anoczek 10.11.04, 12:57 Ja do mojej Ani mówię przeróżnie: Ania Anoczek (z tego wziął się mój nick) Anula Robaczek Migosia Moja 3 letnia bratanica woła na Anię: Anka, Szklanka, Filiżanka Jak do tej pory Ania aż piszczy z radości Pozdrawiam Mama Ani Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oyate Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 13:00 Kasiulek i Asiulek, Robaczki moje, słoneczka, serduszka, Perełki, czasami Asiulisko i Kasiulisko...ale to dla żartów. Daria mama Kasi i Asi (04.06.2002) Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: Jak wołacie swoje dzieci? 12.11.04, 09:27 A ostatnio cały czas wołam na nie dziubki Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 13:17 Nie bedę oryginalna: Niunia, wszelkie zdrobnienia od Kinga łącznie z Kinia, którego niektórzy nie trawią, a także "mój mały łobuzku", zdarza się tez "buzku- łobuzku" (mam poczucie, ze nie powinnam tak mówic do córy, ale ona jest naprawde małym łobuziakiem!) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 13:27 Kacpus, maluszek, synek-malwinek Odpowiedz Link Zgłoś
anoczek Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 14:12 A ja dostaję białej goraczki jak ktoś woła na moją cócię NIUNIA. Odpowiedz Link Zgłoś
anoczek Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 14:22 Nie wiem, nie podoba mi sie to określenie. A do tego moja teściowa tak na Anię woła. Ale każdy może nazywać i wołać swoje dzieci jak chce. Imiona też nie wszystkim podobają się takie same Pozdrawiam Mama Ani Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 14:28 Dzięki za pozdrowienia. Wśród moich znajomych wszyscy mówią o swoich małych córkach "moja niunia" bo "moja córka" brzmi trochę za powaznie - pierwszy raz spotykam sie z kimś, kto nie lubi tego okreslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lika13 Re: Jak wołacie swoje dzieci? 11.11.04, 21:22 Mam znajoma której to określenie Niunia nie opuściło do dziś..... Właśnie niedawno mi sie żaliła że kobieta dorosła po 30 dwoje dzieci a Niunia na nia wołają! Jak jeszcze kobietom szło wytłumaczyś,ze ona nie chce,ze jej to nie pasuje,to faceci nie moga zrozumieć i się oduczyć! Lepiej uważać z Niuniami ) Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 14:22 moja siostra ma tak na imie i cale dziecinstwo jak chcialam sia z nia podroczyc wolalam: anka, banka, proszek do pranka a jak byla b. zla dodawalam i wyzymanka Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_ani Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 14:23 u nas slychac Anusiu Anulko Anduda Corenko i tez nie znosze jak ktos wola Niunia!!!! i nie wiem wlasciwie dlaczego POZDRAWIAMY E&A sygnaturki chwilowo brak Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 14:25 Inka - Inusia, Nusia, Nunia, Nineczka, Pysiek, Pysionek,Isia, Isiulka, Myszka, Mycha,Mysia,Ina,Słonce, Zycie ty moje, szczescie, kochanie, serduszko mamusi, dupcia moja kochana, malenstwo ,skarbeczek, pipunia, i cale mnostwo tego co akurat przychodzi mi do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 15:11 u mnie rozbrzmiewa Julka Julia Julcia Juleczka córko(bardzo rzadko) córuniu gruba (pomimo że ma lekka niedowagę) Julka- kulka i chyba to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_ms Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 15:31 Cześć, u nas jest: - Wiki (ma na imię Wiktoria) - Dziaba - miała pierwszą grzechotkę w kształcie żabki - Czupur - bo wciąż ma artystyczny nieład na główce, a ja wstaje ze spania to włoski z tyłu ma jak wypierzony kurczak )) - Pysiek - i modyfikacja Dziaby - Dziabong PP Jest też mnóstwo określeń w zależności od sytuacji, tzn. w czasie przebierania jest np. "moja kochana pupinka" itp. Chyba tyle Pa Monika i Wiki Odpowiedz Link Zgłoś
eliza791 Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 18:21 Na naszego Krzysztofa (4 miechy)wołamy: Dyzio Dyziaczek Dyzik Krzysiu Krzyniu Gucio Skarbie Słonko Synus Jak rozrabia to: Patafan, Paczurak, Felek(nie wiem czemu tak mi sie mówi jakos) A moje rodzeństwo woła na niego czasami Bysiorek, Budrys, Pampuch(jak na swój wiek jest duży, 8200, ale wcale nie gruby) No i różnie w zaleznosci od sytuacji, ale najczęściej Dyzio. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
mapta Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 19:34 Mój synek to Tymoteusz Jan, a wołamy na niego: Tymjanek ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamatymka Re: Jak wołacie swoje dzieci? 11.11.04, 19:24 Moj synek to tez Tymoteusz i wolamy go min. Tymianek ale taki od roslinki bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
skania.h.j Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 19:35 Hej. Ja mam na imię Anna, mąż od dawna mówi na mnie 'Anek", więc kiedys moje dzieci zapytane, jak mama ma na imię, odpowiadały: Anek. Córki: HAnia - Hanula, Hanuszka, Haneczka, Haniątko, Hanulinka, ostatnio także Malinka, bo "mamo, a ja chcę takie imię, żeby też było do jedzenia" Jagoda - Jagódka, Jagodzina, Jagodzianka, Jagula, Jagulina, Jagulinka, Jagusia, Jaguszka. A oprócz tego zawsze na warsztacie słoneczka, dzieciny, córuchny, dziewuszki, kurczaczki, no i ostatnio: przedszkolaki. Podzrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Zuzanna 10.11.04, 20:10 My wolamy na nasza Zuzanne: Zuzia, Zuzka, Zuza, Zuzek, Zuzaneczka, Zuzienka, Zuzanka i... Niunia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamati Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 22:02 Ja na mojego Mateusza mówię: Mati Kluseczka Moja Wredoto Ksienciunio Rozdarciuchu Maciek Bała-wersja dziadka(nie mam pojęcia skąd mu się to wzieło) Mateuszek-wersja babci Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
erinka Re: maciek bała 14.11.04, 19:37 macku bala co ci matka dala? [...] jest taki wierszyk, pamietam z ziecinstwa jak mi mama opowiadala, ale za diabla go nie pamietam - tylko to jedno zdanie. musze jej zapytac, moze jeszcze pamieta? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiowa_mama Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 22:15 My na Jasia wołamy:Jaśko,Jasiula,Jasiulek,synuś,synek,sportowiec(z tego jest dumny),misio,pysio,ptaszek i wszystkie zdrobnienia jakie przyjdą do głowy. Moja mama mówi do niego czasem:choć tu mój dupelku-z czego bardzo sie śmieje,a generalnie zawsze:mój kochany wnusio Jasio-nawet mają taką swoją piosenkę Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Kubeczek... 10.11.04, 22:32 Kubeczek został Kubeczkiem w 3 mcu cizy i tak juz jest ale mowie tez Kubus,Kubula,Kubełek-diabełek ,Jakubie Iza Odpowiedz Link Zgłoś
a_bizon Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 22:50 Mój synek nazywa się Kacperek, ale najczęściej mówię do niego: myszuniek, muluś albo pupulek Odpowiedz Link Zgłoś
aniaiewa Re: Jak wołacie swoje dzieci? 10.11.04, 23:03 Bardzo cieply watek Nasza Ewa najczesciej jest: Ewcia, Ewunia, Eweczka, Ewusia, Ewenka, Corcia, Coreczka, Kochaniem, Niedobrym Krolikiem (wtedy kiedy psoci i dobrze o tym wie, zwracam jej w ten sposob uwage A czasami sama do mnie przychodzi i z rozbrajajacym usmiechem mowi: "Ty niedobly kuliku" I jak nie kochac takiego niedobrego krolika? ), A babcia zawsze mowi do niej Anioleczku ...hm... chyba dlatego ze nie jest z nia na codzien) Pozdrawiamy Ania Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: Jak wołacie swoje dzieci? 11.11.04, 21:14 U nas jest: Ignaś, Skarbeńku, Żabeczko, Słoneczko, Gwiazdeczko, Myszeczko, Smyku (tu głównie mąż ) Kochanie Moje, Kiciusiu, Ty Psotniku Syneczku... to chyba tyle ) Odpowiedz Link Zgłoś
lika13 Re: Jak wołacie swoje dzieci? 11.11.04, 21:33 No to u mie było tak: jak był zupełnie malutki to -Trąbka-bo strasznie się darł)) Potem-Arszenik,Tasmanek-bo łatwo się domyślić... Następnie-Buliś-co czasem pojawia się i dziś Teraz-Bartoszku,Syneczku,Słoneczko,Brzydalu Odpowiedz Link Zgłoś
ania.freszel Re: Jak wołacie swoje dzieci? 12.11.04, 07:50 Ja na Maksa wolam: Maksio,Maksiorek,Max,Maksymilian(jakjestemna niego wkurzona),Masko (sam tak na siebie mowi) Aneczka Odpowiedz Link Zgłoś
wordshop Re: Jak wołacie swoje dzieci? 12.11.04, 13:49 u nas nie jest tak różowo nasza 4-miesięczna córcia jest przez nas nazywana pieszczotliwie... sraczką, (lubi sobie walnąć w pieluchę), kuteczkiem, kagutkiem lub kutinką (to mutacja od jej odgłosów AGU -> AKU -> AKUTEK -> KUTEK), niutkiem lub niuteczkiem (od Aniutki), no i oczywiście klasyką pieszczotliwych zwrotów odzwierzęcych: kicia, myszka, pieseczek, ale też gałganek itp. fajny ten watek Odpowiedz Link Zgłoś
mama.szymona Szymon 14.11.04, 16:00 Mój Szymon jest: Szymonek Szymcio Szymonuś Szymoneczek Szymciucha Szymciuszka Synyś Łobuziak ostatnio Sim albo Simom - sam tak siebie nazywa Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
anoczek Re: Jak wołacie swoje dzieci? 16.11.04, 12:04 Ostatnio wołam Galociara (od spodni tzn. galotków) Odpowiedz Link Zgłoś
margot4 Re: Jak wołacie swoje dzieci? 16.11.04, 12:54 Moja córka ma na imię Natalia ale wołamy na nią również Nati, Natasza, Natusia, Nadia a także Myszka i Łobuziaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Re: Jak wołacie swoje dzieci? 16.11.04, 13:06 Ja mówie do córci: Oleńka, Ola, Olcia (moja mama nie lubi tego zdrobnienia), Olka (bardzo pasuje do mojej córci - to stanowcza kobieta - przedwczoraj spojrzała na mnie podczas przebierania i powiedziała dobitnie: NIE czyli nie przebierać)), ale co mniej rozgarnięci członkowie naszych rodzin uważają przez to, że nie dość kochamy nasze dziecko, bez komentarza), Olunia, Olusia, Laleńka, Lalunia, Lalka (bo wygląda jak żywa lalka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś