ritual2019 02.04.23, 15:25 Piekny dzis dzien, slonecznie i cieplo. Sniadanie i lunch zjedlismy dzis w ogrodzie. Koty sie wygrzewaja, trawa skoszona, kolorowo bo sporo juz kwitnie, pranie dzis wyschnie w ogrodzie. Leniwa niedziela... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:30 Dziele sie przyjemnymi odczuciami. Nie podoba sie? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:45 ritual2019 napisał(a): > Dziele sie przyjemnymi odczuciami. Nie podoba sie? Przeciwnie, wlasnie podoba, ale takim dzieleniem sie z Twojej akurat strony poczulam sie zaskoczona Tu juz brzmisz normalniej ufff A serio, to fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:32 Na marszu papieskim była? 🤔 Cyt. "Wielkiej manifestacji katolicyzmu i polskości" 🙄 za tvpis... Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:54 7katipo napisała: > Na marszu papieskim była? 🤔 > Cyt. "Wielkiej manifestacji katolicyzmu i polskości" 🙄 za tvpis... Ja byłam, niechcący! Zachciało mi się torebki z TKmaxa i akurat wbiłam się w marsz. Kuźwa, pędziłam do tego sklepu co sił, żeby frekwencji nie podbijać i nie zrzygać się na widok tych ludzi i bredni z megafonów🤮 Zawsze brałam słuchawki wygłuszające a dziś jak na złość stwierdziłam, że nie wezmę! Chyba jakaś kara mnie spotkała. Dobrze że chociaż torebkę kupiłam, choć zadowolona jestem średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:59 O, a jakie masz słuchawki wygłuszające? Czy jeśli usiądę dwa metry od głośnego telewizora to zapewnią absolutną ciszę? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Piekny dzien... 02.04.23, 17:16 pani_tau napisał(a): > O, a jakie masz słuchawki wygłuszające? Czy jeśli usiądę dwa metry od głośnego > telewizora to zapewnią absolutną ciszę? Jak słuchasz muzyki to wygłuszą tak w 80-90%, jak załączysz same słuchawki to mniej więcej ściszają gdzieś w okolicach 50- 60%, ale generalnie jak za tą cenę to bardzo dobrze wygłuszają. Mam te: www.euro.com.pl/sluchawki/edifier-sluchawki-tws-neobuds-pro-czarne.bhtml?gclid=EAIaIQobChMIrovQq72L_gIVigWiAx0nKQWqEAQYASABEgJTFvD_BwE&gclsrc=aw.ds Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:55 Po prostu wie, ze u nas piź..i i leje… Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:35 Dziwne w UK nie pada ? A wszędzie leje .Nie bujasz przypadkiem 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:41 To ciagle pada w uk jest glownie w glowach co niektorych. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:47 U mnie od wczoraj akurat ciagle pada, ale sie ciesze, bo straszna susza (a wczesniej ze 3 miesiace nie bylo deszczu). Wszystko zielone. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:55 chatgris01 napisała: > U mnie od wczoraj akurat ciagle pada, ale sie ciesze, bo straszna susza (a wcze > sniej ze 3 miesiace nie bylo deszczu). > Wszystko zielone. > Wczoraj u mnie bylo pochmurno, lekka mzawka przez godzine. Dzis jest super. Ma byc tak jutro i we wtorek, sroda czwartek pochmurno z opadami a piatek, sobota znow slonce. Czy bedzie tak w piatek i sobote tego nie wiadomo ale prognoza jest. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:00 U mnie plazowe slonce i 21 stopni byly w zeszlym tygodniu i wczesniej, teraz sie ochlodzilo. Ale deszcz byl potrzebny bardzo. U Was tez juz kwitna magnolie? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:11 chatgris01 napisała: > U Was tez juz kwitna magnolie? > Tak. Kolorowo coraz bardziej. Zielono jest caly rok Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:56 chatgris01 napisała: > U mnie od wczoraj akurat ciagle pada, ale sie ciesze, bo straszna susza (a wcze > sniej ze 3 miesiace nie bylo deszczu). > Wszystko zielone. > U mnie nie zielone bo nocy zimno .A że pada to gitara bo deszczu trzeba .Od 7 maja pogoda ruszy z kopyta ,czyli 22 stopnie . Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:48 No wiesz w dobie neta można zerknąć .Szału nie ma .Na Wielkanoc -3 .Żebyś się nie zdziwiła jak śnieg spadnie .Ale co tam dobry humor to podstawa 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:52 -3 gdzie? Przymrozki w nocy, moga sie zdarzyc, u mnie ma byc w nocy okolo 0. Natomiast teraz w ogrodzie jest 17st i slonce grzeje, zdjelam koszule i siedze w vest. Natomiast w otwartej przestrzeni odczuwalna temp to jakies 10st ale nadal slonecznie z minimalnym wiatrem. Mieszkam w Anglii. Polnocna Irlandia czy Szkocja moga miec zupelnie inna pogode. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Piekny dzien... 02.04.23, 21:39 >Żebyś się nie zdziwiła jak śnieg spadnie . Tu gdzie mieszkam snieg moze raz w roku spada. Ostatni wiekszy snieg byl jakos.ok 2010. Warstwa 10 cm lezala i nikt nie poszedl do pracy 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Piekny dzien... 03.04.23, 04:28 A patrz nigdy nie byłem w Londynie .Umrę w nieświadomości 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Piekny dzien... 03.04.23, 21:51 Ja ci anegdoty kulturowe opowiadam a nie kwestionuje twoja znajomosc miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:53 Wiosna tu szybciej przychodzi. W czwartek ma popadywac tu, ale najma w innym regionie i ona moze miec nieco inna pogode Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:01 No Londyn to jakieś dziwne miejsce bo tam pogoda wzwyż ponad 12 .Niektórzy mają farta 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Piekny dzien... 02.04.23, 18:34 Ale zobacz ze w nocy zimnawo nadal Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 19:11 W nocy tak, ale w dzien cieplo. Zwlaszcza w ogrodzie. Na rower czy hiking/walking tez super. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Piekny dzien... 03.04.23, 04:31 Czyli tak jak u mnie . Moi drodzy, po co kłótnie, po co wasze swary głupie, wnet i tak zginiemy w zupie . Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:48 Ta, wspaniały, a u nas xujnia z grzybnią, jakieś 2-4 stopnie, mżawka, lub tylko w twarz wilgocią zawiewa. To jest kolejny taki dzień. I mamy dosyć Do kitu z taką pogodą! WIOSNY CHCEMY! Odpowiedz Link Zgłoś
maraluna Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:49 u mnie też, słoneczko świeci, patrzę właśnie w niebo na krążące leniwie ptaki, lekki wiatr więc powietrze bardzo świeże i przejrzyste, sielanka. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:50 Moj dzien tez sie tak zaczal. Pokoj od porannego slonca mialam doslownie zloty. Wieje mocno, ale jest dosc cieplo. Poszlismy na spacer i corka do lodowatego oceanu weszla po pilke. Chyba nigdy takiej akcji nie miala. 20min w przemoczonych, dresowych spodniach probowala biec do domu brrr Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:51 W Małopolsce pogoda niepiękna. Leje i dość chłodno. Ale innych zastrzeżeń do tej niedzieli nie mam. Jest mi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:04 Fajny, ale poprzedni weekend fajniejszy bo nad morzem. No i nie powinnam wstepować do pewnej piekarni, bo robi mi się festiwal glutenu. P.S. Boże, ile ja mam smakołyków w domu, jak żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:46 W Warszawie hujnia z grzybnią, piździ i leje 😵💫Właśnie wróciliśmy z zakupów w CH, bo pisiuchy łaskawie pozwolili, żeby sklepy dziś były otwarte. Reszta dnia będzie na kwadracie, ja już dudy dziś nie ruszam… Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 17:17 U mnie również piękny dzień, słonecznie, choć bardzo zimno. Trawa skoszona, skalniak wypielony. Śniadanie i obiad zjedzony w salonie, ale dzisiaj nie odpalam kominka, bo słońce grzeje przez wielkie okna. Ogród zaczyna kwitnąć, obecnie najładniej kwitnie modrzew i leszczyna. Pranie dziś wyschnie w suszarce. Pracowita niedziela.... Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Piekny dzien... 03.04.23, 07:45 U nas też. Ale w nocy był przymrozek. Musiałam zabezpieczyć sadzonki. Mam nadzieję że to już ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Piekny dzien... 03.04.23, 08:21 Nie wiem czy u mnie byl przymrozek wczoraj bo wyszlam do ogrodu ok 9 a wtedy nie bylo. Wiem ze mial byc. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Piekny dzien... 03.04.23, 21:45 U mnie zimno. Wczoraj lało. Zimową kurtkę wyciągnęłam z szafy. Co prawda pod nią miałam niewiele Stresuję się, że mirabelka przed oknem zechce zakwitnąć akurat jak tydzień mnie nie będzie. Czekam na jej białe kwiaty i sikorki uwijające się między nimi cały rok. Odpowiedz Link Zgłoś