pasquda77 21.01.23, 06:53 Obudził mnie godzinę temu i już nie dał zasnąć 😡Jak mogę sobie pomóc, są jakieś skuteczne krople bez recepty, na laryngologa nie ma w tej chwili szans? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nika222 Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 07:18 Ibuprom przede wszystkim. Jeśli masz jakieś krople do nosa ze sterydem to bierz i coś co rozrzedza wydzielone np. sinupret w maksymalnej dawce. Do ucha nie zaleca się żadnych kropli. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 09:47 Ależ zaleca. Np Dicortineff. Na receptę. Plus, na receptę antybiotyk doustnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 07:25 Internista tez powinien dać radę. Weź cos przeciwbolowego. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 07:31 Czy jak ścisniesz nos i dmuchniesz to ucho boli bardziej? Czy raczej ból nasila się przy dotyku, ciągnięciu ucha w dół? Jeśli to pierwsze - katar trąbki lub już zapalenie ucha środkowego. Można pomoc stosując wodę morską, dmuchając nos, psikajac potem Nasivinem i biorąc antyalergiczne leki typu Claritine. Jeśli ten drugi przypadek to zapalenie ucha zewnetrznego, może masz Triderm? Można zaaplikować do ucha, ale bez laryngologa się nie obejdzie, może to korek z woskowiny. Tzn w obu przypadkach laryngolog konieczny, kropli żadnych do ucha nie aplikuj. Może internista pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
luli321 Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 07:36 Ja stosuję, skutecznie, dość brutalną metodę: wyciskam sok z czosnku, smaruję nim ucho (palcem), i kładę się na ciepłym termoforze (ucho-termofor), pod wpływem ciepła olejski eteryczne z czosnku dają czadu... do tego ustnie ibuprofen i tak daję radę Ale oczywiście lekarz obowiązkowo! Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 09:09 I co te olejki z czosnku konkretnie robią? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 09:27 No dają czadu, czytać nie umiesz? Dość popularne jak na XXI wiek jest też aplikowanie sobie czosnku do niżej położonych otworów w ciele. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 09:31 Dzięki za wszystkie rady, wzięłam ibuprofen, jest niebo lepiej, potem pójdę po krople. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Ból ucha, pomocy... 22.01.23, 01:57 Czosnkiem wypalasz kółko, w powstałe kółko ładujesz cieciorkę, tru story. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ból ucha, pomocy... 22.01.23, 18:22 I teraz temat zaczyna mi się spinać, dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 07:39 Świąteczna pomoc lekarska. Internista też potrafi zerknąć do ucha i wypisać receptę na antybiotyk, o ile to zapalenie ucha. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 07:39 Tak, jest parę rodzajów kropel bez recepty, masz szansę, że pomogą, o ile to wczesna faza. Niech Ci w aptece doradzą, które konkretnie i weź jeszcze jakiś środek przeciwzapalny, typu ibuprofen. I nawet nie myśl o pchaniu czegokolwiek do ucha - waty z kamforą, olejkiem czy czosnku! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 09:32 No niestety, ale mi pomaga tylko Dicortineff + przeciwzapalne, typu nurofen, czy apo napro. Pojechałabym na pogotowie, czy co tam masz w swoim mieście (nie musi być laryngolog) Jeśli nie - odżałowałabym kasę i zamówiła receptę przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 11:25 Krople z lidokainą np Elix. Zmniejszają obrzęk i ból. Pierwsze czym się ratuję, zanim dotrę do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 21:25 Już Ci pewnie powiedzieli, ale napiszę i ja. Otinum krople, przeciwbolowo paracetamol i gorący termofor zrób i lez tym uchem na termoforze. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Ból ucha, pomocy... 21.01.23, 22:05 Jest takie ziele anginka/geranium (ewentualnie olejek geraniowy z apteki). No i otinum (bez recepty jest). Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ból ucha, pomocy... 22.01.23, 02:11 kiedys ratowalam sie kocimi kroplami do uszu Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Ból ucha, pomocy... 22.01.23, 21:53 Mnie imją rodzinę zawsze ratował otoargent. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Ból ucha, pomocy... 09.05.23, 23:16 koxyrefyostrestrefy123 napisał: > Polecam ten produnkt jeśli ktoś ma problemy np. z Szumami usznymi redirecting5.eu/p/KzSt/iOAC/5frs Tragiczny! Tak źle się sprzedaje, że trzeba w starych wątkach spamować żeby go sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Ból ucha, pomocy... 10.05.23, 02:48 Ale przyznasz, że spamer uszny jest szalenie pracowity, są ze cztery uszne stare wątki wyciągnięte Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Ból ucha, pomocy... 10.05.23, 02:51 Przyznam Ale niesamowite jak bardzo tacy spamerzy nie rozumieją jak są głupi a jeszcze głupsza firma płaci za marketing szeptany, który kompletnie nie na tym polega. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Ból ucha, pomocy... 10.05.23, 07:58 Wzięłabym coś przeciwzapalnego i przeciwbólowego, a rano szybciutko do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Ból ucha, pomocy... 10.05.23, 12:40 Spróbuj najpierw obkurczyć przewód - krople do nosa obkurczające, nurofen zatoki. Wbrew pozorom nie psikaj wodą morską czy czym tam, bo jeśli to ucho jest zatkane, to gromadzi jeszcze więcej płynu. Jeśli nie wyczujesz różnicy albo ból będzie się zwiększał, to raczej antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś