zerlinda 03.06.22, 15:29 Czy brał ktoś może? Nie będzie problemów ze stolcem czy czarnymi zębami? Zadziałał? Jestem w szoku że moje dziecko ma niedobór, bo ja walczyłam z nadmiarem. Najchętniej bym nie podała, ale wiem, że trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pade Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 15:48 Ja biorę jedną tabletkę co drugi dzień, inaczej mam rewolucje żołądkowe. Tabletkę się połyka a nie ssie, więc problemów z zębami nie powinno być. Mam zamiar zapytać lekarkę o szelazo, ematki ostatnio polecały. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 15:51 Ja brałam, aktualnie też biorę. Toleruję bardzo dobrze. W którejś ciąży brałam tabletki do ssania (chyba też tardyferon) i po nich byli o wiele gorzej - miałam problemy jelitowe. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 16:20 Brałam długie miesiące. Czułam się dobrze, nie miałam żadnych sensacji żołądkowych, ale ciemne stolce to normalka przy żelazie. Z zębami wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 17:12 Ja brałam. Z zębami w ogóle nie było problemów, natomiast na prace jelit nieco wpływał, czasami robiłam sobie dzień przerwy i wystarczało. Odpowiedz Link Zgłoś
edka12 Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 20:02 Córka bierze już 4 miesiąc, dobrze toleruje, efekty są. Odpowiedz Link Zgłoś
india-mia21 Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 20:16 Brałam. Nie miałam żadnych dolegliwości po nim. Ale też nie pomógł za bardzo. Zmieniłam lek i było trochę lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Tardyferon fol. 03.06.22, 22:07 Stolec zabarwiony, ale poza tym żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Tardyferon fol. 04.06.22, 00:00 Tak, w ciąży brałam i był bardzo skuteczny. Tyle, że trzeba brac razem z witaminą B, niestety nie pamiętam, którą, chyba B12, ale nie ręczę za to, czy dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Tardyferon fol. 04.06.22, 00:04 Zadziałał. Stolec będzie czarny, zęby nie 🙃 Na początku brania biegunki się zdarzały, lekkie. Odpowiedz Link Zgłoś