Dodaj do ulubionych

Krem do twarzy na zimę

18.12.22, 11:03
Co polecacie na zimę? Najlepiej z filtrem.
Obserwuj wątek
    • bominka Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 11:32
      Dermosan, tłusty. Na taką mega minusowa temp.
    • snakelilith Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 12:06
      Jako uniwersalny krem odżywczo-kojący na zimę, na dzień i na noc, doskonały u mnie jest ekologiczny różany krem Tautropfen. Ma idealną konsystencję, bogaty, ale nie taki ciężko- tłusty jak typowe kremy chroniące przed chłodem. Filtr nakładam na dzień dodatkowo, mineralny. Może nie tak solidnie i grubo jak latem. Ja się boję tylko przebarwień, a zimą nigdy mi się nie robią, nawet jak wychodzę bez filtra.

Jeżeli chodzi o inne kremy chroniące typowo przed warunkami atmosferycznymi, to dobrze sprawdzały się u mnie też te niżej. Wszystkie są jednak nieco cięższe i też bez filtra, ale są dobre przy bardzo niskich temperaturach na zewnątrz i także przy raczej suchej cerze na noc. Oraz też ekologiczne, jeżeli dla kogoś ma to znaczenie.

Weleda Coldcreme,
      Weleda Skin Food,
      Alverde Intensiv Repair Bio-Avocado,
      I + M Pflegewunder Rich Face & Body Cream.
      • kropkacom Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 20:18
        Ja na typową zimę mogę polecić:

www.hebe.pl/weleda-wielozadaniowy-balsam-do-ciala-dla-dzieci-25-g-000000000000424825.html
    • chococaffe Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 12:41
      Na normalne "zimno" kiedy jestem dłuzej na zewnatrz masło nilotica a na to filtr.

Ale kilka dni temu kiedy był siarczysty mróz i tak wróciłam do domu z nosem czerwonym jak u Mikołaja. Następnego dnia wyciagnęłam maseczkę materiałową i to chyba zapobiegło potężnemu zaczerwienieniu. Podobno to niezdrowo zatykać buzię i noc w czasie mrozu, ale jednak chyba poszukam sobie kominiarki na wyjscia specjalne.
    • ludborka Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 12:48
      Dziecięcy na każdą pogodę Nivea- nie ma w składzie wody
    • fandorina Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 14:00
      Ziaja Med Lipidowy.
      • apallosa Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 16:52
        Potwierdzam to,co wyżej napisała Snakelilith odnośnie kremu Weledy Skin Food- jest świetny. Snake- te insze Twoje polecajki już zapisuje na ,,chcieliście" do następnych zakupów 😗😋. Dziękuję bardzo pięknie 🤩
        Jeszcze dodam- kilkustopniowe ,,kremowanie", czyli na początek krem lżejszy z filtrem, na to krem tlusty- może być Dermosan, maść z witaminą A, oliwkowa Ziaja,a na to jeszcze olejek do twarzy. Kiedy się już wchłonie ten cały majdan, dopiero makijaż.
        Z tym,że to raczej wersja dla suchoskorych,których nic nie zapycha. Acha, ja na narty czy lazikowanie górskie daje jeszcze wazelinę,,po całości"- zawsze mam w kieszeni, bo na suche wargi czy skrzydełka nosa nie ma nic lepszego.
        • primula.alpicola Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 17:12
          Mam suchą skórę, ale gdybym na nią nałożyła lekki krem, potem tłusty, potem olejek i makijaż, to zrolowałoby mi się to wszystko.
          N/t na takie zwykłe zimno, nie nakładam niczego szczególnego, z kolei na zimniejsze zimno i perspektywę długiego przebywania na zewnątrz mam krem lipidowy Basiclab i oleum pokrzywowe Purite, oba świetnie się sprawdzają.
          • alfa36 Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 23:33
            Ten krem lipidowy ma fajny składniki ale woda wśród nich. Nic Ci się po nim nie dzieje? Bo tej wody boję się....
            • primula.alpicola Re: Krem do twarzy na zimę 19.12.22, 07:17
              Nic zupełnie. Z ta wodą to podobno stary mit, i wszystko zależy od reszty składu kremu.
    • abecadlowa1 Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 17:18
      Na zimę z ostrym mrozem, wiatrem i słońcem to Manaslu. Na łagodniejsze warunki nivea dziecięcy na każdą pogodę
    • koko8 Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 17:28
      Iwostin Hydro Sensitia krem ochronny z lipidami na zimę SPF20
      • koko8 Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 17:32
        I Linomag cold cream z olejem lnianym, polecam.
        • igge Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 20:12
          Ja wykańczam właśnie linomag w wersji dziecinnej filtr z lata. Tłusty i dość ciężki. Szkoda mi wyrzucić, może zrobię to po świętach na wyjeździe.
          • koko8 Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 20:22
            Linomagi są tłuste jak cholera (olej lniany) i za to je uwielbiam. Na suchą, podrażnioną zimowa aurą albo intensywną pielegnacją skórę polecam linomag bobo z wit a+e. To jest złoto.
            • alfa36 Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 23:40
              Rozumiem, że ten - linomag bobo z wit a+e nie na mróz, tylko do pielęgnacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka