Dodaj do ulubionych

Piekny dzien...

02.04.23, 15:25
Piekny dzis dzien, slonecznie i cieplo. Sniadanie i lunch zjedlismy dzis w ogrodzie. Koty sie wygrzewaja, trawa skoszona, kolorowo bo sporo juz kwitnie, pranie dzis wyschnie w ogrodzie. Leniwa niedziela...
Obserwuj wątek
    • chatgris01 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:28
      Co Ci sie stalo? suspicious
      • ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:30
        Dziele sie przyjemnymi odczuciami. Nie podoba sie?
        • chatgris01 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:45
          ritual2019 napisał(a):

> Dziele sie przyjemnymi odczuciami. Nie podoba sie?

Przeciwnie, wlasnie podoba, ale takim dzieleniem sie z Twojej akurat strony poczulam sie zaskoczona big_grin
          Tu juz brzmisz normalniej ufff tongue_out

A serio, to fajnie smile
      • 7katipo Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:32
        Na marszu papieskim była? 🤔
        Cyt. "Wielkiej manifestacji katolicyzmu i polskości" 🙄 za tvpis...
        • ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:42
          ??? Nie wiem co to ten marsz.
        • saszanasza Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:54
          7katipo napisała:

> Na marszu papieskim była? 🤔
          > Cyt. "Wielkiej manifestacji katolicyzmu i polskości" 🙄 za tvpis...

Ja byłam, niechcący! Zachciało mi się torebki z TKmaxa i akurat wbiłam się w marsz. Kuźwa, pędziłam do tego sklepu co sił, żeby frekwencji nie podbijać i nie zrzygać się na widok tych ludzi i bredni z megafonów🤮
          Zawsze brałam słuchawki wygłuszające a dziś jak na złość stwierdziłam, że nie wezmę! Chyba jakaś kara mnie spotkała. Dobrze że chociaż torebkę kupiłam, choć zadowolona jestem średnio.
          • pani_tau Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:59
            O, a jakie masz słuchawki wygłuszające? Czy jeśli usiądę dwa metry od głośnego telewizora to zapewnią absolutną ciszę?
            • saszanasza Re: Piekny dzien... 02.04.23, 17:16
              pani_tau napisał(a):

> O, a jakie masz słuchawki wygłuszające? Czy jeśli usiądę dwa metry od głośnego
              > telewizora to zapewnią absolutną ciszę?

Jak słuchasz muzyki to wygłuszą tak w 80-90%, jak załączysz same słuchawki to mniej więcej ściszają gdzieś w okolicach 50- 60%, ale generalnie jak za tą cenę to bardzo dobrze wygłuszają.
              Mam te: www.euro.com.pl/sluchawki/edifier-sluchawki-tws-neobuds-pro-czarne.bhtml?gclid=EAIaIQobChMIrovQq72L_gIVigWiAx0nKQWqEAQYASABEgJTFvD_BwE&gclsrc=aw.ds
              • pani_tau Re: Piekny dzien... 02.04.23, 22:50
                Dzięki smile
      • memphis90 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:55
        Po prostu wie, ze u nas piź..i i leje…
        • simply_z Re: Piekny dzien... 02.04.23, 22:55
          🤣🤣🤣
        • kamin Re: Piekny dzien... 02.04.23, 23:00
          W punkt!
    • taniarada Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:35
      Dziwne w UK nie pada ? A wszędzie leje .Nie bujasz przypadkiem 😊
      • ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:41
        To ciagle pada w uk jest glownie w glowach co niektorych.
        • chatgris01 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:47
          U mnie od wczoraj akurat ciagle pada, ale sie ciesze, bo straszna susza (a wczesniej ze 3 miesiace nie bylo deszczu).
          Wszystko zielone.
          • ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:55
            chatgris01 napisała:

> U mnie od wczoraj akurat ciagle pada, ale sie ciesze, bo straszna susza (a wcze
            > sniej ze 3 miesiace nie bylo deszczu).
            > Wszystko zielone.
            >

Wczoraj u mnie bylo pochmurno, lekka mzawka przez godzine. Dzis jest super. Ma byc tak jutro i we wtorek, sroda czwartek pochmurno z opadami a piatek, sobota znow slonce. Czy bedzie tak w piatek i sobote tego nie wiadomo ale prognoza jest.
            • chatgris01 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:00
              U mnie plazowe slonce i 21 stopni byly w zeszlym tygodniu i wczesniej, teraz sie ochlodzilo. Ale deszcz byl potrzebny bardzo.
              U Was tez juz kwitna magnolie?
              • ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:11
                chatgris01 napisała:

> U Was tez juz kwitna magnolie?
                >
                Tak. Kolorowo coraz bardziej. Zielono jest caly rok
          • taniarada Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:56
            chatgris01 napisała:

> U mnie od wczoraj akurat ciagle pada, ale sie ciesze, bo straszna susza (a wcze
            > sniej ze 3 miesiace nie bylo deszczu).
            > Wszystko zielone.
            >
            U mnie nie zielone bo nocy zimno .A że pada to gitara bo deszczu trzeba .Od 7 maja pogoda ruszy z kopyta ,czyli 22 stopnie .
            • kamin Re: Piekny dzien... 02.04.23, 23:01
              7 mają??? Fak.
        • taniarada Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:48
          No wiesz w dobie neta można zerknąć .Szału nie ma .Na Wielkanoc -3 .Żebyś się nie zdziwiła jak śnieg spadnie .Ale co tam dobry humor to podstawa 😊
          • ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:52
            -3 gdzie? Przymrozki w nocy, moga sie zdarzyc, u mnie ma byc w nocy okolo 0. Natomiast teraz w ogrodzie jest 17st i slonce grzeje, zdjelam koszule i siedze w vest. Natomiast w otwartej przestrzeni odczuwalna temp to jakies 10st ale nadal slonecznie z minimalnym wiatrem. Mieszkam w Anglii. Polnocna Irlandia czy Szkocja moga miec zupelnie inna pogode.
          • princesswhitewolf Re: Piekny dzien... 02.04.23, 21:39
            >Żebyś się nie zdziwiła jak śnieg spadnie .

Tu gdzie mieszkam snieg moze raz w roku spada. Ostatni wiekszy snieg byl jakos.ok 2010. Warstwa 10 cm lezala i nikt nie poszedl do pracy 🤣
            • taniarada Re: Piekny dzien... 03.04.23, 04:28
              A patrz nigdy nie byłem w Londynie .Umrę w nieświadomości 😊
              • princesswhitewolf Re: Piekny dzien... 03.04.23, 21:51
                Ja ci anegdoty kulturowe opowiadam a nie kwestionuje twoja znajomosc miejsca
      • princesswhitewolf Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:53
        Wiosna tu szybciej przychodzi. W czwartek ma popadywac tu, ale najma w innym regionie i ona moze miec nieco inna pogode

• taniarada Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:01
          No Londyn to jakieś dziwne miejsce bo tam pogoda wzwyż ponad 12 .Niektórzy mają farta 😃
          • ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:12
            Ja nie w Londynie.
          • princesswhitewolf Re: Piekny dzien... 02.04.23, 18:34
            Ale zobacz ze w nocy zimnawo nadal
            • ritual2019 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 19:11
              W nocy tak, ale w dzien cieplo. Zwlaszcza w ogrodzie. Na rower czy hiking/walking tez super.
              • taniarada Re: Piekny dzien... 03.04.23, 04:31
                Czyli tak jak u mnie . Moi drodzy, po co kłótnie, po co wasze swary głupie, wnet i tak zginiemy w zupie .
    • pepsi.only Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:48
      Ta, wspaniały,
      a u nas xujnia z grzybnią, jakieś 2-4 stopnie, mżawka, lub tylko w twarz wilgocią zawiewa. To jest kolejny taki dzień. I mamy dosyć uncertain Do kitu z taką pogodą!
      WIOSNY CHCEMY!
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRv0sG1qiYqrmQj2RWHDlOsV-bZKpCmlszAYA&usqp=CAU
    • maraluna Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:49
      u mnie też, słoneczko świeci, patrzę właśnie w niebo na krążące leniwie ptaki, lekki wiatr więc powietrze bardzo świeże i przejrzyste, sielanka.
    • srubokretka Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:50
      Moj dzien tez sie tak zaczal. Pokoj od porannego slonca mialam doslownie zloty. Wieje mocno, ale jest dosc cieplo. Poszlismy na spacer i corka do lodowatego oceanu weszla po pilke. Chyba nigdy takiej akcji nie miala. big_grin 20min w przemoczonych, dresowych spodniach probowala biec do domu brrr
    • daniela34 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 15:51
      W Małopolsce pogoda niepiękna. Leje i dość chłodno. Ale innych zastrzeżeń do tej niedzieli nie mam. Jest mi dobrze.
    • chococaffe Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:04
      Fajny, ale poprzedni weekend fajniejszy bo nad morzem.

No i nie powinnam wstepować do pewnej piekarni, bo robi mi się festiwal glutenu.big_grin

P.S. Boże, ile ja mam smakołyków w domu, jak żyć.
    • sandy_cheeks Re: Piekny dzien... 02.04.23, 16:46
      W Warszawie hujnia z grzybnią, piździ i leje 😵‍💫Właśnie wróciliśmy z zakupów w CH, bo pisiuchy łaskawie pozwolili, żeby sklepy dziś były otwarte. Reszta dnia będzie na kwadracie, ja już dudy dziś nie ruszam…
    • jkl13 Re: Piekny dzien... 02.04.23, 17:17
      U mnie również piękny dzień, słonecznie, choć bardzo zimno. Trawa skoszona, skalniak wypielony. Śniadanie i obiad zjedzony w salonie, ale dzisiaj nie odpalam kominka, bo słońce grzeje przez wielkie okna. Ogród zaczyna kwitnąć, obecnie najładniej kwitnie modrzew i leszczyna. Pranie dziś wyschnie w suszarce. Pracowita niedziela....
    • sueellen Re: Piekny dzien... 03.04.23, 07:45
      U nas też. Ale w nocy był przymrozek. Musiałam zabezpieczyć sadzonki. Mam nadzieję że to już ostatni.
      • ritual2019 Re: Piekny dzien... 03.04.23, 08:21
        Nie wiem czy u mnie byl przymrozek wczoraj bo wyszlam do ogrodu ok 9 a wtedy nie bylo. Wiem ze mial byc.
        • igge Re: Piekny dzien... 03.04.23, 21:45
          U mnie zimno. Wczoraj lało. Zimową kurtkę wyciągnęłam z szafy. Co prawda pod nią miałam niewielewink
          Stresuję się, że mirabelka przed oknem zechce zakwitnąć akurat jak tydzień mnie nie będzie. Czekam na jej białe kwiaty i sikorki uwijające się między nimi cały rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka