Dodaj do ulubionych

Fryzjer - Warszawa

17.03.23, 20:43
Poszukuje dobrego fryzjera na koloryzacje i ciecie. Przylatuje do Polski na impreze dzien wczesniej. Dawno juz nie bylam w Polsce wiec moje stare kontakty moga byc nieaktualne. Kto jest aktualnie na topie? Najlepiej centrum Warszawy, okolice Starego Miasta, Krakowskie Przedmiescie albo Praga. To jest dopiero na czerwiec ale mam tylko 1 konkretny dzien, ktory mi pasuje wiec musze chyba juz rezerwowac. Dziekuje!
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Fryzjer - Warszawa 17.03.23, 21:18
      Dessange
      • laurels2 Re: Fryzjer - Warszawa 17.03.23, 23:46
        Dzieki ale niekoniecznie chce wydać 1000 zł. Coś w cenach warszawskich ale nie totalny max.
    • bruy-ere Re: Fryzjer - Warszawa 18.03.23, 08:34
      Na Pradze polecam Fabrykę Fryzur ul. Namysłowska 6c - zobacz ich konto na FB, są zdjęcia przed i po.

A gdybys chciała też paznokcie i/lub brwi, to polecam też na Pradze J&Beauty ul. Konopacka, jakość usług super (salon prowadzony przez Ukrainki z dyplomami i poziomem mistrzowskim).

Co do salonów w centrum Wwy, to ceny są z reguły horrendalne.
      • laurels2 Re: Fryzjer - Warszawa 18.03.23, 19:07
        Dzieki. A kogoś konkretnego polecasz z tego salonu fryzjerskiego?
        • bruy-ere Re: Fryzjer - Warszawa 18.03.23, 19:53
          Martę.

PS. Pomyliłam nazwę - nazywają się Pracownia Fryzur.
          • laurels2 Re: Fryzjer - Warszawa 18.03.23, 21:36
            Tak widziałam już na FB z inna nazwa smile dzięki za sprostowanie. Wyglada fajnie.
    • qwirkle Re: Fryzjer - Warszawa 18.03.23, 19:15
      Zależy jak wielkiego zadęcia fryzjerskiego potrzebujesz:

Niektórzy zadowoleni są z milekdesign(.) pl

Ja strzygę się w osiedlowym salonie i jestem bardzo zadowolona. Moja Pani fryzjerka również farbuje włosy.
      • laurels2 Re: Fryzjer - Warszawa 18.03.23, 21:34
        Nie szukam zadęcia, dziwne że tak to odebrałaś. Nie mam czasu na eksperymenty, w razie gdyby coś poszło nie tak z kolorem. Chce pójść do kogoś kto jest naprawdę dobry, zrobi mi super kolor, cięcie i modelowanie na imprezę. Lokalizacje podałam tam gdzie mi najbliżej. Poza tym mieszkając przez 30 lat w Warszawie prawie zawsze moi fryzjerzy byli w centrum i nie płaciłam po tysiąc złotych. Rozumiem jest inflacja ale może uda się coś za 500-600 zł.
        • qwirkle Re: Fryzjer - Warszawa 18.03.23, 21:48
          laurels2 napisał(a):

> Nie szukam zadęcia, dziwne że tak to odebrałaś.

Nie nie nie
          Moim zdaniem milki są zadęciem; zależy na kogo trafisz, były już dyskusje o nich, jedne ematki polecały, inne kiekoniecznie. Mogą być drodzy.
          • dorotakwiatkowska13 Re: Fryzjer - Warszawa 19.03.23, 00:39
            Chodzę do milek design od lat (podcięcie włosów i baleyage; teraz to nazywają: refleksy) i kilkukrotnie próbowałam ich zmienić - ze względu na mało przyjazną cenę - na kogoś innego. No i niestety musiałam do nich wrócić i już raczej nie będę nikogo innego poszukiwać. Mam okropne, kręcone, puszące się włosy, które traktuję blond refleksami i oni jakoś dają radę, wiec akurat ja ich polecam.
            • qwirkle Re: Fryzjer - Warszawa 19.03.23, 09:16
              To bardzo dobrze, że polecasz i Tobie pasują. Parę moich znajomych tam bywa, zadowolone w zależności na kogo trafiły (na początku), lub nie. Każda mówiła, że drogo u nich.

Mnie strzyże rewelacyjnie Pani Agnieszka, nie zamienię jej na żadne Miłki (z całym szacunkiem dla nich smile mili ludzie)
        • jacqueline.derriere Re: Fryzjer - Warszawa 19.03.23, 10:52
          laurels2 napisał(a):

> Nie szukam zadęcia, dziwne że tak to odebrałaś. Nie mam czasu na eksperymenty,
          > w razie gdyby coś poszło nie tak z kolorem. Chce pójść do kogoś kto jest napraw
          > dę dobry, zrobi mi super kolor, cięcie i modelowanie na imprezę. Lokalizacje po
          > dałam tam gdzie mi najbliżej. Poza tym mieszkając przez 30 lat w Warszawie praw
          > ie zawsze moi fryzjerzy byli w centrum i nie płaciłam po tysiąc złotych. Rozumi
          > em jest inflacja ale może uda się coś za 500-600 zł.

Blisko centrum jest " Magia Blondu" w fabryce Norblina, właścicielka Danuta- choć specyficzna, jest świetnym fachowcem. Dobrzy fryzjerzy są również w " Hairmate" miasteczko Wilanów- ale to spory kawałek od centrum.
    • nika222 Re: Fryzjer - Warszawa 18.03.23, 19:44
      Piotr Gąsiorowski, Gòrskiego 1, the point, przyzwoite ceny, terminy przystępne, Piotr jest naprawdę niezły.
    • kaktusowepole Re: Fryzjer - Warszawa 18.03.23, 21:05
      Spełnia wszystkie twoje oczekiwania, polecam obejrzeć filmy na tik toku jak pracuje i jakie efekty. Fryzjer marzenie smile
      • laurels2 Re: Fryzjer - Warszawa 18.03.23, 21:50
        Dzięki. Masz kogoś konkretnego?
        Co to jest ten Air Touch? Wyglada obłędnie.
        • klementyna156 Re: Fryzjer - Warszawa 18.03.23, 22:42
          No tak - a cennik widziałyście? Bardzo pięknie włosy robią, ale zwykle łącznie płaci się 2-3 tys. zł, za wszystko. Nie wiem, czy taniej cokolwiek wyjdzie - podają przecież ceny łączne na końcu stories/ tiktoków. Niemniej, genialne rzeczy im wychodzą.
          • klementyna156 Re: Fryzjer - Warszawa 18.03.23, 22:45
            A co to jest Air Touch - najlepiej zobaczyć na filmie właśnie.
            Generalnie to technika wielotonowego koloryzowania, z wydmuchiwaniem pasm włosów suszarką, najczęściej na odcienie blond.
            Część włosów się farbuje na bardzo jasno, część ciemniej, jeszcze inaczej - odrost przy skórze. Trwa to kilka godzin i kosztuje jak za sztabkę złota, ale efekt końcowy ponoć pozwala na zachowanie ok. 6 miesięcy pomiędzy farbowaniami. W teorii (nie robiłam), ale tak to reklamują.
            • homohominilupus Re: Fryzjer - Warszawa 19.03.23, 09:26
              klementyna156 napisał(a):

> A co to jest Air Touch - najlepiej zobaczyć na filmie właśnie.
              > Generalnie to technika wielotonowego koloryzowania, z wydmuchiwaniem pasm włosó
              > w suszarką, najczęściej na odcienie blond.
              > Część włosów się farbuje na bardzo jasno, część ciemniej, jeszcze inaczej - odr
              > ost przy skórze. Trwa to kilka godzin i kosztuje jak za sztabkę złota, ale efek
              > t końcowy ponoć pozwala na zachowanie ok. 6 miesięcy pomiędzy farbowaniami. W t
              > eorii (nie robiłam), ale tak to reklamują.

Brzmi super ale sorry,nie wierzę w te 6 miesięcy.
              Przeciez pigmenty z każdej farby się wyplukuja. Dodatkowo jak ktoś (np ja) musi farbować co miesiąc?
      • laurels2 Re: Fryzjer - Warszawa 19.03.23, 15:23
        A ktoś się orientuje jaki są u nich ceny za zwykła koloryzacje? Kogo konkretnie tam polecasz kaktusowepole?
        • klementyna156 Re: Fryzjer - Warszawa 19.03.23, 18:20
          Rety, masz przecież nazwę - wejdź na ich stronę i zobacz cennik. W teorii 1 kolor to kilkaset zł. Wiadomo, że wszyscy próbują chodzić do szefa, nie? To on prowadzi ich Insta i ma najwyższe ceny.
          Tylko, że to zwykle tak nie działa, tzn oni zazwyczaj proponują jakąś wypasioną pielęgnację, robią własne polewki wzmacniające odcień i inne cuda. Słowem - cena ostateczna to składowa wielu elementów i zwykle nie jest mniejsza niż parę tysięcy. Taniej to pewnie tylko, gdybyś miała nie farbowane nigdy wcześniej i superzdrowe włosy. A jak są farbowane, to ci doliczą na bank np. za zdjęcie koloru i jak nic wyjdzie już z 1,5 tys.
          No słowem - są chyba dobrzy i na pewno baaaardzo drodzy, nie wiem, czy nie najdrożsi w Waw. Cena za tiktokową sławę.
    • afro.ninja Re: Fryzjer - Warszawa 20.03.23, 10:05
      Jak okolice starego miasta to na midowej jest fryzjer i ma sporo dobrych opinii.
      • afro.ninja Re: Fryzjer - Warszawa 20.03.23, 10:06
        Miodowa
        • afro.ninja Re: Fryzjer - Warszawa 20.03.23, 10:08
          Paula&Alexandro
    • majaa Re: Fryzjer - Warszawa 20.03.23, 10:30
      Może spróbuj u Maniewskiego przy al. Jerozolimskich. Tanio nie jest, ale i nie najdrożej, cena zależy od doświadczenia fryzjera.
    • lignum-vitae Re: Fryzjer - Warszawa 11.08.23, 19:39
      Pozwolę sobie podłączyć pod wątek. Szukam fryzjera w Warszawie. Mogę dojechać wszędzie. Nie zależy mi na koloryzacji, ale na naprawdę dobrym cięciu długich włosów 2b/2c. Zdrowych, niefarbowanych, całkiem gęstych. Częściej prostuję niż wydobywam skręt. Koszt nie ma znaczenia. Niestety, mój fryzjer wybył z Polski i od tej pory zaliczyłam kilka przyzwoitych cięć, ale szału nie było. A ja bym znowu chciała fryzurę, w której wyglądam jak milion $$$.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka