czerwonylucjan 20.12.22, 11:58 Ile bierzecie kg w rumunskim, sumo i w hip thrustach? Jak szybko i o ile kg porgresujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gr.ruuu Re: Trening silowy - tylko konkret 20.12.22, 12:09 Wszystko po 20 kg bo nie mam większego obciążenia na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Trening silowy - tylko konkret 20.12.22, 12:34 Rumuńskie na ogół robię jednonóż (tylna noga oparta lekko o podłogę), wtedy mam 30 kg (20kg sztanga i talerze po 5kg); czasami w ostatniej serii dorzucę po talerzyku 2,5. Z hantlami też robię (po 10 kg), wtedy już się nie podpieram, tylko staram się zachować równowagę na jednej nodze (są dni kiedy to niemożliwe i muszę się czegoś przytrzymać). Sumo 60-65 kg Hip thrust, 100kg. Staram się coś zmieniać mniej więcej co miesiąc, ale to nie musi być koniecznie dokładanie więcej kg (nie da się tego robić w nieskończoność). Można kombinować z objętością, intensywnością, zmianą ćwiczeń, robić opór w ruchu wstecznym, pracę nad techniką, powtórzenia "do upadku", piramidę, odwróconą piramidę, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Trening silowy - tylko konkret 20.12.22, 13:13 Wow primula, sumo 65kg ?? Dużo! Rumunskich nie robię hip thrustow nie robię Robię bułgarskie z lekkim obciążeniem (po 4kg w każdej dloni) Sumo robię zmodyfikowane -pod pięty wsadzam dyski. Obciazenie 10kg Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Trening silowy - tylko konkret 20.12.22, 13:25 Sumo martwy ciąg, nie przysiad. I też nie jest tak, że ja te 65, czy 100 narzucam z miejsca i macham. Dokładam po każdej serii i w czwartej mam tego maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Trening silowy - tylko konkret 20.12.22, 15:08 Wiem że martwy ciąg (sumo) I podtrzymuje ze to dużo Robi wrażenie 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Trening silowy - tylko konkret 10.01.23, 00:37 Zależy ile waży zawodniczka 🧐 Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Trening silowy - tylko konkret 09.01.23, 23:13 Dobra to jeszcze wyciskanie i rozpietki na laweczce plis wioslowanie w podpartym. Slucham Panstwa 😎 Odpowiedz Link Zgłoś