Dodaj do ulubionych

Telefon zza swiatow...

08.07.22, 14:17
Kurcze, czemu zdarzaja mi sie takie rzeczy 🙄🤦‍♀️ Wlasnie dzwonila znajoma. Nie bylam w stanie odebrac telefonu. Siedzialam jak zahipnotyzowana. 🤦‍♀️ Ona zmarla pare miesiecy temu...🤦‍♀️ Zdarzylo sie Wam cos takiego?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:19
      Po prostu ktoś ma jej numer.
      Ja nadal mam wbite w telefon osoby, które od lat nie żyją.
      • rozaliaolaboga Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 17:37
        Ktos ma jej numer i co, dzwoni po jej znajomych? Przeciez kontaktow nie odziedziczyl z numerem...
        • panna.nasturcja Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 17:49
          Przecież ten telefon może mieć nadal rodzina.
    • enigma81 Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:19
      Zadzwonił do mnie tel podpisany jako Babcia. Babcia nie żyła od kilku tygodni. Chwilę mi zajęło zorientowanie się, że to przecież nr stacjonarny i że używać go może mieszkająca tam moja siostra.
      Ale przyznaję, wrażenie niesamowite.
    • daniela34 Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:20
      Normalna sprawa. Po śmierci mojego wujka z jego telefonu dzwonił czasem kuzyn. Nie zmieniliśmy w swoich telefonach danych w książce adresowej i dzwonił do nas nieboszczyk.
      • 35wcieniu Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:26
        U mnie podobnie, tylko kuzynka. Używała telefonu matki, jak ktoś nie zmienił opisu to dzwoniono do niego z zaświatów.
    • alpepe Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:22
      Do mnie co jakiś czas oddzwaniają osoby, do których rzekomo dzwoniłam. Żadni naciągacze, po prostu wyświetla im się mój numer. Proszę o powtórzenie, faktycznie, moja komórka. Nie mam pojęcia, jak to możliwe.
      • mrs.solis Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:41
        Oszusci dzwoniac do ludzi potrafia zrobic tak, zeby wyswietlal sie jakis lokalny nr. telefonu najczesciej pewnie do kogos nalezacy. Kiedys zadzwonila do mnie jakas kobieta i zaczela mnie opieprzac, za to , ze probowalam sprzedac jakas polise jej nieletniej corce.
        • alpepe Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:46
          akurat wyświetla się im komórka, której raczej nie podaję.
    • m_incubo Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:32
      Skoro zmarła, to nie ona dzwoniła.
      Trzeba było odebrać, to byś się dowiedziała, kto to był.
      • annanichtvergessen Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:37
        Dzieki za wyjasnienie. 🤪 zapewne dzwonil jej malzonek, z ktorym najmniejszej ochoty nie mam rozmawiac. Ale wrazenie niezapomniane.
      • piataziuta Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:40
        🤦😂

nie, to nie może być takie proste
        nie w przypadku annyjustyny!
        • lilia.z.doliny Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:46
          Annyjustyny?.No coś ty
        • alpepe Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:48
          Ale to nie ona. Ona ma jednego nicka na forum, ale bardzo się pilnuje, udziela się rzadko i teraz to tylko w sprawach, co wypada, co nie, albo co jest zgodne z prawem, co nie. Wie, że jak zacznie mówić o KRK, to od razu się zdemaskuje, tak samo wie, że powinna się pilnować z wywoływaniem alpepe.
          • lilia.z.doliny Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 16:02
            , co nie, albo co jest zgodne z prawem, co nie.
            A dlaczego tak na baczność?
            • piataziuta Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 16:12
              to jeszcze raz, bo albo się post mi nie załadował, albo już go wycięli

dlaczego uważacie, że to nie ona?

zgadza się i poziom intelektualny, i imię, i perypetie rozwodowe, i w ogóle jak czytam te jej "heheszki" to staje mi przed oczyma tylko nasza niemiecka mitomaneczka
              • silenta Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 16:16
                Oj nie, to zupełnie inny styl.
              • alpepe Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 17:52
                Bo ta nie ma dzieci.
    • nenia1 Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:35
      Ludzkość od lat się głowi nad istnieniem "życia po śmierci" a ty miałaś niepowtarzalną okazję sprawdzić w praktyce i nie odebrałaś telefonu? Serio?
      • annanichtvergessen Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:39
        😂😅
      • 35wcieniu Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:43
        Taaa... I o czym byłby codzienny wątek przynudzeniowy?
    • natalia.nat Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:35
      Ty tak na serio? Uważasz, że dzwoniła do Ciebie zmarła osoba? big_grin
      • annanichtvergessen Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:38
        Oczywiscie, ze na serio. 🤦‍♀️🤪
        • natalia.nat Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:42
          Tytuł to właśnie sugeruje. 🤦‍♀️
    • majenkir Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:37
      Nie, ale widziałam na własne oczy (inaczej bym nie uwierzyła), że nie można było wykasowac z kontaktów numeru zmarłej osoby.
      • annanichtvergessen Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:41
        Moj ex byl swiadkiem, jak mi klawiatura przestawila sie na grecka i w zaden sposob nie dawalo sie przywrocic jezyka niemieckiego. Szukalam wtedy na szybko biletow lotniczych do Grecji na pogrzeb siostry, ktora tam mieszkala.
        • majenkir Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:44
          Może jednak jest jakieś życie pozagrobowe?
        • 35wcieniu Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:44
          Na bogów, jeszcze trochę i odkryjesz personalizowanie reklam!!
          • majenkir Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:48
            Wytłumacz moja sytuację zatem 🤔
            • alpepe Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:51
              Kontakty na karcie sim i w telefonie i nawet jeśli się skasowało jedno, to się pokazywało z drugiego źródła. Ja po zmianie telefonu nieraz miałam cztery razy ten sam kontakt, musiałam kasować trzy razy, bo od przestawienia kontaktów z sim na kontakty telefonów i na odwrót, nagle się mi te kontakty namnażały.
            • panna.nasturcja Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 17:53
              Tak, na pewno nieboszczyk nie pozwalał skasować numeru, na sto procent.
          • annanichtvergessen Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:54
            Rozumiesz pojecie ustawien jezyka klawiatury? Jeszcze inaczej zapytam jak na stronach polskich szukasz polaczen lotniczych do Japonii to tez klawiatura zmienia ci jezyk na japonski? I nie masz juz normalnych liter tylko ichnie? Obojetnie w jakim programie? (Probowalam wtedy indesign, word ). Jak tak to wspolczuje. Ja musialam klawiature zmienic. W serwisie tez nie wiedzieli o co kaman. Wiec zamiast sie blaznic, zamilcz.
            • alpepe Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:59
              A nie dało się odinstalować greckiego jako pakietu worda?
              • annanichtvergessen Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 15:05
                Ja bylam w stresie i po kilku nieudanych probach zmienilam na zapasowa. Ta oddalam do serwisu. Zapasowa dzialala normalnie w wybranym jezyku. Nie wiem co sie wtedy zadzialo. Serwis wymienil tamta klawiature na nowa. Tez nie wiedzieli co to za dziwy.
    • asia_i_p Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:54
      Nie, w tę stronę nie. Ale dzisiaj przypadkiem wyskoczył i na telefonie numer komórki mojej babci, która zmarła rok temu i pomyślałam "O, to wreszcie pogadamy". Tak jakby jej śmierć znosiła tylko to ograniczenie nałożone przez opiekującą się nią ciotkę, żeby już do niej nie dzwonić bezpośrednio (nie zawsze słyszała, co się mówi, a potem panikowała, że coś się stało), jakby wszystko się cofało o parę lat, do czasu, kiedy była względnie zdrowa, i można było jeszcze pogadać.

Rozwiązanie jest raczej proste - ktoś naładował jej telefon i albo zadzwonił przypadkowo, albo sprawdza kontakty. Ale przeżycie jest i tak metafizyczne.
    • bywalec.hoteli Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 14:58
      Ja to jedynie widziałem na fejsie oraz na whatsappie Osobę zmarłą jako aktywną smile
      Jakieś musiały być zalogowane sesje na komputerze albo telefonie.
      Natomiast często łapię się na tym, że chciałbym tej Osoby o coś zapytać. Czy zadzwonić.
      Albo kiedyś zastanawiałem się czy Dziadek jak co roku zadzwoni na moje imieniny, niestety przypomniałem sobie, że on nie żyje.
      smile
      Żaden numer zmarłego jeszcze do mnie nie dzwonił, widocznie za dużo jest tych wszystkich numerów.

Ale ponoć zmarli czasami się ludziom śnią i nawet coś mówią - podświadomość działa.
    • mallard Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 15:00
      Pisze się "z zaświatów", - zza, to może być krzaków najwyżej... 😉
      • annanichtvergessen Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 15:07
        Masz racje! Przepraszam. 🤭
    • figa_z_makiem99 Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 15:19
      Tak, w 2008 2 tygodnie po śmierci mojej matki znalazłam się w szpitalu, rodzina daleko, mieszkałam w drugiej części kraju. Zobaczyłam nieodebrane połączenie od niej w telefonie, zadzwoniłam do ojczyma, jej telefon leżał nieużywany przez nikogo na półce, w domu mieszkał tylko on, był na kartę i nie było nic na koncie. Któregoś dnia siedziałam na szpitalnym łóżku, biały dzień, przytomna jak byk i usłyszałam w swojej głowie głos mojej matki wypowiadający moje imię, zaczęłam się oglądać za siebie, nikogo nie było, pamiętam to do dzisiaj. Umarła nagłą śmiercią i dla wszystkich był to szok. Czułam w tym szpitalu jej obecność, nigdy wcześniej i nigdy później niczego podobnego nie doświadczyłam, zdarzyło się wtedy jeszcze parę dziwnych rzeczy. Nie jestem wierząca i nigdy nie zastanawiałam się nad obecnością duchów, aż do tych wydarzeń.
      • klaramara33 Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 20:20
        Odwiedziła cię, żebyś wiedziała, że ona żyje.
    • berdebul Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 15:37
      Tak, żona używała telefonu po zmarłym mężu.
    • kaktusowepole Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 16:06
      Mi mama wysłała z taty telefonu jego zdjęcia kilka godzin po jego śmierci wrażenie niesamowite. Myślałem że to on jeszcze wysłał.
    • wapaha Re: Telefon zza swiatow... 08.07.22, 17:46
      Poszłam z koleżanką na grób mojego taty-kilka dni po pogrzebie. Wzięłam jego telefon komórkowy, żeby przy grobie posłuchać jego głosu z poczty glosowej i go zniszczyć ( chciałam zadzwonić ze swojego na jego nr- telefon był wyłączony)
      Nie było dane- telefon nagle zaczął dzwonić
      Mało sie nie zes.rałyśmy tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka