Dodaj do ulubionych

Wątek na piątek

27.05.22, 17:52
Proponuję cykl.
Piszta co chceta.

U mnie- właśnie dostałam zaproszenie na cuś jakby galę. Oczywiście, że nie mam co na siebie włożyć a zrobienie efektu wow byłoby wskazane. Cholera by to. Albo chociaż ospa.
Iść muszę. Tylko w czym ?
Odwykłam od wyglądania 😢
Obserwuj wątek
    • fornita111 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:00
      Ja mam nastroj kijowy uncertain Dwa lata zapuszczania wlosow na marne, musialam obciac. Obejrzalabym na pocieszenie "Stranger things", ale obiecalam chlopu, ze na niego z tym zaczekam do jutra. Zrobie sobie zaraz goraca kapiel, bo swiat mnie wkurza. Nawet jateczkowanie na ematce nie pomaga sad
      • shmu Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:04
        Dlaczego musiałaś obciąć?
        • fornita111 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:06
          Po covidzie mi zaczely strasznie wypadac i rozdwajac sie koncowki. A doslownie 2-3 cm mi zabraklo do dlugosci wymaganej przez fundacje. Wkurw. Szkoda mi teraz tych wszystkich wcieran, maseczek, picia pokrzywy i skrzypu. Na nic to bylo.
          • amsterdama Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:17
            Współczuję.
          • jednoraz0w0 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:01
            nie no, przez dwa lata miałaś fajne włosy dzięki tym zabiegom. Równie dobrze mogłabyś powiedzieć, że szkoda ci teraz wizyt u fryzjera, bo włosy i tak odrosły i fryzury się straciły.
            • fornita111 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 22:30
              Yyyy. No mnie nie kreca moje wlosy, nawet do fryzjera nie chodze. Traktowalam je jako upierdliwosc, ale cyklicznie hodowalam i scinalam, bo ostateczny efekt mi dawal ogromna satysfakcje. Tym razem dupa. Ale jeszcze sie uda, to nie koniec wink
      • lilia.z.doliny Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:22
        Przeczytalam, ze nawet jajeczkowanie nie oomaga
        • fornita111 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:23
          ??? jajeczkowanie?!
          • fornita111 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:25
            Jesu, dobra, rozumiem. W pierwszej chwili myslalam, ze piszesz, ze na wypadanie wlosow jajeczkowanie nie pomaga big_grin zacmienie, to nie moj dzien wink
            • lilia.z.doliny Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:26
              pierwszej chwili myslalam, ze piszesz, ze na wypadanie wlosow jajeczkowanie nie pomaga

big_grin
              Borze, co za dialog absurdow big_grin
        • madame_rita Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:25
          Ja też big_grin
        • borsuczyca.klusek Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:32
          Ja też 😳
          • grey_delphinum Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:54
            Ja też 😉
            • lilia-anna Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:59
              I ja smile
      • minerallna Re: Wątek na piątek 27.05.22, 22:01
        Nawet jateczkowanie na ematce nie pomaga

Przeczytałam jajeczkowanie na ematce.
        No jak nic nadszedł czas na bliższą wizytę u okulisty ☹️
      • ruscello Re: Wątek na piątek 28.05.22, 18:06
        O kurczę. A ja się zastanawiam, jakim cudem pierwszy raz od 30 lat rozdwajają mi się końcówki i w ogóle włosy jakieś marne. Nagle się tak zrobiło, a to były 2 miesiące po covid uncertain
        • fornita111 Re: Wątek na piątek 29.05.22, 08:26
          No u mnie tez wlasnie po, dluuugo po. Jak u ciebie mniej wiecej. I tez "jak nigdy", eeeh.
    • madame_rita Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:00
      Poszłabym na tę galę za ciebie.
      Mogę nawet powyglądać - w miarę możliwości big_grin
      • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:21
        Też bym poszła 😄
        • znowu.to.samo Re: Wątek na piątek 28.05.22, 18:35
          Szłabym
          O jak ja dawno nie byłam na żadnych baletach
    • daniela34 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:02
      Miało być o czymkolwiek, a będzie tematycznie. Mam pod koniec sierpnia trzydniową imprezę i o ile stroje typowo imprezowe mam i spokojnie coś z szafy wyciągnę, o tyle będę potrzebowała "biurowej" kiecki na sierpień na część oficjalną. Czarno to widzę.

A poza tym wiatr mi "omdlał" bratki, ale za to przede mną całkowicie leniwy weekend!
      • atoness Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:37
        Danielo, podaj wymiary. Biust, talia, biodra. Jestem dobra w kieckach biurowych. Znajdę Ci coś boskiego za dwie dychy, jeśli bogini da.
        • daniela34 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:41
          Matko, nie mam pojęcia, jakie ja teraz mam wymiary! Zmierzę się jutro, bo teraz szukanie miarki mnie przerasta. Zwykle kupuję 34/36. Figura gruszka, ale teraz niewielka, więc w stronę klepsydry.
          • daniela34 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:43
            Będę bardzo wdzięczna za polecenia, bo jakoś wyczerpało mi się biurowe natchnienie. Jeden dzień jakoś może obskoczę w tym co mam, ale potrzebuję 2 biurowych outfitów (do tego 1 casual i dwa imprezowe, ale z tym sobie poradzę).
            • simply_z Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:33
              czasem cos niezlego biurowego miewa Quiosque.
    • chococaffe Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:03
      Kocham Trójmiasto.

Nie wiem w czym masz iść.
      • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:23
        Ja bym kupiła coś w stylu navy w wersji eleganckiej. W końcu to lato😄
      • amsterdama Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:35
        Też kocham.
    • hanusinamama Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:05
      Zepsuł mi się ekspres, od wczoraj piję plujkę...jakoś trwam.
      Dzieci jadą zaraz z tatą do dziadków i mam wolny wieczór. I nie wiem czy czytać Wowa, Wołodia, Władimir K. Kurczab- Redlich ...czy Stranger Things.Aż mnie głowa rozbolała (ale chyba bardziej od braku kawy niż ze względu na trudny wybór).
      Slimaki mi zjadły obie sadzonki dyni Muscade de Provence...zanim włącze Nteflix/zacznę czytać pójdę mordować do ogródka
      • panna.nasturcja Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:42
        To niemożliwe, zmyslasz, nie da się trwać bez kawy z ekspresu, No, nie da.
        Ślimaków współczuję bardzo, nie ma siły na to paskudztwo.
        • arthwen Re: Wątek na piątek 27.05.22, 22:20
          Da się nawet w ogóle bez kawy wink
          • maleficent6 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 23:50
            Nieprawda, nie da się 🤨
          • panna.nasturcja Re: Wątek na piątek 28.05.22, 00:52
            Nie da się, nie ma opcji smile
        • ponis1990 Re: Wątek na piątek 28.05.22, 07:51
          Ja nie mam ekspresu i piję rozpuszczalną z mlekiem ;p
          • znowu.to.samo Re: Wątek na piątek 28.05.22, 09:19
            Ja jakoś nie lubię z ekspresu i tez pije rozpuszczkę. Plebejskie podniebienie
    • milva24 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:06
      Wolisz sukienki? Spodnie? Chętnie poszłabym na cuś jakby galę, niestety nie ma okazji. Mnie się kończy urlop który spędziłam głównie na nic nie robieniu, straaaasznie mi się nie chce do pracy wracać sad
    • shmu Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:07
      Ja proponuję tiulowa spódnice że skórzaną kurtka i tenisówki, lub skórzane spodnie z białą koszula i szpilkami albo dobrze leżące jeansy.

A tak serio to napisz w czym się dobrze czujesz i jaką masz figurę.
    • amsterdama Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:12
      Obcięłam włosy. Zachciało mi się takiej fryzury, jaką się niedawno Snejkowa pochwaliła. Wszyscy twierdzą, że przedtem było lepiej. 2 lata zapuszczania poszło się paść.
      • a-be-te Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:51
        Amsterdama, czy to bardzo krótka fryzura? Ile centymetrów ścięłaś? smile
        • amsterdama Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:09
          Krótka z takim fajnym bałaganem na głowie. Ile ścięłam? Miałam włosy do ramion.
          • fornita111 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:17
            Poka!
            • amsterdama Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:52
              forum.gazeta.pl/forum
              • amsterdama Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:54
                Źle
                • amsterdama Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:57
                  fotoforum.gazeta.pl/photo/2/lf/dh/hwai/9mnOP2JsKKokTRRGX.jpg
                  • ursydia Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:02
                    Bardzo fajna
                    • fornita111 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:04
                      Mnie sievtakie fryzury bardzo podobaja smile
                      • lauren6 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:11
                        Przy pewnych warunkach wejściowych można się taką fryzurą bardzo postarzyć.
                        • znowu.to.samo Re: Wątek na piątek 28.05.22, 09:21
                          lauren6 napisała:

> Przy pewnych warunkach wejściowych można się taką fryzurą bardzo postarzyć.

Dokładnie można niechcący osiągnąć efekt odwrotny od zamierzonego
                      • amsterdama Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:14
                        U mnie się lepiej sprawdza, kiedy ją wywijam bardziej na zewnątrz.
                    • mrs.solis Re: Wątek na piątek 27.05.22, 22:16
                      Fajna na zdjeciu, ciekawa jestem efektu na zwyklej kobiecie.
                  • 7katipo Re: Wątek na piątek 27.05.22, 23:23
                    Yeskoo jaka śliczna!
                    Zawsze marzyłam o takiej fryzurce!
                  • lannnnntana Re: Wątek na piątek 28.05.22, 09:25
                    amsterdama napisała:

> fotoforum.gazeta.pl/photo/2/lf/dh/hwai/9mnOP2JsKKokTRRGX.jpg
                    Ojej, fryzura moje marzenie. Tylko gdzie fryzjera znaleźć, który by dobrze ostrzygł sad
      • potworia116 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 23:57
        U mnie dylemat w drugą stronę. Od pocovidowego golenia strzyżenia minał rok i przez ten rok ja co trzy tygodnie regularnie maszynką na 0,9. Jakiś czas temu postanowiłam trochę pozapuszczac, odpuścilam już ze trzy kolejki i kurwicy dostaję, zerknąwszy w lustro, bo gorzej niż w dwucentymetriwych włosach nie wyglądam nigdzie, w niczym i po nikąd. A przecież zanim one nabiorą długości jakiejkolwiek na najskromniejszą sensowną fryzurę, to odczekać trzeba będzie przynajmniej do końca lata.
        Jak żyć, ja się pytam.
        • amsterdama Re: Wątek na piątek 28.05.22, 00:05
          Fajne są, ładnie Ci.
          • potworia116 Re: Wątek na piątek 28.05.22, 00:16
            Dziękuję, nie twierdzę, że ściemniasz, ale raczej nie widzisz jasno. Jutro zamieszczę lepiej oswietlone zdjęcie, żeby brutalności faktów nie łagodził złoty blask zmierzchu.
            • grey_delphinum Re: Wątek na piątek 28.05.22, 08:41
              Po teoria, fajnie wyglądasz, naprawdę i masz bardzo ładny kształt twarzy.

Czy na forum tylko ja mam prostokątną gębę??? Ech 😕
        • gama2003 Re: Wątek na piątek 28.05.22, 00:14
          Bardzo fajne !
          Czupurne i zawadiackie.
          Podobają mi się serio.
        • mid.week Re: Wątek na piątek 28.05.22, 08:56
          Super wyglądasz. Mnie się bardzo podobają tak krótkie włosy, ale mnie niestety nie byłoby w nich dobrze.
          • znowu.to.samo Re: Wątek na piątek 28.05.22, 09:22
            Masz fajny kształt głowy
        • potworia116 Re: Wątek na piątek 28.05.22, 12:02
          Kiedy komplementują nieskłonny do komplementów ematki, to każdej potworze rura mięknie, ale wysyłam jeszcze jedną podobiznę - na dowód, że szlachetny kształt mojej czaszki nie wpływa na fakt, że fryzura przypomina skacowanego jeżozwierza.
          • mashcaron Re: Wątek na piątek 28.05.22, 12:07
            😁
            Nadal sympatyczny ten jeż :p
            A nie możesz sobie tego jakąś pastą modelującą jakoś trochę ułożyć w coś przypominającego fryzurę ?
          • ga-ti Re: Wątek na piątek 28.05.22, 12:11
            Skacowany jeżozwierz big_grin Dobre. Fajnie, czupurnie, zaczepnie, możesz pokombinować z kształtem jakimiś specyfikami.
          • mid.week Re: Wątek na piątek 28.05.22, 14:01
            No prawda, trzeba by to ułozyć big_grin
            Masz wosk? Robi cuda. Ewentualnie przystrzyc boki a góra niech rosnie.
    • majenkir Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:14
      Zaraz Cię tu ematki tak pięknie wyszykują, że olśnisz wszystkich!

Piszta co chceta
      No to bapuszę, chociaż miałam nie mówić - moja córka się zaręczyła 💍😅
      • iwles Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:23

Gratulacje 😊
      • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:24
        ❤️❤️
      • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:40
        No to nie mówisz, tylko piszesz, wszystko ok👍
      • gama2003 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:10
        Ciarów 😁 dostałam.
        Gratulacje !
        Oj córuś córuś !!!!! ( mówisz jej teraz tak labidzącym tonem ? 😉)
        • lily_evans011 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:16
          Ale ze już niedługo wianek nosić będzie ? 😂
        • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:16
          Już ty panienką nie b~eeeeeeeeedziesz😄😄
        • majenkir Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:19
          Się śmiejecie, a ona już miejsca na wesele szuka i zaproszenia wybiera. A ja czasu potrzebuję co by się wylaszczyć!!
          • gama2003 Re: Wątek na piątek 28.05.22, 00:17
            Hłe hłe.
            Od jutra się wylaszczaj.
            I dziecka zapytaj, czy nie potrzebuje rad ematki w kwestiach istotnych, typu serwetki, czy papier toaletowy. Oraz zapachy w toaletach sali balowej.
            • marta.graca Re: Wątek na piątek 28.05.22, 12:13
              No i oczywiście prezent smile
    • laura.palmer Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:14
      Kupiłam zestaw do hybryd i w końcu mam dłonie jak kobieta, a nie jak jakiś kloszard.

Zanim się ktoś przyczepi - nie uważam, że kobiety z niepomalowanymi paznokciami wyglądają źle. To moje są z natury paskudne. tongue_out
      • gama2003 Re: Wątek na piątek 28.05.22, 00:17
        Jaki zestaw ?
        Bo dojrzewam i dojrzeć nie mogę.
    • eglantine Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:18
      Ja się szykuję na wieczór na Stranger Things, popcorn zakupiony.

Młody ma jutro bal ósmoklasisty, egzaminy mu dobrze poszły, b. zadowolony, o rekrutację spokojny.

Poza tym zaliczyliśmy dzisiaj stłuczkę, jakiś @%&*#@ parkujący w wąskiej jednokierunkowej uliczce otworzył nam znienacka drzwi tuż przed maską. Bo mu się na pociąg spieszyło. Noż.... Zatrzymaliśmy się metr dalej, gość ma drzwi do wymiany, u nas niby "tylko wgniecenie", ale na myśl o korowodach z ubezpieczeniami mi słabo...

A Trójmiasto już mnie wkurza, ciągle leje, wieje i końca nie widać. Wiem, że ten deszcz jest bardzo potrzebny, ale mogłoby być z pięć stopni więcej, bo 15 na koniec maja to jakiś smutny żart.
      • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:30
        U mnie lele, leje i się cieszę. Mój warzywniak też. I kwiatki. Kupiłam i zasądziła wczoraj cudne byliny w intensywnie niebieskim kolorze. Trudno o takie😄
        Kupiłam też cudne CIENIUTKIE! na całej długości szparagi w cenie wysoce atrakcyjnej.
        Danielo, jakbyś je zrobiła?
        I przede mną kulturalny weekend i tydzień. Jutro Prezydentki, potem Chory z urojenia.
        • daniela34 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:38
          Ja w tym tygodniu miałam zupę krem z zielonych szparagów, ale takich delikatnych to na to szkoda. Dziś jadlam z buleczką tartą, gotowane. Wczesniej -roladki z ciasta fancuskiego z pesto, ale takie delikatne to zrobiłabym pieczone w boczku.
          • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:44
            O, to może zrobię część klasycznie, czyli ugotuję , a część zapieke z boczkiem. Kupię 3 plasterki, nie można przeginać. A mam jeszcze szynkę parmeńska i chorizo z deski wędlin, może z szynką?
            • daniela34 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:46
              Taaak, z szynką mogą być. Chorizo może je za bardzo zdominować.
              • daniela34 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:48
                Takie pęczki owiń szynką i do pieca. Możesz do środka zetrzeć trochę jakiegoś sera.
                • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:54
                  Odrobina parmezanu, ciut, ciut😄
                  • eglantine Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:55
                    I trochę masełka na wierzch!

Ale mi zrobiłyście smaka, miałam dzisiaj inne plany kolacyjne, ale chyba szparagi też będą. wink
                  • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:55
                    Na koniec
              • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:51
                Nie, o chorizo wspomniałam w kontekście deski wędlin. Chorizo pójdzie do tortilli de patatas. Dwa plasterki, ziemniaczek i huk warzyw w kostkę. Takie troszkę oszukane patatas.
                • daniela34 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:53
                  Zjadłabym chorizo tak swoją drogą 😃 nawet bez patatas.
        • nenia1 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:39
          ladymercury napisał(a):

> U mnie lele, leje i się cieszę.

ja się też cieszę, że dzisiaj leje a wczoraj nie lało.
          Bo przyjechała wczoraj do mnie córka, pochodziłyśmy po parku,
          popatrzyłyśmy na ptaki, na bujną zieleń, pogadałyśmy od serca, poszłyśmy na pizze
          i ciepłe bułeczki z masłem czosnkowym, potem jeszcze po rurce z kremem i miałam
          super fajny dzień matki.
          • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:45
            🤗
          • igge Re: Wątek na piątek 27.05.22, 23:34
            😊
            Mnie po Dniu Matki zostało ponad 20 kwiatków do przesadzenia.
            I dzisiaj wykorzystałam w tym celu męża.
            Dobrze i szybko sadzi chociaż nie lubi.
            Muszę wiklinowe skrzynki na kwiaty w Jysku kupić. Większą ilość za rok.
            Od dzisiaj będę część donic wnosić i wynosić, albo z drugiej strony domu postawić pod dachem, a nie chcę.
            Zawsze obiecuję sobie, że żadnych petunii i surfini i jednak mam kilka, w tym takie wielkie i piękne białe od mamy. A one ulewnych deszczy nie lubią.
            Pies jeden okazał się też " ogrodnikiem" i niszczy na różne sposoby kwiaty i ziemię wydłubuje.
    • magda.z.bagien Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:25
      Idę siać buraki. Jestem nasączona kawą z rumem niczym porządne tiramisu. Mam nadzieję, że trafię na docelową grzadkę.
      • madame_rita Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:28
        O, zjadłabym porządne tiramisu
        • nenia1 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:49
          madame_rita napisał(a):

> O, zjadłabym porządne tiramisu

ja się rozpieszczam ostatnio tiramisu nabytym od niezmiernie utalentowanej i wysmakowanej kulinarnie właścicielki Koziej Krainy.
          Smak wspaniały, gorzej z ceną, ale czego człowiek nie zrobi żeby zaspokoić kubki smakowe smile

• magda.z.bagien Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:29
        Poza tym, w związku z powyższym, potrzebny mi jakiś ciemny maskujący lakier do paznokci, kryjący szkody po ciężkiej harówie na roli. Co teraz się nosi?
        • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:31
          Mnie się podoba granatowy👍
        • aandzia43 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:56
          Klasyczny ciemnoczerwony też daje radę.
          • magda.z.bagien Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:53
            Czerwonym muszę robić dwie warstwy. Czarny lub granat powinien kryć po jednej chyba? Czarny może być zbyt mroczny, ten granat poniżej fajny.
            • aandzia43 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 22:33
              Chyba jednak jedna warstwa granatu nie pokryje równo, lepiej dwie.
        • ursydia Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:59
          Ja do sadzenia to ten, świetnie kryje!smile
          www.lookfantastic.nl/opi-nail-polish-dtla-collection-15ml-various-shades/13157950.html?affil=thggpsad&switchcurrency=EUR&shippingcountry=NL&variation=13157956&affil=thggpsad&&thg_ppc_campaign=71700000090383082&adtype=&product_id=13157956&gclid=CjwKCAjw7cGUBhA9EiwArBAvotyE14sdUavLRcU2GcBA-BNPmXyat_CIDqEPDsSZvkrU8edEuMRryhoCmVoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
          • aandzia43 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:17
            Navy blue?
            • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:31
              Si.
              • ursydia Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:36
                Fajny jest.
      • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:31
        Zawsze możesz wysiać rzutowo😄
        • aandzia43 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:35
          Jak umierający Boryna? Noweśśś!
          • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:48
            Nie jak Boryna tylko metoda Wikingow, czyli się nie obcyndalac😄😋
            • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:51
              Kto by siał w rządki po pijsku😋
              • madame_rita Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:02
                Zastanawiałam się , co to jest "po pijsku", ale sprawdziłam, co jest na klawiaturze obok S.
                Wyszło, że A
                A więc "po pijaku". Czyli zgadza się big_grin
                • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:14
                  Tak, za szybko piszę, za małe klawisze😄
            • magda.z.bagien Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:51
              Na czym polega metoda na wikingów? Jestem już przy grządce i nie wiem czym robić na Borynę czy na Wikingów.
              • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:46
                Uniwersalna metoda na Wikingow ma tylko jedna zasadę :
                NIE OBCYNDALAC SIĘ
                Czyli zero przejmowania i napinki.
                Jedziesz!

Znakomicie się sprawdza w ogrodnictwie i robieniu soków.
                W innych dziedzinach zapewne tez😄
                • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:53
                  Wyobrażasz sobie, że Ragnar się obcyndala????
                  No właśnie 😄
                  • magda.z.bagien Re: Wątek na piątek 27.05.22, 22:44
                    Ok, zrobiłam jak trzeba, bez obcyndalania
                    • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 23:10
                      👍👍👍
    • aqua48 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:26
      W Krakowie leje. Wreszcie. Mieliśmy jutro jechać na grilla. Chyba jednak nie będzie grilla, mogłabym pojechać na galę.
      • daniela34 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:30
        Ja się w sumie cieszę, że jutro też ma lać. Mam kilkanaście książek do przeczytania i z przyjemnością zaszyję się pod kołderką. Nawet gali nie potrzebuję 😃
        • aqua48 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:39
          Ja prawie przez cały tydzień zajmowałam się niespełna dwulatką. Odmóżdżyło mnie powtarzanie w kółko jak robi baran, a jak robi koza, a jak robi piesek...Każde zwierzę robi dziab dziab wg mojej wnuczki..
          Porządna gala by mi się przydała.
    • borsuczyca.klusek Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:26
      Stary Borsuk mnie wkurza trzeszczeniem nad uchem 😒
      • ludzikmichelin4245 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:29
        A czem on tak trzeszczy?
        • borsuczyca.klusek Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:35
          Ma wyjątkowo upierdliwy rzut mani i trzeszczy o remoncie 🙄
          Jeszcze gdyby robił to pół biedy a on tylko nadaje jak najęty co tu trzeba zrobić.
          Czyli classic Stary Borsuk 😒
          • aandzia43 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:36
            Majsterkowicz-gawędziarz?
            • borsuczyca.klusek Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:37
              Dobre 🤣👍
          • homohominilupus Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:45
            borsuczyca.klusek napisała:

> Ma wyjątkowo upierdliwy rzut mani i trzeszczy o remoncie 🙄
            > Jeszcze gdyby robił to pół biedy a on tylko nadaje jak najęty co tu trzeba zrob
            > ić.
            Borsuczyca, be careful what you wish for!
            Ty sie ciesz ze tylko trzeszczy...wracam ktorejs niedzieli z drinka z kolezankà a tam w lazience totalna demolka. Która dopiero co posprzątałam. Za sufit podwieszany się chlop wziął bo mu się nudziło.
            Zabić to za mało.
            >
          • sandy_cheeks Re: Wątek na piątek 28.05.22, 07:52
            Ja ostatnio się wkurzyłam, bo od pół roku niedokończone przy remoncie pierdoly leżały i czekały nie wiem na co. Zamiast trzeszczeć konkubinowi, wyszukałam w necie męża na godziny 😁 i powiedziałam, ze może zadzwonię po pana, to ogarnie to co jest do zrobienia. Byliśmy wtedy z córka na placu zabaw pod blokiem. Poszedł do domu, jak wróciliśmy po jakiejś godzinie, to prawie wszystko było zrobione lub w trakcie. Teraz od prawie tygla skrobie sufit na balkonie, ale tu akurat łatwo nie jest…
        • 7katipo Re: Wątek na piątek 27.05.22, 23:28
          Bo stary? 🤪
      • znowu.to.samo Re: Wątek na piątek 28.05.22, 09:28
        Mój stary też gada gada i gęba mu sie nie zamyka. A podobno to kobiety za dużo gadają
    • e-ness Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:28
      O w mordę, na sama myśl o gali, wygładniu i nastawaniu się, dostaje ataku paniki. Ja nawet na kinder party wysyłam męża, tak bardzo uaktywnił mi się introwertyzm😞
      Muszę lampy do chałupy wybrać i wreszcie kupić, bo po roku już nie mogę patrzec na wiszące żarówki i kable. W ramach wynagrodzenia sobie tego trudu, wyskoczyłam do szkółki roślin i nabyłam trzy olbrzymie rododendrony. Jutro mąż idzie na dzieciowe urodziny a ja zapuszczę się do ogrodu.

• ludzikmichelin4245 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:31
        O, to ja jestem w fazie z przeciwnego bieguna. Obecnie nawet do Lidla jestem nastarana.
        • milva24 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:37
          Ja może nie nastarana ale też mi się opcją wyglądania włączyła. To chyba jednak powrót do biura tak podziałał, że mi się bardziej chce.
        • borsuczyca.klusek Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:39
          Z tym Lidlem to bym uważała 🙄
          • ludzikmichelin4245 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:40
            A co z Lidlem?
            • eglantine Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:42
              Stalkerzy grasują. big_grin
              • ludzikmichelin4245 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:47
                Że ms.piggy? To w Lidlu było?
                Iiiiii tam, mi chyba stalker nie grozi.
        • magdallenac Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:09
          Ludzik ja ostatnio też! W ogóle znowu mnie do ludzi ciągnie, pandemia oficjalnie się dla mnie zakończyła!😊
    • ludzikmichelin4245 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:29
      Ja rozkminiam zakupy ekstrasowe w tym miesiącu.
      Chyba będzie grany Clinique moisture surge, peeling d'alchemy i jedwabny top.
      Jest promka na Double Wear, ale kurczę, boję się wtopić z odcieniem (obecnie mam Porcelain i jest za jasny/za chłodny - nie umiem stwierdzić).
      • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:38
        A, zapomniałabym. W końcu kupiłam rozpinana granatową bluzę, bo latem noszę się najchętniej w stylu marynarskim. Nie było to łatwe. Ostatnia w sklepie, jakby na mnie czekała i mrugala suwaczkiem😄
      • magdallenac Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:13
        Ten peeling dupy nie urywa, jakby co. A ja właśnie pozamawiałam jedwabie z lovlisilk, świetne mają rzeczy i bardzo często kody zniżkowe.
        • ludzikmichelin4245 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:49
          Mówisz? Bo ja jestem nadal zakochana w d'alchemy, ostatnio obczaiłam tester peelingu (na łapce wprawdzie) i wydał mi się bardzo przyjemny.

A przy okazji, chciałam zamieścić klauzulę, jakby mi wypominano, że w wątkach kredytowych jęczę, a peelingi kupuję - choćbym miała suchy chleb żreć, na urodzie nie będę oszczędzać, o.
    • sandy_cheeks Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:34
      Właśnie zarezerwowałam wyjazd wakacyjny. Dość już miałam tej medialnej sraczki i straszenia, że z każdym dniem będzie drożej. Obserwowałam kilka ofert przez ostatnie 3 tygle i te, które mi najbardziej pasowały, ale nie mogłam się zdecydować już ktoś wykupił 😕
      • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:38
        Super, a dokąd się wybierasz?
        • sandy_cheeks Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:15
          Na Teneryfę. Dotąd bałam się dłuższych lotów, bo córka ma nadwrażliwość słuchową, ale jak znosiła 2-3h, to może i 5,5 da radę.
    • stephanie.plum Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:40
      usiłuję napisać wiersz rymowany, albowiem muszę.

może poczekam z tym na męża, nie jest filologiem z wykształcenia, ale ma lekkie pióro. ja niestety nie do końca.
      • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:58
        Przecież mamy tu Danielę i nie tylko, zapodaj jakiś bit, i pojedziemy z koksem😋
        • stephanie.plum Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:03
          dzięki, chciałabym, ale to nie takie proste. muszę zachować pewną dosłowność tłumacząc, a rzecz jest z dziedziny religii katolickiej.
          • daniela34 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:09
            Mężu drogi, lekkopióry!
            Kiedy wrócisz w domu mury
            Pióro złote ujmij w dłoń
            I poezji muzę goń!

• stephanie.plum Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:28
              :~D

kocham Cię miłością szczerą
              uwielbiana ma Danielo
              i po to tylko jeszcze pragnę żyć
              by choć raz jeden piwo z Tobą pić...
              • daniela34 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:29
                😃😃😃
                • ludzikmichelin4245 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:54
                  Mąż nie chwyci, gdyż, niebożę
                  Wkład swój zliczył
                  W kalkulatorze
                  Za śrubeczki, śmieci, warsztat.
                  Z poezją się nie będzie szarpał.
                  • daniela34 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 22:00
                    😁
    • ursydia Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:50
      Ja po przyjściu do domu od fryzjera, po którym wyglądam jakbym twarzowego nie opłaciła, robię przegląd ciuchów w necie i planuje otworzyć wino. A do niego oliwki z migdałami i jakiś ser. Ursyd śpi, koty razem z nim a na dworze wieje jak diabli choć przy tym świeci świeci mocne słońce. Weekend zaczął mi się w środę wieczorem, więc wypoczętamwink
      • amsterdama Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:54
        „ Ursyd” 😃🙈
      • neospasmina Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:00
        strasznie mi się zachciało oliwek
      • mashcaron Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:22
        U mnie już się trochę wiatr uspokoił, ale jeszcze rano lało i łeb urywało a jak wyszłam z psem to droga była usłana winniczkami:p
        • fornita111 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:34
          A u mnie zamiast winniczkow te gowna bez skorupy. Jak ja ich nienawidze...
          • mashcaron Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:53
            Ja tych bezskorupnych tu w ogóle nie widuję, aż dziwne. Skorupnych pełno, w różnych kolorach i rozmiarach, ale golasów brak.. ciekawe dlaczego 🤔
            • ursydia Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:03
              Zimno.
              • mashcaron Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:06
                Komu zimno, tym gołym?
                • fornita111 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:20
                  mashcaron napisała:

> Komu zimno, tym gołym?
                  big_grin oby! Na pohybel slimaczym ekshibicjonistom
                • ursydia Re: Wątek na piątek 27.05.22, 22:31
                  No!
          • borsuczyca.klusek Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:38
            Proszę nie szejmować ślimaczków bez domków 🙄
            • fornita111 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:56
              Nienawidze. One sa siedliskiem jakichs nicieni, czy innych pasozytow. Normalnie mi slabo na sam ich widok.
              • borsuczyca.klusek Re: Wątek na piątek 27.05.22, 22:53
                Toż nie musisz ich jeść 🤷‍♀️
                • fornita111 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 23:04
                  Fujjjjj! No dzieki, teraz to chyba mi sie przysnia one.
      • magdallenac Re: Wątek na piątek 27.05.22, 21:14
        Zdrowie! U mnie dopiero 14, ale mamy długi weekend i właśnie otworzyłam szampana😀
    • berdebul Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:52
      Zrobiłam dżihad w pracy, ale taki totalny, że udało mi się zirytować wszystkich przełożonych. suspicious Bo ich jedyna odpowiedź i argument to: „bo nie”. Jestem zła jak osa i mam ochotę na rękoczyny.
      • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 18:59
        Ciasto drozdzowe🤭
        • daniela34 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:03
          U mnie będą rogaliki drożdżowe jutro lub w niedzielę. Na razie są w fazie koncepcyjnej- mam koncepcję, żeby je upiec.
          • neospasmina Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:15
            kupiłam sobie pięć tomów Dzienników Maraia
            dwa miesiące się zastanawiałam, rozważałam za i przeciw
            dziś poczułam, że życie jest tak ponure, że muszę mieć jakiś przyrost treści
            no ale przyjdą w okolicach wtorku, więc nie wiem, czy to dobry wpis w wątku na piątek...
          • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:20
            To może Berdebul jeszcze i to ciasto wybije w ramach rękoczynów 😄
            • berdebul Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:40
              Zrobiłam i wywiozłam do jadłodzielni. Razem z chlebem na zakwasie, wege pasztetem i jeszcze kilkoma daniami. Jak jestem zła, to kompulsywnie gotuję. 😩
              • ladymercury Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:57
                Bomba. Wygitowalas emocje i jeszcze ktoś będzie miał porządny posiłek.
              • 7katipo Re: Wątek na piątek 27.05.22, 23:32
                Ożenisz się ze mną? 😚🤗😋
    • alina460 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:11
      Mam w cholerę roboty. A co robię? Czytam na przemian "Olszany" z ematką. Cała ja. Mistrzyni prokrastynacji.
    • wapaha Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:18
      na początku maja byłam ( na czymś jakby gali) - wymysliłam sobie kombinezon - w zasadzie pierwszy raz w życiu . i to było to..matko bosko...wyglądałam pięknie i czułam się pięknie ( mimo że niestety bez szpilek )
      może pomysl ?
      • simply_z Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:38
        mnie sie zaczal marzyc lniany klasyczny..tylko, ze mnie sie to to..uncertain
        • wapaha Re: Wątek na piątek 28.05.22, 10:18
          chyba nie widzę ( nie czuję się w lnianym)
          miałam jakiś taki magiczny, niegniotący, miękki, wygodny -jak skrojony na mnie ( pożyczony)
    • alpepe Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:19
      Przecież wiesz, w jakich krojach i kolorach wyglądasz dobrze, to nie wydziwiaj, tylko przeczesz internet pod tym kątem, na pewno coś złowisz.
    • lily_evans011 Re: Wątek na piątek 27.05.22, 19:19
      Po latach noszenia swobodnych rzeczy zamówiłam sobie czarną porządną marynarkę i nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie przyjdzie (pani zamówienie jest w toku...).
      A dzisiaj przyszły mi 3 porządne jakościowo koszulki pod kardigany albo tę marynarkę. So happy ...
      • kropkaa Re: Wątek na piątek 27.05.22, 20:45
        Tak mi się skojarzyło. Zamówiłam stopki, przyszła piękna koszula Ralpha Laurena. Niestety, rozmiar 8 🙃

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka