Dodaj do ulubionych

Elegancki dres damski. Praca?

26.08.22, 17:33
Mnie dres służy wyłącznie do zajęć ruchowych, siłownia, bieganie.
Bawełniany, rozmiar większy.
" W rzyciu" by mi nie przyszło do głowy, że może być elegancki, a co za tym idzie pójście do pracy, na imprezę.
Mam 42 lata i nigdy po pracy nie poszłam w stroju sportowym.
Jestem dziadersem.
Obserwuj wątek
    • shellyanna Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 20:22
      Myślałam ze wstawisz fotę tych komplecikow z marynarka.
    • abecadlowa1 Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 20:27
      To wyobraź sobie, że istnieje praca, do której dres jest adekwatnym strojem.
      • alicjamagdalena Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 20:33
        Ale nazywać dres eleganckim...?
      • kropkaa Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 12:38
        Np. nauczyciel w-f. Ale też nie szłabym do pracy, tylko przebrałabym się na miejscu.
    • primula.alpicola Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 20:35
      W dresach nie ćwiczę, bo umarłabym z przegrzania. W dresach pomykam na spacery, na ogniska do przyjaciół, na jakieś zakupy. Do pracy też mogę, a czasami nawet muszęwink
      A w ogóle to nie lubię zakładać kompletnych dresów, tylko albo spodnie i T-shirt, albo jeansy i bluza.
    • kk345 Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 20:39
      Zaskoczyłaś mnie informację o wieku, po twoich postach plasowałam cię w grupie 50+. Duży +.
      • majenkir Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 00:07
        42 to już bardzo blisko. Zanim się obejrzy będxie 50 z dużym plusem 😅
    • kotejka Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 22:17
      moje uportowione silowniane syny dla tzw beki stosuja pojecie dresu wyjsciowego
      jak sobie nowy kupia, to twierdza, ze taki piekny ze i na na mature sie nada, wiedza, ze mnie tym wkurza big_grin
      • gulcia77 Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 10:46
        Mój uczeń liceum sportowego też. 😜
    • ga-ti Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 22:20
      Zależy jaka praca chyba.
      Sama dresu jako dresu nie mam, mam bluzę, nawet kilka, mam jakieś spodnie dresopodobne (do kulania się w domu po kanapie i do ogródka), ale kompletu brak.
    • potworia116 Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 22:27
      Mam wielką słabość do oldskulowych dresów i chadzam w nich często, ale elegancka to ostatnia kategoria estetyczna, do której aspiruję. Nie wyobrażam sobie natomiast uprawiania sportu w tym stroju.
    • magdallenac Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 22:32
      Nie znam nikogo kto by ćwiczył w dresie.
      • primula.alpicola Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 22:36
        Znasz, to autorka wątku.
        • magdallenac Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 22:38
          To w takim razie nie wierzę, że autorka ćwiczy😀
      • tt-tka Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 23:02
        Ja cwicze w dresie. Co prawda tylko gimnastyke leniwca, ale cwicze ! w dresie ! tongue_out
        • snakelilith Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 00:20
          Poważnie? Ja myślałam, że w dresie to ćwiczyło się ostatnio w latach 80tych. Przecież to się specjalnie do ćwiczeń nie nadaje. Za grube, za ciepłe, za luźne i za dużo bawełny w składzie.
    • princesswhitewolf Re: Elegancki dres damski. Praca? 26.08.22, 22:43
      Od czasu jak pizamy staly sie modnym strojem wyjściowym....nic mnie juz nie zdziwi
      • marta.graca Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 10:49
        A kiedy się stały i na jakie wyjścia? Jakoś nie zdarza mi się widzieć ludzi w piżamach na ulicach.
        • extereso Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 11:04
          Stały się, dla nastolatek. Mój syn wręcz radził mi wychodzenie w jednej piżamie, jego koleżanki zdarzało się że przychodziły w spodniach, które mnie się wydawały od piżamy. Ale to że dwa lata temu, teraz już przebrzmiało.
        • yuka12 Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 12:21
          W UK się zdarza. Zwłaszcza w godzinach przedpołudniowych w supermarketach położonych niedaleko osiedli czy domków socjalnych. Piżamy i szlafroki o 8-9 rano (a nawet po południu) przed domami nikogo nie dziwią.
    • majenkir Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 00:12
      Jak dresik bardzo jelegancki, to nawet do udzielania ślubów dobry 🤪
    • taki-sobie-nick Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 00:13
      Eeee, ten jest lepszy:

super-store.pl/dresy-damskie/3661-elegancki-dres-sportowy-.html
      • taki-sobie-nick Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 00:14
        https://super-store.pl/14822-thickbox_default/elegancki-dres-sportowy-.jpg
    • livia.kalina Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 00:22
      Jak praca to trenowanie albo gimnastyka, to czemu nie?
      • marzeka11 Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 11:00
        U mnie w niezłych dresach do pracy na co dzień przychodzą nauczyciele i nauczycielki w-fu.
        Plus ten, kto trenuje, prowadzi gimnastykę, siłownię itp. -jakoś inne zawody nie kojarzą mi się z takim strojem.
    • kropkaa Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 12:37
      Nie mam i nigdy nie miałam dresu. Posiadam jedynie różne spodnie bawełniane a la dresy (bez ściągaczy na dole) z M&S i GAP do chodzenia po domu, ewentualnie jak jest bardzo zimno, nakładam na spodnie sportowe na drogę na siłownię.
      Wszelkie adidasy z trzema paskami czy inne wdzianka szare czy nie, kojarzą mi się z towarzystwem typu Bąkiewicz i inne karki.
    • majaa Re: Elegancki dres damski. Praca? 27.08.22, 12:39
      Cóż, skoro ostatnio przychodzi się do pracy w kolorowych kompletach przypominających elegancką piżamę, to można i w eleganckich dresach. Dla mnie to wprawdzie oksymoron, ale co ja tam wiem, też jestem dziadersem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka