Dodaj do ulubionych

Dziewczyna brata

03.04.23, 12:33
Wyobrazcie sobie taka sytuacje.
Wasz 30 paro letni brat przedstawia wam swoja nowa dziewczyne.
Dziewczyna tez jest po 30, jest atrakcyjna, towarzyska, wyksztalcona.
Ma duzo znajomych, bardzo udana kariere zawodowa I sytuacje finansowa. Lubi dzieci, pieski I kocha gotowac. No, dziewczyna doskonala.
Okazuje sie jednak, ze Wasz brat to jej pierwszy prawdziwy chlopak w zyciu. Ich zwiazek to jej pierwszy zwiazek, a nawet ze soba nie mieszkaja.
Czy tylko dla mnie to jest dziwne?
Obserwuj wątek
    • pitupitt Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 12:35
      Tak, tylko dla ciebie jest to dziwne, ludzie są różni.
    • angazetka Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 12:37
      A problem jest gdzie, przepraszam?
      • zapomnialosiehehe1 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 12:43
        Dziwi mnie, ze tak atrakcyjna osoba z wydawac by sie moglo duzymi kompetencjami spolecznymi, nie potrafila stworzyc dotad zwiazku z drugim czlowiekiem.
        • pitupitt Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:13
          Może nie chciała? Może miała inne priorytety? Może chciała zostać zakonnicą? Może, może, może...
          • znowu.to.samo Re: Dziewczyna brata 06.04.23, 13:49
            Jest milion powodów dla których tak mogło się stać
            A twój brat co sobą reprezentuje?
            Bo to może zmieniać postać rzeczy
      • turbinkamalinka Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 12:44
        angazetka napisała:

> A problem jest gdzie, przepraszam?
        >
        W tym, że to jej pierwszy "prawdziwy chłopak". Jak rozumiem miała jakiś poprzednich sztucznych. Pewnie jakiegoś Kena lub manekina. Może ona kocha lalki jak wielu Japończyków (chyba)
        • matacznik Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:30
          turbinkamalinka napisała:

> Może ona kocha lalki jak wielu Japończyków (chyba)
          >
          Dakimakura - taka podłużna poduszka, bywa z nadrukiem wybranej przytulanki.
          • memphis90 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 20:36
            Marzę o takiej, niekoniecznie z mangosamcem, moze być picachu.
          • turbinkamalinka Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 20:51
            matacznik napisał:

> turbinkamalinka napisała:
            >
            > > Może ona kocha lalki jak wielu Japończyków (chyba)
            > >
            > Dakimakura - taka podłużna poduszka, bywa z nadrukiem wybranej przytulanki.

Nie o takie coś mi chodzi. Jest w którymś azjatyckim kraju dość powszechne zboczenie, oglądałam o tym dokument. Powiedzmy facet idzie do sklepu (lub zamawia w necie) lalkę odzwierciedlającą kobietę. Je z nią, przebiera, całuje, kąpie ją, wychodzi na spacer. "Normalnie" z nią żyje.
            • memphis90 Re: Dziewczyna brata 04.04.23, 20:05
              A fuj, jeszcze jedno do opieki, bez sensu. To już wole Kerfusia…
              • mid.week Re: Dziewczyna brata 07.04.23, 10:44
                U nas nawet Furby umarło sad
          • muireade Re: Dziewczyna brata 08.04.23, 16:17
            matacznik napisał:

> turbinkamalinka napisała:
            >
            > > Może ona kocha lalki jak wielu Japończyków (chyba)
            > >
            > Dakimakura - taka podłużna poduszka, bywa z nadrukiem wybranej przytulanki.

To sie "waifu pillow" nazywa 😉
    • heca7 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 12:43
      Mógłbyś mi pokazać problem palcem? A także wytłumaczyć w jaki sposób ten problem dotyczy ciebie tongue_out
      • massinga Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:49
        Jak bys miala do czynienia z taka chodzaca doskonaloscia, to tez bys miala problem.
    • hukers Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 12:52
      Może miała w planach zrobić karierę i ustabilizować się finansowo do 30-stki, a dopiero później poszukać samca.
      • riki_i Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:51
        hukers napisał:

> Może miała w planach zrobić karierę i ustabilizować się finansowo do 30-stki, a
        > dopiero później poszukać samca.

taka pani perfekcyjna spod znaku panny? wink
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 12:55
      Tak, tylko dla ciebie jest to dziwne.
    • profes79 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:21
      Bardzo ciekawe te posty, zwłaszcza na forum gdzie o facecie który po 30 jeszcze nie jest/nie był w związku pisze się, że to na pewno jakiś odpad atomowy smile
      • ritual2019 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:26
        Zalezy co znaczy nie byl w zwiazku. Jak napisalam ponizej sa roznego rodzaju zwiazki. Jesli pani jest po 30-tce i dziewica a facet po 30-tce prawiczek to owszem, dziwadla.
        • hosta_73 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 14:26
          "Jesli pani jest po 30-tce i dziewica a facet po 30-tce prawiczek to owszem, dziwadla. "

Śmiały wniosek. Ludzie są różni, życie też różnie się układa.
          • ritual2019 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 17:29
            hosta_73 napisał(a):

> Śmiały wniosek. Ludzie są różni, życie też różnie się układa.

Sa rozni, ale jesli ktos po 30-tce nigdy nie mial stosunku plciowego to dla mnie dziwadlo.
            • znowu.to.samo Re: Dziewczyna brata 06.04.23, 13:51
              Może jest ortodoksyjnym katolikiem/żydem ew muzułmaninem albo nawet ŚJ
            • alfa36 Re: Dziewczyna brata 07.04.23, 07:03
              Dla mnie ani trochę dziwne. To jest jakiś przymus bycia w związku od nastolęctwa? W tych czasach?
              • m_incubo Re: Dziewczyna brata 07.04.23, 11:03
                Przymusu nie ma, jednak ktoś, kto nie był w żadnym dłuższym związku, mimo że przekroczył 30, to znaczy, że w 95% nie rokuje. Z powodów rozmaitych i dowolnych, płeć bez znaczenia.
                • z_lasu Re: Dziewczyna brata 07.04.23, 11:40
                  Mam inne obserwacje.
                  • m_incubo Re: Dziewczyna brata 07.04.23, 16:08
                    To chyba oczywiste, że każdy pisze o swoich.
      • angazetka Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:55
        Szokujący news: forum to nie jest jeden mózg.
        • tt-tka Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 14:10
          Stresc, pls, co jest w tym szokujacym newsie, nie otwiera mi sie sad
          • angazetka Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 14:14
            Nie mam pojęcia, dlaczego to słowo mi się podlinkowało big_grin
      • zona_glusia Re: Dziewczyna brata 06.04.23, 14:42
        >Bardzo ciekawe te posty, zwłaszcza na forum gdzie o facecie który po 30 jeszcze nie jest/nie był w związku pisze się, że to na pewno jakiś odpad atomowy
        O ile pamiętam pisało się tak raczej o 40-latkach. A tu intencje autorki są widoczne od początku, a dalej je tylko potwierdza.
    • gama2003 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:22
      Może trafiała na dupków albo nieciekawych i szkoda jej było, slusznie, czasu na wprawki związkowe.
      Bo bywa przecież.
      Albo nie zakochała się wcześniej a wielbicieli nie chciała zwodzić.
      Albo licho wie co, nie widzę powodu do rozkminiania.
      Szanse na sukces w zwiazku z bratem autorki ma takie same, jak świeżo wyjęta z wieloletniej pary.
      • m_incubo Re: Dziewczyna brata 07.04.23, 11:04
        Ciągłe "trafianie" na dupków mówi sporo o trafiającym, nawet więcej, niż o dupkach.
    • ritual2019 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:24
      Zalezy co znaczy prawdziwy. Moze byla w zwiazkach bez zobowiazan, milo spedzali czas ale bez planow, bez blizszych wiezi, cos jak FWB. Zalezy czy to po 30-tce to blisko 40 czy zaraz po 20-tych. Jesli sie ksztalcila, robila kariere itd to pewnie nie miala czasu na powazne zwiazki wiec ten prawdziwy czyli powazny jest teraz z twoim bratem. Nie byloby to dla mnie dziwne, ludzie sa rozni.
    • bulzemba Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:32
      A pasowała by ci rozwódka z dwójką dzieci? Nie marudź! Twój brat to też nie towar pierwszego sortu.
    • riki_i Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:43
      zapomnialosiehehe1 napisała:

> Dziewczyna tez jest po 30, jest atrakcyjna, towarzyska, wyksztalcona.
      > Ma duzo znajomych, bardzo udana kariere zawodowa I sytuacje finansowa. Lubi dzi
      > eci, pieski I kocha gotowac. No, dziewczyna doskonala.
      > Okazuje sie jednak, ze Wasz brat to jej pierwszy prawdziwy chlopak w zyciu. Ich
      > zwiazek to jej pierwszy zwiazek, a nawet ze soba nie mieszkaja.
      > Czy tylko dla mnie to jest dziwne?

Nie słuchaj pań na forum, wiadomo, że jest to dziwne.

Powodów takiej sytuacji może być milion pięćset sto dziewięćset , od chorobliwego pracoholizmu w przeszłości, poprzez to, że np. kiedyś była tłustym kaszalotem i dopiero niedawno się wylaszczyła, poprzez ekstremalnie niskie libido , poprzez związkowe trupy w szafie typu cichutki sponsoring albo wieloletni tajny romansik ze starym dziadem-szefem w pracy, aż po jakiś konkretny religijny odpał. A i tak nie wymieniłem wszystkiego, bo paleta możliwości jest duuuuuża.

Rada jest jedna - życzliwie obserwować, a bratu powiedzieć, że żeby panią wszechstronnie przetestował łóżkowo, życiowo i wspólnie-mieszkaniowo. Jak będzie kręcić i się wymigiwać, albo nie daj Boże odkładać to wszystko na "po ślubie", no to czerwona lampka i adios.
      • borsuczyca.klusek Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 14:26
        Wszystko może być prawda. Ale ja bym jednak radziła nie wpierdalać się w życie dorosłego brata 😒
        • lauren6 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 14:31
          > wpierdalać się w życie dorosłego brata

A to swoją drogą.

Ale tu jest forum, bez analizowania życia innych ludzi forum by zdechło.
      • lauren6 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 14:30
        > niedawno się wylaszczyła, poprzez ekstremalnie niskie libido , poprzez związkowe trupy w szafie typu cichutki sponsoring albo wieloletni tajny romansik ze starym dziadem-szefem w pracy, aż po jakiś konkretny religijny odpał

👍

Obstawiam pracoholizm połączony z fanatyzmem religijnym, ale niewykluczone, że atrakcyjna pani wcześniej dorabiała sobie sponsoringiem i stąd ten brak związków męsko-damskich, o których chce wspominać.

Brak byłych związków w wieku 30 lat to są w zasadzie 3 opcje: pani nie ma popędu seksualnego, ma popęd, który realizowała poza związkami, albo z jakiegoś powodu nie chce o tych związkach wspominać. W sumie nie wiem co gorsze z perspektywy faceta.
        • borsuczyca.klusek Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 14:38
          A może to brat autorki jest bratem samcem skłonnym dziewczynie body county wyliczać? 🙄
        • memphis90 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 20:47
          Miałam trzy koleżanki, które w związki weszły ok 30, a na pewno już po 25rz. Pierwsza - od liceum na obiekty westchnien wybierała CHADow, którzy nie byli zainteresowani nią. W końcu trafiło się dwustronne zainteresowanie, a może zmodyfikowała target - wyszła za mąż mocno po 30 i w 3-4 lata nadrobiła 3 bejbisie. Druga - miała wymagania, którym nikt nie mógł sprostać, do 32 rz nie nigdy była w żadnym trwałym związku, co nie przeszkadzało jej z satysfakcją rżnąć się z kochankami i ONSami na Bermudach. Trzecia była mega nieśmiała, przez całe studia sama, faceta poznala po 25rz, teraz ma dwoje dzieci i udany związek.
      • memphis90 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 20:41
        Niskie libido akurat nijak się ma do wchodzenia w relacje romantyczne. Osoby aseksualne mają związki. W związki nie wchodzą osoby aromantyczne.

Tekstu o „tłustym kaszalocie” z litości nie komentuje, bo mnie wytną…
    • afro.ninja Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:44
      Miała facetów- niedobrze. Nie miała facetów- jeszcze gorzej.
      • afro.ninja Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:44
        Szwagierce i teściowej, to nigdy nie dogodzi.
        • muireade Re: Dziewczyna brata 08.04.23, 16:21
          afro.ninja napisała:

> Szwagierce i teściowej, to nigdy nie dogodzi.

Potwierdzam, też mam taką szwagierkę 😖
      • riki_i Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 13:49
        afro.ninja napisała:

> Miała facetów- niedobrze. Nie miała facetów- jeszcze gorzej.

Wiadomo powszechnie, że powinna mieć dwóch. Oczywiście, w pełni nieudanych big_grin
      • jammer1974 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 17:45
        afro.ninja napisała:

> Miała facetów- niedobrze. Nie miała facetów- jeszcze gorzej.

Dokladnie. Z ktorej strony nie spojrzec to "d....a". Ciezkie jest zycie kobiet w polskim zascianku.
    • 71tosia Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 14:04
      Dlaczego dziewczyna brata miałaby szczerze opowiadać ledwo poznanej osobie o poprzednich związkach? Pewnie powiedziała cos na odczepnego w stłukli ze Stas to ten pierwszy prawdziwy mężczyzna w jej życiu i tyle? Ja bym się obcym osobom nie spowiadała ze swojego życia.
    • imponderabilia22 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 14:07
      Dziwi mnie to zdecydowanie mniej, niż zaobrączkowane od dawna nieatrakcyjne, miałkie i nieciekawe kobiety.

Ogólnie, to nie widzę w tym nic dziwnego ani podejrzanego.
      • hosta_73 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 14:36
        Zgadzam się.
    • inny.kwiatek Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 14:35
      Dziwne jest dla mnie, że trzydziestoletni brat „ma dziewczynę”. Dziewczynę/chłopaka to się miało w szkole średniej.
      • jammer1974 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 17:43
        inny.kwiatek napisała:

> Dziwne jest dla mnie, że trzydziestoletni brat „ma dziewczynę”. Dziewczynę/chło
        > paka to się miało w szkole średniej.

Teraz ludzie nie Ida tak szybko do oltarza. Miewa sie sie "dziewczyny" lub "chlopakow" nawet do smierci i nie jest to dziwne. Ludzie juz tak nie ulegaja presjj spolecznej jak dzis.
    • koronka2012 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 16:03
      Też bym pomyślała że coś z nią jest nie tak.
      Zresztą zazwyczaj mnie takie przeczucia nie mylą.
    • sweterwkrate Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 16:17
      Skoro jest taka inteligentna i wykształcona to widać nie chodzi z byle kim. Nic tylko się cieszyć.
    • demono2004 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 16:29
      Tak.
      Dziewczyna ideał. Twój braty drugiej takiej nie znajdzie. Jeśli jest ona dla ciebie problemem, nie musisz sie z nimi spotykać. Dla nich to bedzie nawet lepiej.
      • riki_i Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 22:39
        demono2004 napisała:

> Tak.
        > Dziewczyna ideał. Twój braty drugiej takiej nie znajdzie.

Ty tak na poważnie w ciemno to stwierdzasz?
        • demono2004 Re: Dziewczyna brata 05.04.23, 09:58
          riki_i napisał:

>
          > Ty tak na poważnie w ciemno to stwierdzasz?

Tak, poważnie. Szanująca sie kobieta, nie bedzie w zwiazku z byle kim i z byle kim nie sypia. Autorka tego wątku powinna sie cieszyć z faktu, ze jej braciszek znalazł sobie normalną kobietę.
          • riki_i Re: Dziewczyna brata 05.04.23, 10:31
            Ale nie masz żadnej gwarancji, że tam nie ma trupa w szafie!!!! Sądzisz po pozorach. Oczywiście, tak TEŻ MOŻE BYĆ i to byłaby super sprawa dla braciszka autorki wątku.

Doświadczenie życiowe pokazuje jednak, że w tle mogą być także rzeczy niefajne - aseksualność, sponsoring, nadmierny perfekcjonizm/pracoholizm, odpał religijny.... Czujności nigdy za wiele, a siostra słusznie się martwi (być może niepotrzebnie i na zapas - tego nie przesądzam)

Ps. Jako off topic powiem, że pewien kolega korposzczur znalazł sobie przepiękną 18-letnią Irenkę (imię zmienione), która była autentyczną dziewicą. Pan był ciągle w pracy, a ona po jakimś czasie powiedziała, że się nudzi non stop sama w domu i chce popracować w pobliskiej spółdzielni mieszkaniowej jako sekretarka. No i okazało się, że faktycznie pracowała.... w osiedlowej agencji towarzyskiej! big_grin

• demono2004 Re: Dziewczyna brata 06.04.23, 09:10
              Wiesz co riki, ty sie w jakims patologicznym srodowisku obracasz. Takie odnosze wrazenie, gdy czytam te twoje opowiastki o niezbyt rozgarnietych kumplach i ich panienkach. Nie mam takich nieogarów w swoim otoczeniu. Moze dlatego, ze nie toleruje głupoty i nie zadaje sie z głupimi ludzmi.
            • borsuczyca.klusek Re: Dziewczyna brata 06.04.23, 10:04
              Siostra słusznie się martwi o 30latka!?
              No ludzie jeszcze bym zrozumiała gdyby jutro szli do ołtarza. A tak dzisiaj pani jest dziewczyną za miesiąc może być byłą. A jeżeli siostrunia i inni dobrzy doradcy będą się wpierniczać to ten drugi scenariusz jest coraz bardziej prawdopodobny 🙄

• anorektycznazdzira Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 16:58
      Ale że na spotkaniu zapoznawczym z nową dziewczyną brata przepytałaś ją z częstości i głębokości poprzednich związków???
      Aaaaaa big_grinbig_grinbig_grin
      • memphis90 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 20:50
        >przepytałaś ją z częstości i głębokości >poprzednich związków???
        Z częstości i głębokości na pewno, niekoniecznie związków…

Za to na miejscu dziewczyny odpytalabym siostrę, czy brat aby nie jest gryziolem, bo to bardzo istotna kwestia.
      • aghula Re: Dziewczyna brata 06.04.23, 14:11
        no właśnie - skąd wiesz o tym czy miała czy nie miała i jak prawdziwe? Posiadanie tej wiedzy wydaje mi się dziwniejsze...
    • waleria_bb Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 17:12
      Nie jest to dla mnie dziwne, wcześniej mogła stawiać na przelotne znajomości, może ons. Nikt się nie rozdwoi i jeśli kobieta mocno stawiała na wykształcenie i rozwój kariery, swoj zainteresowania, podtrzymywanie relacji z przyjaciółmi- mogło już nie starczyć czasu na budowanie stałego związku. Może to był też jej świadomy wybór, że najpierw zapewnia sobie niezależność i dopiero rozgląda za kandydatem do poważnej relacji. Na pewno nie postrzegałabym jej jako 'zepsutej'.
    • jammer1974 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 17:41
      A dlaczego dziwne? Sugerujesz ze jest cos nie tak z nia? A czemu Twoj brat wczesniej sie nie ozenil? Mniemam ze to tez pan po 30tce. Wnikasz tez co i z nim "jest nie tak". Czy tylko z dziewczyna tak kombinujesz?
    • mae224 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 18:13
      no i? zajęta była karierą, logiczne, tak sobie tłumaczę, mam koleżankę, ma 42 lata i nie była w związkach.
    • nanuk24.0 Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 18:26
      Dziwne i niedziwne.
      Zależy od tego, czy nigdy nie miała faceta i to jest jej pierwszy facet, z którym poszła na randkę, czy może wcześniej miała przelotne romanse i nic zobowiazujacego?
      Pierwszy przypadek dziwny.
      Ale najbardziej dziwniejsze jest to, ze ty o tym wiesz. Brat ci powiedział? Jeśli tak, to dziewczyna powinna wiać od niego w te pędy, bo dobra partią on nie jest, skoro tak ochoczo dzieli się z rodzinką sprawami prywatnymi.
    • jehanette Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 18:28
      Tak, tylko dla Ciebie.
    • cegehana Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 18:37
      W tej sytuacji dziwne jest tylko to, że brat ma ochotę przedstawiać kogoś tak wscibskiej i kontrolujące rodzinie.
      • la_felicja Re: Dziewczyna brata 03.04.23, 19:41
        10/10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka