Dodaj do ulubionych

Sauna i plotkujące kobitki - wrr

27.04.22, 11:37
Miejsce akcji: lokalny klub fitness, słabo nagrzana sauna.
Osoby: ja i dwie wesołe kumoszki.

Przed wejściem informacja o prysznicu i klapkach, nic o zachowaniu ciszy. Jedna leży na górze , druga na dole i nadają tak, ze słychać je w przedsionku. Znam całą historię ich chorób. W dodatku ciągle łażą, pod prysznic, napić się, potem wracają, wietrząc niemiłosiernie. Sauna słabo nagrzana, można siedzieć i godzinę.

Ja siedzę i zamiast się relaksować, to się wkurzam. Nie chcę robić afery, co - poza uprzejmym komunikatem ja - można zrobić? Myślałam o zestawie głośnomówiącym i symulowaniu rozmowy rzez telefon ... wink

Dajcie podpowiedzi.
Lubię to miejsce.
Obserwuj wątek
    • homohominilupus Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 11:43
      Po cholere siedzieć w słabo nagrzanej saunie?
      • kanna Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 12:20
        Bo akurat nie ma lepiej nagrzanej ? ;P
        Najbliżej mam i tak jestem rozebrana po ćwiczeniach.
    • primula.alpicola Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 11:43
      Unikać, nie ma innego wyjścia. Nie znoszę takiego dziamgania w saunie.
      Jeszcze gorsi są zagadujący panowie.
      • primula.alpicola Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 11:44
        A, ja bym jednak rozważyła na Twoim miejscu prośbę o zamilknięcie. Nie żeby zaraz afera, ot, prośba.
        • kanna Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 12:21
          Pewnie tak zrobię... choć to najgorszy możliwy układ, bo są dwie. uncertain
          Panowie zagadujący są prostsi, wystarczy powiedzieć, że nie gadam w saunie i styka.
        • daszka_staszka Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 14:58
          Zapytaj czy chcą twoich rad, albo nieproszona zacznij ich udzileca. Wszak angażują cię niejako w rozmowę ☹️
    • runny.babbit Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 12:34
      Komentuj ich wypowiedzi, wtrącaj się, słowem bądź równie upierdliwa. Ewentualnie, zanim pójdziesz następnym razem zasugeruj obsłudze, że może przydałby się duży znak o zachowaniu ciszy w saunie.
      • kanna Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 12:37
        Tak, opowiem obsłudze, że mam problem z sauna.
        Gdyby była lepiej nagrzana, te kobiety by tam nie wytrzymały tyle. ..

Opcja komentowania jest kusząca big_grin
      • bywalec.hoteli Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 12:41
        no to może się babeczki rozgadają 😀
        • kanna Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 12:51
          Zawsze mogę być wyjątkowo tempa, komentować bez związku, lub snuć ciąg skojarzeń, na temat, który podrzucą big_grin
          <już, ogarnij się niedobra kobieto wink >
    • mashcaron Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 12:40
      Usiądź blisko, zrób bardzo zainteresowana mine i przytakuj ruchem głowy. Jak zapytają, czy cię sprawa interesuje, powiedz, że i tak słyszysz, więc co masz niby lepszego do roboty...
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 13:46
      Miałam taka akcje, ale gadaczami było dwóch byczków, którzy na zwrócenie uwagi stali się agresywni. Zgłosiłam obsłudze.
    • anorektycznazdzira Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 15:03
      Pogadałabym z obsługą, że przydałby się znak "strefa ciszy" i to taki sugestywny
    • figa_z_makiem99 Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 27.04.22, 22:00
      To samo jest na siłowni, chcesz się zrelaksować, wyłączyć, a obok na orbitreku dwie niunie zamiast ćwiczyć przekrzykują się przez muzykę, trzecia chodzi obok na bieżni nadając przez telefon z przyjaciółką. Ludziom brak kultury.
    • extereso Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 28.04.22, 08:49
      Raz mnie to tylko spotkało chyba, gadali panowie. Co drugie słowo przekleństwo. Powiedziałam: panowie, dajcie się zrelaksować. Przeprosili ładnie i do końca cicho było.
      • bywalec.hoteli Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 28.04.22, 11:06
        a jak jest sauna mix płci to osoby zachowują się jak w saunie przystało czyli bez ubrań na sobie czy raczej się zasłaniają?
    • lauren6 Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 28.04.22, 11:14
      Poprosiłabym obsługę o podniesienie temperatury w saunie. Jak je dogrzeje to stracą energię do plotek.
    • zuzanna_a Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 28.04.22, 11:23
      miałam taką sytuację w przedziale pociągu, zamykanym. dwie psiapsi trajkotały jak w "dniu świra", bez przerwy. jedna o swojej siostrze Gosi, jej problemach z mężem, rzekomej zdradzie itd itd.
      w końcu wtrąciłam, że w przypadku rozwodu ( bo rozmowa zeszła na ewentualne rozstanie i podział majątku), to mieszkanie które Gosia dostała przed ślubem i tak należy do niej.
      psiapsi się zmieszały i zamknęły jadaczki, aluzja była dość jasna.
      • kanna Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 28.04.22, 12:43
        W pociągu mnie słuchawki ratują smile
    • kachaa17 Re: Sauna i plotkujące kobitki - wrr 28.04.22, 16:32
      Też mnie to denerwuje. Raz zwróciłam uwagę ale podziałało tylko na chwilę. Uważam, że sauna nie jest od gadania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka