Dodaj do ulubionych

VINTED -jak działa?

10.12.22, 09:53
Wiem, że niektóre z Was korzystają z tej platformy, więc pytam z nadzieją na instrukcję.
Po raz pierwszy wystawiłam sukienkę na sprzedaż. Co i rusz dostaję informację, że ktoś ją wrzucił do ulubionych a następnie info w rodzaju "tennick się interesuje, skontaktuj się, zrób propozycję, może sprzedasz ". Czy to rzeczywiście sprzedający się kontaktuje z ewentualnym nabywcą? Myślałam, że to osoby zainteresowane się skontaktują że mną.
Co znaczy "zrób propozycję '? Chcę sprzedać za cenę, za którą wystawiłam, nie przewidziałam marginesu na spuszczanie z ceny.
Jak to działa?🤔
Obserwuj wątek
    • emateczka Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 09:57
      O rany... Możesz się skontaktować z kim zainteresowanym, ale nie musisz. Możesz obniżyć cenę, ale nie musisz. Przecież pistoletu nikt Ci do głowy nie przystawia.
      • annpierle Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 10:07
        Pytam o zwyczaje na tej konkretnej platformie.
        Twoja odpowiedź "o rany" "przecież nikt pistoletu nie przystawia" jest nieprzyjemna i nieuprzejma. Jeśli moje pytanie cię denerwuje, to przepraszam, że się ośmieliłam je zadać. Czy teraz ci lepiej?
    • szmytka1 Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 10:00
      Jak nie chcesz obniżać, to nie robisz propozycji. Tak, owszem, często sprzedający wysyłają mi propozycje obnizki, czasem korzystam, czasem nie, bo czegoś szukam i dodaje sobie kilka podobnych rzeczy do obserwowanych i jeszcze się namysle.
    • 35wcieniu Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 10:09
      Nigdy nie kupowałam, sprzedaje co jakiś czas, nie robię żadnych propozycji i nie nawiązuje kontaktu, kto chce ten kupi i tyle. Od wystawienia nie poświęcam temu ani sekundy aż do momentu kiedy muszę wysłać.
      • 35wcieniu Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 10:11
        Aha kilka razy się zdarzyło że to kupujący wysłał prośbę o zmianę ceny, wtedy wystarczy kliknąć czy akceptujesz czy nie.
      • annpierle Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 10:11
        Dzięki
        • maj18-98 Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 10:36
          Ja kupuję na vinted, dodaję sobie sporo rzeczy do ulubionych, żeby się zastanowić, porównać ceny, przemyśleć; dodanie do ulubionych nie sprawia, że potencjalny kupujący przesyła wiadomość do sprzedawcy. Vinted pewnie automatycznie wysyła takie info, czasem faktycznie sprzedający obniży cenę ale nie jest do tego przecież zobowiązany, ma natomiast informację, czy rzecz którą chce sprzedać cieszy sie zainteresowaniem, to przydatne info.
    • annpierle Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 11:46
      Właśnie dostałam propozycję o 1/4 niższą 😄
      • szmytka1 Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 12:27
        Tak, na początku to bardzo ekscytuje na vinted. Przyzwyczaisz się i już nie będzie robiło takiego wrażenia.
        • annpierle Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 12:34
          Tak prawdę mówiąc, nie podekscytowalo mnie, lecz rozbawiło. Ta cena...
          A że właśnie mi o tym pisalyscie, to piszę...
          • gaga-sie Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 15:13
            Tak, zdarza się. Nie reaguj lub odrzuć, bo powiadomienie będzie Ci wyskakiwać. Ja sporo sprzedaję, zawsze wystawiam z małym marginesem cenowym w górę niż chce sprzedać, jak ktoś pyta o zniżkę lub proponuję cenę podaję mu swoją.
            • annpierle Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 16:23
              Dzięki za pomysł
          • kk345 Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 16:46
            Targowanie się jest normalne na V, akceptujesz albo odrzucasz.
          • leosia-wspaniala Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 17:03
            Ale co cię konkretnie rozbawiło? Tak działa Vinted, ktoś wysyła propozycję, ty dajesz "akceptuj" albo "odrzuć", nawet nie musisz odpisywać. Niektórzy proponują bardzo niskie ceny - a nuż się im uda. Przecież tych szmat są tam tysiące.
    • carriemat Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 16:27
      Na vinted jak ktoś szuka np sukienki, to ogląda ich setki, a jak mu się jakas spodoba to klika serduszko (dodaje to daną sukienkę do jego ulubionych) a Ty dostajesz powiadomienie.
      Później albo ten ktoś sukienkę kupi albo nie. Może zaproponować cenę niższą, na którą nie musisz się wcale godzić.
      Jeśli masz parcie żeby szybko sprzedac, wówczas warto śledzić 'polubienia' i zaproponować cenę o kilka zł niższą, żeby zachęcić do szybszej decyzji.
      • kk345 Re: VINTED -jak działa? 10.12.22, 16:48
        Można też samodzielnie obniżyć cenę towaru, edytując opis, wtedy obserwujący produkt dostaną informację o obniżce.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka