aushamburg
31.12.22, 15:26
Nie wiem, jak mam to opisać, ale moja matka zwariowała na fb. Dotychczas była normalną kobietą 70+, emerytowana urzędniczką, no ale wymyśliła sobie, że założy konto na fb. Założenie to nic złego, ale to co ona tam wyprawia woła o pomstę do nieba. Dzien w dzien zalewa fb swoimi fotami- poprzerabianymi w photoshop na których matka wyszczupla się, wygładza, dorabia sobie włosy itd itd. Wszystkie w dziwnych, wyuzdanych, pseudozalotnych pozach- typu klęczę na tapczanie i trzymam włosy w górze, mini i nózka wysunięta do przodu. Do tego głupawe tytuły- " Przyszedł wieczór więc mówię wam dobry wieczór", no po prostu żenada. I tak kilkanaście razy dziennie, znajomi mają polewkę, mnie jest wstyd. Rozmawiałam z nią w czasie świąt ( mieszkamy w różnych miastach)- ona nie widzi problemu. Do znajomych najprzyjmowała mnóstwo nieznanych osób, w tym arabów, murzynów, pakistanczyków ( żeby nie było, nic nie mam do nich) i oni jej piszą " Jesteś cudowna" " Przepiękna" " Wyślij mi buziaka" itd itd.
Nie wiem jak jej przemówić do rozsądku, skoro ona nie zdaje sobie sprawy, że jest żałosna.