Dodaj do ulubionych

Sukienka do filharmonii

07.06.22, 21:03
Mamy zamiar wybrać się z chłopakiem do filharmonii. Nie bardzo wiem, czy jeśli zamówię sukienkę, to zdąży mi przyjść na czas, więc staram się wybrać coś z tego, co mam. Z ładniejszych wyjściowych mam dwie: grzeczną, bez dekoltu, z długim rękawem i plisowaną na dole, do kolan, ale w kolorze soczystej czerwieni i drugą - tiulową za kolano w beżowym kolorze. Z tego, co czytam, taka jasna na tego typu wyjście nie będzie pasować. Ta czerwona ma dobry krój, ale co z kolorem? Czy nie zostanie uznany za zbyt ekstrawagancki, no i czy w ogóle wypada sięgać po takie odważne kolory na wyjście do filharmonii? Nie chciałabym, żeby ktoś mnie przez to skrytykował, a w ogóle to się boję, że mogliby mnie nie wpuścić :p
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Sukienka do filharmonii 07.06.22, 21:07
      Ostatecznie może być, ale naprawdę nie masz szerokich dresowych spodni i oversizowej bluzy?
      😉
      • kadfael Re: Sukienka do filharmonii 07.06.22, 21:09
        To samo chciałam napisać. Teraz to sam szyk.
        • livia.kalina Re: Sukienka do filharmonii 07.06.22, 21:47
          A w wersji męskiej:
          • kk345 Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 00:38
            Arbiter elegantiarum...
            • livia.kalina Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 08:47
              Taaa, na Twitterze idzie w zaparte, że to eleganckie spodnie do garnituru.
              • primula.alpicola Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 08:53
                Mordeczka spod blokuwink
                A nie mówiłam, spodnie dresowe są dobre na każdą okazję, również do pracybig_grin
                • kk345 Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 19:53
                  big_grin
    • majenkir Re: Sukienka do filharmonii 07.06.22, 21:08
      Czerwonà!
    • bi_scotti Re: Sukienka do filharmonii 07.06.22, 21:09
      Przede wszystkim zaopatrz sie w cukierki w porzadnie szeleszczacych papierkach - that's necessary. Sukienka? Who cares? tongue_out Cheers.
      • buka-123 Re: Sukienka do filharmonii 07.06.22, 21:14
        Dlaczego jesteście takie złośliwe i zawistnie doradzacie bzdury. Teraz w filharmonii i teatrach są w szatni stoiska z popkornem. Tylko popkorn jest trendy a cuksy już passe.
        • bi_scotti Re: Sukienka do filharmonii 07.06.22, 21:16
          Popcorn nie szelesci odpowiednio, no chyba, ze ktos jest po special training w glosnym gryzieniu & mlaskaniu - autorka watku nic nie pisze, ze training zaliczyla tongue_out Cheers.
          • ingryd Re: Sukienka do filharmonii 07.06.22, 22:50
            Ciasteczkowa, jakie tam cukierki, jajka, jajka na twardo !
            i herbata w butelce po wódce, eh to były czasy (a teraz jakieś suknie bez pleców i sznur pereł 🙄)
            • aqua48 Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 22:08
              Wszystkie się mylicie - do filharmonii idzie się z siatką cytryn, siada w pierwszym rzędzie i zawzięcie je żuje przez cały koncert.
      • oldrena1 Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 13:45
        O! Dobrze, że weszłam w ten wątek. Dzięki, bi_scotti, że przypomniałaś. Dzisiaj idę do opery, po drodze kupię z 20 dag cukierów, to i sąsiadów z rzędu poczęstuję...
    • kamin Re: Sukienka do filharmonii 07.06.22, 21:13
      Zdradzę ci tajemnicę: wpuścili mnie kiedyś w spodniach.
    • problemzdeweloperem Re: Sukienka do filharmonii 07.06.22, 22:08
      Pracuję w filharmonii. Zachwycamy się ludźmi przychodzącymi tu, serio. Możesz się ubrac na tysiąc sposobów, jeśli będziesz czysta i pachnąca, to już "plus sto do zaje...tości". Obie sukienki mogą być. Dużo zależy też od rangi koncertu, ta czerwona wydaje się bardziej zobowiązująca, ale wybierz to, w czym sie dobrze czujesz i będziesz się podobała osobie towarzyszącej. Baw się dobrze!
      • login49 Re: Sukienka do filharmonii 07.06.22, 22:24
        Bardzo dziękuję! Swoją drogą to jedyna odpowiedź, która nie jest przesycona ironią i jest dokładnie taka, jakiej oczekiwałam. Miłe to smile
        • kk345 Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 08:41
          >Swoją drogą to jedyna odpowiedź, która nie jest przesycona ironią

Koleżanka nowa na forum?
          • login49 Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 13:19
            Można tak powiedzieć big_grin
            • primula.alpicola Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 22:26
              Dobra nie ściemniaj tylko pokaż kieckę.
    • mgla_jedwabna Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 00:19
      Czerwona sukienka jak najbardziej może być na wyjście wieczorne, tu jednak elegancja oznacza coś innego, niż biurowy dress code. Jeśli tylko możesz ją zakwalifikować w okolicach kategorii "sukienka wizytowa" a nie "oversize t-shirt z długim rękawem", na pewno będzie dobrze wyglądać.
      • login49 Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 00:20
        Jak najbardziej jest to elegancka wizytowa sukienka. Takich wiszących, dresowych i byle jakich stylizacji nie lubię.
        • ajaksiowa Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 07:08
          Ale czy wiesz że do Filharmonii wpuszczają tylko ładnych z urody?więc jak coś z tobą nie bardzo..to korekta urodowa wskazana☝️☝️☝️
          • alpepe Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 08:53
            ajaksiowa, hahaha!
    • homohominilupus Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 07:12
      Niektórzy mówią na filharmonię: fisharmonia 😺
      • 35wcieniu Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 13:24
        Fisharmonia to instrument.
        • homohominilupus Re: Sukienka do filharmonii 08.06.22, 14:05
          No co Ty, serio?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka