno mi jednak powiedzieć czy miał 6,5 czy 7,5. Według mnie matka zachowała się niefajnie, że wzięła dziecko, płaczące w dodatku, do miejsca relaksu. No ale może była zdesperowana: w ogólnej szatni tłum i hałas, tu cisza, ładne zapachy, spokojni ludzie i mało ich. Przemknęło mi przez głowę że może dziecko z problemem ( bo darcie się długie tak dużego dziecka jednak standardem nie jest, choć zdarza się), więc odpuściłam. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 21:28 g.r.uu napisała: > Zwyczaj nie ma nic do rzeczy - na każdym basenie jest konkretny regulamin, do j > akiego wieku dziecko może być w szatni według płci rodzica a nie własnej, w raz > ie naruszenia regulaminu wystarczy zgłosić obsłudze. Zazwyczaj ta granicą jest > właśnie 7 lat nie każdy basen ma taki regulamin- te które mają kabiny nie mają szatni - jest jedna wielka przestrzeń wspólna ( zwłaszcza na dużych basenach/aquparkach itp ) Wg mnie - rodzic nie powinien na sztywno kierować sie regulaminem ale dobrostanem zarówno dziecka jak i innych osób Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 21:36 A tu się nie zgodzę - wchodząc do jakiegoś obiektu sprawdzam, jakie w nim panują zasady i na tej podstawie oceniam, czy to miejsce dla mnie. I np. jak zdecyduję się na miejsce, gdzie według regulaminu w szatni damskiej mogą być chłopcy max do 7 roku życia, to znaczy, że mam prawo nie życzyć tam sobie dziesięciolatka, którego zaciągnęła tam matka kierująca się jego dobrostanem. Bo nie na to się umawiałam, kupując bilet. Chodzi o zasady. Jak jest jedną wielka przestrzeń wspólna z kabinami i szafkami to wiadomo, problem nie dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 21:41 Słowo klucz mogą a nie muszą. Mieć prawo nie oznacza przymusu korzystania z tegoż Nie bede szła z 7 latkiem pod damski prysznic jesli wiem, że jego to krępuje Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 21:52 Tu raczej chodzi w drugą stronę - żebyś nie chodziła ze starszym, jak uznasz, że tak lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 21:57 Tak, oczywiście, nie sprecyzowałam Zasady są po to, by ich przestrzegac ale nie za wszelką cenę- ciągnąc 7 latka do damskiej szatni bo bo regulamin pozwala Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 15:48 Nie, to nie jest normalne. W USA za takie coś facet zostałby aresztowany i miałby spore kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:09 USA nie jest normalne - to jednak dziki kraj 3 świata, mimo że najbogatszy Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 18:32 Ja też jestem dzika, i może dlatego mężczyźni mnie tak bardzo lubią Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 21:56 W kwestii formalnej: dlaczego za wyznacznik normalności mamy przyjąć akurat USA? Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 23:59 Celowo czy przypadkowo przemawiasz do mnie słowami Putina? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Nagi facet - basen 17.04.22, 00:06 Oczywiście, dorabiam u niego po godzinach zleceniami. Dla ciebie jest coś jest "nienormalne, bo w USA...", co podsyciło moją ciekawość: dlaczego za wyznacznik normalności mamy przyjąć akurat Stany? Odpowiedz Link Zgłoś
jackowo.thinktank Re: Nagi facet - basen 17.04.22, 00:50 Sugerujesz, że powinno się pozwolić polskim facetom odsłaniać fiuty w szatniach rodzinnych, żeby uniknąć naśladowania norm z USA? Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:11 Nie, bo nie jestem wstydliwa, mam syna i mnie wq... oczekiwania odkad skończyl 3 lata, ze będzie sam chodzil do męskiej. Uważam że powinny być szatnie koedukacyjne i tylko takie. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:13 Zwykle jest 7 lat a siedmiolatek chyba umie sam się przebrać Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:23 Powiem ci co zrobilam któregos razu we Wroclawiu w aquaparku. Weszlam pod prysznice z moim 7 latkiem, jakas babka się obruszyła ze jakto tak z dzieckiem pod damsi prysznic. Więc zaprowadziłam dziecko pod szafkę i niech się ubiera, wrócilam pod prysznice, rozebralam się do naga i zaczęłam myć - babeczka uciekła gdzieś w okolicach gdy sciagałam majtki ;P Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 21:31 kryzys_wieku_sredniego napisał(a): > Powiem ci co zrobilam któregos razu we Wroclawiu w aquaparku. > Weszlam pod prysznice z moim 7 latkiem, jakas babka się obruszyła ze jakto tak > z dzieckiem pod damsi prysznic. Więc zaprowadziłam dziecko pod szafkę i niech s > ię ubiera, wrócilam pod prysznice, rozebralam się do naga i zaczęłam myć - babe > czka uciekła gdzieś w okolicach gdy sciagałam majtki ;P twój syn czułby się dobrze i swobodnie w sytuacji gdyby obce kobiety rozebrały się, były nagie, myłyby sie, itd ? Z mojego doświadczenia chłopcy w takiej sytuacji zamieniają się w słup soli - zawsze jest mi ich strasznie szkoda, bo są wyraźnie zawstydzeni i nie wiedzą co mają zrobić ze swoim wzrokiem Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 19:59 Przebranie to najmniejszy problem, 7 latek zwykle ogarnia. Gorzej z tymi cholernymi szafkami- zacinające się zamki, kompletnie nieintuicyjna obsługa, umieszczone często zbyt wysoko dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 17:15 Ale i tak czasem umieram ze śmiechu jak kobieta jakaś przychodzi i kąpie się nago pod prysznicem a zgorszone matki dziewczynek stoją jak wryte ... Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 22:21 Pewnie nie raz była już dyskusja na ten temat, ale dziwi mnie, że ktoś może być zgorszony, że osoba tej samej płci jest naga pod prysznicem czy w szatni. Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 18:09 kryzys_wieku_sredniego napisał(a): > Uważam że powinny być szatnie koedukacyjne i tylko takie. Nie używaj słów jeśli nie znasz ich znaczenia. koedukacja «wspólne nauczanie i wychowywanie dziewcząt i chłopców» sjp.pwn.pl/szukaj/koedukacja.html Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 20:06 A ja uważam że powinna być szatnia rodzinna, a w damskiej nie powinnam się natykać na czyjeś dzieci płci męskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 18:08 W naszym basenie regulamin zabrania rozbierania się w szatni rodzinnej. Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 18:08 Facet jest ekshibinicjonistą nie gadajcie bzdur o jakiejś biologi ze ciało to ciało naturalna rzecz , nie każdy ma ochote oglądać cudze penisy Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 18:29 a cudze kuciapy? a cudze zwisy? prawda jest taka, że zbiorowe prysznice i przebieralnie to zło Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 18:48 Bez przesady, chodzę na sportowy basen gdzie jest po prostu hala z prysznicami i to nie jest żadne zło, normalne podejście do ciała Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 18:57 byłaś kiedyś w Niemczech? ja przeżyłam szok w niemieckim, całkiem dobrze wyposazonym akademiku, kiedy ujrzałam rząd pryszniców jak w wojsku, niczym nie oddzielonych z kilkunastomami dziewczynami myjącymi się o 8 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 19:24 Dokładnie tak wyglądają prysznice na basenie na który chodzimy Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 19:47 teraz coraz bardziej rozumiem problemy transów i ludzi z fobiami w innych krajach: chcesz iść na studia i co? nie myjesz się? chodzisz się myć do znajomych? rezygnujesz z akademika i płacisz krocie za stancję, a jak cię nie stać, to co? prostytucja? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 21:46 simply_z napisała: > byłaś kiedyś w Niemczech? ja przeżyłam szok w niemieckim, całkiem dobrze wypo > sazonym akademiku, kiedy ujrzałam rząd pryszniców jak w wojsku, niczym nie oddz > ielonych z kilkunastomami dziewczynami myjącymi się o 8 rano. na moim basenie też tak jest i w większości basenów na których byłam w pl Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Nagi facet - basen 17.04.22, 01:29 na moim też, z tą drobną różnicą, że jednak ludzie przebierają się w szatniach i pod prysznicem nie myją się całkiem nago. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Nagi facet - basen 17.04.22, 20:00 Nie widzę sensu mycia się po basenie- nie nago. Myję całe ciało, dokładnie, żeby zmyć chlor -nie zrobię tego dokładnie mając na sobie strój. Wiem, bo raz byłam zmuszona tak zrobic- gdy pierwszy raz po operacji kolana poszłam na basen i nie byłam w stanie się rozebrac pod prysznicem. Dupa nie robota Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 21:22 Przeszkadzałoby, jeśli sa kabiny i wskazanie by sie w nich przebierać W męskiej-niech sobie nago paraduje, ja w damskiej też nie korzystam z kabin, nie lubię Ale jak jestem w kooedukacyjnej- zawsze idę do kabiny Jakoś nie chcę kooedukować na przykładzie swojego gołego tyłka oglądanego przez obcych facetów tudzież dzieci - które mogą czuć się skrępowane Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 21:49 U nas na basenie wszędzie wiszą wielkie czerwone tablice, że do przebierania się tudzież rozbierania do rosołu służą przebieralnie, a nie szatnia. Kabin jest sporo, więc nie ma problemu, że wszystkie są zajęte. Generalnie wszyscy się do tej zasady stosują. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Nagi facet - basen 16.04.22, 22:06 Chyba troszkę zależy od kraju i obyczajów. Czy by mi przeszkadzało? Jakby facet to zrobił z normalną szybkością i bez jakichś głupich insynuacji, to nie, ale nie mam córek, które w młodym wieku mogłyby się czuc zazenowane. Jestem przyzwyczajona, że przy uprawianiu sportu ludzie różnych płci się przy sobie rozbierają bardziej czy mniej. Jak byliśmy na wycieczce rowerowej i myliśmy się w rzekach, staraliśmy się dzielić na dwie grupy. Jak był ktoś innej płci, to tragedii nie było i każdy robił swoje i tyle. To samo raz w Niemczech, po biegu. Niby prysznice były oddzielne, ale obie kolejki mogły się widzieć i sporo ludzi stało w kolejkach już nago. Nie to, że czuje się super swobodnie, ale mnie to ani nie oburza, ani razi, póki nie ma podtekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Nagi facet - basen 17.04.22, 08:03 Przecież na basenach są specjalne kabiny, rzadko chodzę ale nigdy golasa nie widziałam. Odpowiadajac na pytanie, oczywiście że mi przeszkadza goły facet. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Nagi facet - basen 17.04.22, 22:59 Czy by mi przeszkadzał taki facet? To zależy jakie ma warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
allegropajew Re: Nagi facet - basen 18.04.22, 00:45 W Czechach oni są bardzo koedukacyjni w szatniach basenowych, choć mają też kabiny. Szkoda tylko, że ichnie Jitki i Zuzki strasznie zapasione. Gościula Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Nagi facet - basen 18.04.22, 00:48 Mnie by to przeszkadzało nawet będąc samej, a prawidłowo: nawet gdybym była sama. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Nagi facet - basen 18.04.22, 00:50 Dodam, że prysznice też powinny mieć ścianki i drzwi. Kabiny likwiduje się nie celem integracji obcych golasów, ale po to, żeby ludzie szybciej się przebierali i zużywali pod prysznicami mniej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Nagi facet - basen 18.04.22, 00:54 tzn. szatnia koedukacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Nagi facet - basen 18.04.22, 00:53 Nie, to nie jest normalne, powinien w kabinie. Odpowiedz Link Zgłoś