Dodaj do ulubionych

Triada 7+7

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 11:45
Właśnie wczoraj wróciłem służę informacjami.
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: Triada 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 13:08
      Witam. Jakimi liniami lata Triada.
      • Gość: Piotr Re: Triada 7+7 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 20:49
        PLL LOT
    • Gość: darekburza Re: Triada 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 19:30
      Super chcialbym znac twoja opinie na temat etapu wycieczkowego i pobytu na
      miejscu byles zawiedziony czy bylo Ok;-)) Mam pytanie najpierw bylo zwiedzanie
      czy wypoczynek? Jak znosiles wycieczki w tych upalach ja wylatuje 22/08. Z
      gory dziekuje za jakies info.

pozdrawiam

darek
      • Gość: Piotr Re: Triada 7+7 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 20:56
        Jezeli chodzi o czesc objazdowa to jest OK. Po drodze fajne czyste hotele
        (Asuan, Luksor, Minia) - troszke gorzej w Kairze raczej syf ale da sie przezyc.
        Wycieczki znosi sie bardzo dobrze choc bylo piekielnie goraco (Asuan 43C,
        Luksor 38C) - zwiedzasz cos i po godzince jestetes juz w kilmatyzowanym
        autokarze a na klimie to dzicy nie oszczedzaja. Dobra rada - pamiatki najlepiej
        kupic juz w Asuanie lub Luksorze sa o wiele tansze nawet do 6 razy niz w Kairze
        czy Hurghadzie. Pobyt tez niezly ale wysiedziec na plazy trudno - piecze
        niemilosiernie, uwarzec przy nurkowaniu z maska - latwo sie spalic !!! Co do
        warunkow to zalezy do jakiego hotelu sie trafi ja bylem w Le Meridien 5* i bylo
        ql ale ci co trafili do Waves 3* narzekali na jedzenie, czystosc oraz plaze
        ktora byla przystania dla jachtów.
      • Gość: Piotr Re: Triada 7+7 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 21:01
        Aha co do kolejności to tu chyba raczej nie ma reguly. Ja trafilem najpierw na
        objazd ( to lepsze wyjscie) ale inni odwrotnie (gorzej). Mysle ze kolejność
        zalezy od stopnia zapelnienia hoteli w Hurghadzie.
        • Gość: darekburza Re: Triada 7+7 IP: 195.6.159.* 18.08.03, 09:50
          To stary zajebiscie trafiles tylko zazdroscic z tego co sie pytalem w TRIADZIE
          sa tylko opcje 4*(byl tu kiedys na forum kros kto trafil do sheraton MIRAMAR w
          el Ghona) na pobyt i 3* ja wybralem ta opcje z 4* ciekawe gdzie ja trafie czy
          tez bede mial szczescie i modle sie zeby najpierw miec objazdowke ale nic nie
          wiadomo w sumie zobaczymy jak to bedzie. Mam pytanie czy warto sobie kupioc
          zestaw do snurkowania co do spalenia sie to mam zamiar kupic sobie
          najmocniejszy filtr do opalania jak taki jest to nawet 30.

a tak wogole dziekuje stary za info

darek
          • Gość: Piotr Re: Triada 7+7 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 11:06
            Zestaw do snurkowania tak czy siak warto kupic ( mozna stargowac za niezly
            zestaw maska + fajka za 45-60LE (Hurghada) najlepiej na jakims bazarze w hotelu
            20$) poniewaz możesz poplynąc sobie na rafke w czasie pobytu - zajebiste
            wrazenia. W czasie snurkowania nos koszulke - zaden krem nawet 30 nie pomaga,
            sam uzywalem 30 i w ciagu godziny spiekłem sie jak indyk na plecach hehe

Pozdrawiam i zycze miłych wrażeń

Piotr
            • Gość: Ala Re: Triada 7+7 IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 13:33
              Witaj Piotr, napisz prosze ile trzeba zabrac dodatkowo pieniedzy ? Czy to
              prawda, ze 92 $ zabieraja w autokarze na bilety wstepow ?
              Czy mozesz polecic jakies dodatkowe wycieczki, co ponadprogramowo oferuje
              Triada ?
              Pozdrawiam
              • Gość: Piotr Re: Triada 7+7 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 14:26
                te 92$ a dokładnie 97$ to prawda - tyle kosztuja bilety wstepu oraz bakszysze
                dla obslugi hotelowej ( samemu juz nie dawaj !). Co do kasy to trudno coś
                radzić nam poszło w sumie 250$ na osobę na dwa tygodnie ale troszke zesmy
                skapili. Jezeli chcesz troszke poszalec ( wycieczki fakultatywne na objezdzie
                oraz pobycie, piwao, pamiatki etc) to mysle ze jakies 300-350$ na osobe lekko
                starczy. Z wycieczek polecam nurkowanie (50$) - lepiej nie szukac okazji,
                czesto slyszy sie o nierzetwlnosci tubylczych agencji. Safari za 25$ moze byc
                ale nie jest tyle warte, jak bys trafila do Le Meridian to za 20$ masz
                wycieczke z snurkowaniem na caly dziec - w cenie napoje i launch. Równiez kair
                noca za 12$ - dosc ciekawe ale czy warte ceny ??? ( mnie sie tam podobalo ale
                ludziska narzekali)
                • Gość: Ala Re: Triada 7+7 IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 14:37
                  Bardzo dziekuje za odpowiedz. Jeszcz kilka malutkich pytanek ;)
                  Napisales, ze jest mozliwosc wykupienia wycieczek na objezdzie. Chodzi tylko o
                  Kair noca i Safari, reszta jest wliczona w cene, tak ? Czy chodzi o jakies inne
                  wycieczki, jesli tak napisz jakie i czy warto skorzystac.
                  Czy Abu Simbel jest w cenie czy trzeba dokupic i za ile ?
                  • Gość: Piotr Re: Triada 7+7 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 17:08
                    Niestety nic nie jest wliczone w cene. Za wszystkie wycieczki fakultatywne na
                    objezdzie i pobycie placi sie osobno na miejscu :((. Wycieczka do Abu Simbel
                    kosztuje 35$ od osoby - osoby ktore byly nie byly zachwycone bo 4h w jedna i
                    druga strone i godzinka zwiedzania IMHO zaden rarytas.

Piotr
                    • Gość: Ala Re: Triada 7+7 IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 13:43
                      Piotr dzieki za cierpliwosc. Przypomnialo mi sie cos jeszcze. Jako maniaczka
                      kawy nie wyobrazam sobie dnia bez tego napoju ;-) Napisz czy kawa i herbata
                      jest zagwarantowana przy sniadaniu i kolacji czy trzeba ja dokupic ?
                      Jesli nie ma tego w menu to czy warto brac ze soba jakas grzalke i kubek ?
                      Pozdrawiam serdecznie !
                      • Gość: Piotr Re: Triada 7+7 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 18:59
                        Kawa i herbata do śniadania jest gratis i do woli. Natomiast w innych porach
                        trzeba kupić cena od 3-6LE w zależności od standardu hotelu.
                      • Gość: Piotr Re: Triada 7+7 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 19:01
                        Kubek i grzlke mozna wziąść tylko pytanie na co w tych temperaturach czlowiek
                        mazy o zimnym napoju a nie o goracej herbatce :) biorac grzlke nalezy pamietac
                        aby ja dobrze chowac bo sprzatacze hotelowi skowiskuja takowa hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka