alfa36 21.03.23, 19:03 Wypełniam pit 0. Czy wpisuje kwotę brutto? Rozliczenie wspólne, ale rozumiem, że jak mam jedną fakturę (na jeden zakup i montaż foto), to w jednej pozycji (podatnika) wpisuję kwotę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfa36 Re: Ulga termomodernizacyjna 21.03.23, 23:29 Up... A może podpowiecie, czy jak pójdę do US, to ktoś na to zerknie? Nie cierpię robić takich papierów ale zawsze robię 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Ulga termomodernizacyjna 22.03.23, 10:29 Wpisujesz kwotę brutto. No chyba, że jesteś płatnikiem VAT i jakoś ten VAT rozliczasz. Odliczasz oczywiście 1 raz. Po co masz chodzić do US? Nie robisz tego online na "gotowcu"? Jak US będzie chciała sprawdzić, to sprawdzi. Mnie sprawdzili. Nie zapomnij w kolejnym, albo bieżącym roku dodać dotacji, o ile dostałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Ulga termomodernizacyjna 22.03.23, 14:18 Dzięki. Nie robiliśmy z dotacją. Tak, robię przez neta, tylko zastanawiałam się, co z tym brutto netto. Odpowiedz Link Zgłoś