Dodaj do ulubionych

Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie

24.04.22, 20:51
Pytanie brzmi - czy śmierdzą, jak to samoopalacz ma w zwyczaju.
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 21:02
      Tak, nie jest ten zapach aż tak bardzo intensywny, ale po godzinie od nałożenia czuję. Efekt jednak jest warty tych dyskusyjnych aromatów.
    • snakelilith Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 21:03
      Wszystkie kosmetyki samoopalające mające w składzie dihydroxyaceton (DHA) śmierdzą, bo ten zapach to produkt uboczny reakcji tej substancji z warstwą rogową naskórka. Wszystkie bez wyjątku. Więc sprawdź sobie skład i nie wierz tym, którym słoń nadepnął na nos i twierdzą coś innego.
      • krwawy.lolo Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 22:01
        Znaczy apetycznie uczekoladowiona maścią eMatka śmierdzi?
      • hanusinamama Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 25.04.22, 08:45
        Są kosmetyki bez tego, mają jakięs zamienniki....ale mało na kogo działają. ja w zeszłym roku wydałam grubą kasę i dupa efekt.
    • mamamisi2005 Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 22:19
      Śmierdzą, ale moim zdaniem mniej niż inne. Fakt, że jakiegoś wielkiego porównania nie mam, ale z chociażby z Capital Soleil Vichy
    • chococaffe Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 22:23
      Z ciekawosci do tych, które używają - codziennie używacie? A jak codziennie to nie buduje się wam opalenizna i po 2 tygodniach jesteście ciemnobrązowe?
      • magdallenac Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 22:56
        Ja mam ciemną karnację i w zimie używam ich 2 razy w tygodniu, mieszając 2,3 krople z kremem. Naprawdę pięknie, naturalnie opalają.
        • ludzikmichelin4245 Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 23:00
          Magdallena, z tego co pamiętam, codziennie się szczotkujesz. Czy przez szczotkowanie samoopalacz się nie ściera?
          • magdallenac Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 23:10
            SzczotkowaŁAM ☹️Nie szczotkowałam twarzy, a do ciała używałam innego samoopalacza i tak on się ścierał, ale nie do końca.
        • mamamisi2005 Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 23:01
          Ja mam jasną karnację i używam podobnie, 2 krople do kremu. To niespecjalnie daje efekt opalenizny, tylko nieco zmienia odcień skóry.
        • chococaffe Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 23:22
          Dzięki. Rozpoznaję rynek - chyba rezygnuję całkowicie z podkładów (i tak nie używałam ich regularnie) - mam dość szukania własciwego, ścierania, poprawiania, brudzenia kołnierzyków. Chcę zastąpić podkład samoopalaczem, ale delikatnym. Na razie kupiłam erytrulozę ale nie wiem do czego dodać (rozpuszcza się w wodzie). Zastanawiam się też nad tymi kropelkami. I jak to połączyc z retionolem (oczywiście nie na raz )
          • magdallenac Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 23:28
            Ja kocham tint Chanel- les beiges. Ale mi to robi piękną cerę. To nie podkład a taki delikatny wodny fluid. Kosmetyk doskonały!
            • lot_w_kosmos Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 25.04.22, 09:31
              Czy możesz dać linka lub wstawić zdjęcie żeby wiedzieć który to dokładnie?
            • chococaffe Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 25.04.22, 09:36
              Na razie wypaliłam się w poszukiwaniach ideału. Może kiedyś.

p.s. teraz stosuję samoopalacz Lavery raz w tygodniu i jest ok.
    • beata985 Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 22:31
      Czy to jest tylko do twarzy??
      • ludzikmichelin4245 Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 24.04.22, 22:33
        Z tego co znalazłam, to są dwa rodzaje - do twarzy i do ciała.
    • hanusinamama Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 25.04.22, 08:47
      to te?
      www.notino.pl/clarins/self-tan-radiance-plus-golden-glow-booster-preparat-samoopalajacy-do-twarzy/p-16084103/
      • shellyanna Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 25.04.22, 09:15
        Tak
    • dni_minione Re: Kropelki samoopalające Clarinsa - pytanie 25.04.22, 11:43
      Czy te Clarinsa są dużo lepsze od kropelek Dax? Czy ktoś używał ich obu? Kończę już drugą buteleczkę Dax, jest naprawdę spoko (ale używam malutko, te dwie zużyłam w dwa lata), ale jeśli Clarins lepsze to zmienię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka