sueellen 28.07.22, 16:07 W Polsce podobno już gorzej niż w PRLu. Nawet octu już nie ma 🤣🤣🤣. Co tam teraz z tym octem się wyprawia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasquda77 Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 16:09 🥒🥒🥒 się wyprawia, co roku o tej porze nie ma octu. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 16:12 Polecam jabłkowy do przetworów Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 16:30 na marginesie - cukier jest. Ja nawet pod wpływem ematki chciałam 2 kg kupić, ale partner stuknął się w głowę Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 16:40 Zależy gdzie, u mnie nie ma. To znaczy tego zwykłego, bo ciemny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 16:43 Zwykły, w Carrfourze, za niecałe 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 17:38 U mnie w Carrefourze półki wymiecione, został puder Odpowiedz Link Zgłoś
lea_233 Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 17:49 Właśnie odwiedziłam Biedronkę. Cukier stoi na półce,po 3.99. Kupiłam 1 kg do dokończenie nalewki wiśniowej. Octu nie sprawdzałam ale jeśli go nie ma to pewnie chodzi o przetwory Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 23:40 W sparze nie ma śladu, została metka z ceną, 6,49 za ten zwykły biały. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 16:12 Niczego nie ma! Szczęśliwa to rodzina naszego Jackowa, że szynkę dostanie, konserwę z mielonki i stare buty. Mój stary właśnie pojechał na Białoruś po kaszę i słoninę, ja z głodu zaczęłam wyjadać zapasy spod podłogi Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 18:01 I sól, powiedz mu żeby sól z Białorusi przywiózł ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
incel-core Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 16:13 sueellen napisała: > W Polsce podobno już gorzej niż w PRLu. Nawet octu już nie ma 🤣🤣🤣. > Co tam teraz z tym octem się wyprawia? Nic się nie wyprawia. Ocet stoi na półkach i czeka na wykupienie. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 17:03 U nas nie ma octu i cukru (bo weki), a u Was od roku regularny cyrk z benzyną i WSZYSTKIMI produktami, więc zainteresuj się swoim grajdołkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 23:51 A w ostatnich dniach taki ciekawy wątek czytałam o problemach z warzywami w UK w tym roku. Robocza teoria, że spowodowane zbyt długim przechowywaniem w chłodniach (brak ludzi do pracy, problemy z logistyką) twitter.com/sturdyAlex/status/1551219523759603714?s=20&t=BwPofQyU-6X4ukw8b03TdQ Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Podobno octu nie ma 29.07.22, 11:22 Nic o tym nie wiem a benzyna też już staniała ⛽. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Podobno octu nie ma 29.07.22, 23:26 Naprawdę? Nic nie wiesz o brakach u siebie w kraju, ale przejmujesz się sezonem ogórkowym w Polsce? Och, uspokoję Cię - za 2 tygodnie Polacy przerobią owoce i warzywa i cukier z octem wróci na półki. ocdn.eu/pulscms-transforms/1/W2Yk9kuTURBXy9lZTY2ZDUyOC1mYjhmLTQwZDgtOWIwNy00ZjkxMmU0NzgzZTAuanBlZ5GVAs0CZwDDw4GhMAE Odpowiedz Link Zgłoś
lannnnntana Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 17:05 Nie wiem, ale cukier we wszystkich sklepach, które odwiedziłam, był i to po normalnej cenie. Nikt nie kupował na dziesiątki kg. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 17:07 W zeszlym roku też nie było i poprzednio i poprzednio, do ogórków i przetworów na zimę ludzie jak oszaleli kupują. Mi ocet potrzebny bo dodaje do prania, srednio butelka na 2 miesiace starcza i jak się konczy w sezonie ogórkowym to wiem że znowu zapomniałam kupic na lato 2 butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 23:47 Poproszę o wyjaśnienie, jak się dodaje do prania (i ile). Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Podobno octu nie ma 29.07.22, 11:23 Też kupuje ocet do prania i sprzątania. Kupuje dużo po 5 litrów. Brak octu byłby problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 17:08 Kilka dni temu kupiłam duza butle, bo używam do czyszczenia, odkamieniania itp Stało tego dobra w różnych opakowaniach do wyboru do koloru. Takoż i cukru. Zwykly sklep osiedlowy. Zazwyczaj dobrze zaopatrzony i pilnują sezonowości produktów, dlatego nie ma problemu z cukrem i octem w sezonie ogórkowym, ani drożdżami w pandemii. Ale nie powiem gdzie, bo ematka przyjedzie i mi wszystko wykupi 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 17:28 fb tyg. NIE 3 łyżeczki sypie i nawet nie miesza , taka z niego szuja i dywersant cukrowy Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 17:37 Powtórzę za bratowa która pracuje w sklepie. Wszystko jest na magazynie. Tylko , że wykup danego towaru oznacza ,że mogą wyłożyć towar z podwojoną ceną. Tak było z cukrem był na magazyniepo 3,50 po wykupieniu z półek wyłożyli z tego samego magazynu po 7 zł. I po co wykupywać.??? Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: Podobno octu nie ma 28.07.22, 23:49 Cukier widziałam wczoraj w kaufie , nikt się na niego nie rzucał , ludziom jak zwykle odwala szajba tak jak z papierem toaletowym za czasów pierwszej fali covidka Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: Podobno octu nie ma 29.07.22, 00:00 Wystarczy, że ktoś zrobi zdjęcie i puści je do sieci załóżmy puste półki z kawa i już wszyscy kawe wykupują ze wszystkich sklepów. Czy to nie chore. Odpowiedz Link Zgłoś