Dodaj do ulubionych

Gra "tak, ale"

15.12.22, 12:00
Mam taką mistrzynię tej gry w domu. Jest chora, biedna i potrzebuje ojojania. Sama jestem chora i biedna, ale, kurcze, COŚ robię, a tamta nie, bo "i tak nie działa". Nic dziwnego, że nie działa, skoro nic nie robi. A ja nie mam siły ojojać, mam za to wielką ochotę spuścić łomot...
I na wszystkie propozycje jest "tak, ale...". Z jednej strony mogę powiedzieć: ok, cierp sobie sama w kąciku. Z drugiej - przydalaby mi się jednak jakąś pomoc przed świętami, a do tego potrzebny jest zdrowy człowiek, a nie jęczący.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Gra "tak, ale" 15.12.22, 12:04
      Twoje dziecko? Powiedz jej, że w dawnych czasach dostałaby od ciebie łomot, ale że to inne czasy, to nie dostanie, ale ma ci pomóc dwie godziny w tym i w tym i nie narzekać, i będzie zaliczone.
    • tt-tka Re: Gra "tak, ale" 15.12.22, 12:36
      usiadz w drugim kaciku i zapodawaj regularnie, ze jestes chora i biedna i potrzebujesz ojojania
      swiat nie bedzie i swiat sie nie zawali
    • primula.alpicola Re: Gra "tak, ale" 15.12.22, 13:51
      A ja mam mistrzynię gry w "zaraz".
      • tiffany_obolala Re: Gra "tak, ale" 15.12.22, 14:39
        Zaraza jakoś znosiłam. Ale od "tak ale" mnie szlag trafia. Idź do lekarza: "ale powie to samo, co ostatnio", to zrob to, co ci zalecił ostatnio "ale to nie pomaga", a próbowałaś? "Nie, ale WIEM, że to nie pomaga". Potrzebuję, żebys zrobiła to i to: "ale jak ja mam to zrobić jak jestem chora i NIC nie pomaga"
        • alicjamagdalena Re: Gra "tak, ale" 15.12.22, 14:45
          "Zaraz", "czekaj", "potem", "już" tych gier jest wiele....zasady podobne🤣
    • 1matka-polka Re: Gra "tak, ale" 15.12.22, 15:36
      Kto to jest?
      • tiffany_obolala Re: Gra "tak, ale" 15.12.22, 16:37
        Dziecię moje, jeszcze przez kilka tygodni nieletnie.
    • kanna Re: Gra "tak, ale" 15.12.22, 23:07
      Dziecięciu należy się ojajanie, jeśli się czuje biedne.
      Bezwzględnie.
      Bo to TY jesteś matką , i to TY jesteś dorosła.

Dla pociechy dodam, że jak dasz dzieciowi to, co potrzebuje, to tez i Ty pomoc dostaniesz.
    • anorektycznazdzira Re: Gra "tak, ale" 16.12.22, 08:40
      Przecież jej przejdzie do świąt dwa razy.
      Jak ją zostawisz bez ojojania i bez gier to przejdzie szybciej, bo będzie nudno. Zdąży posprzątać czy co tam potrzebujesz za kilka dni, a teraz się wyluzuj i nie skacz wokoło, bo nakręcasz temat wink
    • betyskai Re: Gra "tak, ale" 16.12.22, 13:36
      W rozmowach z nią nie zachęcaj, nie wysłuchuj jojcenia, ucinaj, tylko mów "to twój wybór" "zastanów się i wybierz tak jak chcesz", "jak tak chcesz to tak masz".

Ja już kupę kasy straciłam na taką, ciągle się nabierając, że oto o czym jojcy ze "tego nie ma więc nie może.." to faktycznie to co chce. Więc tracę kasę i czas by jej zorganizować, a ona wtedy "ale po co mi to, ja nie będę" albo niby dziękuje i chowa w najgłębszą szafę.
    • ewa_mama_jasia Re: Gra "tak, ale" 16.12.22, 14:08
      Powspółczuć. "Ojojoj, jak mi Ciebie szkoda, że jesteś taka chora, biedna, obolała". Nic więcej. I tak metodą zdartej płyty.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka