nieuzupa 25.09.22, 20:43 Mam 1 specjalizację medyczna. Jestem gastrologiem. Koleżanki łączą specjalizacje i np.dentystka zrobiła specjalizację neurologa. I są 2 fachy. Co dobrać do specjalizacji gastrologa. Są tu jakieś medyczki z tą specjalizacją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: Specjalizacje 25.09.22, 20:46 Nie, oszustko. Stomatolog nie może zrobić specjalizacji z neurologii, bo nie ukończył kierunku lekarskiego. Na tej psychiatrii dają wam dostęp do netu? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Specjalizacje 25.09.22, 20:48 Memfis, ale np. chirurg szczękowy może być po medycynie. Czyli pracować jako dentysta i w teorii zrobić specjalizację z neurologii? Czy coś mi się pokićkało? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Specjalizacje 25.09.22, 20:53 Szczękówka jest wyjątkowa, bo jest specjalizacją i lekarską i stomatologiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Specjalizacje 25.09.22, 22:39 bywalec.hoteli napisał: > Memfis, ale np. chirurg szczękowy może być po medycynie. Czyli pracować jako de > ntysta i w teorii zrobić specjalizację z neurologii? Czy coś mi się pokićkało? Chyba chirurg szczejkowy akurat jest wyjatkiem, żaden inny dowolny "dentysta stomatologiczny" 🙃(aluzja, bo chyba watek tej samej trollicy) nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Specjalizacje 25.09.22, 22:39 georgia.guidestones napisała: > bywalec.hoteli napisał: > > > Memfis, ale np. chirurg szczękowy może być po medycynie. Czyli pracować j > ako de > > ntysta i w teorii zrobić specjalizację z neurologii? Czy coś mi się pokić > kało? > Chyba chirurg szczejkowy akurat jest wyjatkiem, żaden inny dowolny "dentysta st > omatologiczny" 🙃(aluzja, bo chyba watek tej samej trollicy) nie może. *szczękowy 🙈🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
nicknachwile79 Re: Specjalizacje 25.09.22, 20:49 To samo pomyślałam, ale pewnie zaraz przeczytamy, że skończyła i lekarski i lekarsko dentystyczny, i pewnie jeszcze weterynarie. Odpowiedz Link Zgłoś
nicknachwile79 Re: Specjalizacje 25.09.22, 20:50 I ma tytuł lek, lek dent i lek wet 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Specjalizacje 25.09.22, 22:28 nicknachwile79 napisała: > I ma tytuł lek, lek dent i lek wet 🙄 I lek med! (od lekarz medyczny) Odpowiedz Link Zgłoś
iliri Re: Specjalizacje 25.09.22, 21:01 Moja koleżanka z roku skończyła rownolegle lekarski i stomatologię. A drugi kolega po skończeniu lekarskiego w Polsce, zrobił jeszcze stomatologię w Niemczech( część przedmiotów mu zaliczyli). Odpowiedz Link Zgłoś
nicknachwile79 Re: Specjalizacje 25.09.22, 21:02 Ale ja nie mówię, że to się nie zdarza, ale tutaj to raczej nie ten przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Specjalizacje 25.09.22, 21:00 Eeeee.... ale są stomatolodzy neurolodzy. Nawet nie wyobrażam sobie, żeby nie było takiej specjalności, patrząc na ten obrazek. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Specjalizacje 25.09.22, 21:28 Jest medyczką gastrologiczną to może też być medyczką gastrologiczno stomatologiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Specjalizacje 25.09.22, 20:47 Może dobierzesz jedną z poniższych specjalizacji: Dentysta stomatologiczny albo seksuolog medyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
nieuzupa Re: Specjalizacje 25.09.22, 20:53 Chyba znajdę forum dedykowane lekarzom😳 Koleżanka jest dentysta i neurologiem Kolega jest neurochirurgiem i dentystą Ja jestem gastrologiem Czy na sali są gastrolodzy? Odpowiedz Link Zgłoś
nicknachwile79 Re: Specjalizacje 25.09.22, 20:53 Czyli skończyła kierunek lekarski i lekarsko dentystyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Specjalizacje 25.09.22, 20:56 >Kolega jest neurochirurgiem i dentystą O, to praktyczne- mózg zoperuje i przy okazji plombę złoży, za jednym leżeniem na stole! Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Specjalizacje 25.09.22, 21:00 Dentysta -ginekolog- psychiatra mógłby za jednym zamachem na jednym fotelu ... Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.login Re: Specjalizacje 25.09.22, 22:25 asiairma napisała: > Dentysta -ginekolog- psychiatra mógłby za jednym zamachem na jednym fotelu ... Zależy jaki ma rozstaw rąk, jak rozkłada niczym kondor skrzydła, to faktycznie może się udać. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Specjalizacje 25.09.22, 21:02 Zależy, jak jest lekarzem medycznym to wszystko można. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Specjalizacje 25.09.22, 22:36 Zostań może lekarzem ortopedycznym. Będziesz leczyć haluksy pracownicze... Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Specjalizacje 26.09.22, 07:27 kk345 napisała: > Stopne. Racja. Haluksy stopnie pracownicze. Odpowiedz Link Zgłoś
samawsnach Re: Specjalizacje 25.09.22, 23:59 I jako gastrolog pytasz randomowe ematki, które nie są lekarzami medycznymi, jaką dobrać drugą specjalizację. Acha. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Specjalizacje 25.09.22, 20:57 Eeee ... że tak inteligentnie powiem? W Polsce? Cos się zmieniło? Dentystka musiałaby równolegle robić drugie studia a nie specjalizację. I znam takich - ale wtedy idą w medycynę estetyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Specjalizacje 25.09.22, 21:00 No jak to co ? Proktologa. W sumie stomatologia by pasowała, ale to przecież mąż może być lekarzem stomatologicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Specjalizacje 26.09.22, 07:28 Podpisuję się! U mnie za mniej niż 200 zł za wizytę nie znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Specjalizacje 25.09.22, 21:19 Jeśli będzie to chirurg stopny pracowniczy to od razu może machnąć też medycynę pracy Odpowiedz Link Zgłoś
joyce_byers Re: Specjalizacje 25.09.22, 21:25 Te koleżanki neurolożki to pewnie te, na które trafiłam niedawno. Albo koleżanki. Czyli wiedza z neurologii na poziomie poradnika zdrowie w Google. Bo żeby pacjentka musiała poprawiać neurologa w podstawach zagadnienia choroby , z którą do niego trafiła to jest co najmniej dziwne. W pewnym momencie zapaliła się lampka czy lekarka na pewno ukończyła speckę z neurologii czy też podszywa się pod lekarza neurologa. Odpowiedz Link Zgłoś
nuka_2 Re: Specjalizacje 25.09.22, 22:16 Gastrolog ma 2 specjalizacje najpierw musiał zrobić specjalizację z chorób wewnętrznych a potem z gastroenterologii. Dopiero niedawno weszły specjalizacje modułowe, gdzie ścieżka jest skrócona, po module podstawowym z interny można robić gastroenterologię, ale tacy specjaliści jeszcze są w trakcie szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Specjalizacje 25.09.22, 22:26 Najlepiej to chyba dentysta stomatologiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Specjalizacje 25.09.22, 22:47 Ale czy to nie było tak, że panią rwał ostro lekarz medyczny 😄czy mi się pozsjaczkowalo? 🤔Chociaż w sumie od rwania do dentysty stomatologicznego nie tak daleko chyba🤔🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Specjalizacje 25.09.22, 23:25 Nie pamiętam, ale skoro ona już jest lekarzem medycznym, to dla mnie kolejny krok to wyłącznie dentysta stomatologiczny. Po co miałaby zostać kolejnym lekarzem medycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
nicknachwile79 Re: Specjalizacje 25.09.22, 23:28 Jest jeszcze lekarz weterynarii. Weterynarz weterynaryjny? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Specjalizacje 25.09.22, 23:43 Och, forum jest prawie jak Arka Noego, tu się zmiesci i weterynarz weterynaryjny i lekarz medyczny i dentysta stomatologiczny. Wszystkie stworzenia, duże i małe. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Specjalizacje 26.09.22, 01:47 Aa to ty jestes ta z dentystycznym stomatologiem.z Czech? I co zostal tez neurologiem i gastrologiem ostatnio? No jasne. Odpowiedz Link Zgłoś