Dodaj do ulubionych

Saturator butelki

18.12.22, 07:21
W zestawie jest plastikowa. Ale można dokupić szklaną. Ktoś z Was ma szklane? Ten plastik nie niszczy się szybko? No i zawsze plastik...
Obserwuj wątek
    • spod_wyszkowa Re: Saturator butelki 18.12.22, 07:48
      Do Sodastreama można dokupić szklane.
      Te plastikowe są z porządnego grubego plastiku.
      Używamy naprawde intensywnie i nic się nie dzieje.

P.S. Plastik to nic złego.
    • mimfa Re: Saturator butelki 18.12.22, 07:51
      Nie do każdego można szklaną dokupić, akurat do mojego nie.Są lepsze plastykowe ( można myć w zmywarce ) i gorsze ( nie można). Mam 3 lepsze i są ok. Czasami myję w zmywarce, ale przeważnie ręcznie. Nie zauważyłam by coś się złego z nimi działo.
      • alfa36 Re: Saturator butelki 18.12.22, 08:18
        Chcę kupić soda stream. Myje się je w zmywarce? Nie rysują się?
        • mimfa Re: Saturator butelki 18.12.22, 08:21
          Nic się z nimi nie dzieje, ale muszą mieć oznaczenie, że można myć w zmywarce ( są takie których nie można). Na tych butelkach jest data ważności. Wyglądają naprawdę solidnie.
          • alfa36 Re: Saturator butelki 18.12.22, 10:46
            Dzięki.
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: Saturator butelki 18.12.22, 10:53
      Ja mam tylko szklane, ale chciałam dokupić plastikowe, to mi sporo osób odradziło. Podobno woda z tych plastików smakuje dużo gorzej jak ze szklanej.
      Powszechnie problem znany przy wodzie butelkowanej, tu ponoć jest to samo.
      • dominika9933 Re: Saturator butelki 18.12.22, 11:00
        Ja mam plastikową, myje w zmywarce i nic się nie dzieje. Jest solidna, ale chciałabym szklaną. Do mojego saturatora nie pasują. Musisz sprawdzić model.
        • alfa36 Re: Saturator butelki 18.12.22, 11:01
          Pierwsze podejście do kupna robiłam rok temu i był tylko plastik.
        • piszaca.zza.swiatow2 Re: Saturator butelki 18.12.22, 11:07
          To fakt, nigdy tego nie rozumiałam, dlaczego do niektórych pasują tylko szklane, a do niektórych tylko plastiki.
          Szklane są super, ale jak to szklane - ciężkie.
    • zoe1978 Re: Saturator butelki 19.12.22, 00:56
      Jedna maszynke soda stream mam juz mocno starsza, z plartikowymi butelkami. Nic im sie nie dzieje, myje w zmywarce co jakis czas. Mozna dokupic zestaw nowych butelek.
      Druga maszynka jest na szklane butelki. Woda, owszem, smakuje lepiej, ale butelki ciezkie.
      No i butelki szklane pasuje do jednego ustrojstwa, plastikowe do drugiego, nie sa kompatybilne- a szkoda.
      Chyba ze pojawila sie jakas nowosc w miedzyczasie, nie rozgladalam sie.
      Ogolnie polecam bardzo.
    • damartyn Re: Saturator butelki 19.12.22, 09:58
      Mam te plastikowe, bo takie dostałam w prezencie. Dwie duże i dwie małe. Używam 4 lata i w sumie nic się nie dzieje. Pewnie szklane lepsze, bo naturalne ale i cięższe.
    • leyla76 Re: Saturator butelki 19.12.22, 10:06
      Mam jedna szklana, jedna plastikową. Były w zestawie do soda stream. W domu używam szklanej, plastikowa jest super na wyjścia .
      • alfa36 Re: Saturator butelki 19.12.22, 21:10
        Dzięki. Dokupię szklaną, choć tu rzeczywiście piszecie, że i plastik sprawdza się.
    • alfa36 Re: Saturator butelki 20.12.22, 22:46
      Zakupiłam. To jeszcze napiszcie, proszę, jaki syrop kupić (w zestawie jest 7 up) . To bardziej zabawa ma być na początek i lekkie świąteczne szaleństwo, bo generalnie to nie będziemy (myślę) syropów kupować.
      • zoe1978 Re: Saturator butelki 20.12.22, 22:57
        A to nie pomoge, ja najbardziej lubie zwykla wode, mocno zimna i mocno gazowana. Ale z tego co pamietam mialam zestaw chyba 10 saszetek takich na probe, moze popatrz czy cos takiego znajdziesz?
    • alfa36 Re: Saturator butelki 21.12.22, 07:09
      Podniosę... Jakiego koncentratu (soku) używacie?
    • lisciasty_pl Re: Saturator butelki 23.12.22, 09:14
      Zaczynaliśmy od plastiku ale po pewnym czasie się popsuł (dno od butelki odleciało i się pokrzywiła), bo umyłem w zmywarce. Widzę że są tacy co myją w zmywarce i nic, no u mnie się nie udało. Naprawiłem jakoś to ale ten plastik pożył ze 2-3 lata i zaczął zarastać syfkiem który ciężko było domyć. Kupiłem zestaw szklany i jest super, z myciem nie ma problemów, nawet zakrętki można prać w zmywarce. A że cięższe? No ponad 1kg waży pełna, ale jak ktoś ma problem podnieść 1kg to chyba coś jest nie tak z kondycją ;P
      No i duża butla z CO2 to mus, idzie tej wody od czorta u nas. Ale ile plastiku mniej do noszenia i do wywalania suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka