Dodaj do ulubionych

Jak wygląda Polka

11.06.22, 00:02
Załatwiałam dziś sprawy w mieście i miałam okazję przyjrzeć się różnym kobietom.
Co mi się rzuciło w oczy to to, że Polki są beznadziejne ubrane. Niestosownie do figury, do wieku i pogody. Upał 27 stopni a panie w spodniach ze sztucznej skóry. Grube nogi i spódnice ledwo za tyłek, jakieś dziwne spódnice z firanką u dołu, kilogram tapety.
Brak pomysłu na siebie, do wszystkiego adidasy białe albo trampki w tym samym kolorze. Okropne fryzury, sztuczne ufarbowane chełmy, beznadziejne makijaże, za mocne przede wszystkim, postarzające.
Nie wspominając o paniach 60+ , 90 proc ta sama fryzura albo fiolet na włosach.
Młode dziewczyny okropne ubiory, jedna była w czarnych dzwonach i w biustonoszu z dwoma paskami na brzuchu, to niby bluzka taka.
Dla przykładu młodzież z Hiszpanii, Portugalii, dziewczyny nie ufarbowane włosy, nie tragiczne makijaże nie usmolone na czarno oczy, brak sztucznych rzęs i tych strasznych sztucznych paznokci.
Polki są beznadziejne, jeśli chodzi i styl i klasę.
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:05
      Acha.
    • borsuczyca.klusek Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:08
      Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam kobietę z fioletem na głowie. To musiało być jakoś we wczesnych latach 2000 🤔
      • snakelilith Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:15
        Kelly Osbourne ciągle nosi fioletowe włosy. big_grin
        • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:24
          Kelly wygląda tu bardzo dobrze. Makijaż w tym świetle ( to było podczas jakieś imprezy) też jest ok. Nie wiem jak dół, trudno ocenić całość. Jednak mimo wszystko jest to kreacja, przebranie. Jeśli półka chciałaby to skopiować to niestety nie wyjdzie tak dobrze. Podobnie jak ta młoda dziewczyna co ją widziałam w biustonoszu chciała prawdopodobnie wyglądać jak H.Bieber.
          Polki wyglądają okropnie niestety, chcąc stać się kimś innym, podgapionym z SM.
          • memphis90 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 08:29
            Wygląda jak Skrzynecką we fiolecie...
      • m_incubo Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 06:58
        Ja widziałam wczoraj.
    • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:08
      Wrzuć swoje zdjęcie, to pogadamy. Tak, ja z tych, które noszą białe adidasy do wszystkiego. Albo kowbojki.
      • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:10
        Latem też nosisz kowbojki? Nie gorąco Ci?
        • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:13
          Nie, nie gorąco. Noszę też Uggsy. Farbuję włosy na prawie czarno i noszę do wszystkiego czerwoną, lub różową szminkę.
          • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:16
            To pewnie masz grzybicę stóp. Nie ma szans na zdrowe stopy w kowbojkach przy upale. Lub drugą opcja, masz tak zaniedbane stopy, że wstydzisz się je pokazać.
            • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:20
              Zróbmy małe zawody i wrzućmy swoje stopy sfotografowane w tym momencie z kartką z dzisiejszą datą i napisem ematka. Twoja stopa VS moja stopa i forum zagłosuje na tę bardziej zadbaną. Podejmujesz wyzwanie?
              • g.r.uu Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:22
                Uważaj, jaką lawinę uruchamiasz. To się może nie skończyć na stopach...
                • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:28
                  Eee tam będzie fajnie! Klnę się na ebombelka, że jeśli ta elegancka i wytworna panipoczterdziestece wstawi tu swoją stopę, ja wstawię swoją.😀
                  • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:33
                    To ty uważasz, że jestem wytworna i elegancka. Ja nigdzie o tym nie napisałam, że taka jestem.
                    Jeśli czujesz się dotknięta moim postem i tak bardzo cię poruszył, to zastanów się dlaczego. Może sama jesteś zmęczona swoim wyglądem i chciałabyś w końcu normalnie wyglądać a nie gonić za wyimaginowanym ideałem, który widziałaś w SM.
                    • snakelilith Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:36
                      A co to jest ideał z SM? Sado-maso? big_grin
                      • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:46
                        Może i tak🙂
                        Chodziło mi o social media
                        Jeszcze przypomniało mi się:
                        Ramoneska do letniej sukienki w kwiatuszki, ewentualnie plisowana do łydki. Kopiuj, wklej.
                        Biustonosze z wystającymi paskami. Białe trampki. I te LOGA
                        • g.r.uu Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:48
                          Czekaj, czy Ty właśnie odkryłaś, że istnieje moda? big_grin Tak, to z pewnością wyłącznie polskie zjawisko.
                          • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:52
                            Moda, którą obserwuję jest brzydka i zamiast podkreślać piękno kobiety robi z nich ofiary ... mody
                            • g.r.uu Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:59
                              Tobie się nie podoba, im tak. Czasy ubierania się tak, żeby zachwycać cale otoczenie już się skończyły. Wolę wygodne sportowe buty (białe!) niż efektowne szpilki.
                              • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:09
                                Ok. Tylko, że tym paniom może się wydaje, że wyglądają dobrze. Jeśli któraś z nich wyglądałaby jak Kelly Osbourne na ściance, to jest to nawet estetyczne. Dobrane do typu urody, sylwetki. Ale niestety większość kobiet próbując być modna, wygląda po prostu koszmarnie.
                                I bardzo, bardzo dużo kobiet ma zniszczone włosy. Nieuczesane, albo tłuste w tych koczkach.
                                • snakelilith Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:16
                                  panipoczterdziestce napisała:

> Ok. Tylko, że tym paniom może się wydaje, że wyglądają dobrze. Jeśli któraś z
                                  > nich wyglądałaby jak Kelly Osbourne na ściance, to jest to nawet estetyczne.

Przeciętna Polka na ściankę też założy pewnie coś innego. A Kelly prywatnie to wygląda tak jak niżej. O kufa, ramoneska, trampki i dresy. big_grin
                                  • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:19
                                    Ramoneska, dres, trampki - tu wszystko pasuje. Zauważ, nawet kolorystycznie.
                                    • snakelilith Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:24

> Ramoneska, dres, trampki - tu wszystko pasuje. Zauważ, nawet kolorystycznie.

No pasuje. Do twoich postów jak przykłady złego stylu i niedopasowania. big_grin Nawet fioletowe włosy tam są. Kolory? Jakie kolory? Przecież to przaśna szarość i czerń. big_grin
                                      Nie masz laska daru trollowania. big_grin
                                      • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:29
                                        Kelly wygląda dobrze. Większość Polek nie wygląda dobrze.
                                    • kotletymielone5 Re: Jak wygląda Polka 07.12.22, 22:53
                                      Bo to nie Polka. Jakby była Polka, to byłoby okropnie
                                • g.r.uu Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:17
                                  Nie ubierają się, żeby cię zadowolić tylko tak jak lubią. Ich sprawa. Zapewne ciebie też wiele osób ocenia negatywnie.
                                  • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:23
                                    Oczywiście, zdaję sobie z tego sprawę, że jestem oceniana też negatywnie 🙂. Nic mnie to. W pierwszy dzień do pracy, miałam nowy żakiet med, który strasznie uwidaczniał plamy potu. Przyszłam do domu, żakiet poszedł won i co się stało? Nic się nie stało. Jakoś dłużej jak kilka sekund nad tym nie myślałam.
                                    Wszyscy mają cię w doopie 😉
                                    • memphis90 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 08:32
                                      Żakiet medyczny? A co na to czeski dentysta stomatologiczny ?
                                • fogito Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 06:36
                                  Farbowane włosy w domu najczesciej sa popalone i wygląda to żałośnie.
                                  • homohominilupus Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 09:13
                                    fogito napisała:

> Farbowane włosy w domu najczesciej sa popalone i wygląda to żałośnie.

🤣
                                    • kamkaklamka Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 09:22
                                      Zgodzę się tylko z tym że polki bardzo kopiują, dotyczy to wszystkiego od wystroju wnętrz po fryzurę, kilka procent lasek wkłada jakieś swoje pomysły, większość kupuje i kopiuje to co zobaczy u kogoś w dobie SM gdzie na dwa kliknięcia masz na tacy czyjeś domy i stylizacje odgapianie jest to b. łatwe.
                                      • podaje_haslo_okon Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 10:51
                                        A co jest złego w kopiowaniu stylizacji? Ja akurat stylizacje ubraniowe mam w pompie i zakładam to, w czym mi wygodnie, ale już wystrój wnętrz kopiuję. Naogladałam się mieszkań z meblami w drewnie i metalu i też tak chciałam. Zupełnie nie rozumiem czemu to jest gorsze od pójścia do sklepu i szukania czegoś innego niż się widziało.
                                    • fogito Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 09:22
                                      🤣🤣🤣
                            • anomaliapogodowa81 Re: Jak wygląda Polka 12.06.22, 14:06
                              Ooooooo jaka jesteś cudownie, cudownie pretensjonalna 😍
                        • milupaa Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:16
                          Wow nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam kogoś ubranego w ramoneske do sukienki w kwiaty, to musiało być z 10 lat temu 😀 Zresztą kowbojek do sukienki też już nie widuję.
                        • m_incubo Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 07:05
                          Nie ma takiego słowa LOGA.
                          Po czterdziestce tego nie wiesz?
                        • mgla_jedwabna Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 22:07
                          Jakiś czas temu była ramoneski do zestawu: postrzępione dżinsowe szorty i czarne rajstopy. Potem ramoneski do tiulowych spódnic, najczęściej w kolorze nude. I loga, tak, żeby wszyscy widzieli, że stać mnie... na markę z sieciówki.
                    • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:39
                      Ty kompletnie nic nie rozumiesz…Chodzi o to, że ja mogę nosić białe adidasy do wszystkiego, farbować włosy na dowolny kolor, nosić kowbojki w lecie i klapki w zimie, nosić ciężki makijaż, albo go w ogóle nie nosić, właśnie dlatego, że mam w dupie jakieś wyimaginowane ideały, oraz opinie takich paniuś jak ty.
                      • g.r.uu Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:42
                        No przecież jakbyś miala czarne buty a nie biale to wyglądałabyś normalnie big_grin Ludzie to mają dziwaczne przekonania
                      • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:50
                        Możesz, ale według mnie brzydko to wygląda. Poza tym klapki w zimie, jak i kowbojki latem, to wiele problemów ze stopami i zdrowiem.
                        Na złość mamie odmrożę sobie uszy.
                        Nic mnie nie obchodzi, jak ktoś wygląda.
                        Po prostu mam oczy i patrzę i oceniam, jak każdy ( choćby wypierał się, że nie, ależ nie, on jest taki poprawny i nie ocenia; ocena innego osobnika tego samego gatunku jest uwarunkowana biologicznie).
                        • iwles Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:54

> Nic mnie nie obchodzi, jak ktoś wygląda.
                          > Po prostu oceniam.

🤣🤣🤣
                          • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:03
                            Nie widzę w tych zadaniach sprzeczności.
                            Oceniam fakty, wygląd, prezencję, to co widzę.
                            Nie obchodzi mnie to, czy ktoś wyjdzie w biustonoszu czy w kowbojkach przy upale. Nie mam nic do tych kobiet, nie znam ich, ich los jest mi obojętny. Po prostu uważam, że w większości źle wyglądają. Tyle.

• g.r.uu Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:05
                              A one uważają zapewne inaczej. I tyle.
                              • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:11
                                Oczywiście, że uważają, że wyglądają dobrze, inaczej by pewnie nie wyszły na ulicę. Z drugiej strony widać czasem, jak ktoś przebrany źle się czuje w takim niedopasowanym stroju
                            • basiastel Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 08:25
                              Wyobraziłam sobie Ciebie na ulicy, łypiącą krytycznie na każdego - brrrr.
                              • fogito Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 08:40
                                Nie trzeba łypać. Golym okiem widac
                          • kadfael Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 09:23
                            A to jest po prostu cudne 🤪
                    • melisananosferatu Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 10:14
                      Ej, nie migaj sie Lala. Magdalena powiedziala sprawdzam wiec pokaz choc te twoje stopy kobieto z klasa 😀
                      • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 10:20
                        Jak Magdalena powiedziała sprawdzam, to ja mam posłuchać i grzecznie robić co mi każe 😄
                        Myślę że Magdalena nie chodzi w kowbojkach latem bo to kłamczucha. Skoro twierdzi że chodzi to niech udowodni. Ja nic nie twierdzę. O sobie nie pisze nic.
                        Magdalena kłamie że nosi kowbojki bo lubi popyskować.
                        • melisananosferatu Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 10:26
                          Wychodzi na to, ze to ty masz grzybice i/lub zaniedbane stopy. Gdybys miala nie robilabys cyrkow tylko wkleila zdjecie swoich zadbanych stop. To, ze nie masz klasy to juz ustalil twoj pierwszy post. To, ze jestes zaniedbana klamczucha wlasnie sie okazalo. Dodatkowo jestes niedouczona klamczucha bo walic takie orty po czterdziestce to wstyd.
                          • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:29
                            Nie muszę z nikim rywalizować. Tym bardziej z obcą kobietą. To ona twierdzi że nosi kowbojki latem. Jak chce niech pokazuje stopy pachy czy co tam jeszcze. Nic mnie to nie obchodzi 😄
                        • iwles Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 10:34

"O sobie nie piszę nic."

Oczywiście, bycie babą-plotkarą zobowiązuje.
                          Piszę się tylko o innych.
                        • m_incubo Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 11:05

> O sobie nie pisze nic.
                          >

Wprost przeciwnie. Napisałaś o sobie dużo więcej, niż byś chciała.
                        • manon.lescaut4 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 13:12
                          Ale przecież Magdalena nie napisała, ze zakłada te kowbojki na całodzienny hiking po pustyni Mojave w środku lipca. Po prostu zakłada czasem kowbojki w lecie, może do samochodu na zakupy, a może to niczyj zasrany interes? Jak sama lubisz nakładać sobie jakieś bezsensowne normy w nieistotnych tematach jak choćby dozwolone obuwie a pora roku, to twoja sprawa, ale innym ludziom daj żyć.
                          • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 15:07
                            Eureka!! Babapoczterdzestce pewnie miała wizję, że jak przykleję te kowbojki w maju, to wyjdę z nich pod koniec września🤣
                            • manon.lescaut4 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 20:21
                              Pewnie tak. Nie chce być złośliwa, bo bym coś napisała na temat ilości butów przez nią posiadanych 😝 Para zimowych, para półbutów i para sandałów? I nieśmiertelna para szpilek na pogrzeby?
                              • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 20:55
                                A tak mam mało butów. No i co? 🙂
                            • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:04
                              Nawet jak założysz je na dwie godziny w upał to stopy masz śmierdzące. Kowbojek się nie nosi latem. To nie Texas. Właśnie o tym mówiłam. Podejrzy coś jedna z drugą i kusi stopy w takim modnym obuwiu. Bo ładne som, takie amerykańskie
                              • sonnija70 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:17
                                Akurat magdallenac mieszka w Ameryce i wiedzie wspaniale zycie zony bogatego meza, a butow ma chyba setki. Wiec mozesz jej zazdroscic.
                                • fogito Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:31
                                  Hahaha. Jak jeszcze nie pracowałam na etacie to ciagle mnie tu na forum obrażano ze jestem jedynie zona amerykańskiego prawnika ktory mnie wkrótce rzuci i zostanę bez grosza.
                                  A to proszę teraz to zaleta byc na utrzymaniu Amerykanina.
                                  • annaboleyn Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:35
                                    Jezu, Fogito, pięciu sekund nie wytrzymasz, jeżeli nie mówi się o tobie, co? Usiądź spokojnie, zostaw ten alkohol, pies z kulawą nogą sie twoim małżeństwem nie interesował, wszyscy skupiali się na bzdurach, które plotłaś o zawodzie rzekomo wykonywanym smile
                                  • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:39
                                    fogito napisała:

> Hahaha. Jak jeszcze nie pracowałam na etacie to ciagle mnie tu na forum obrażan
                                    > o ze jestem jedynie zona amerykańskiego prawnika ktory mnie wkrótce rzuci i zo
                                    > stanę bez grosza.
                                    > A to proszę teraz to zaleta byc na utrzymaniu Amerykanina.

Może dlatego, że rzeczywiście można zostać bez grosza, kiedy wychodzi się za amerykańskiego prawnika. Mnie amerykańscy prawnicy ustawili tak, że się mnie nie da puścić z torbami. 🤷🏻‍♀️Poproś męża, żeby Ci zrobił irrevocable trust, to się w końcu wyluzujesz i będziesz spać spokojnie😀
                                    • fogito Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:43
                                      Tak jestes niepewna swojej przyszłości ze az musialas u prawników sie zabezpieczać? Ja jestem zona a nie utrzymanką. O majatek nie muszę się martwic.
                                      • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:51
                                        Oczywiście, że tak i polecam to każdej rozsądnej kobiecie, która decyduje się na porzucenie kariery zawodowej. Dziwię się, że Twój mąż prawnik nie zaproponował Ci takiego rozwiązania, kiedy nie „pracowałaś na etacie”. Zresztą umówmy się, że nawet teraz bardzo przydałoby Ci się takie zabezpieczenie- Ty nauczycielka i mąż prawnik w USA. I nie pisz, że nie macie rozdzielności, my też nie mamy, a jednak mój mąż sam wpadł na pomysł, aby zabezpieczyć mnie na każdy możliwy sposób i życiową ewentualność. W końcu to ja w tym układzie najwięcej ryzykowałam. Tymi tanimi tekstami o utrzymankach nie jesteś w stanie mnie obrazić, czy urazić.
                                        • fogito Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:59
                                          Najlepiej wrzuc dokumenty do wglądu. Bo inaczej pekniesz. Ja jestem zabezpieczona od wielu lat dlatego właśnie ze mam meza prawnika . Mam tez swoja amerykanska emeryturę i nieruchomości. Dlatego praca w szkole to moje hobby.
                                          A ty latasz po sklepach i siedzisz na forum zeby zapełnić pustke oczekiwania.
                                          • annaboleyn Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 22:02
                                            Szczególne hobby, zwykle ludzie mają hobby, które im sprawia przyjemność, a ty tej pracy nienawidzisz i ciągle na nią narzekasz.
                                          • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 22:07
                                            fogito napisała:

> Najlepiej wrzuc dokumenty do wglądu. Bo inaczej pekniesz.

Logika Fogito

Ja jestem zabezpieczo
                                            > na od wielu lat dlatego właśnie ze mam meza prawnika . Mam tez swoja amerykansk
                                            > a emeryturę i nieruchomości. Dlatego praca w szkole to moje hobby.

• magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:42

> Kowbojek
                                > się nie nosi latem. To nie Texas.

A tymczasem w Teksasie🤣🤣 41°C
                                • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 22:24
                                  Nie wierzę, że można być tak głupim jak ty. Przecież piszę że pl to nie Teksas. Tam jest przyjęte, żeby nosić kowbojki, ale skoro ty nosisz to chyba wiesz, że to buty na rodeo.
                                  Pl to nie Teksas a ty nie jesteś mądra.
                              • ichi51e Re: Jak wygląda Polka 13.06.22, 07:53
                                dlaczego kowbojki w Teksasie nie śmierdzą po dwóch godzinach a w Minnesocie jadą?
                        • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 15:05

> Myślę że Magdalena nie chodzi w kowbojkach latem bo to kłamczucha.

Piękne! Jak można udowodnić noszenie kowbojek latem? Chętnie to zrobię🤣 I dlaczego piszesz, że jestem kłamczuchą?🤔
                          • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:35
                            To już twój interes jak to udowodnisz. Skoro twierdzisz że nosisz kowbojki latem... Ja myślę że nie, bo jesteś zwykłą kłamczuchą. Nie widziałam i nie zależy mi żeby zobaczyć.
                            Nic mnie nie obchodzą twoje stopy. I wisi mi co tam chcesz tu sobie udowadniać.
                        • majenkir Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 15:31
                          > Myślę że Magdalena nie chodzi w kowbojkach latem bo to kłamczucha..

A ja wyłącznie latem w kowbojkach chodzę 😌. Wczoraj cały dzień 👢👢
                          • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 15:38
                            Ja też wyłącznie wtedy, kiedy da się je założyć na gołą nogę. Noszę je czasami do (olaboga) dżinsowych szortów😳
                          • kura17 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 15:48
                            > A ja wyłącznie latem w kowbojkach chodzę 😌. Wczoraj cały dzień 👢👢

pokaz swoje kowbojki!
                            ja mam krotkie zamszowe rozowe (niewygodne, cholera) - wczoraj je nosilam pol dnia!
                            i jeszcze w pol lydki, z "wezowej skorki" ...
                            potrzebuje takie wysokie do kolana!
                            • majenkir Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 17:52
                              kura17 napisała:
                              > pokaz swoje kowbojki
                              !

Prawdziwe, z Tractor Supply 🤪
                              • 7katipo Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:00
                                Chcę takie! 🤩😍
                              • bi_scotti Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 22:34
                                OK, to skoro sobie pokazujemy, to sie tez dolaczam, why not big_grin U mnie wprawdzie tylko +22C, w porywach do +25C ale owszem, takie moze a la "kowbojki" to i ja naszam wylacznie przy dobrej pogodzie ... just because smile Maz twierdzi, ze to nie zadne kowbojki tylko buciska zdarte ze stopek Pana Twardowskiego - well, nawet jesli i tak bylo, to nigdzie nie napisane, ze latem onez sa forbidden tongue_out Cheers.
                                • kura17 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 22:37
                                  oh Biscotti ... piekne sa, niech sie nazywaja, jak chca ... posowalyby idealnie do wszystkich moich czarnych ciuchow ...

moje ostatnie kowbojki sa w skore weza ... zaatakowaly mnie z polki sklepowej ... ostatnia para ... moj rozmiar ... przecena na 8 euro ... noz kurcze, musialy byc moje big_grin
                                  • taje Re: Jak wygląda Polka 12.06.22, 16:20
                                    O, jaki barwny wątek mnie ominął. A propos kowbojek w skórę węża, pamiętacie ten cytat?

"To kurtka ze skóry węża. Jest symbolem mojej indywidualności i wiary w wolność jednostki"

Kocham ten film ❤️
                                    • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 12.06.22, 16:23
                                      taje napisała:

> "To kurtka ze skóry węża. Jest symbolem mojej indywidualności i wiary w wolność
                                      > jednostki"
                                      >

I to jest idealny cytat do podsumowania tego wątku😀
                                    • annaboleyn Re: Jak wygląda Polka 12.06.22, 16:26
                                      Bardzo dobra klamra, chwalę smile
                                      Boże, wykopcie mnie stąd, muszę iśc na siłownię, bo mi zamkną. Ale żeby wyjść- muszę się posmarować spf 50, a tak mi się nie chce... może jak o 17 przejdę 500 metrów w słońcu, to mnie zaraz nie złapie?
                                • fogito Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 22:41
                                  O matulu. To prezent od kota w butach?
                                  • bi_scotti Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 22:49
                                    fogito napisała:

> To prezent od kota w butach?

Nope sad Sama musialam zaplacic ... Takie czasy suspicious Ale jesli znasz Kota/Koty w Butach rozdajace takie gifts to daj znac gdzie i kiedy - chetnie sie zglosze, moze beda w innym kolorze? Yellow/mustard - to by bylo milo miec, eh ...
                                    Life.
                              • kura17 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 22:42
                                swietne te kowbojki! ale masz tylko jedne??? co z Ciebie za amerykanka?? tongue_out
                        • majenkir Re: Jak wygląda Polka 12.06.22, 03:26

> Jak Magdalena powiedziała sprawdzam, to ja mam posłuchać i grzecznie robić co m
                          > i każe 😄
                          > Myślę że Magdalena nie chodzi w kowbojkach latem bo to kłamczucha. Skoro twierd
                          > zi że chodzi to niech udowodni. Ja nic nie twierdzę. O sobie nie pisze nic.
                          > Magdalena kłamie że nosi kowbojki bo lubi popyskować.
                          • majenkir Re: Jak wygląda Polka 12.06.22, 03:53
                            Coś mi się tu popieprzyło😵‍💫 sorry. Idę spać, good night 😌
                    • hanusinamama Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 17:34
                      Dotknięta...uwaga bo tłumacze. Forum ma z ciebie bekę!!!
                    • 7katipo Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 20:59
                      W czym? Ktoś mnie oświeci, co to to SM?
                      Bo mnie się tylko z sado maso kojarzy 🤔🙄
                      • borsuczyca.klusek Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:02
                        7katipo napisała:

> W czym? Ktoś mnie oświeci, co to to SM?
                        > Bo mnie się tylko z sado maso kojarzy 🤔🙄

Zboczeństwo 🙄
              • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:27
                Ja nie muszę ci niczego udowadniać. To ty twierdzisz że masz idealne stopy chodząc latem w kowbojkach. Zatem pokaż.
                • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:30
                  Hahaha, ale to Ty krytykujesz! Udowodnij, więc, że jesteś ponad te wszystkie zaniedbane, otyłe Polki o których piszesz.
                  • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:40
                    Nie muszę niczego udowadniać. Nie twierdzę, że jestem ponad. To są twoje halucynacje, starasz się mi wmówić coś, co nie ma miejsca. Uważam że Polkom brak klasy i stylu. Powtarzam- jeśli tak cię to dotknęło, powinnaś zastanowić się dlaczego.
                    Opisuję swoje obserwacje.
                    • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:45

> Powtarzam- jeśli tak cię to dotknęło, powinnaś zastanowić się dlacze
                      > go.
                      >

Dotknęło mnie, bo z wyższością i protekcjonalnie opisujesz kobiety, takie jak ja, moja siostra, moja matka, moje przyjaciółki. Krytykując kogoś, uważamy się za lepszych niż oni, więc wklej swoje zdjęcie w dzisiejszej stylizacji w której biegałaś po mieście i udowodnij, że masz podstawy, aby krytykować.
                      • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:57
                        Dlaczego z wyższością?
                        Nic mnie nie obchodzi twoja rodzina i przyjaciele. Jesteś dla mnie obcą osobą. Polki ubierają się nieadekwatnie do figury, pogody i wieku. Wyglądają po prostu źle lub bardzo źle. To jest moja obserwacja.
                        • g.r.uu Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:00
                          A białe adidasy do czego są nieadekwatne?
                          • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:17
                            Do czarnych skórzanych spodni. Nie podoba mi się też usilne łączenie adidasów do lekkich, zwiewnych sukienek lub plisowanych spódnic. Nie lubię połączenia białe, obcisłe spodnie+ białe trampki/adidasy. To nie pasuje do siebie.
                            • g.r.uu Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:22
                              Nie podoba ci się, nie lubisz to nie noś. Komuś się podoba i lubi to nosi.
                              • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:32
                                😄 a czy ja komuś bronię? Niech każdy zakłada co chce.
                            • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:26
                              Nie chcesz wkleić zdjęcia, więc opisz dokładnie co dziś założyłaś na siebie.
                              • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:34
                                Tak, oczywiście. 😉 Dziecko, nie rozumiesz nadal, że nie muszę ci się tłumaczyć i spowiadać? Jesteś dla mnie obcą osobą, poza tym niezbyt przyjaźnie nastawiona.
                                • basiastel Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 08:28
                                  Sama jestes nieprzyjaźnie nastawiona do ludzi, skoro tak krytycznie ich oceniasz.
                                • memphis90 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 08:36
                                  "Dziecko"
                                  "Na złość babci odmrożę sobie uszy"

To ile właściwie masz lat? 80?
                                  • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 15:57
                                    memphis90 napisała:

> "Dziecko"

To dziecko, to trochę jakby komplement😄
                                  • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 12.06.22, 00:28
                                    Na złość mamie napisałam, nie na złość babci
                                    Widzisz co chcesz widzieć. I słyszysz co chcesz słyszeć. To są halucynacje
                            • perspektywa Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 14:37
                              Kocham adidasy do zwiewnych sukienek czy spódnic. A moje stopy jeszcze bardziej. W końcu nie mam problemów z ostrogą piętową.
                        • aandzia43 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:06

> Dlaczego z wyższością?
                          > Nic mnie nie obchodzi twoja rodzina i przyjaciele. Jesteś dla mnie obcą osobą.
                          > Polki ubierają się nieadekwatnie do figury, pogody i wieku. Wyglądają po prostu
                          > źle lub bardzo źle. To jest moja obserwacja.

Nieadekwatnie do figury zdarza się, ale na czym polega nieadekwatnie do wieku? Nieadekwatnego stroju do pogody nie stwierdzam (chyba że przy zmiennej pogodzie nie ma się jak przebrać w ciągu dnia), dziwne rzeczy piszesz.
                          • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:42
                            Nieadekwatnie do wieku
                            Och, jak można być tak niepoprawnym, przecież wiadomo, że każdy nosi, to co chce.
                            Jak pani 60 plus odsłania grube nogi z liną żylaków, to nie jest to ani adekwatne do wieku, ani do predyspozycji. Wygląda to nieestetycznie, brzydko. 50 latkom i ,, zmęczonym życiem" 40 latkom zwłaszcza otyłym nie pasują koszulki bawełniane z brokatowym napisem, w stylu bazarowym. Grubym dziewczynom nie pasują obcisłe jak folia spożywcza spodnie i krótkie topy.
                            • basiastel Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 08:31
                              Odwrotnie, luźnie spodnie ( zwłaszcza sztywne ) bardzo pogrubiają grube osoby.
                              • pure_cashmere Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 12:37
                                ja myślę ze jak ktoś jest gruby, to go ubranie nie wyszczupli, jednak lepiej będzie wyglądać w luźniejszych ubraniach, chociaż może faktycznie nie ze sztywnych materiałów, niż w obcisłych gdzie wygląda jak owinięty sznurkiem baleron. Albo jeszcze gorzej - w za małych lub za krótkich gdzie tłuszcz się wylewa nad paskiem od spodni czy pod pachami.
                                • aandzia43 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 13:31
                                  pure_cashmere napisał(a):

> ja myślę ze jak ktoś jest gruby, to go ubranie nie wyszczupli, jednak lepiej bę
                                  > dzie wyglądać w luźniejszych ubraniach, chociaż może faktycznie nie ze sztywnyc
                                  > h materiałów, niż w obcisłych gdzie wygląda jak owinięty sznurkiem baleron. Alb
                                  > o jeszcze gorzej - w za małych lub za krótkich gdzie tłuszcz się wylewa nad pa
                                  > skiem od spodni czy pod pachami.

Może nie wyszczupli ale sprawi że będzie wyglądał jak człowiek a nie jak Buka w bezkształnych skracających sylwetkę worach albo jak baleron w zbyt ciasnych. Gruby najlepiej wygląda w ubraniach pokazujących to co da się pokazać i maskujących rejony niefajne.
                            • aandzia43 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 13:42

> Nieadekwatnie do wieku
                              > Och, jak można być tak niepoprawnym, przecież wiadomo, że każdy nosi, to co chc
                              > e.
                              > Jak pani 60 plus odsłania grube nogi z liną żylaków, to nie jest to ani adekwa
                              > tne do wieku, ani do predyspozycji. Wygląda to nieestetycznie, brzydko. 50 latk
                              > om i ,, zmęczonym życiem" 40 latkom zwłaszcza otyłym nie pasują koszulki bawełn
                              > iane z brokatowym napisem, w stylu bazarowym.

Oświeciłaś mnie, pewnie muszę kupić nowe okulary (cóż, ten wiek podeszły), nie zauważyłam na ulicach pań 60+ w mini i w żylakach, a łydka z żylakiem u starszej pani... Cóż, szaty do samej ziemi raczej nie założy bo to może być niewygodne i niebezpieczne dla nieidealnie sprawnej osoby, spodnie nie każda lubi. Zostawmy naprawdę starsze panie w spokoju. Dlatego pytam co to jest ubieranie się niestosownie do wieku, bo poza rzadkimi obrazkami dzidzi piernik której peron odjechał nie stwierdzam zalewu zjawiska. Bluzki z cekinem czy jakimś śmiesznym nadrukiem są prawie ponadczasowe (o ile się je w ogóle lubi na sobie, ja nie), choć na osiemdziesięciolatce słabo to widzę. Chociaż... wink
                              • shellyanna Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 20:16
                                To ma sens! Zanim nie zamontuje rano soczewek to patrząc w lustro doznaje samouwielbienia! Myśle sobie: wow! No w końcu wstałaś wypoczęta i taka świeżutka!
                                A potem biorę prysznic, wkładam patrzałki i czar pryska…
                                Chyba, ze to ten prysznic taki demydż robi… 🤔
                        • gorzka.gorycz Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 16:36

> Dlaczego z wyższością?
                          > Nic mnie nie obchodzi twoja rodzina i przyjaciele. Jesteś dla mnie obcą osobą.
                          > Polki ubierają się nieadekwatnie do figury, pogody i wieku. Wyglądają po prostu
                          > źle lub bardzo źle.

I nagle spływa panipocztwrdziestce w idealnej stylizacji (i może nawet z kolumną). I klękajcie narody i uczcie się!
                      • malgosiagosia Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:46
                        magdallenac napisała:

i udowodnij, że masz podstawy, aby krytykować.

Do krytykowania itp nie trzeba miec podstaw. Wystarczy chec.
                        • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:54
                          Jeśli stwierdzam, że coś mi się nie podoba, jest brzydkie, to znaczy, że krytykuję? Jeśli krytykuję, to co takiego złego jest w krytyce?
                          • imponderabilia22 Re: Jak wygląda Polka 07.12.22, 21:05

> Jeśli stwierdzam, że coś mi się nie podoba, jest brzydkie, to znaczy, że krytyk
                            > uję? Jeśli krytykuję, to co takiego złego jest w krytyce?

Że nikt cie o nią nie prosił. Jak jesteś taka odważna to zwracaj uwagę swoim koleżankom, o ile je w ogóle masz...
                        • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:59
                          Uważam, że jeśli arbitralnie oceniasz i wydajesz autorytatywne sądy na jakiś temat, musisz dysponować ponadprzeciętną wiedzą i doświadczeniem w danej dziedzinie. Starter nie był zaproszeniem do dyskusji, czy też pytaniem o opinię. Był arbitralnym osądem, generalizacją i w dodatku idiotycznym stereotypem- patrz ostatnie zdanie.
                          • malgosiagosia Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 02:05
                            magdallenac napisała:

> Uważam, że jeśli arbitralnie oceniasz i wydajesz autorytatywne sądy na jakiś te
                            > mat, musisz dysponować ponadprzeciętną wiedzą i doświadczeniem w danej dziedzin
                            > ie.

Jasne, zwlaszcza na ematce.
                          • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 02:16
                            Jak mi się coś nie podoba, to mogę to powiedzieć.
                            Nie zapraszam nikogo do dyskusji. Kto chce, niech mówi co chce i się udziela lub nie. Mam to gdzieś 😄
                            Ale widać temat jest interesujący. Najbardziej dla ciebie, bo nie możesz przeżyć, że ktoś powiedział, że Polki w większości wyglądają źle. Widocznie za bardzo się tym przejmujesz, że ktoś może skrytykować twój wygląd.
                            Ale uwierz nikogo nie obchodzi to jak wyglądasz, może przez 5 minut.
                            Ja mówię co zaobserwowałam - polki ubierają się fatalnie , mają kiepskie fryzury i zbyt gruby makijaż. Sztuczne rzęsy w większości pań też są okropne. Brwi jak przez kalkę. To mi się nie podoba.
                            Ale uwierz nie przeżywam tego tak jak ty. Byłam pewna, że zaraz taka poprawną jak ty wyrwie mnie do odpowiedzi 😄 Bawi mnie to.
                            Rozumiem, że ty nie oceniasz, nawet jak pomyślisz - ale się ubrała fatalnie, albo tym podobne, może gorsze rzeczy to ty jesteś święta i w imię poprawności nie oceniasz.

• basiastel Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 08:37
                              Ale uwierz nie przeżywam tego tak jak ty
                              -----------------
                              Tylko, jakimś cudem, to Ty załozyłaś wątek i Ciebie tak bardzo wygląd kobiet zniesmacza.
                  • iwles Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:01
                    magdallenac napisała:

> Udowodnij, więc, że jesteś ponad te wszystkie za
                    > niedbane, otyłe Polki o których piszesz.

Gdyby tak było, nie zmieniałaby nicka na potrzeby wątku 😁
                  • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:27
                    Już ci mówiłam, że nie muszę niczego udowadniać.
                    • potworia116 Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:46

> Już ci mówiłam, że nie muszę niczego udowadniać.

Oczywiście, że nie musisz, to przecież jasne, że jesteś trollem.
                • panna.nasturcja Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 00:37
                  Nie, Magdalena niczego takiego nie twierdziła, napisała tylko jakie buty nosi.
                  To Ty twierdzisz, że ma grzybicę i zaniedbane stopy.
                  • panipoczterdziestce Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 01:45
                    Magdalena zaproponowała konkurs na zdjęcia stóp. Uważa że wyrwana do odpowiedzi stanę przed nią na baczność.
                    Stwierdziłam, że jeśli nosi kowbojki latem to zapewne na grzybicę stóp. Stopy źle znoszą upał w zamkniętym obuwiu.
              • black.emma Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 10:43
                Ale to już było… 😂 wygrała oczywiście berga
            • tokyocat Re: Jak wygląda Polka 07.12.22, 21:49
              Jak myslisz ze kowbojki sa zle w up Al, sprobuj nosic magnum. I nie mam zadnej grzybicy. Zapewniam.
            • tokyocat Re: Jak wygląda Polka 07.12.22, 21:49
              Jak myslisz ze kowbojki sa zle w upAl, sprobuj nosic magnum. I nie mam zadnej grzybicy. Zapewniam.
              • imponderabilia22 Re: Jak wygląda Polka 07.12.22, 21:50
                tokyocat napisał(a):

> Jak myslisz ze kowbojki sa zle w upAl, sprobuj nosic magnum. I nie mam zadnej g
                > rzybicy. Zapewniam.

Co to magnum?
                • majenkirr Re: Jak wygląda Polka 08.12.22, 02:30
                  Takie wojskowe buciory wink
      • fogito Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 06:33
        Jak prawdziwy amerykański emeryt 😛
        • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 15:22
          EmerytKA.
          • fogito Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 20:03
            To tez. I takie skarpety do polowy łydki.
            • magdallenac Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 20:21
              A nie, to moje dziecko. Nike i skarpety do połowy łydki. Jak nic emerytka.🤷🏻‍♀️
              • fogito Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 20:32
                Bo młodzi ten look emerytom ukradli. Nic oryginalnego nie potrafia wymyśleć.
                • jolie Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:01
                  Przecież robią to dla jaj. Zresztą teraz te długie skarpety to chyba do klapek Kubota się nosi...
                  • fogito Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:34
                    Tak tak. Podobnie jak te wielkie jeansy i male topy jak z lat 80tychi 90 tych. Wszystko juz bylo. Nic sami wymyśleć nie umieja. Ma czlowiek wrażenie ze sie w czasie do dziecinstwa przeniosl.
                    • jolie Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 21:47
                      Widocznie w modzie już wszystko było, dlaczego akurat młodzież ma coś wymyślać? Wielkie dżinsy/bojówki i małe topy odsłaniające brzuch to lata 90.
                      • fogito Re: Jak wygląda Polka 11.06.22, 22:01
                        Nic nie wymyśli bo nie jest wystarczajaco kreatywna.
                        • beneficia Re: Jak wygląda Polka 12.06.22, 00:55