po.zludzenia 22.12.22, 09:40 Wiem, wiem jest checklista i komputery ale jednak... Tylu ludzi na pokładzie i ich życie w rękach pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
po.zludzenia Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 09:48 alpepe napisała: > Próbujesz wywołać bergę z lasu? Nie. Nie wiem nawet co berga ma wspólnego z wątkiem. Wczoraj w nocy leciałam i tak mnie naszło. A lądowanie (którego zawsze się boję) było tak łagodne, że aż dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 10:35 po.zludzenia napisała: >. A lądowanie (którego zawsze się boję > ) było tak łagodne, że aż dziwne... Sprawdź IP, może już do nas nadajesz z niebiesiech? Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 09:46 Ja tez, bardzo chcialabym miec pilotow w moim otoczeniu, a najlepiej jakby pilot byl chrzestnym mojego bombelka. Odpowiedz Link Zgłoś
po.zludzenia Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 09:53 Podziwiam bo jakby nie patrzeć jest to zawód (nie jedyny oczywiście, a jeden z kilku) wymagający pewnych predyspozycji. Lekarzy też podziwiam... Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 10:20 > zawód (nie jedyny oczywiście, a jeden z kilku) wymagający pewnych predyspozycji. O tak, w glownej mierze wiary w siebie. Piloci sa skupieni nad co robia, nie tylko w kokpicie. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 11:33 Jakiej tam wiary w siebie, to kwestia wtórna. Psychomotoryka powyżej normy, refleks, inteligencja, umiejętność skupiania uwagi, konstruktywnego działania w stresie. Fizjologia. Miałam w bliskiej rodzinie pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
kloi0505 Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 12:22 Kiedy wybuchła wojna znajomy pilot razem z żoną i dziećmi wyprowadził się do innego kraju, bo on nie "bedzie walczył". Po kilku tygodniach wrócił, bo w Polsce wojny nie ma a życie w innym kraju, gdzie trzeba wynajmować mieszkanie jest drogie. A drugi to pan pilot z programu Jaworowicz (był o tym wątek). Tam inteligencji nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 12:37 Wszystko sie zgadza, mam jednego i paru zaprzyjaznionych Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 09:50 Ja też Aeroplane Crashed in Hudson River (Sully) Odpowiedz Link Zgłoś
po.zludzenia Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 09:56 Wbrew temu co zalinkowałeś, lot był bezpieczny tzn.bez granatnika ... przed startem odlodzono samolot. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 19:59 Ale czy był bezpieczny? Just Kidding Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 10:16 Samolot w powietrzu trzyma fizyka nie magia - tak samo można się obawiać jazdy samochodem czy pociągiem. Ze wszystkich pojazdów najbezpieczniejsza winda. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 10:19 Dangerous Landings Great Pilots - Scary Plane Crosswind Landings Compilation Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 10:25 A oglądałaś "Speed" z Keanu Reevesem? Za windę głowy nie dam... Odpowiedz Link Zgłoś
po.zludzenia Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 10:46 Niektórzy panicznie boją się wind. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 14:00 To znaczy? Że najtrudniej w niej zginąć? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 15:30 najmniej somerville bylo w winds have ze wszystkich pojazdow Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 15:30 najmniej śmierci było w windach ze wszystkich pojazdow Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 17:28 marta.graca napisała: > Hmm, a winda to pojazd? > No jak jedzie i ma przystanki to jest to uniwersalny pojaz miejsko domowy. Tak jak karuzela tyle ze w pionie. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Podziwiam pilotów 23.12.22, 03:51 marta.graca napisała: > Hmm, a winda to pojazd? > W Lizbonie nie byłaś Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 19:50 Oo. Obejrzę sobie. Uwielbiam speed. Taki sentyment z młodości ☺️❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 18:02 ichi51e napisała: > Ze wszystkich pojazdów najbezpieczniejsza winda. > Moja córka kocha się katować filmikami o dziwnych rodzajach śmierci. I wg niej ani windy, ani ruchome schody nie są bezpieczne 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 18:18 > ani ruchome schody nie są bezpieczne 🤪 Bo to prawda. Przypomniala mi sie historia (wiele lat temu) dziewczyny ktorej fatalnie wkrecily sie wlosy kiedy kleczac przed chlopakiem wykonywala mu czynnosc seksualna. Dlugi kurs schodami w nocnym metro Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 17:50 Znam jednego, brat mojej kolezanki ale bardzo nie lubie sluchac jak opowiada o swoich " bylo o wlos". Mam nadzieje ze duzo opowiesci to jego meskie ego. Jak temat sie zaczyna ide do toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 18:12 > jak opowiada o swoich " bylo o wlos". O jesssu nigdy nic podobnego nie slyszalam. Wrecz odwrotnie, cokolwiek maja do opowiedzenia to epatuja absolutnym bezpieczenstwem. Moje dziecko, kiedy pytam co trenowali na symulatorze, potrafi spokojnie: jeden silnik odpadl i kapitan umarl. Tak sie trenuje w najtrudniejszych warunkach, trzeba np. trzy razy podchodzic do lądowania w ekstremalnych warunkach az sie bezpiecznie wyląduje. Nigdy zadnego "o wlos", nawet w treningu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 22:21 Zapewne tych co znasz nie ma potrzeby podkreslenia jak to uratowali ludzkosc.itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 17:53 Oh zapomnialabym. Znam tez nie pilota ale pracownika wiezy kontrolnej w Chicago co sprowadza samoloty. To maz dziubdziusia mojej psiapsiolki. Ten z kolei mi nie opowiada o " bylo o wlos" ale o treningu na wypadek przeflancowania go do nawigacji wojskowej. Np. Maja miec spakowane rzeczy gdyby musieli na wszelki wypadek byc gotowi do natychmiastowego wyjazdu nastepnego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 17:59 Pilots yes - na malych liniach obslugujacych polnoc - nalatalam sie swego czasu po North Ontario & Quebec, prowadzenie samolotu na 9-16 osob (including crew) w classic zimowych warunkach i ladowanie in the middle of nowhere to jest faktycznie amazing sprawa Ale sposrod obslugi szeroko-rozumianego public transpo to chyba najwiekszym szacunkiem darze kierowcow autobusow miejskich - poziom ich cieprpliwosci & zyczliwosci do czesto really weird/difficult pasazerow jest imponujacy. Chapeaux bas! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
milli40 Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 20:08 Znalam dwóch, mojego dziadka i ojca, oboje nie żyją, za to synek w tym roku po maturze chce zdawać o ironio losu, do szkoły lotniczej. Ale czy podziwiam? Zawód jak każdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
mania_222 Re: Podziwiam pilotów 22.12.22, 22:00 Ja też podziwiam. I jeszcze kontrolerów ruchu lotniczego i kapitanów statków. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Podziwiam pilotów 23.12.22, 12:12 Mam w rodzinie pilota, który zrealizował swoje marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś