Dodaj do ulubionych

Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą być

17.12.22, 22:31
Odpowiadając na społeczne zapotrzebowanie, zgłoszone w watku obok, otwieram wątek motywacyjno - wspierająco - doradczo - towarzyski. Leniwe buły, kluchy i fitnessiary - zapraszam.

Postanowienie noworoczne - na czterdziestkę zrobić formę życia. Jak dobrze pójdzie to od stycznia że dwa treningi domowe zamienię na siłownię. Sześciopaku jeszcze nie mam, ale pracuję nad tym.
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 22:34
      Dżizas, jestem najleniwszym leniwcem świata. Rok temu sobie powiedziałam że za rok będę mieć sześciopak 😩 i nie mam. A ty, jak dla mnie, to jesteś meeega 😍😍
      O, mój sześciopak , w przyszłości:p
      • jackowo.deluxe Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 22:36
        👏
      • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 22:44
        A to jest mój ideał, do którego nie dążę 😁 Elena D'Amario, absolutnie wspaniała 😍
        • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 22:56
          Jak się wyrwę na siłownię do mam szansę tak się wyrzeźbić smile
          • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 23:05
            Powodzenia ☺️
            Mi wystarczy o wiele mniej, ale popodziwiam was z ogromną przyjemnością. Elena poza tym, że ma ciało marzeń jest super pozytywną, motywującą i ciepłą osobą. A tańczy że aż strach:p uwielbiam na nią patrzeć.
            • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 09:01
              Mam wrażenie że tak niski BF w naszym wieku to nie jest najlepszy pomysł.
              • czerwonylucjan Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 12:30
                A w jakim wieku to dobry pomysl? Chyba po dzieciach plodnosc juz nie ma znaczenia?
                • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 12:51
                  O twarz mi chodzi, płodność jakoś nie była moim zmartwieniem 😅
                  • czerwonylucjan Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:42
                    Aaa no tak, wszedzie leci
              • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:00
                triismegistos napisała:

> Mam wrażenie że tak niski BF w naszym wieku to nie jest najlepszy pomysł.
                >

W sumie, w żadnym wieku.
                • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:55
                  primula.alpicola napisała:

>
                  > W sumie, w żadnym wieku.

Bo to co na zdjęciu, to żaden szcześciopak, a wychudzenie.
                  • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:43
                    Część snake, miło że wpadłaś pochwalić się swoją formą 🥰
        • majenkirr Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 20.12.22, 14:43
          Do zdjęcia się odwodniła 😏
      • simply_z Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 23:11
        wolę twój brzuch prawdę mówiąc. Mój to taki flak ostatnio eh
      • glanaber Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 23:18
        A to i to wcześniej to nie jest to samo zdjęcie?
        • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 23:25
          To wcześniej? Z wątku stefy? No, tak, to samo. Wrzucam tutaj dla porządku :p brzuch mi się w tym czasie nie zmienił, żebym musiała nowe zdjęcie robić:p
      • fogito Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 09:07
        Szesciopak szesciopakiem. Ale pytanie jak sie maja uda i posladki. To sa te najtrudniejsze do wycwiczenia partie. Nie zebym chciała zdjęcia, tak tylko sie zastanawiam..
      • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:08
        szarmszejk123 napisał(a):

> Dżizas, jestem najleniwszym leniwcem świata. Rok temu sobie powiedziałam że za
        > rok będę mieć sześciopak 😩 i nie mam. A ty, jak dla mnie, to jesteś meeega 😍?
        > ?
        > O, mój sześciopak , w przyszłości:p

daj na luz szarm

porzuciłam marzenia o szcześciopaku jako nastolatka i po przegraniu zakładu-by kobieta go miała musi się bardzo wysuszyć i pozbyć w radykalnym stopniu tkanki tłuszczowej a nie da się tego zrobić TYLKO w jednym miejscu. Tłuszcz znika wszędzie ( w tym na twarzy) -poza tym że wg mnie nie jest to ładnie to przede wszystkim nie jest zdrowe

Gruu- wiem że masa pracy za tobą i przed tobą ale ja bym chyba nie szła już w dalsze redukowanie tkanki tłuszczowej ( ale to ja, ja lubię mój tłuszczyk i nie chce się go pozbywać, tak samo u innych wizualnie wolę ciut by go trochę było )
        • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:16
          Ja niczego nie redukuję! Trenerka mi dorzuca kalorii, obecnie mam jakieś 2600. Przy czym
          mam taki typ sylwetki, że kilogramy mi zawsze idą w uda i tyłek, a nie w brzuch.
          • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:17
            uff
            bo patrzę na brzuszek i mam ochotę cię nakarmić smile

ramiona zaś -piękna rzeźba smile
            • taje Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:19
              Tak, ramiona to mistrzostwo świata. Ale brzuch też mi się podoba. Kiedyś też taki miałam bez ćwiczeń - ach te niegdysiejsze śniegi.
            • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:31
              Wieczorem mam obiecane sushi smile
            • 21mada Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 21:54
              wapaha napisała:
              > bo patrzę na brzuszek i mam ochotę cię nakarmić
              🤦🏼‍♀️ A jak patrzysz na osobę z nadwagą, to masz ochotę zabrać jej kanapkę?
        • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:16
          wapaha napisała:

> Gruu- wiem że masa pracy za tobą i przed tobą ale ja bym chyba nie szła już w d
          > alsze redukowanie tkanki tłuszczowej

Przy dalszej redukcji wyjdą jej jelita i żebra przez skórę, a szcześciopaku dalej nie będzie, bo mięśnie do urośnięcia potrzebują kalorii i budulca. Szokujące jest, że aż tak wiele kobiet jest tu tym zachwyconym. Kult niezdrowej chudości jak widać ciągle żywy. Mięśnie to są na zdjęciu tej innej forumki pokazującej plecy.
          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:34
            Snake, wiemy wszyscy, że mnie nie znosisz, ale są jakieś granice czepialstwa. Możesz napisać że mam sylwetkę brzydką, okropną, beznadziejną, bo to jest kwestia gustu. Ale nie pisz bzdur o niezdrowej chudości w przypadku osoby o prawidłowej masie ciała. A mięśni jednak trochę mam
            • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:19
              gr.ruuu napisała:

> Snake, wiemy wszyscy, że mnie nie znosisz, ale są jakieś granice czepialstwa.

Ale o co ci chodzi? Chcesz oklasków? To załóż sobie prywatne forum i wtedy możesz kasować negatywne komentarze. Ja bardzo lubię wysportowane kobiety ze zdefiniowaną sylwetką. Ale ty jesteś po prostu chuda. Moim osobistym zdaniem nie wygląda to atrakcyjnie, by nie powiedzieć brzydko. Ale tego ci większość osób podobnie myślących nie napisze, tylko będze kręcić coś o tym, że "tak niski poziom tkanki tłuszczowej jest w pewnym wieku niekorzystny" i tego typu ostrożne komentarze". Jak tobie się mimo wszystko podoba, to super, to twoja sprawa, to przecież nie moje ciało, które wystawisz tu do oceny. Nie jesteś mi aż tak ważna, bym specjalnie dla ciebie wyciągała sobie złośliwości z doopy. Moim zdaniem coś ci się pomyliło i nie jesteś na drodze do "formy życia", a do zaburzeń postrzegania własnego ciała. Gdybym faktycznie źle ci życzyła, to bym cię nawet zachęcała do dalszego odchudzania, bo to jest właśnie najgorsze, co może ci się przydarzyć.

• gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:23
                Napisałam wyraźnie - opinie mi nie przeszkadzają. Uważasz, że wyglądam brzydko? Ok. Przecież są różne gusta, nie muszę się podobać wszystkim. Ale po pierwsze ja się nie odchudzam, więc nie ma mowy o "dalszym odchudzaniu". A po drugie mam prawidłowe BMI więc pisanie o niezdrowej chudości jest nieadekwatne.
                • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:35
                  gr.ruuu napisała:

> A po drugie mam
                  > prawidłowe BMI więc pisanie o niezdrowej chudości jest nieadekwatne.

Niezdrowe w tym wszystkim są twoje starania, bo to jak napisałaś, to jeszcze nie efekt końcowy, a proces, którego świadkiem zrobiłaś całe forum. Ale to moja opinia. I dziękuję, że dajesz mi prawo do jej wyrażenia. Tak samo ja nie zabraniam nikomu odchudzić cię do wybranego przez sobie stanu. Mnie się twój brzuch jednak nie podoba. Choć to nie jest nawet "nie podoba" w sensie estetycznej oceny, a coś w rodzaju "brrrr", tak ja ogląda się coś, czego zobaczyć się nie chciało.
                  • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:39
                    Ani starania ani efekt końcowy nie wiążą się zupełnie z odchudzaniem, więc jednak kulą w płot...
                    • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:50
                      gr.ruuu napisała:

> Ani starania ani efekt końcowy nie wiążą się zupełnie z odchudzaniem, więc jedn
                      > ak kulą w płot...

Uważaj, żebyś ty nie walnęła kulą w płot. Bo jak na razie, to mięśnie rosną ci przy tym całym treningu bardzo wolno, a stajesz się tylko coraz chudsza. Przeciętna kobieta ma tych mięśni więcej od ciebie. Często ukrytych trochę pod warstwą tłuszczyku, ale jednak.
                      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:03
                        Zawsze byłam poniżej przeciętnej, jak kojarzysz krzywą Gaussa to zapewne wiesz, że ktoś musi być po lewej stronie wykresu
                        • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:07
                          gr.ruuu napisała:

> Zawsze byłam poniżej przeciętnej, jak kojarzysz krzywą Gaussa to zapewne wiesz,
                          > że ktoś musi być po lewej stronie wykresu

Ale gdzieś tam po drodze na zdjęciach pokazywanych na forum wyglądałaś lepiej.
                          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:11
                            Widocznie jesteś wybrykiem natury, jak wraz ze zwiększeniem podaży kalorii i obciążeń na treningu maleje mi ilość mięśni
                            • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:13
                              *jestem
                            • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:44
                              Nie, nie jesteś wybrykiem natury, tylko spalasz podczas treningu więcej niż przyjmujesz.
                      • vanillapumpkin Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 17:01
                        Snejkowa, coś Ty jej się tak czepiła, ze jest za chuda? Widziałaś inne jej zdjęcia w tym wątku? Przecież ona ma taką budowę, ze na gorze jest drobna ale biodra ma szerokie i pośladki oraz nogi tez konkretne całkiem, spore. Taka budowa i już. Sama pokaz Snejkowa jaka zgrabna i dopracowana jesteś, a nie się kogoś czepiasz ni z gruchy ni z pietruchy…
                        • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 18:32
                          Bo mnie nie lubi... Ale wystarczyło napisać że jestem brzydka i niezgrabna, opinia jak dupa, każdy może mieć swoją i nie da się z tym polemizować. Trochę śmieszne że osoba rzekomo zajmująca się zawodowo zdrowiem i ciałami kobiet nie ogarnia, że są różne typy sylwetek. BMI mam niskie ale prawidłowe, więc nie rozumiem, czego tu się można czepiać
                          • vanillapumpkin Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 20:27
                            Akurat jesteś b ładna i zgrabna z tego co widziałam.
                            • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 20:50
                              I wlasnie z tego powodu snejk tak gr.ruuu nienawidzi wink
                              • vanillapumpkin Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 21:13
                                To wiele tłumaczywink
                            • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 21:39
                              Ładna nie, ale nie da się wyćwiczyć twarzy wink Dzięki, mnie się moja sylwetka podoba, ale jak najbardziej rozumiem, że ludzie mają różne preferencje i wielu osobom się nie podoba i mnie uznają za niezbyt zgrabną. I ok, dopóki ktoś nie opowiada bzdur o chorobliwym wychudzeniu
                              • vanillapumpkin Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 21:58
                                No proszę Cię. No weź Ty. Widziałam wątek brwiowy i jak Ty nie jesteś ładna , to niw wiem kto jest.
                            • alessa28 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 08:23
                              vanillapumpkin napisała:

> Akurat jesteś b ładna i zgrabna z tego co widziałam.

ten brzuch jest meski i brzydki .to nie jest kobieca figura -i niby dlaczego dozwolone jest tylko slodko pierdzace gledzenie w ramach kolka wzajemnej adoracji?
                              • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 08:31
                                Dozwolone jest wszystko, nie zalujcie sobie. Rzyganie na forum tez, chociaz ani to ladne, ani madre, ani eleganckie.
                                • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 08:39
                                  fornittabanitta napisała:

> Dozwolone jest wszystko, nie zalujcie sobie. Rzyganie na forum tez, chociaz ani
                                  > to ladne, ani madre, ani eleganckie.

fornita, nawróciłaś się z nowym nickiem ?
                                  jesteś jedną z tych, w której komentarzach personalnych do niektórych osób cięzko zobaczyć powyższe
                                  anielica się odezwała tongue_out suspicious
                                  • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 09:02
                                    No bywam pinda, ale w powaznych sprawach, jak mnie emocje ponosza. Hejtowania brzucha nigdy nie pojme. No dobra, najczesciej to zwykla zazdrosc, banal.
                                    • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 09:05
                                      nie wszystko co powazne dla ciebie jest powazne dla innych
                                      banał ale taka prawda

dawania sobie przyzwolenia na bycie jak to nazwałaś delikatnie pindą bo to sprawy poważne a odbieranie innym tego samego w powaznych dla nich sprawach-to hipokryzja

pinda to pinda tongue_out
                              • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 09:34
                                A kto tak powiedział? Ty wyrażasz opinię i luz - przecież ładny i brzydki to pojęcia względne, co się komu podoba.
                                • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 09:44
                                  Dla ciebie luz, dla mnie nie luz. Moim zdaniem absolutnie nieakceptowalny jest bodyshaming traktowany jako "mam prawo wyrazic opinie". To jest buractwo a nie "bycie szczerym". Na ematce to powiedzmy, ze ujdzie, bo urok tego forum to tez chamstwo. Ale ogolnie nalezy tepic. A bodyszejming w bialych rekawiczkach "nie napisze co mysle o twoim ciele, bo mam klase", "podziwiam odwage" jest dokladnie takim samym buractwem, tylko jeszcze do tego tchorzem podszytym. Amen.
                                  • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 09:48
                                    A inny -shaming jest niby ok ? wyzywanie i obelgi przez pryzmat zawodu męża jest ok ? Ocenianie czyjes duszy i pisanie że jest brzydka -przez pryzmat zawodu męża jest ok. ? Uuuuuuuu wieje hipokryzja. Moje jest mojsze i juź ? tongue_out 😝
                                    • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 09:53
                                      Juz ci pisalam, ze chowanie sie za zawodem meza slabe jest wink na ten temat mi sie pisac nie chce, nie upieraj sie tak.
                                      • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 10:00
                                        widzisz coś czego nie ma

nigdy się nie chowałam i nie bede chowac- wręcz przeciwnie i właśnie dlatego obrywałam

słabe to jest ocenianie innych na podstawie własnych problemów- bo problem z policja ty mas, sama pisałaś

i jeszcze twierdzisz ze czyjaś duszę to ty mozesz ocenić
                                        ale jesteś przeciwko shaming tongue_out

lol

dla mnie eot
                                        • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 10:02
                                          Tak, mialam i mam problem z policja lamiaca rece nastolatkom. Ni uja sie tego nie wstydze.
                                  • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 09:54
                                    Mnie nie zawstydza powiedzenie, że mam brzydkie ciało. Przecież nie musi się podobać wszystkim. Wrzuciłam do wątku w kontekście treningów - ktoś uważa, że mam fajne efekty treningowe to ok, ktoś uważa, że słabe też ok.
                                    • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 10:05
                                      Ale ty to ty (dobrze, ze masz wyrabane wink ) a to, ze zachowanie ogolnie nie ok, to inna kwestia. Ematki bardzo egocentryczne sa, tylko ja i ja a gdzie szerszy kontekst?
                                      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 10:12
                                        Ogólny kontekst jest taki, że jak ktoś sam wrzuca coś do oceny to oceniać można.
                                        • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 10:14
                                          Jak prosi o ocene- to tak. Wtedy i tylko wtedy. Juz nie pamietam, czy ty konkretnie prosilas, ale piggy na flamingu na pewno o ocene ksztaltu nog nie pytala.
                                          • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 10:17
                                            Oooook, doczytalam. Watek "wspierajaco-motywacyjno-towarzyski" to nie jest prosba o ocene walorow estetycznych brzucha.
                                            • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 10:57
                                              Można uznać za element motywacyjny xd Aż sobie abs killer machnę po zapakowaniu ostatnich prezentów
                                              • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 10:58
                                                Nie da sie z toba powaznie rozmawiac big_grin
                                                • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 11:04
                                                  Czy ta uwaga to jest brainshaming?🙄 Też byś nie była poważna, jakby Ci jelito wychodziło
                                                  • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 11:16
                                                    Jej chyba o zebro chodzilo...?Widzialam zdjecia zaglodzonych osob, zadnej absolutnie jelita nie wychodzily. Szczerze mowiac, bede googlac, bo mnie to jelito poteznie zafrapowalo!
                                              • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 11:49
                                                gr.ruuu napisała:

> Można uznać za element motywacyjny xd Aż sobie abs killer machnę po zapakowaniu
                                                > ostatnich prezentów

Co to jest ABS killer?
                                                Czy to może jakiś fajny trening w którym się nie używa kolan?
                                                Jestem w desperacji.
                                                • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 11:51
                                                  A oto jej obraz.

• gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 15:33
                                                  Tak, zero kolan. Ci na maila wyślę
                                    • homohominilupus Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 11:22
                                      gr.ruuu napisała:

> Mnie nie zawstydza powiedzenie, że mam brzydkie ciało. Przecież nie musi się po
                                      > dobać wszystkim. Wrzuciłam do wątku w kontekście treningów - ktoś uważa, że mam
                                      > fajne efekty treningowe to ok, ktoś uważa, że słabe też ok.

Gru, już tak się nie kryguj. Masz piekne, wyrzeźbione ciało, szacun bo to przecież ciężka robota jest i wyrzeczenia też. Nikt normalny nie uzna że to słabe efekty treningowe. Wrzucasz zeby się pochwalić i ok, ale brzmisz fałszywie twierdząc że nie każdemu się musi to podobać.
                                      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 11:31
                                        Bez fałszu piszę, że mnie się moje ciało podoba i jestem dumna z wypracowanych efektów. Ale jednocześnie wiem, że nie każdemu taki typ sylwetki się podoba
                        • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 20:13
                          vanillapumpkin napisała:

> Sama pokaz Snejkowa jaka zgrabna i dopracowana jesteś,

Ha, ha, ha. Jestem wielką fanką Groucha Marx, który powiedział I refuse to join any club that would have me as a member, dlatego zaproszenia do tego show mnie nie interesują.
                          • taje Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 21:45
                            No ale jak się w to wczytać ponad zgrabny bon mot, to de facto oznaka pogardy dla samego siebie. Skoro nic nie jestem warty to klub, który mnie chce jako członka też jest nic warty. Serio o to Ci chodzi?
                            • vanillapumpkin Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 21:55
                              Tez nie zrozumiałam o co Snejkowej chodzi…
                            • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 21:56
                              😂😂😂
                            • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 12:00
                              taje napisała:

> No ale jak się w to wczytać ponad zgrabny bon mot, to de facto oznaka pogardy d
                              > la samego siebie.

Nie, nie o to Groucho Marx chodziło. A o to, że pyerdoli pozytwną ocenę i sympatię innych, dlatego nie będzie u nikogo jej szukał. Temu służą właśnie kluby i inne kółka wzajemnej adoracji. Dlatego mojej doopy tu nie zobaczycie.
                              • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 12:42
                                No nie bardzo. On byl autoironiczny. Ciebie o to nikt nie podejrzewa, po prostu troszke znowu palnelas glupio tongue_out
                                • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 12:54
                                  W ogóle słodkie jest to podejście: och ach jak ja nie lubię jak jest miło i sympatycznie, tylko sarkazm, bo jestem taka szczera i taka niezależna. Aż mi się przypomina, jak mieliśmy w domu piętnastolatkę.
                                  • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 13:18
                                    gr.ruuu napisała:

>Aż mi się p
                                    > rzypomina, jak mieliśmy w domu piętnastolatkę.

Wyprowadziła się i przejęłaś jej rolę?
                                    • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 13:27
                                      Dorosła. Ja wyrosłam z tego już jakieś 20 lat temu. Jak trzeba to umiem iść na zwarcie, ale wolę przebywać w miłej atmosferze i wolę ludzi sympatycznych. Pozy typu "jestem chamem bo jestem artystą", "nienawidzę ludzi" przestały mi imponować jeszcze przed maturą. Pewną perwersyjną przyjemność czerpię jedynie z kontaktu z ludźmi spod znaki "och, ja już taka jestem, że lubię szczerość ponad wszystko" - obserwowanie jak się pienią w reakcji na identyczną postawę, mojej strony to fajny spektakl, choć raczej kategoria koncert Zenka niż opera narodowa
                                • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 13:05

> No nie bardzo. On byl autoironiczny. Ciebie o to nikt nie podejrzewa, po prostu
                                  > troszke znowu palnelas glupio tongue_out

Posprzątaj lepiej w domu "autoironiczne" i bardzo wyluzowane dziecko, a nie zajmuj się tłumaczeniem myśli dorosłych ludzi. tongue_out
                                  • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 13:17
                                    Gdzie tam dziecko, ja tylko mlodsza od ciebie jestem wink az tak sie nie rozpedzaj
                                    • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 13:19

> Gdzie tam dziecko, ja tylko mlodsza od ciebie jestem wink az tak sie nie rozpedza
                                      > j

Tu już nie mogłabym być twoją matką? big_grin
                                      • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 13:23
                                        Nadal bys mogla wiekowo. Ale nie jestes realnie, wiec trudno, zebym dla ciebie dzieckiem byla...
                                        • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 23.12.22, 13:24
                                          Ale jesli bardzo chcesz, moge cie nazywac mama 😇😇😇
            • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:55
              gr.ruuu napisała:

> Snake, wiemy wszyscy, że mnie nie znosisz, ale są jakieś granice czepialstwa. M
              > ożesz napisać że mam sylwetkę brzydką, okropną, beznadziejną, bo to jest kwesti
              > a gustu. Ale nie pisz bzdur o niezdrowej chudości w przypadku osoby o prawidłow
              > ej masie ciała. A mięśni jednak trochę mam

Łooooo, piękne!
            • alexis1121 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 17:07
              Przepiękne masz ramię. Brzuch też.
            • kozica111 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 20.12.22, 13:32
              ale pępek masz dziwny...
              • mandre_polo Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 07:27
                kozica111 napisała:

> ale pępek masz dziwny...

Mam identycznie odczucia, schować go bo dorzuca jak znikająca szyja ziuty
                • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 08:32
                  Znikajaca szyja, wedrujace jelito- zacny ten watek big_grin
                  • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 09:51
                    Znikająca szyja pozdrawia.
                    • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 09:57
                      przecież masz szyję całkiem fajną. Podusiłabym, gdybym dziewczyny lubiła wink
                    • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 09:59
                      piataziuta napisała:

> Znikająca szyja pozdrawia.

love you big_grin
                    • mandre_polo Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 10:37
                      Połóż się bo się zmeczylaś
                  • m_incubo Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 09:59
                    Za każdym razem wątki w stylu "pokażcie swoje cokolwiek" kończą się tak samo.
                    Ten wątek nie jest wyjątkowy.
                    • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 10:01
                      m_incubo napisała:

> Za każdym razem wątki w stylu "pokażcie swoje cokolwiek" kończą się tak samo.
                      > Ten wątek nie jest wyjątkowy.
                      >
                      wątki tego typu rozwala jedna, wciąż ta sama osoba - dodając chyba animuszu co niektórym
                      czy to blond bieda tubka z rossmana, czy przesuszone ohydne siano, czy jelita i inne takie
                      - wiedzie prym
                      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 10:03
                        Po prostu walczy o prawdę 😁
                        • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 10:13
                          gr.ruuu napisała:

> Po prostu walczy o prawdę 😁

oby tak było tylko na forum
                          bo jesli to co tu wyprawia odpierdala równie w rzeczywistości pacjentkom to jest to wbrew etyce zawodowej a to stawia pod znakiem zapytania jej "praktykę:" - moze ja sobie wymyśliła
                          ( pomijam juz buractwo)
                          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 10:21
                            Jak to mówią, kozak w necie... wink Etyka to jedno, ale diagnozowanie wychudzenia przy prawidłowej masie ciała to brak profesjonalizmu. Równie dobrze można mówić o osobie w górnej granicy normy że jest otyła.
                        • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 12:31
                          gr.ruuu napisała:

> Po prostu walczy o prawdę 😁

Leję ze śmiechu. Maniaczki wklejące na publiczym forum swoje gołe tyłki i brzuchy, do tego w zaśmieconym mieszkaniu, pyerdolą coś o profesjonalności. Szefowi, kolegom i na LinkedIn od razu wyślijcie. big_grin
                          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 13:38
                            Gołe tyłki? Weź Ty się przeprowadź do jakiejś lepszej dzielnicy, bo jeszcze chwila i burkini na lato kupisz. Moi znajomi widują mnie w legginsach, w krótkich topach a nawet w bikini, nic niezwykłego.
                            • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 13:59
                              Ja TYŁKO tak nadmienie, ze na zadnym linked byc nie musze, bo mnie robota sama sciga. Ale na pania sprzatajaca nadal nie mam sad
                              • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:11
                                Miesiąc temu robiłam reaserch w sprawie takich usług i ceny mnie powaliły 🙄
                                • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 15:13
                                  Ja nie robie takich riserczow, bo zanim bym kogos zatrudnila, to bym musiala sie zdrowo natyrac, zeby ogarnac, to juz wole do konca sama pociagnac temat. Tzn ja wiem, ze panie sprzatajace juz qszystko widzialy, ale bariere wstydu mam. Na ematce co innego wink
                              • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:32

> Ja TYŁKO tak nadmienie, ze na zadnym linked byc nie musze, bo mnie robota sama
                                > sciga. Ale na pania sprzatajaca nadal nie mam sad

To może powinnaś. Może znalazłaby cię lepiej płatna praca. Stać byłoby cię może nie tylko na panię sprzątającą, ale nawet kogoś podziwiającego tyłek w realu.
                            • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:18
                              gr.ruuu napisała:

> Gołe tyłki? Weź Ty się przeprowadź do jakiejś lepszej dzielnicy, bo jeszcze chw
                              > ila i burkini na lato kupisz.

Acha, paradujesz w majtkach i staniku na ulicy? Świecąc brzuchem i pośladkami? U mnie też gdzie niegdzie takie dzielnice są. Specjalnie tam nie bywam, ale słyszałam, że panowie szukają tam płatnej rozrywki.
                              • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:22
                                A masz tu gdzieś moje gołe pośladki? Przecież na porno zdjęciu jestem w legginsach xd Latem w krótkim topie chodzę często, więc z odsłoniętym brzuchem. Biegam w krótkim sportowym topie i szortach. A ze znajomymi bywam na plaży albo na basenie więc w kostiumie mnie widzieli. Szokować to mogło może w latach 50.
                                • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:29
                                  gr.ruuu napisała:

> A masz tu gdzieś moje gołe pośladki?

A doopsko fornity widziałaś? I tyle piszesz o tym "porno", że można już powoli podejrzewać, co ci ciągle po głowie chodzi i z jakmi motywami te zdjęcia tu wrzucasz. big_grin
                                  I ze znajomymi, kotuś, to ja się kąpię nawet nago w morzu, ale nie wrzucamy z tego fotek do internteu. Jak widać tu nie wszystko twoi znajomi, bo ja do nich na pewno nie należę. A zdjęcie fornity aż kusi, by sobie zapożyczyć i wkleić gdziekolwiek. Nawet twarz na nim widać. big_grin
                                  • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:34
                                    Widziałam jej tyłek w majtkach i nie odczuwam specjalnej ekscytacji tym faktem. Nieznajomi niestety również muszą się zmierzyć z widokiem mojego brzucha. Jesteś w o tyle komfortowej sytuacji, że jest opcja blokady i już na forum tych bezeceństw nie zobaczysz
                                  • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 15:10
                                    Wrzucic gdziekolwiek? Kusi? Ja naprawde nie wiem, w jakich ty miejscach internetow bywasz i co cie kusi big_grin A tak poza tym, to w domu wszyscy (poza toba) zdrowi?
                                • ita.11 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:30
                                  Tutaj chyba chodzi o to, że zdjęcia te pokazują też twarz autorki zdjęcia. A to wszystko na forum ogólnodostępnym.
                                  • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:35
                                    Na Instagramie też są ludzie z widocznymi twarzami, nawet się z imienia i nazwiska podpisują. I wrzucają zdjęcia w różnych strojach. A tu poruszenie, jakby zbliżenie na genitalia wrzuciła
                                    • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:38
                                      Genitalia też tu mieliśmy 😉
                              • ita.11 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:25
                                W sumie to na stronie fb Ewy Chodakowskiej, te wszystkie metamorfozy, tak właśnie były wklejane: w jakichkolwiek majtach i jakimkolwiek staniku. Potem dziewczyny wklejały w bardziej sportowych wdziankach.
                                Tak mi się skojarzyło ze zdj w bieliźnie.
                                • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:27
                                  Omg i brzuchy było widać? Gołe???
                          • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:13
                            Kto wkleił goły tyłek? 🧐

Czyżby znowu coś wycięli? 🙄
                            • mid.week Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:38
                              borsuczyca.klusek napisała:

> Kto wkleił goły tyłek? 🧐
                              >
                              > Czyżby znowu coś wycięli? 🙄
                              >

Przegapilam kuciape lajtovej, fiutka od Anny Blablador a teraz goly tyłek nawet nie wiadomo czyj 😠
                      • m_incubo Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 13:11
                        Serio?
                        Kto??
                        tongue_out
                    • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 10:09
                      m_incubo napisała:

> Za każdym razem wątki w stylu "pokażcie swoje cokolwiek" kończą się tak samo.
                      > Ten wątek nie jest wyjątkowy.
                      >

Ale ja przecież właśnie po jatkę przyszłam.
                      I prawdę mówiąc, liczyłam, że będzie się trochę więcej działo.
                      • m_incubo Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 13:13
                        To było tyle razy grane, że nie sposób już wykrzesać z tematu więcej.
                        Chyba wink
                        • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:13
                          m_incubo napisała:

> To było tyle razy grane, że nie sposób już wykrzesać z tematu więcej.
                          > Chyba wink
                          >

Chyba, że ktoś znowu wklei cudzy tyłek 🙄

• piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 14:50
                          m_incubo napisała:

> To było tyle razy grane, że nie sposób już wykrzesać z tematu więcej.
                          > Chyba wink
                          >

Pierwszy raz wystawiłam swoje rozyebane bary na żer. Myślałam, że zrobię większe wrażenie, ale wystające jelito wygrało. 🙄
                          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 15:02
                            Wybacz, nie sądziłam, że w moim brzuchu jest cokolwiek kontrowersyjnego 🙄
                          • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 15:13
                            Na mnie zrobiłaś wrażenie. Nawet Staremu Borsukowi pokazałam fotę 🙄
                            • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 15:35

> Na mnie zrobiłaś wrażenie. Nawet Staremu Borsukowi pokazałam fotę 🙄
                              >

A moją? A moją?
                              • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 15:38
                                No właśnie twoją Ziuta 😅
                                • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 15:47
                                  Ufff...
                                  Czyli siedzę na plecach gruu w kontekście jatkowej konkurencji!

P.S.
                                  Nie bój się mnie. Po pierwsze rzadko kogoś biję. Po drugie naprawdę mocno się napięłam (dzisiaj wrzuciłam bez napięcia - patrz zdj z fakiem). Po trzecie, ćwicząc te pięć (sześć) razy w tygodniu, nie ma szans skrzywdzić się takimi barami - po prostu trzeba mieć predyspozycje (to rzadkość - ale przecież nie będę skakać z wiaduktu że akurat mnie to spotkało).
              • elenelda Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 01.01.23, 22:07
                kozica111 napisała:

> ale pępek masz dziwny...

To nie pępek, to jelito
                • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 01.01.23, 22:09
                  Tak! Tędy je wyciągam, jak chcę udusić wroga
                  • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 02.01.23, 08:15
                    😂😂😂
                  • suki-z-godzin Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 02.01.23, 10:08
                    gr.ruuu napisała:

> Tak! Tędy je wyciągam, jak chcę udusić wroga

jakaś odmiana dusidła?
                    • chatgris01 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 02.01.23, 10:26
                      Podreczne dusidło mobilne!
                      • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 02.01.23, 10:33
                        organiczne
                        • chatgris01 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 02.01.23, 10:53
                          thea19 napisała:

> organiczne

Czyli w dodatku ekologiczne!
                          Same plusy.
                          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 02.01.23, 12:55
                            Jest jeden minus - jelitodusidło jest jednorazowe. Pazy Borsuczycy są lepszą bronią
                            • daniela34 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 02.01.23, 12:58
                              Musisz sobie zorganizować zapasowe. Jak koło.
        • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 17:01
          wapaha napisała:

> daj na luz szarm
          >
          > porzuciłam marzenia o szcześciopaku jako nastolatka i po przegraniu zakładu-by
          > kobieta go miała musi się bardzo wysuszyć i pozbyć w radykalnym stopniu tkanki
          > tłuszczowej a nie da się tego zrobić TYLKO w jednym miejscu. Tłuszcz znika wszę
          > dzie ( w tym na twarzy) -poza tym że wg mnie nie jest to ładnie to przede wszys
          > tkim nie jest zdrowe
          >
          > Gruu- wiem że masa pracy za tobą i przed tobą ale ja bym chyba nie szła już w d
          > alsze redukowanie tkanki tłuszczowej ( ale to ja, ja lubię mój tłuszczyk i nie
          > chce się go pozbywać, tak samo u innych wizualnie wolę ciut by go trochę było )

A ja się ze wszystkim zgadzam.

Gruuu - za zacięcie i charakter - pokłony!!!

Ale szarm ma szejk, tfu, brzuch! ładny i powabny!
          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:03
            Ale ja też się zgadzam i nie jestem na redukcji! A że mam mniej mięśni niż przeciętna kobieta no to co ja mogę 🙄
            • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:04
              Nic smile Taką masz budowę i już smile
              Mi się kojarzysz z Calineczką- pozytywnie oczywiście smile
              • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 19:01
                Z tym brakiem mięśni to się raczej nabijam ze Snake - ona z założenia, jak napiszę że mam jakiś cel, napisze że akurat w tym jestem wyjątkowo słaba. Może mam zespół jelita wędrownego - raz się przebija na brzuchu, innym razem udaje biceps, a potem schodzi na łydki big_grin Przy czym naprawdę rozumiem,że komuś się moja sylwetka nie podoba - nie musi. Ale to bzdura, że nie mam mięśni
      • mandre_polo Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:30
        Zdjęcie brzucha z rękoma do góry nie liczy się 😋
    • jackowo.deluxe Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 22:35
      👏👍
    • niezwykladziewczyna Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 22:39
      Zgłasza się klucha, będę obserwować.
      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 22:42
        Zrób dziesięć pompek przed każdym wejściem na wątek smile
        • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 22:45
          Albo przysiadów:p pompki mogą być demotywujące :p
        • niezwykladziewczyna Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 22:56
          Zacznę od pompki - Sierżancie! , oczywiście na baczność!
        • stephanie.plum Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 19:12
          a nie przysiady sumo?
      • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 09:43
        Zawodowa klucha to ja jestem nawet mam to w nicku 🙄
        Ale właśnie dzięki dziewczynom z forum zaczęłam w tym roku regularnie ćwiczyć.
      • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:52
        W czerwcu 21r też byłam kluchą, w dodatku zdrowo podlaną smalcem 🙂
    • homohominilupus Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 22:50
      Jeszcze raz, bo się nie wysłało.
      Więc wrzucę widoczki zamiast brzucha czy pazów. Na 2480 weszłam dziś i całkiem sporo kalorii spalonych mi smartwatch pokazał, czyli liczy się jako fitness. Większych problemów po drodze nie było poza zakopaniem się w śniegu kilka razy i lekko stresującym zejściem. No ale nowe raki dają radę!
      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 22:52
        Pięknie smile Nigdy nie laziłam zimą po górach, do nadrobienia
        • irenkakwitek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 22:59
          To ja pazy
          • 1matka-polka Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 23:01
            A dzieckiem nie masz sie kiedy zająć😂
            • irenkakwitek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 23:23
              Ty nie masz dzieci.
          • suki-z-godzin Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 23:09
            bosz, jakie długie palce. woreczek żółciowy mi dzisiaj strzeli.
          • fogito Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 23:10
            Masz piękne dłonie.
            • irenkakwitek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 23:15
              Dziękuję 🥰
          • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 23:18
            Ładne, lubię takie smile tylko kciuk jakoś krzywo wyszedł, może kwestia zdjęcia.
          • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 09:44
            Bardzo ładne
            • znowu.to.samo Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:20
              Czy tylko mnie sie odwidziały pazy?
              Na dodatek odkąd robię sobie samemu to widzę, jakie ludzie mają krzywulce. Bardzo rzadko widuję naprawdę dobrze zrobione paznokcie
          • starczy_tego Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 19:07
            O jeju co to za palce 😳
            • milin94 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 06:31
              starczy_tego napisał(a):

> O jeju co to za palce 😳
              No okropne, jak E.T
              • majenkirr Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 20.12.22, 14:50
                Żartujesz? Piękne te paluchy!
            • irenkakwitek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 24.12.22, 10:25
              Ojeju o co Ci chodzi?
    • suki-z-godzin Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 17.12.22, 23:03
      jest to bżuh piękny, ale niestety motywuje głównie mój woreczek żółciowy do wzmożonej działalności 😂
      ...
      przypomnę go sobie, kiedy po raz kolejny będę próbowała się zmusić do większego ruchu.
    • taje Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 01:08
      Sześciopaku nie potrzebujesz, brzuch i sylwetka, z tego co widać, obłędne, zazdroszczę formy.
    • taje Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 01:13
      Ja niestety z aktywności polepszających kondycję w najbliższym czasie planuję tylko masaż kobido twarzy 😬 No ale może się zainspiruję wątkiem no bo w końcu wstyd tak nic nie robić.
      • andace Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 08:39
        Masaż twarzy świetnie robi na kondycję twarzy więc chyba możemy to uznać za rodzaj fitnessu 😉 byłam w ciągu ostatnich 2 tyg na 4 masażach „Kobido”, ale na siłownie nie dotarłam więc się pocieszam 😂😂
        Jak leżę na podgrzewanym łóżku się relaksuje, to zawsze ciepło myśle o Thank_you która to poleciła.
      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:07
        A chodziłaś już na kobido? Podobno świetne efekty ale pieruńsko drogie to jest. Robię sobie jakieś domowe masaże z profilem natural facelifting ale to pewnie daleeeko od profesjonalnych działań
        • taje Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:44
          Chodziłam ale tylko przy okazji pobytu w Polsce więc nieregularnie. U mnie takich cudów jak kobido nie ma (w ogóle Polska dużo bardziej zaawansowana w sektorze beauty). Teraz też idę przy okazji wizyty w Pl, tym razem do Zofii Kosiby a poprzednio byłam u Pana Kobido. Zaraz po efekty były piorunujące. Ach, gdybym tak mogła chodzić co 2 tygodnie to na pewno by mnie o ten dowód pytali smile
          • andace Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:40
            Chodzę właśnie do Zofii, jest super, przynajmniej dla mnie dużo lepsza od pana Kobido. Jestem uzależniona 😊
            • taje Andace i Thank_you 05.01.23, 20:30
              andace napisała:

> Chodzę właśnie do Zofii, jest super, przynajmniej dla mnie dużo lepsza od pana
              > Kobido. Jestem uzależniona 😊

Czy możecie coś więcej napisać o kosmetykach BR tam polecanych? Warto? Mają dobre składy? Ja raczej z tych wierzących w „medyczne” marki typu Medik8 czy Ph Doctor a BR ma otoczkę trochę celebrycką, no i się waham.
        • marta.graca Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:01
          200 zł to chyba nie jest pieruńsko wysoka cena.
          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:19
            Dla mnie sporo, jak na coś, co miałabym robić co dwa tygodnie
          • taje Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:57
            Zazwyczaj jest dużo drożej niż 200 zł. No nie jest tanio, nie ukrywajmy, ale warto, efekty są. No i przemawia do mnie to, że naturalnie. Nie to, że odżegnuję się od oferty medycyny estetycznej, absolutnie nie, sama korzystam i opisywałam wcześniej, ale jak można mniej inwazyjnie to tym lepiej.
            • marta.graca Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:04
              U mnie w mieście jest wlasnie za tyle. Stolica pewnie ma inne stawki.
              • taje Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:13
                300-600, niestety
                • marta.graca Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:19
                  Ale u Was więcej się zarabia wink
                  • taje Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:29
                    Ja zarabiam obecnie poza Warszawą (i nawet Polską) ale i tak te 300-600 zł to niebagatelna kwota jak na raz na 2 tygodnie. A u mnie dochodzi jeszcze koszt przelotu do Polski, duużo drożej sad
    • milin94 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 05:26
      Nie, takiej figury jak Elena za nic nie chciałabym mieć, za żylasta, mało kobieca, oj nie, przepraszam. Mój sześciopak na razie będę docinać przy pomocy diety, na kilka miesięcy muszę zrezygnować z siłowni, jutro idę na operację przepukliny pępkowej. Boję się jak nie wiem co, to moja pierwsza operacja w dorosłym życiu i pierwsza w życiu narkoza. Spać nie mogę z nerwów. Pazurów nie robię, bo nawet w zimie grzebię w ziemi, bez przerwy zmywam, gotuję, sprzątam - najmocniejsza hybryda poddaje się po kilku dniach, więc pazury tylko na wakacje albo wielkie wyjścia. Zawsze lubiłam ten przedświąteczny czas, niestety, w tym roku jest bardzo nerwowy i pracowity, marzę już o wolnych dniach.
      • rosapulchra-0 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 08:41
        Przytulam i pocieszam, że nie taki diabeł straszny.. Miałam operację przepukliny pępkowej jakieś 12 lat temu. W szpitalu byłam jeden dzień. O bólu nie było mowy, może jak odpuściło znieczulenie, to był lekki dyskomfort w okolicach rany. Zagoiło się wszystko pięknie i szybko.
        • milin94 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:20
          rosapulchra-0 napisała:

> Przytulam i pocieszam, że nie taki diabeł straszny.. Miałam operację przepuklin
          > y pępkowej jakieś 12 lat temu. W szpitalu byłam jeden dzień. O bólu nie było mo
          > wy, może jak odpuściło znieczulenie, to był lekki dyskomfort w okolicach rany.
          > Zagoiło się wszystko pięknie i szybko.
          >
          Bardzo dziękuję, pocieszyłaś mnie. Chyba niepotrzebnie całą torbę ciuchów sobie zapakowałam, myślałam, że będę kilka dni w szpitalu.
    • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 08:23
      Postanowień noworocznych nie robię z zasady.
      Moim zdaniem już masz piękny brzuch i nie potrzeba go "bardziej", ale to moja prywatna opinia. Ta dziewczyna, którą mona wkleiła, też jest dla mnie "zbyt". Jakem fanka mięśni, to nie, jednak nie.
      Wczoraj miałam rest day, dziś joga i morsowanie.
      Chwilę temu robiłam analizę składu ciała i wyszła pięknie, w zasadzie tam jest czarno na białym, że mam formę życia😊 Mój mąż, zamiast się liczbami zachwycić, powiedział, wystarczy na mnie spojrzeć, po co analizy😅 kochany chłopak.
      A, i byłam zrobić PAZY. Tylko nie padnijcie z szoku na widok tej ekstrawagancji!
      • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 08:40
        Wow, zaszalałaś!
      • annpierle Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 09:48
        Epifania ! Objawienie!
        Mam dokładnie takie paznokcie jak Twoje! (Przynajmniej jak na zdjęciu)
        Zawsze ubolewalam nad kształtem moich pazurów, że każdy inny i myślałam, że to dlatego, że je bardzo intensywnie ogryzalam do późnej młodości. A tu widzę podobne! Dokładnie każdy mój palec ma taki sam paznokieć jak Twój ! (Nawet przez moment pomyślałam, że to moje jakieś stare zdjęcie wygrzebane, ale nie mam takiej bransoletki).
        No po prostu lekko na duszy (korektor proponuje"na dyszy") mi się zrobiło...
        • kira02 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 12:08
          Ja mam bardzo podobne, przy czym nigdy ich nie obgryzałam. Po prostu taki ksztalt. Nie ma nad czym tu plakac 😉
          • annpierle Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 12:23
            no teraz widze ...! smile
            Ale do tej pory widzialam kobiety (i mezczyzn) albo z ladnymi, albo z nie, ale ogolnie takimi samymi plytkami na kazdym palcu (poza wskazujacym, rzecz jasna). A ja mam kazdy inny, jeden dluzszy na opuszku, jeden krotszy, jeden wezszy, jeden szerszy, wydluzowny, rozplaszczony... Jedyne wyjscie na nadanie im w miare spojnego wygladu to pomalowanie pokrywajacym lakierem (zeby nie bylo widac bialej czesci) po uprzednim opilowaniu kazdego inaczej zeby wygladaly jakos podobnie.
            A teraz sie dowiaduje, ze jest to jeden z istniejacych "modeli", i to fajna rewelacja na swieta.
        • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 12:46
          W życiu nie obgryzałam paznokci (fuujj), co innego skórki...
          I nie ubolewałam nad kształtemsmile
          • annpierle Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:23
            przepraszam, nie pomyslalam o Tobie i Twoim spojrzeniu na nasze paznokcie sad
            Kazdy wybiera sobie swoje kompleksy smile
            • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:42
              Można też wybrać zero kompleksówsmile
              • annpierle Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:43
                jeszcze do tego nie dojrzalam, ale sie staram, jak moge!
        • mdro Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:11
          Mam podobnie, tzn. każdy paznokieć inny. Wskazujący to elegancki migdał, środkowy i serdeczny rozszerzające się łopaty, a mały prostokątny. Dlatego tnę na krótko i co najwyżej odżywką potraktuję wink
          • mdro Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:13
            A, środkowe, jak mają ponad 2 mm, to mi się w dodatku zawijają do wewnątrz.
    • marta.graca Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 08:46
      Ja na razie robię masę, mam 3.2 kg mniej i 5 proc. tkanki tłuszczowej na minusie smile na początku lutego mam zamiar osiągnąć wagę marzeń i wtedy będzie rzeźba wink a świąteczne pazy będą we wtorek ♥️
    • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 09:11
      Sześciopak w zasadzie już mam, a mam teraz okres masowy i mój bf skoczył do 29% .
      Niestety przez kontuzję barku jestem udupiona z treningami, robię głównie nogi i brzuch, a bardzo przydało by się robić klatę.
      Przebiłam 58 kilo, więc w nowym roku wskakuję na redukcję, żeby odsłonić wszystko co wyhodowałam 🙂
      Moje cele na ten rok to wyleczyć bark i zająć się w końcu kalisteniką, która leży i kwiczy
      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:11
        Wow🤩 Kalkstenikę zaczynasz sama czy na jakichś zajęciach? Masz jakieś fajne treningi dla początkujących?
        • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:19
          Sama, że względu na regularność pracy nie ma szans na żadne zajęcia.
          Niestety, przez kontuzję będę zaczynać zupełnie od zera, czyli wiszenia na drążku i pompek 🙈
          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:29
            Rozważam nabycie książki Skazany na trening bo w sumie z trójką małych dzieci nie jestem w szczególnie lepszej sytuacji sportowej niż więzień big_grin
            • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:36
              Imho warto szukać wartościowych kanałów na YouTube, oglądanie filmów jest lepsze niż czytanie.
              Mi treningi układa mój facet czerpiący wiedzę z takich właśnie źródeł.
            • abecadlowa1 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 17:09
              gr.ruuu napisała:

> Rozważam nabycie książki Skazany na trening bo w sumie z trójką małych dzieci nie jestem w szczególnie lepszej sytuacji sportowej niż więzień big_grin

Właśnie nie. Nie jesteś skazana na trening wyłącznie z masą własnego ciała. Mój młodszy dzieć uwielbiał kłaść mi się na plecach przy pompkach i zawisać na mnie, gdy wisiałam na drążku.
      • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:04
        triismegistos napisała:

pięknie smile
      • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:48
        Silne plecy, triismegistos! Podciągasz się na drążku?
        • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 17:44
          Nie 🙁 ledwo zaczęłam i zrobiłam sobie kuku i na razie absolutny zakaz od ortopedy.
          Plecy zrobiłam ściąganiem drążka do klaty i martwymi ciągami.
          • pade Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 17:54
            super masz te plecy, zazdroszczęsmile
          • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:29
            Wyleczysz się, to spróbujesz ponownie.
            Ja walczę z drążkiem i nie odpuszczę.
            • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:46
              Jak się wyleczę ponownie zaatakuję drążek 💪 w przeciwieństwie do grrru formę życia mam zaplanowaną na pięćdziesiątkę 🙃
    • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 09:35
      Jestem pod ogromnym wrażeniem 😨
      • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 09:36
        To co ja mogę zaoferować to tylko pazy. Wklejam w drugim poście, żeby nikt nie padł na zawał 🙄
        • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 09:40
          Aktualnie mam te świąteczne. Koło wtorku będę robić już docelowe na wigilię.
          • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 09:48
            Nie wiem doprawdy jak można mówić "tylko" pazy o tym co prezentujesz 🤤🤤🤤
            • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 09:51
              No do sześciopak mi daleko, więc muszę czymś nadrabiać 🙄
              • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:14
                Sześciopak łatwiejszy od takich pazów! Moje się łamią, rozwarstwiają i nie umiem robić wzorków, nawet pomalowanie równo mi ciężko idzie
          • homohominilupus Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:46
            Piekne są borsuczyco.
            Totalnie nie mój styl ale u Ciebie mi się podobają.
            • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 17:33
              Dzięki 🙂
          • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 19:28

> Aktualnie mam te świąteczne. Koło wtorku będę robić już docelowe na wigilię.
            >

#team drugie i trzecie zdjęcie!

czekam na wigilijne!
            • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 19:57
              Drugie były dopasowane do moich rękawiczek treningowych
        • milin94 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 06:33

> To co ja mogę zaoferować to tylko pazy. Wklejam w drugim poście, żeby nikt nie
          > padł na zawał 🙄
          >
          Uwielbiam Twoje pazurki
        • m_incubo Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 11:08
          Kurde, wiem że niekoniecznie miałaś mnie na myśli, ale wiedz, że DOCENIAM, a wręcz wzruszyłaś mnie big_grin
          (Drugiego postu nie otwieram).
          😘😘
    • leosia-wspaniala Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 09:47
      Piękny brzuch! #zazdroszczę
    • daniela34 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 10:17
      Kibicuję wam serdecznie spod kołderki i z herbatką
      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:23
        Na zimne wieczory mam proteinową gorącą czekoladęsmile
        • daniela34 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:33
          Pięknie wygląda. Mam nawet taki kubek smile
          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:47
            Kupiłam w Rossmannie na wyprzedaży kubki świąteczne, dzieci domagają się picia kakao w odpowiednim stylu smile
            • daniela34 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 12:14
              gr.ruuu napisała:

dzieci domagają się picia
              > kakao w odpowiednim stylu smile

Jak ja to rozumiem!!!
        • czerwonylucjan Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 12:39
          Jak sie robi taka prot czekolade?
      • powodzenia_juno Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:24
        Bliższe mi Twoje podejście do tematu, Danielo. Nie sądziłam, że w modzie teraz tego typu sylwetka u kobiet, jak na niektórych powyższych zdjęciach... Mnie osobiście taka moda się nie podoba.
        • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:31
          W jakiej modzie? 🙄
          • powodzenia_juno Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:47
            A to nie jest moda? Może środowisko? Bo w ogóle nie kojarzę z wcześniejszych lat takich ideałów. Szczupłość tak, ale niekoniecznie wyraźnie zarysowane mięśnie.
            • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:50
              Większość kobiet w moim środowisku tak nie wygląda. Większość kobiet w ogóle tak nie wygląda. Wiec gdzie ta moda? Modna jest różnorodność i ciałopozytywność jeśli już
              • powodzenia_juno Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 12:13
                No u bardzo dobrze. Pisałam o różnych zdjęciach powyżej - tak tylko przypomnę.
                • simply_z Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:04
                  Najbardziej podoba mi się sylwetka Wapahy.
            • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:43
              Moda -sroda. Jak raz sobie wyhodujesz mięśnie nigdy nie będziesz chciała wrócić do stanu szczupłego flaczka. Komfort życia jest nieporównywalny.
              • marta.graca Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:51
                A na czym polega różnica?
                • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:08
                  Wszystko jest lekkie, nie ma problemu żeby jedna ręką podnieść ciężkie pudło, przynieść ciężkie paczki, zakupy, cokolwiek. Większość czynności jest mniej męcząca. Stawy i kręgosłup w ogóle nie bolą. Sylwetka sama się prostuje, łatwiej wstać z dziwnej pozycji, łatwiej sięgnąć po coś.
                  W zasadzie każda czynność, jest łatwiejsza. Nawet siedzenie i leżenie jest bardziej komfortowe.
                  • mikams75 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:39
                    ja tez stan osiagam nie zwiekszajac miesnie ale zwiekszajac elastycznosc. Jak przez pewien czas regularnie sie rozciagam to wlasnie tez tak to czuje, ja zaniedbam przez jakis czas to spada ten komfort.
                    • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:56
                      Sama elastyczność nie pomoże w noszeniu ciężkich gratów, ani nie zrobi dobrego rusztowania.
                      Ale oczywiście jest super i również podnosi komfort.
                      • marta.graca Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 19:27
                        U mnie elastyczność pomaga bardzo. Noszę cięższe siaty niż mój mąż smile może z mięśniami będzie jeszcze lepiej smile
              • koko8 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:14
                triismegistos napisała:

> Moda -sroda. Jak raz sobie wyhodujesz mięśnie nigdy nie będziesz chciała wrócić
                > do stanu szczupłego flaczka. Komfort życia jest nieporównywalny.
                >
                Możesz doprecyzować ten komfort? Pytam neutralnie i z ciekawości 🤔
        • daniela34 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:32
          Sylwetka gruu to mi się podoba, ale ja jestem po prostu leniwa, a już zimą to szczególnie 😁
          • powodzenia_juno Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 12:12
            Uważam, że Gruu jest odważna.
            • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 12:24
              Hmmm... Na czym tu polega odwaga? Dla mnie odważni to są strażacy, ratownicy itp. a nie ktoś kto macha hantlami
              • powodzenia_juno Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 12:43
                Na obnażeniu się na publicznym forum. Nie w sensie negatywnym. Jednak pokazałaś kawałek ciała, nad którym pracujesz. Ergo doskonałość przed Tobą. Ale ja jestem starsza niż Ty. Dla mnie media społecznościowe i cały ten spektakl ( który być może sprawia, że publikowanie zdjęcia na forum to coś bez znaczenia), to zjawisko, które nie całkiem rozumiem. Może stąd moje odczucia. Życzę realizacji celów, w każdym razie. A najważniejsze, byś była z siebie zadowolona 😊
                • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:01
                  To jest brzuch a nie genitalia 🙄 Pół lata przechodziłam w krótkich topach, jak mój brzuch widują sąsiedzi, to mogą i forumki smile Odważnego nie ma w tym nic, nie lubię szafowania tym słowem i śmieszą mnie tytuły w stylu: co za odwaga, pokazała się bez makijażu. A za życzenia dziękuję, powoli do przodu smile
                  • powodzenia_juno Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:09
                    Wiesz co... Przy obecnej presji na wygląd jest w tym coś z odwagi. Ale fajnie, że masz dystans 😊
                    • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:53
                      Czy ty właśnie nieudolnie próbujesz być złośliwa?
                      • pade Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:08
                        triismegistos napisała:

> Czy ty właśnie nieudolnie próbujesz być złośliwa?
                        >

Nie sądzę.
                        Moim zdaniem, bardzo delikatnie oznajmia, że potrzeba odwagi (a może czegoś zupełnie innego?), żeby publikować swoje zdjęcie w necie i to jeszcze w negliżu.
                        Ja też jestem starej datywink i w życiu bym własnego zdjęcia na publicznym forum nie zamieściła, a jak sobie przypomnę czasy, kiedy prawie każda ematka miała w sygnaturce link do fotoforum, a w nim zdjęcia własnych dzieci ( w tym ja) to mnie ciarki przechodzą. Nie wiem gdzie ja wtedy miałam rozum. Z pewnością zbyt dużo zaufania do obcych w sumie ludzi, to na pewno.
                        • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 17:40
                          Ale jak może być brzuch wykorzystany tak, że mogłoby to zaszkodzić? Ja wiem, że jestem dość naiwna, się czy to nie nadmierna podejrzliwość z kolei?
                          • pade Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:08
                            extereso napisała:

> Ale jak może być brzuch wykorzystany tak, że mogłoby to zaszkodzić? Ja wiem, że
                            > jestem dość naiwna, się czy to nie nadmierna podejrzliwość z kolei?

Jeśli ktoś lubi złośliwe komentarze to nie szkodzi.
                            To nie ma nic wspólnego z podejrzliwością, raczej z doświadczeniem.
                            • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 06:49
                              A, chodziło Ci o komentarze. To wiadomo, że będą i złośliwe, ale jednak o wiele wiele więcej pozytywów.
                              • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:54
                                Złośliwe komentarze można przeczytać, nie pokazując ani kawałka ciała.
                        • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:26
                          Bez przesady z tym negliżem 🙄 To jest brzuch a nie fryzura intymna.
                    • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:02
                      Dystans do czego?
                      • daniela34 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:06
                        Dobra, ja też nie rozumiem ani słowa, ale
                        1) świetna sylwetka
                        2) niedyskretne pytanie: skąd masz bieliznę, bo z tego co widać to fajna
                        • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:24
                          Ale że ja? Gorteks model charlize, mój ulubiony, mam w kilku kolorach. W ogóle lubię tę firmę. I zapunktowali bardzo, bo przekazali dużą partię bielizny dla uchodźczyń - ubrań nie brakowało, bo ludzie się dzielili, ale używane gacie to tak średnio.
                          • daniela34 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:31
                            Ty. Dziękismile
                          • iuscogens Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:34
                            gr.ruuu napisała:

> Ale że ja? Gorteks model charlize, mój ulubiony, mam w kilku kolorach. W ogóle
                            > lubię tę firmę. I zapunktowali bardzo, bo przekazali dużą partię bielizny dla u
                            > chodźczyń - ubrań nie brakowało, bo ludzie się dzielili, ale używane gacie to t
                            > ak średnio.

Piekny smile
                    • taje Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:35
                      No ale brzuch gruuu jest idealny więc nie wiem w czym ta odwaga.
                      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:54
                        Nie doceniasz forum big_grin przecież ja nie mam mięśni tylko jelita mi wystają...
                        • daniela34 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:56
                          Dorota ma jelito. To jelito Inki...😃
                          • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 19:34
                            A jedna myszka, drugiej myszce deptala po kiszce tongue_out wedrujacej. Miesnie udajecej. I tak to.
                            • daniela34 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 22:31
                              Jedna panna drugiej pannie gotowała w wannie 😄
                              • rosapulchra-0 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 21:57
                                Znam nieładną wersję: jedna baba drugiej babie wsadziła do dupy grabie wink
    • princy-mincy Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 11:11
      Twój brzuch jest bardzo fajny, ale ja z opcji tych, którym nie podobają się sześciopaki u kobiet.

Dziś zrobiłam 10 km po parku narodowym i jestem z siebie bardzo zadowolona, bo było - 5 i ciężko było się zmobilizować do wstania i wyjścia
      • ponis1990 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:42
        Mnie się też nie podobają ale co kto lubi. Wolę te takie mieciutkie ale sprezyste jak do tańca brzucha.
        • simply_z Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:51
          Podobają mi się sylwetki tancerek salsy albo bachaty. Kragle gdzie trzeba, szczuple talie, piekne precy.
    • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:30
      Uważam że żeby pokazać takie ciała jak wyżej nie trzeba żadnej odwagi, bo są piękne.
      O moim fit lepiej nie mówić, ale! zaraz jadę na łyżwy!!!
      • joaz Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 19:02
        extereso napisała:

> Uważam że żeby pokazać takie ciała jak wyżej nie trzeba żadnej odwagi, bo są pi
        > ękne.
        > O moim fit lepiej nie mówić, ale! zaraz jadę na łyżwy!!!

Łyżwy robią cudowny fit. Nogi, ramiona, brzuch i plecy. No i pośladki - od ciągłego ich spinania.
    • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:38
      Pazy świąteczne, forma przyzwoita. Niektóre mięśnie już za duże bo przedobrzyłam z MTB. Brzuch do zrobienia. Najnowszy mój nabytek ma mnie przeciągnąć na siłowni bo sam jest idealnie zbudowany.
      • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:43
        Ej, o nabytku nie pisałaś. Opowiadaj!
        • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:19
          187cm, 113kg samych mięśni, włosy na głowie kompletne, broda krótka, zgodnie z obowiązującymi trendami barberskimi wink hojnie obdarzony, tatuaże, sprawny a jak mnie złapał za stopy, to jednym ruchem przez pół łóżka przeciągnął. Robi wszystko to, co lubię i nie jest zbokiem. Co prawda niektóre moje potrzeby trochę go zastopowały bo on jest bardzo silny ale powiedziałam, że ja tak właśnie chcę. Minusy takie, że jest bardzo atrakcyjny i o tym wie, baby na niego lecą a z opowieści wynika, że nie odmawiał sobie przyjemności. Czasowo też tak se bo dużo pracuje i jeszcze mecze, na szczęście dziś koniec. Mieszka rzut beretem ode mnie. Kariery nam nie wróżę bo on skorpion a ja lew no ale chociaż zaznam porządnego seksu. Na wspólnych wyjściach jesteśmy bacznie lustrowani - ja przez panów, on przez panie, z jednej strony fajne ale z drugiej co za dużo, to niezdrowo.
          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:26
            Powiedz że żartujesz, bo to niemożliwe żeby dojrzała rozsadna kobieta uważała, że szanse na udany związek zależą od daty urodzenia 🤦
            • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:37
              oj wygłupiam się przecież z horoskopem. Bardziej się obawiam jego "korzystania z okazji". No ale twierdzi, że stabilizacji chce.
              • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:55
                Ufff... Jak był wolny to dlaczego miał nie korzystać?
                • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:00
                  dlatego daję szansę znajomości póki co. Niczego nie oczekuję spektakularnego. Będzie fajnie, to ok. Na razie prawnik mówi do mnie "moja królowo".
                  • simply_z Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:54
                    Brzmi jak metroseksualno hipsterski wyciskacz z siłowni, jadący na diecie keto i zakochany w sobie. Hm koszmar z lekka.prawnik był ciekawszy (z opisu).
                    • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:16
                      nieeee, metroseksualny to on nie jest. Mięsa dużo żre, taki swojski chłop, ma firme wykończeniową i umie to i owo, w domu by mi się przydał big_grin tylko świadomy i bardzo towarzyski. Intelektualnie stany średnie. Z twarzy to on wygląda groźnie nawet a jak się uśmiechnie, to cała twarz mu się całkowicie zmienia i wtedy majtki spadają. Prawnik mnie fascynuje swoją osobowością, podwójną naturą, niezgłębionymi granicami jego bezwzględności (do tej pory mi nie powiedział jak się pozbył stalkerki), intelekt mega wysoko, głos nieziemski, dobre maniery. Z wyglądu sa bardzo podobni - ta sama fryzura, broda, nawet kolor włosów i oczu, prawnik nie pakuje i jest wyższy.
                      • starczy_tego Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 20:07
                        Ja chce tylko powiedzieć ze kibicuje big_grin dajesz!!
                        • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 21:22
                          o tyle dobrze, że gafy nie strzelę bo obaj mają tak samo na imię. Żeby tak dało się z nich dwóch zrobić jednego, ech.
                          • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 07:11
                            Chwila, bo chyba się pogubiłam? I prawnik, i ten skorpion, jednocześnie, na dwa fronty?? Whhoaaa.
                            • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 09:59
                              prawnik jest moim pełnomocnikiem, więc siłą rzeczy mam z nim kontakt. Wylewam mu się emocjonalnie, co mi pomaga a jemu ponoć nie przeszkadza. Seksu nie ma między nami. Drugi wypełnia przestrzeń cielesną, wie o prawniku ale prawnik o nim nie. Robię rozeznanie odnośnie "uzdrowienia" prawnika. Ogólnie temat ciężki i bez chęci z jego strony nic z tego nie będzie. Gdyby chciał, to jestem w stanie nad nim popracować. Jeśli nie, to zostaniemy przyjaciółmi bo wzdychać wiecznie nie dam rady.
                              • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:11
                                No i znowu obudziłaś moją ciekawość odnośnie do tajemniczej perwersji prawnika!
                              • m_incubo Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 11:26
                                thea19 napisała:

> Wylewam m
                                > u się emocjonalnie, co mi pomaga a jemu ponoć nie przeszkadza. Seksu nie ma mię
                                > dzy nami. Drugi wypełnia przestrzeń cielesną, wie o prawniku ale prawnik o nim
                                > nie. Robię rozeznanie odnośnie "uzdrowienia" prawnika. Ogólnie temat ciężki i b
                                > ez chęci z jego strony nic z tego nie będzie. Gdyby chciał, to jestem w stanie
                                > nad nim popracować. Jeśli nie, to zostaniemy przyjaciółmi bo wzdychać wiecznie
                                > nie dam rady.

Kojarzę twoją historię z forum, ale ten jeden post jest właściwie kwintesencją wszystkiego, czym robisz (lub zrobisz) sobie duże kuku.
                                Jeszcze się chyba nie rozwiodłaś, mieszasz sprawy rozwodowe z prywatnymi, wisisz emocjonalnie na pełnomocniku, zamierzasz go "ratować i uzdrawiać", a jemu zdaje się nie ratowniczka, która go zmieni jest potrzebna, tylko za przeproszeniem konkretna d... do seksu, jeśli misja skończy się fiaskiem (a nie ma innej opcji) to rozważasz "przyjaźń" z facetem, w którym się durzysz, z faceta zapełniającego przestrzeń cielesną też chyba chciałabyś zrobić kogoś więcej.
                                Ogólnie robisz wszystko, żeby w najbliższej przyszłości bardzo płakać.
                                To nie moja sprawa i może wrażenie mylne, ale ja twoje niby lekkie posty odbieram jako ekstremalnie rozpaczliwe.
                                Może nie tędy droga.
                      • simply_z Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:40
                        prawnik brzmi lepiej, gdyby nie te perwersje tongue_out
                        • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:45
                          Akurat te perwersje za najciekawsze 🙄 Intryguje mnie, co takiego nieakceptowalnego społecznie można lubić. Trzeba go wyprowadzać na smyczy i w kagańcu? Przebiera się za niemowlaka i chce żeby mu pieluchę zmieniać? Seks tylko w stroju jednorożca? Chce żeby go kobieta klepała po tyłku krzycząc Czołem Wielkiej Polsce?
                          • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 14:20
                            gr.ruuu napisała:

Chce żeby go kobieta klepała po tyłku krzycząc Czołem Wielkiej Polsce
                            > ?

Qrwa, gr.ruuu big_grin Wyobraziłam to sobiebig_grin
                            • rosapulchra-0 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 22:03
                              Ja też! 🤣🤣🤣
                          • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 17:17
                            to nie są perwersje, gruu. Takie niewinne zabawy, bardziej śmieszne a tu obrzydlistwa masochistyczne. Z tych, które są dla mnie ok, to on lubi stopy i damskie majtki. Gdyby chciał, żebym mu wsadziła dildo w anusa, to bym wsadziła ale on chciał żebym zrobiła coś gorszego.
                            • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 17:18
                              <siedzi i myśli>
                              • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 17:22
                                <dosiada się>
                            • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 17:21
                              masochistyczne,
                              czyli przypalanie, duszenie do utraty przytomności, nacinanie skóry, zesranie się komuś w usta, pętanie i poniżanie

z czymś trafiłam?

• thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 17:27
                                częściowo owszem i kilka innych elementów. Bezkrwawo ogólnie.
                                • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 17:29
                                  srania też bym nie zniosła
                                  • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 17:31
                                    Gdybym musiała wybierać, to wolę krew niż sranie :p najlepiej cudzą🤣
                                    • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 17:42
                                      Ja z tego typu rzeczy to mogłabym tylko bez żadnego problemu pętać i lać faceta pejczem, nawet po mordzie.
                                      Przyduszanie, sikanie, przypalanie, poniżanie słowne - dałabym radę, ale bez radości - czyli odpada.
                                      A już wszelkie opcje z defekacją to po moim trupie.
                                      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 18:12
                                        To się chyba jako kardio by liczyło 🙄
                                  • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 17:45
                                    Sikanie bez dwójki. Ech.
                                    • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 19:12
                                      thea19 napisała:

> Sikanie bez dwójki. Ech.

Czyli trafiłam.
                                      Odpuściłabym sobie.
                                    • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 19:58
                                      My tu wszystkie już takie zboczeństwo sobie projektowałyśmy, że to teraz wcale tak źle nie wygląda 🙄
                                      • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 20:06
                                        ale sikanie do jego paszczy to nie wszystko. Nie wyobrażam sobie potem go całować a robi to, qrrrwaaa mać, rewelacyjnie, najlepiej na świecie. Potworny dysonans odczuwam.
                                    • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 20:14
                                      thea19 napisała:

> Sikanie bez dwójki. Ech.

Ekhem, jakieś szczegóły? Na twarz chyba nie?? Pod prysznicem, mam nadzieję?
                            • manon.lescaut4 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 20.12.22, 13:33
                              Mówiłam już wtedy, ze coś ze sr.anie.m uncertain Skąd się takie perwersje biorą?
                              • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 20.12.22, 13:58
                                Wg tego, co wyczytałam to wszystko skutki dzieciństwa - molestowanie, złe relacje z rodzicami, głównie z matką, bycie świadkiem ekscesów rodziców, geny. On od dziecka przejawiał fetyszyzm. Siostrę ma też ponoć pokręconą.
                                • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 20.12.22, 14:20
                                  thea19, odetnij się od tego, niezależnie od intelektu pana i od tego jak fantastycznie całuje (yyyyy), dla własnego dobra.
                                • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 20.12.22, 14:24
                                  Thea, ale ten pan nie jest twoim problemem. Zobacz ile energii już przez niego straciłaś.
                                  Po co chcesz sobie brać na garba cudzy bagaż i to jeszcze takiego kalibru.
                                  Facet nie żyje na pustyni. Sam już mógł dawno poszukać pomocy dla siebie zamiast werbować "ochotniczki".
                                • manon.lescaut4 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 20.12.22, 15:18
                                  Przykre. Faktycznie skoro siostra tez walnięta, to coś musiało się dziać w domu.
                                  Na pewno warto facetowi życzyć powodzenia w wyjściu na prosta, ale jakakolwiek relacje intymna bym sobie naprawdę darowała. Wątpię, by był w stanie całkowicie się tych fetyszy pozbyć.
                        • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 17:20
                          właśnie, nie ma ludzi idealnych. Ponieważ pierwszy raz w życiu ktoś zrobił na mnie takie wrażenie, to poświęcę trochę czasu na próbę namówienia go na wizytę u seksuologa i terapię. Jeśli odmówi, to odpuszczę. Upokarzanie ludzi w taki sposób mnie nie kręci.
                          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 17:32
                            Hmmm... Ale z tego co piszesz to on nie jest dewiantem (np. pedofilem czy coś) tylko macie niekompatybilne upodobania. To raczej się nie kwalifikuje do terapii. Trochę jakby iść do seksuologa bo jedna osoba w związku lubi seks analny a druga nie. Pytanie, czy dla niego to jest absolutny warunek satysfakcji, czy po prostu opcja, z której może zrezygnować. Czy są takie formy, który sprawiają satysfakcję Wam obojgu.
                            • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 17:48
                              Właśnie chodzi o to, że jemu to jest niezbędne bo inaczej hydraulika nie działa. Jest tak zafiksowany na swoich potrzebach, że on nie funkcjonuje normalnie. Nie śpi po nocach. Na dziwki twierdzi, że nie chodził i chodzić nie będzie. Sporo czytałam badań naukowych w tym temacie. Terapia by mu pomogła żyć lepiej. Wiem, że cierpi bo mi to powiedział.
                              • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 18:09
                                To problemem jest raczej seksoholizm, a nie upodobania, jeśli on nie może normalnej funkcjonować z powodu zafiksowana na kwestiach erotycznych.
                                • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 18:13
                                  To u niego jest seksoholizm bez seksu bo nie uprawia od dawna. Tak czy siak sam tego nie ogarnie a tylko ze specjalistą.
                          • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 18:51
                            thea19 napisała:

> właśnie, nie ma ludzi idealnych. Ponieważ pierwszy raz w życiu ktoś zrobił na m
                            > nie takie wrażenie, to poświęcę trochę czasu na próbę namówienia go na wizytę u
                            > seksuologa i terapię. Jeśli odmówi, to odpuszczę. Upokarzanie ludzi w taki spo
                            > sób mnie nie kręci.

ej, chyb masz "złe" podejście
                            to nie jest zaburzenie- a fetysz
                            a fetysze są ok - jeśli są za zgodą dwojga w związku

Po prostu nie nie nadajecie na tych samych falach
                            Tak samo jak relacje w których kobieta brzydzi się mówiąc wprost robić loda albo taka która lubi być wiązana ( tez trzeba ją wysyłać na terapię ?)
                            • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 20:08
                              fetysze fetyszami. Są pewne czynności, których wymieniać nie chcę, które wykręciły nawet moją psychiatrę.
                              • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 20:19
                                Pisałaś, że bez uszkodzeń ciała. No to chyba gorzej niż scat się nie da 🙄 Nadal - wystarczy, że znajdzie osobę, która podziela upodobania i będą żyli długo i szczęśliwie
                                • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 20:40
                                  Dobra, wymieniam wszystko. Może ja faktycznie jestem ograniczona. Lizanie odbytu od środka, takiego nieumytego. Sikanie do ust. Duszenie pośladkami. Lizanie sedesu. Ja sobie nie wyobrażam całowania go po tych wszystkich czynnościach. Robić sobie może co tam chce, lizać mi dupę też, na zdrowie i wg potrzeb. Tylko jak ja ma jego całować? Domestosem mu gardło przepłukać? W sumie kot sobie dupę liże, sedes też, potem mnie i żyję.
                                  • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 20:47
                                    Ojej. Nie pisałabym się na to.
                                  • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 20:49
                                    Odbyt możesz sobie umyć w tajemnicy (nie używaj mocno perfumowanych kosmetyków, jest cała masa tych delikatniejszych) i wtedy wszelkie pośladkowe dyskomforty ci odpadną.
                                    Sikanie do ust, oczywiście, może być problematyczne.
                                    A w lizanie sedesu nie wierzę.
                                    • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 20:54
                                      I to ma być mój sedes, nie jakiś przypadkowy. Kiedyś mi opowiadał, że bardzo lubi sprzątać i może mi pomóc ale nie sądziłam, że aż tak. Ja sobie nie chce tego wyobrażać. Nie pytałam czy to już robił. Nie chcę wiedzieć. Póki co chce moje używane majtki, co przyjęłam jako ulgę ogromną.
                                      • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:08
                                        E tam.
                                        Jeśli to prawda i chodzi konkretnie o "twój sedes", to to popisy są, w oczekiwaniu na twoją reakcję.
                                        Słabe popisy, moim zdaniem.

Powiedziałabym, żeby sobie lizał do woli, mogę mu nawet podlać domestosem.

A używane majtki to już dwadzieścia lat temu kolekcjonowali chłopcy na studiach.
                                        • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:26
                                          moja reakcje na jego pomysły od początku były wyważone i spokojne - żadnego obrzydzenia oficjalnie. Przyjmowałam wszystko w oczekiwaniu co jeszcze za granat rzuci. W duchu tylko zastanawiałam się kim ja byłam w poprzednim wcieleniu i dlaczego mam takie szczęście pokrzywione. Majtki chce żuć. Jadalne mu kupię żeby niestrawności nie dostał.
                                          • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:30
                                            Odpuściłabym sobie tę znajomość bez szczegółowych rozkmin co mu dolega i kto do tego doprowadził.
                                            • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 22:05

> Odpuściłabym sobie tę znajomość bez szczegółowych rozkmin co mu dolega i kto do
                                              > tego doprowadził.
                                              >
                                              Identycznie.
                                              • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 22:23
                                                jestem gorsza od niego - strasznie mnie to ciekawi mimo możliwości wyciągnięcia jeszcze bardziej odjechanych rzeczy
                                    • m_incubo Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 11:35
                                      Dlaczego nie wierzysz?
                                      Znałam kiedyś takiego gościa.
                                  • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 20:56
                                    Rety. Ja bym sie brzydzila- zarowno fizycznie, jak i mentalnie. z lizaniem tych okolic, to niestety niejeden chlop ma, tam zdaje sie jakies feromony sa usadowione. Ale taki zestaw, to juz by mnie pokonal.
                                    • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:12

> Rety. Ja bym sie brzydzila- zarowno fizycznie, jak i mentalnie. z lizaniem tych
                                      > okolic, to niestety niejeden chlop ma, tam zdaje sie jakies feromony sa usadow
                                      > ione. Ale taki zestaw, to juz by mnie pokonal.

Tam zaraz "niestety"... Niefajne jest to niemycie, no i cała wymieniona reszta.
                                      • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:19
                                        Mnie sie to z "Gorzkimi godami" kojarzy, wiec oprocz obrzydzenia bylabym pewnie tez gosciem lekko zafascynowana. I chcialabym odkryc, czy on po prostu tak ma, czy kryje sie za tym cos... glebszego...
                                        • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:33
                                          no właśnie strasznie mnie ciekawi co w nim siedzi i skąd to się wzięło. Co takiego zrobili mu rodzice bo on od dziecka fetyszysta. Ciekawa jestem do czego jest zdolny w swoich potrzebach, czy jest skłonny do przemocy, gdybym w trakcie odmówiła.
                                          • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:43
                                            I naprawdę chcesz przekonać się na sobie czy gość jest skłonny do przemocy?
                                            • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:58
                                              Nie chcę na sobie. Na razie skłaniam go do wyznań.
                                              • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 22:03
                                                Ale to się raczej jedno z drugim nie łączy. Jak on chce być zdominowany, to trudno to pogodzić z wymuszaniem czegoś na kobiecie
                                                • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 22:07
                                                  Łączy jak najbardziej. To jest paradoks władzy - dominacja przez uległość
                                        • chatgris01 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 13:51

>
                                          > czy kryje sie za tym cos... glebszego...

Serial killer?
                                          • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 14:32
                                            Nie, akurat mialam na mysli troszke lzejszy kaliber big_grin
                                  • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:23
                                    Dobra odpadłam 🙄
                                  • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:24
                                    Z powodu tego rimmingu chcesz go do seksuologa ciągać? Wiesz ile osób nie myje rąk po podtarciu tyłka, potem ich bakterie kałowe są wszędzie i trafiają też na Twoje ręce?
                                    • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:31
                                      chodzi o to, jak to wpływa na jego życie a wpływa fatalnie. Jest impotentem m.in.
                                      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:33
                                        A co ma impotencja do lizania odbytu?
                                        • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:38
                                          impotencja jest skutkiem jego fiksacji na sikaniu do ust i wylizywaniu okrężnicy
                                          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 21:41
                                            A może odwrotnie? Z braku erekcji musi szukać innych form zaspokojenia
                                            • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 22:05
                                              Wg artykułów, które czytałam, to impotencja wynika właśnie z zaburzonych potrzeb. To jest tak skrajny masochizm. Terapia przez seksuologa powinna pomóc mu z tym. Nie da się tego wyleczyć ale można poprawić komfort życia. On ogólnie prowadzi podwójne życie. To pozorne dla znajomych i współpracowników, gdzie jest towarzyski, elokwentny, czarujący itd i to drugie, z mroczną i niezaspokojoną stroną, gdzie jest introwertyczny ale zarazem dziki i gwałtowny. Pytanie czy kobieta jest dla niego narzędziem czy człowiekiem.
                                              • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 22:24
                                                Trafiłaś na swojskiego Gray'a:p
                                                • suki-z-godzin Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 10:43
                                                  szarmszejk123 napisał(a):

> Trafiłaś na swojskiego Gray'a:p

Jaki kraj, taki Gray - gówniany.
                                                  • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 10:46
                                                    Otóż to :p
                                              • thank_you Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 10:16
                                                thea, odpuść sobie, bo ty nie jestes fetyszystką. On jest w stanie miec satysfakcjonujący związek, ale tylko z kimś takim jak on. Byc moze
                                                Sporo z tego co mówi, to jego fantazje. Ale
                                                Znam fetyszystów i te wszystkie bdsmowe klimaty i gość Cie wkręca. Poszukaj go na bdsm.pl lub innych tego typu stronach, stwórz fejkowe konto i zobaczysz, jak ci ptak odleci.

• thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 15:17
                                                  też mam fetysz ale inny i nie taki kaliber. Przemyśleń mam sporo, jesień mu poświęciłam. Wraz z końcem roku kończę naszą znajomość. Dziś umówiłam się już z adwokatką i nowym ciastkiem na drugi dzień świąt.
                                                  • thank_you Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 22.12.22, 23:35
                                                    No tak, ale fetysz fetyszowi nie jest równy. Skoro on ma zaburzenia erekcji bez stymulacji klimatycznej, to nigdy nie stworzyłabyś z nim satysfakcjonującego związku. Być może najpierw był impotentem i to było iskrą do wejścia w klimat.
                                                    Dobrze, że kończysz tę relację, niestety wszystko mi mówi, że nie ma ona przyszłości. Trzymam za Ciebie kciuki. smile
                                      • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 22:06
                                        thea19 napisała:

> chodzi o to, jak to wpływa na jego życie a wpływa fatalnie. Jest impotentem m.i
                                        > n.

A nie mówiłaś kiedyś, że jest rewelacyjny seks z tym panem?
                                        • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 22:18
                                          na rewelacyjny to się umawiałam. Znaczy liczyłam na rewelacje ale nie takie. Całuje bosko.
                                          • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 20.12.22, 06:58
                                            A, ok, to źle zapamiętałam.
                                  • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 20.12.22, 08:28
                                    thea19 napisała:

> Dobra, wymieniam wszystko. Może ja faktycznie jestem ograniczona. Lizanie odbyt
                                    > u od środka, takiego nieumytego. Sikanie do ust. Duszenie pośladkami. Lizanie s
                                    > edesu. Ja sobie nie wyobrażam całowania go po tych wszystkich czynnościach. Rob
                                    > ić sobie może co tam chce, lizać mi dupę też, na zdrowie i wg potrzeb. Tylko ja
                                    > k ja ma jego całować? Domestosem mu gardło przepłukać? W sumie kot sobie dupę l
                                    > iże, sedes też, potem mnie i żyję.

Nie, nie jesteś ograniczona
                                    To w ogóle nie te kategorie !
                                    Wszystko z tobą ok - czy z nim też ? - coraz wiecej wychodzi i coraz więcej pan przechyla się na stronę freaka- ale jak znajdzie drugiego takiego freaka niech se nawet gotują to gówno zamiast jajecznicy

W sytucji gdy to nie twoja bajka - pora pozegnać pana
                                    (jak dopisałaś o tym odbycie brudnym, i desce-to ewidentnie widać jednak że pan ma więcej problemów ze sobą)
                                  • simply_z Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 20.12.22, 14:22
                                    sedesu?? ale po co...fujj
                                  • mid.week Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 11:01
                                    thea19 napisała:

> Dobra, wymieniam wszystko. Może ja faktycznie jestem ograniczona. Lizanie odbyt
                                    > u od środka, takiego nieumytego. Sikanie do ust. Duszenie pośladkami. Lizanie s
                                    > edesu. Ja sobie nie wyobrażam całowania go po tych wszystkich czynnościach. Rob
                                    > ić sobie może co tam chce, lizać mi dupę też, na zdrowie i wg potrzeb. Tylko ja
                                    > k ja ma jego całować? Domestosem mu gardło przepłukać? W sumie kot sobie dupę l
                                    > iże, sedes też, potem mnie i żyję.

O, lizanie sedesu moze sie przydać przed swietami. Jakby go zachecic to moze wylizalby tez podlogi i szyby? 🤔
                                    • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 21.12.22, 11:11
                                      Mam w domu wylizywaczy szyb i nie polecam
          • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:18
            Carpe diem, thea19!
            • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:30
              tak właśnie zamierzam
      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 13:54
        Piękne pazy! MTB o tej porze roku??? Szacun
        • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 14:21
          treningi są cały rok, chyba, że leje. Z butami mam problem bo stopy marzną strasznie. Na mrozie zmniejszam dystanse i prędkość. Dołożyłam wycieczki z kijami ale to nudne i mało męczące.
    • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:31
      U mnie głównie cardio -pływanie, bieganie - siłownia raz czasem 2x w tygodniu niestety. Niestety bo chciałabym więcej a ciągle nie wychodzi
      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:32
        Jak zawsze 🤩
        • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:49
          kiss
      • simply_z Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:51
        Kolor włosów jakis dziwny, po co ci ten blond? Bicki spoko
        • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:14
          simply_z napisała:

> Kolor włosów jakis dziwny, po co ci ten blond?

załóż wątek włosowy to wkleję odpowiednie zdjęcie i odpowiem na pytanie wink

Bicki spoko
          thx
      • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:59
        Mnie się bardzo Twoja sylwetka podoba.
      • taje Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:16
        Super!
      • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 19:15
        Patrzę i patrzę - Latissimus dorsi - jego pełnię widać dopiero w odbiciu lusterka. big_grin
        • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 18:42
          słabo widoczny jednak ( tłuszczyk wink )
    • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:45
      To ja też se wrzucę, co mi tam. wink

• wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:48
        Wiem, że bicek na pierwszym planie ale jaki płaski brzuch smile
        git smile
        • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:08
          Jak wciągnę, mam chudszy. wink

• wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:13
            widzę skośne smile
            • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:18
              Talia killery!
              Skośne to zło!
              Ale każą, to robię🙄

• wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:25
                piataziuta napisała:

> Talia killery!
                > Skośne to zło!
                > Ale każą, to robię🙄
                >
                xuj z talią
                pasek się nałoży i bedzie cacy wink
      • 1matka-polka Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:50
        Po co ci te muły? Pompujesz dużą ziutę do ochrony małej ziuty?
        • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:12
          1matka-polka napisała:

> Po co ci te muły? Pompujesz dużą ziutę do ochrony małej ziuty?
          >

Muły masz tu
          i.wpimg.pl/1200x0/m.fitness.wp.pl/125371704-24781615677306-2206292.jpg
          albo tu
          i.wpimg.pl/730x0/m.fitness.wp.pl/clipboard01-a03f0646f58a80c6fe8b.jpg
          • 1matka-polka Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:14
            Ziuta jeszcze mloda...
            • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:16
              1matka-polka napisała:

> Ziuta jeszcze mloda...
              >
              tzn ?
              za młoda na mięśnie ?
              tylko starym można mieć ładne mięśnie ?
              jest młoda i jak będzie stara będzie mieć "muły"

czy co masz na myśli tak w zasadzie ?
              • 1matka-polka Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:19
                Ze jest na dobrej drodze do takiego wygladu, jaki zalinkowalas, podobnie jak pozostale osoby z tego watku.
                • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:40
                  1matka-polka napisała:

> Ze jest na dobrej drodze do takiego wygladu, jaki zalinkowalas, podobnie jak po
                  > zostale osoby z tego watku.
                  >

Uważaj ze słowami, bo przyjdę i ci przypjerdolę.
                  • 1matka-polka Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 17:24
                    piataziuta napisała:

> 1matka-polka napisała:
                    >
                    > > Ze jest na dobrej drodze do takiego wygladu, jaki zalinkowalas, podobnie
                    > jak po
                    > > zostale osoby z tego watku.
                    > >
                    >
                    > Uważaj ze słowami, bo przyjdę i ci przypjerdolę.

No, no, uwazaj duza ziuta, zeby mala ziuta nie dostala klapsa. 😂
                    • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:20

> > Uważaj ze słowami, bo przyjdę i ci przypjerdolę.
                      >
                      >
                      > No, no, uwazaj duza ziuta, zeby mala ziuta nie dostala klapsa. 😂

😂
                      I na tym można by zakończyć płciowe udawanki.

• borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:24
                        Ziuta bierz go! 🙄
                        • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:37
                          Mam swojego chłopaka.

...który używa berła - dodam.
                          • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:51
                            Bierz w sensie w mordę wal 🙄
                            • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 19:19

> Bierz w sensie w mordę wal 🙄
                              >

Aaaa! <eureka>
                              Może spróbuj polecenia, które się stosuje raczej do kota, niż do psa.
                • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:46
                  1matka-polka napisała:

> Ze jest na dobrej drodze do takiego wygladu, jaki zalinkowalas, podobnie jak po
                  > zostale osoby z tego watku.
                  >
                  z całą sympatią do ziuty, ale nie ma szans na taki wygląd smile
                  i bardzo dobrze !
                  • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:52
                    > z całą sympatią do ziuty, ale nie ma szans na taki wygląd smile
                    > i bardzo dobrze !

musiałaś mnie wszystkim sprzedać? 🙄
                    • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 17:23
                      piataziuta napisała:

> > z całą sympatią do ziuty, ale nie ma szans na taki wygląd smile
                      > > i bardzo dobrze !
                      >
                      > musiałaś mnie wszystkim sprzedać? 🙄
                      big_grin

nie trzeba sprzedawać - taki wygląd to już jest niestety duże wspomaganie , za duże na możliwosci normalnego zwykłego rozsądnego człowieka
            • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:39
              1matka-polka napisała:

> Ziuta jeszcze mloda...
              >

Dziękuję! big_grin
        • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:14
          Żebyś ty wiedział, jak ciężko mi było zrobić ten żałosny biceps...
          Szyja i kaptury to niestety raczej geny - ubolewam, ale skakać z mostu nie będę.
          • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:37
            Geny. Obserwuję moją psiapsi z programem treningowym podobnym do mojego i widzę jak zupełnie inaczej rozwija się sylwetka.
            Niby mam umięśnione plecy, ale ani skrzydeł ani kapturów niet.
            • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 17:14
              O, to bym się zamieniła!
              Ale skoro nie mogę, to też nie szkodzi. wink

Najgorsze są wiszące flaki moim zdaniem - chuda, wisząca dupa 🙈.
              U mnie na 1) rzeźba, na 2)czy sterczy, a dopiero na 3)czy szczupłe

• simply_z Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:50
        Brzuch fajny, bicki okropne (sorry)
        • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:54
          Nie znasz się zupełnie 🙄
          • simply_z Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:01
            Twoje lepiej wygladaja.
            • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:19
              Prawda, piękne plecy!
      • po_godzinach_11 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:58
        Zanika ci szyja...
        • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:20
          Wiem. Nic na to nie poradzę.
          Nawet jakbym tylko leżała i jadła, i poszłabym raz w tygodniu do spożywczaka po ziemniaki, to te ziemniaki poszłyby mi w kaptury.
      • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:38
        Wow Ziuta 😱
      • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 17:41
        Hohoho!
      • ykke Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:47
        piataziuta napisała:

> To ja też se wrzucę, co mi tam. wink
        >
        Super. W takim ciele widzę zdrowie , formę i dobre samopoczucie.
        • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:57
          Dzięki!
          Tak jest!

(musiałam się bardzo mocno napiąć do zdjęcia, bez napinki wyglądam...eee...zwyczajnie tongue_out)
      • starczy_tego Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 20:09
        A po co Ci bic jak u chłopa? 🤔
      • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 21:26
        Dla równowagi moje patyczaki 🤣
    • po_godzinach_11 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 15:54
      Ojej, to Ty? Moja pierwsza myśl była, że to facet smile

Dużo czasu poświęcasz ćwiczeniom?
      • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:24
        po_godzinach_11 napisała:

> Ojej, to Ty? Moja pierwsza myśl była, że to facet smile

Miałam być chłopcem. Czasami żałuję. wink

> Dużo czasu poświęcasz ćwiczeniom?

Taaaaak, baaaardzo!
        Tak dużo, że ten...
        Żadna z was sobie takiej krzywdy nie zrobi, nawet przy pięciu treningach w tygodniu.
        • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:47
          piataziuta napisała:

>
          > Miałam być chłopcem. Czasami żałuję. wink
          >
          ja miałam być Marcinem big_grin a ty ? smile
          • piataziuta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 16:50
            To bardzo ładne męskie imię! wink

Nie wiem, nie mówili ( w sumie to zapytam). Podobno miałam fiutka na usg. 🤷
            • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 17:24
              piataziuta napisała:

> To bardzo ładne męskie imię! wink
              >
              > Nie wiem, nie mówili ( w sumie to zapytam). Podobno miałam fiutka na usg. 🤷

big_grin
    • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:33
      Wróciłam z łyżew. Było cudownie, tak bym chciała jakiś sport jeszcze bardziej dostępny tak lubić jak łyżwy 🥰
      • triismegistos Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:44
        A rolki?
      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 18:49
        A gdzie byłaś? Na sportowym lodowisku czy jakimś miejskim? W Warszawie galerie handlowe mają, ciekawe czy będzie na Starówce. Poszlabym się poślizgać
        • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 19:10
          Rolki to nie to, to znaczy jeżdżę, ale nie ma tego zrzucenia emocji, odpłynięcia, radości pełnej. Może chodzi o to, że na łyżwach czuję się znacznie pewniej. Byłam na lodowisku o sportowych wymiarach, ale otwartym dla ludzi. Jeżdżę na nie z drugiego końca miasta, po drodze mam trzy mniejsze, ale ja lubię się rozpędzić.
          • joaz Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 13:33
            Pomyśl o rolkach figurowych- spokojnie można się wyżyć łyżwiarsko- przekładanki, kroczki, piruety. A można przez cały rok. No chyba że na łyżwach bardziej taka jazda szybka lub short track.
            • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 14:23
              Nie, ja tak dobrze nie umiem. Słuchawki w uszy i godzinę lub trochę więcej jeżdżę, cieszę się swoim ciałem, tym jak przechylam się w lewo czy prawo, piruet to szczyt moich możliwości. A na rolkach jadę, ale ciągle się boję upadku. Byłam na kilku lekcjach, jest lepiej, ale nadal...
              • joaz Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 16:30
                zaczęłam jeździć figurowo po 50 stce. Bo znudziło mi się jeżdżenie w kółko na lodowisku smile
                • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 18:45
                  Jakby mi się znudziło, też może bym zaczęła
        • koko8 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 19:37
          Ależ jest na Starówcesmile
          • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 19:51
            Ale ja miałabym daleko do Waszej Starówki 😁
    • 21mada Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 21:50
      Co to za majtki??? Pokaz resztę ich, niekoniecznie na sobie.
      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 22:05
        Gorteks
        • 21mada Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 22:24
          To zdjęcie świetnie ilustruje jaki to płaski brzuch jest niekobiecy. 😉 Zupełnie ta modelka wygląda jak facet!
          • taje Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 22:33
            Tak, zupełnie jak facet
            • 21mada Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 23:18
              No tak twierdzą te które głoszą że kobieta powinna mieć trochę brzuszka bo z takim płaskim to się wygląda niekobieco. 🤷‍♀️
              • snakelilith Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 23:50
                21mada napisała:

> No tak twierdzą te które głoszą że kobieta powinna mieć trochę brzuszka bo z ta
                > kim płaskim to się wygląda niekobieco. 🤷‍♀️

Młoda kobieta może pozwolić sobie na więcej krągłości, bo u niej wszystko jest jędrne i apetyczne. Pomimo odrobiny tłuszczyku pod skórą. U dojrzałej kobiety wygląda to już inaczej.
                Niżej młoda Cameron Diaz i Cameron jakieś 15 lat później. Na pierwszym zdjęciu wygląda bosko, była moim ideałem i wzorem, mam podobny typ urody. Na drugim moim zdaniem przesadziła z treningiem i ma za niską tkanką tłuszczową, nawet biust jest mniejszy, ale jak ktoś chce może podziwiać za samozaparcie i pracę. Całkiem bez treningu nie wyglądałaby i tak jak w młodszych latach, choć 2-3 kg więcej byłoby może korzystniej. Ale Cameron ma super nogi i genialne proporcje, więc wybaczam jej ten trochę męski brzuch.
    • 21mada Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 21:52
      A w ogóle to nie przyjdzie wam do głowy ze taki wątek może kogoś zdołować? Niektórzy nigdy nie osiągną takiego brzuszka.
      • thea19 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 22:03
        To na plażę chodzą tylko zimą?
      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 22:08
        Niektórzy nigdy nie będą bogaci, a ich wątki o kasie atakują.
        Zresztą nie przejmuj się, ten brzuch nie istnieje. W końcu zawsze przekonujesz, że czterdziestolatki, szczególnie po urodzeniu dzieci, nie mają płaskich brzuchów, bo się nie da 🙄
        • 21mada Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 22:14
          No ja mam taki brzuch jak rano wstanę i się wyprężę. A jak siedzę po obiedzie to mam wałek. 🫣 Co robić?
          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 18.12.22, 22:20
            Nie siadać po obiedzie
            • marta.graca Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 07:45
              Najlepiej w ogóle nie jeść obiadu.
      • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 07:13
        Każdy wątek może kogoś zdołować.
    • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:05
      Jestem i ja!
      • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:11
        A za co Cię zbanowali!?
        • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:13
          Nikt mnie nie zbanowal, usunelam konto, zeby zerwac z uzaleznieniem wink (a nick- bo sie rymuje)
          • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:15
            Łeee a ja już się chciałam rzucać z pazurami do gardła 🙄
            • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:18
              😂😂😂
          • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:24
            A, to ok!
      • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:14
        Martwiłam się o ciebie! Co się stało?
        • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:17
          Pomyslalam, ze jak skoncze z forum, to dokonam w zyciu czegos wielkiego... minal miesiac- i nic. (Nie liczac ulozenia polowy puzzli z 1000 kawalkow, ale nie o cos takiego mi chodzilo wink ) O mnie sie nie nalezy martwic kiss zlego diabli nie biora! (A mojej Suni sie poprawil stan zdrowia, wiec w ogole, jest pieknie w Polsce smile )
          • borsuczyca.klusek Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:20
            Właśnie bałam się, że z sunią coś nie tak i nie masz przestrzeni na forum. Cieszę się, że wszystko dobrze.

A wielkich rzeczy można dokonać pomimo forum 😉
          • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:26
            W sumie to wieksze pol. Ale mam wrazenie, ze najtrudniejsze przede mna. Z wielkich rzeczy zrezygnowalam, ale z uzaleznieniem powalcze jeszcze. A co do celow treningowych: zmiescic sie znowu w dzinsy przedpandemiczne, ale tak zeby na tylku sie opinaly a w talii odstawaly, czyli: schudnac wszedzie, tylko w tylku wrecz przeciwnie wink
            • primula.alpicola Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 14:24
              Najtrudniejsze jest odwrócenie wszystkich klocków i zrobienie ramki. Potem już idziewink
              Chyba też sobie wyciągnę jakieś. Najchętniej takie z morzem, niebem i słońcem.
              • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 14:26
                😆 odwracanie zmudne, fakt. Za to ramki mi zawsze piorunem leca.
      • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:19
        Hej, już myślałam że ktoś wykradł moje zdjęcia. Ciało bardzo podobne, się jednak piżama inna 😁
      • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:40
        I nad rekami pracuje- malymi krokami, ale uparcie. Tylko jak do zdjecia napinam ich miesnie, to sie trzese z wysilku i fotki niewyrazne wychodza big_grin
        • niezwykladziewczyna Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:49
          Gdzieś ty była jak cię nie było.
          Na dłużej, czy przelotem.
          • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:52
            Przelotem to nie, bo nieekologicznie. Piechota, ale za to z tragarzami, jak to ematka wink I juz mnie tu nie ma wink
      • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:52
        Pierwsza odważna do pokazania się w gaciach smile Świetny tyłek masz
        • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 12:58
          Merci wink Mam troche fetysz tylka i podobaja mi sie takie spore, latynoskie (Camilii Cabello np). Ostatnio stwierdzilam, ze nawet u facetow mi sie zaczynaja podobac tylki i uda wieksze, jak u MBappe... hmmm
          • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 13:04
            Mnie się podoba okrągły tyłek przy szczupłych udach, a to jest trudne. U mnie na razie tak
            • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 13:12
              To ty?? Kurcze, murzynski* tylek masz pindo, wlasnie taki wypukly i do gory sterczacy mi sie marzy!
              *mam nadzieje, ze komentarz nie zostanie odebrany jako rasistowski wink
              • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 14:26
                Fornitta,a podzielisz się wymiarami? Ja naprawdę jestem w szoku że ktoś ma taką figurę do mojej podobną
                • fornittabanitta Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 14:40
                  Nie podziele, bo nie mam akurat w domu centymetra. Ani wagi wink Ale figura chyba taka dosyc kobieco-polska, wiec nie ma sie co szokowac big_grin
                  • extereso Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 18:46
                    Może, ale tak na zdjęciu miło zobaczyć, według mnie- bardzo atrakcyjnie, no, ale trudno mi obiektywizm zarzucić.
            • szarmszejk123 Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 13:17
              Wow, ja to mam jakaś płastugę zamiast tyłka w porównaniu do ciebie:p
              • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 13:23
                Mówiłam że mi zawsze w tyłek idzie każdy kilogram. Poza tym trening mam ukierunkowany na pośladki. Ale muszę przyznać że zdjęcie robione na solidnej napince, na luzie jeszcze nie wygląda tak dobrze. I wyobraź sobie, że jeszcze mi chłop narzeka, że mi tyłek zmalał 🙄
            • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 18:44
              gr.ruuu napisała:

> Mnie się podoba okrągły tyłek przy szczupłych udach, a to jest trudne. U mnie n
              > a razie tak

no !
              i to jest dupa !
              smile
              • gr.ruuu Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 19:31
                Jesteś pewna, że to nie jelito mi wystaje? 😁 Muszę konkretny progres ciężarów zrobić, a już nie mam w domu, może pod choinką znajdę talerze do sztangi
                • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 19:35
                  z tyłka ?
                  kurde , teraz jak tak pytasz zwątpiłam suspicious

a jeśli nawet to...podoba mi się - taki kierunek lubię
                  ( brzuch na drugim biegunie, ale to moje osobiste preferencje tylko i wyłącznie,)
      • wapaha Re: Fitness, sport, odchudzanie, pazy też mogą by 19.12.22, 18:44
        jest potencjał !
        smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka