ga-ti Re: ubraniowe filmy 01.07.22, 16:00 O tak, Downtown Abbey świetnie pokazuje zmianę mody na przestrzeni lat. Zachwycił mnie też ubraniowo (i nie tylko) Gambit królowej. The Crown też nieźle. Kiedyś był polski serial o prawnikach, z Agnieszką Dygant, też ciekawe ciuchy. Jako nastolatka uwielbiałam seriale amerykańskie dla młodzieży, och, jak mi wtedy brakowało kolorów, fasonów, odwagi ubraniowej w naszej szarej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
li_lah Re: ubraniowe filmy 01.07.22, 16:11 Emily w Paryzu ogląda się raczej dla stylizacji jej szefowej. Sama Emily prezentowala tragiczny styl. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: ubraniowe filmy 01.07.22, 20:58 Jako wczesna nastolatka tak odbierałam serial "Północ-Południe" - że jakaś tam wojna secesyjna, Patrick Swayze, James Reid, jakaś wielkie miłości, przyjaźnie, dramaty - to nieważne, ale te suknie, te suknie... Niedawno obejrzałam jeszcze raz i doceniłam fabułę, emocje, przystojnych mężczyzn, różne odmiany języka - północny, południowy, irlandzki, niewolniczy - ale suknie nadal zachwycają. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: ubraniowe filmy 01.07.22, 21:16 No i jeszcze suknia Grace Kelly w filmie Okno na podwórze (Rear widnow) - cudna... Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: ubraniowe filmy 01.07.22, 21:23 Wspaniała pani Maisel: przecudne kiecki 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś