alfa36 18.12.22, 11:03 Co polecacie na zimę? Najlepiej z filtrem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bominka Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 11:32 Dermosan, tłusty. Na taką mega minusowa temp. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 12:06 Jako uniwersalny krem odżywczo-kojący na zimę, na dzień i na noc, doskonały u mnie jest ekologiczny różany krem Tautropfen. Ma idealną konsystencję, bogaty, ale nie taki ciężko- tłusty jak typowe kremy chroniące przed chłodem. Filtr nakładam na dzień dodatkowo, mineralny. Może nie tak solidnie i grubo jak latem. Ja się boję tylko przebarwień, a zimą nigdy mi się nie robią, nawet jak wychodzę bez filtra. Jeżeli chodzi o inne kremy chroniące typowo przed warunkami atmosferycznymi, to dobrze sprawdzały się u mnie też te niżej. Wszystkie są jednak nieco cięższe i też bez filtra, ale są dobre przy bardzo niskich temperaturach na zewnątrz i także przy raczej suchej cerze na noc. Oraz też ekologiczne, jeżeli dla kogoś ma to znaczenie. Weleda Coldcreme, Weleda Skin Food, Alverde Intensiv Repair Bio-Avocado, I + M Pflegewunder Rich Face & Body Cream. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 20:18 Ja na typową zimę mogę polecić: www.hebe.pl/weleda-wielozadaniowy-balsam-do-ciala-dla-dzieci-25-g-000000000000424825.html Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 12:41 Na normalne "zimno" kiedy jestem dłuzej na zewnatrz masło nilotica a na to filtr. Ale kilka dni temu kiedy był siarczysty mróz i tak wróciłam do domu z nosem czerwonym jak u Mikołaja. Następnego dnia wyciagnęłam maseczkę materiałową i to chyba zapobiegło potężnemu zaczerwienieniu. Podobno to niezdrowo zatykać buzię i noc w czasie mrozu, ale jednak chyba poszukam sobie kominiarki na wyjscia specjalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 12:48 Dziecięcy na każdą pogodę Nivea- nie ma w składzie wody Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 16:52 Potwierdzam to,co wyżej napisała Snakelilith odnośnie kremu Weledy Skin Food- jest świetny. Snake- te insze Twoje polecajki już zapisuje na ,,chcieliście" do następnych zakupów 😗😋. Dziękuję bardzo pięknie 🤩 Jeszcze dodam- kilkustopniowe ,,kremowanie", czyli na początek krem lżejszy z filtrem, na to krem tlusty- może być Dermosan, maść z witaminą A, oliwkowa Ziaja,a na to jeszcze olejek do twarzy. Kiedy się już wchłonie ten cały majdan, dopiero makijaż. Z tym,że to raczej wersja dla suchoskorych,których nic nie zapycha. Acha, ja na narty czy lazikowanie górskie daje jeszcze wazelinę,,po całości"- zawsze mam w kieszeni, bo na suche wargi czy skrzydełka nosa nie ma nic lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 17:12 Mam suchą skórę, ale gdybym na nią nałożyła lekki krem, potem tłusty, potem olejek i makijaż, to zrolowałoby mi się to wszystko. N/t na takie zwykłe zimno, nie nakładam niczego szczególnego, z kolei na zimniejsze zimno i perspektywę długiego przebywania na zewnątrz mam krem lipidowy Basiclab i oleum pokrzywowe Purite, oba świetnie się sprawdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 23:33 Ten krem lipidowy ma fajny składniki ale woda wśród nich. Nic Ci się po nim nie dzieje? Bo tej wody boję się.... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Krem do twarzy na zimę 19.12.22, 07:17 Nic zupełnie. Z ta wodą to podobno stary mit, i wszystko zależy od reszty składu kremu. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 17:18 Na zimę z ostrym mrozem, wiatrem i słońcem to Manaslu. Na łagodniejsze warunki nivea dziecięcy na każdą pogodę Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 17:28 Iwostin Hydro Sensitia krem ochronny z lipidami na zimę SPF20 Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 17:32 I Linomag cold cream z olejem lnianym, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 20:12 Ja wykańczam właśnie linomag w wersji dziecinnej filtr z lata. Tłusty i dość ciężki. Szkoda mi wyrzucić, może zrobię to po świętach na wyjeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 20:22 Linomagi są tłuste jak cholera (olej lniany) i za to je uwielbiam. Na suchą, podrażnioną zimowa aurą albo intensywną pielegnacją skórę polecam linomag bobo z wit a+e. To jest złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Krem do twarzy na zimę 18.12.22, 23:40 Rozumiem, że ten - linomag bobo z wit a+e nie na mróz, tylko do pielęgnacji? Odpowiedz Link Zgłoś