lannnnntana Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 15:12 Odwołałam majówkę w ostatniej chwili - pogoda do bani, mąż dostał dodatkowe zlecenie a dziecko ma po majówce dużo sprawdzianów. Trochę żałuję, zwłaszcza, że ja w domu nie umiem odpoczywać, zawsze jest tyle do zrobienia. I tak wstałam dziś o piątej, zrobiłam trening, nastawiłam kilka prań, upiekłam ciasto, nastawiłam rosół, zrobiłam devolaille, wyprasowałam górę prania, wypieliłam i nawiozłam truskawki, umyłam na kolanach podłogę w holu, wyczyściłam porządnie balustradę schodową, zrobiłam porządek w lodówce i dwóch szafkach, przejrzałam letnie rzeczy i schowałam grubsze zimowe - te cieńsze jeszcze się przydadzą, cholernie zimno a jeszcze zapowiadają przymrozki, szlag, pomidory i paprykę w tym roku posadzę chyba pod koniec maja wysprzątałam samochód. Aktualnie siedzę na chwilę, ale zaraz za coś się wezmę, tak już mam, cholera, dlatego na wyjazdach odpoczywam. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 19:07 O matko, zmęczyłam się od samego czytania Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Majówka wyjechana 02.05.22, 21:43 Gdzie planowałaś tę majówkę? U nas (Wielkopolska) piękna pogoda. Sobotę i większość niedzieli byliśmy na Dolnym Śląsku i też było pięknie.😊 Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 15:16 Udanego odpoczynku. Ja na majówkę raz jeżdżę raz nie. Z powodów różnych, najczęściej bo tak wypadło: kasa się zgadzała, tani bilet wpadł, wykreował się fajny pomysł z fajnymi ludźmi, ktoś do siebie zaprosił, albo właśnie odwrotnie, brakowało pomysłu, urlopu czy środków. Ten rok bez wyjazdu bo i urlop zaplanowany na czerwiec więc budżet się musi spiąć, i do pracy idę w poniedziałek, odpoczywamy więc w domu. Dziś wpadły rano 3h na rowerach bo ładna pogoda! Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 15:23 sandy_cheeks napisała: > Właśnie przeczytałam wątek o tym jak szanująca się ematka nigdy nie jeździ na m > ajówkę, bo ludzi pełno, korki, syf i drożyzna. no jak nie jeździ to czerpie wiedzę z mediów, które co roku odgrzeją kotlet z turystami w Tatrach, nad Morskim Okiem, kolejce na Kasprowy Wierch i z paru innych powszechnie znanych miejscowości. Stąd wyobrażenia niekoniecznie zgodne z rzeczywistością w wielu innych pięknych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 15:41 Ja nie mam wyobrażen na temat mojego miasta Jestem tu, widzę, słyszę i czuję Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 19:10 Dokładnie tak. Poza tym wiem jakie są korki na wylotówkach z miasta i potem na koniec majówki przy powrotach, bo niezależnie w jak pustym zakątku by się było, dróg wjazdowych do miasta aż tak wiele nie ma i korki się tworzą ogromne. Nie mam dzieci w wieku szkolnym, mogę jechać w dowolnym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 15:28 Ja tez jadę nad morze Moja majówka przesunięta jest o tydzień i nie obejmuje soboty. Będzie cieplej i luźniej Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 15:59 Ja sobie zrobiłam majówkę w kwietniu, a teraz jestem na Covidówce😄 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 17:57 Szkoda, za takie fajne zdjęcia okrasiłas pełnym pogadrdy postem. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 18:57 No to jeszcze zupełnie bez spiny foty z Helu 🙃 Pogoda bardzo in plus… Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 20:19 Pierwsza i ostatnia fota wygrywa. Foki to ostatnio tylko w zoo widziałam i były bliziutko, leniuchowały w słońcu. Były równie cudne co ta Twoja śmigająca w wodzie. A dziecko na fotce to jakiś niepełnoletni mors czy co. Woda musi być lodowata teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 20:32 Obie dziewczyny na focie moje. Lubią wodę. Ja tez dziś umoczyłam, było naprawdę ciepło, kilka osób się kąpało tak na serio bez opakowania, i nie że jakieś morsy… Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Majówka wyjechana 03.05.22, 00:30 Też jestem fanem wody więc Twoje dziewczyny rozumiem. Dobrej końcówki majówki.🏖 Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 19:06 Byłam właśnie w kine we Wrocławiu, ale pustki na ulicach. Suuuuppper. Podejrzewam że wszyscy są na Rynku ;P Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 19:22 Ja żyję od wyjazdu do wyjazdu. Ja i monsz jesteśmy etatowcami. 26 dni urlopu to za mało. Staram się każde swieto wykorzystać na wyjazd. Makówka to zawsze wyjazd aktywny, zawsze ze znajomymi. Jest pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 20:24 Fajna. Ta majówka. I przyroda i aktywna ( bo rowery) i rozrywka😄 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 20:43 O tak. Ale każdy wyjazd dla mnie jest fajny. Byle z ludźmi których kocham lub lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 19:53 Podsumowanie: Ostatni tydzień miałam bardzo męczący, mimo że przyjemny. Codziennie coś wieczorem, czasami x 2. W piątek odpadłam, nie miałam już siły nigdzie wychodzić. Położyłam sobie hennę na włosy na noc (a potem nie powinno się myc włosów około 48 godzin). Około 3 nad ranem się obudziłam bo turban nie dawał mi spać Spłukałam hennę, położyłam się po 3 godzinach wstałam bo miałam konwersacje. Potem zakupy na bazarze i wyjście na lunch itp ze znajomymi. Po powrocie, nie wiem o której padłam i zasnęłam w ubraniu. Obudziłam się koło 2 rano , potem koło 6 . Dzisiaj działeczka, gotowanie ulubionych potraw i spa dla lnianych koszul. Jutro robota. We wtorek luzik z już umytymi włosami A i jeszcze lawendę posadziłam. Przede mną dosyć intensywny wyjazdowo okres, cieszę się, że się trochę poobijałam i poobijam. A "na mieście" zdecydowanie luźniej Odpowiedz Link Zgłoś
laluna82 Re: Majówka wyjechana 01.05.22, 20:48 Ja mam ten komfort, że nie pracuję codziennie. Mogę przedłużony weekend zrobić sobie w dowolnym czasie. Na majówki kiedyś jeżdziłam ale w dzicz, bez tłumów bo nie lubię. Teraz nie jeżdżę wcale, bo tłoczno i drogo. Morze mam 15 min od domu, więc spacerki uprawiam tam o każdej porze roku. A i od kilku lat moje miasto wzięło się do roboty i organizuje kilka fajnych imprez cyklicznych. 3go mój ulubiony festiwal uliczny z kiermaszem rękodzieła i koncertami. Także w moim przypadku wyjazd majówkowy nie jest atrakcyjny. Za to w połowie maja jedziemy na 5 dni w fajne miejsce na południe Polski. Odpowiedz Link Zgłoś