wiosennedni5 08.04.23, 16:54 Czy można mrozić ciasto miodowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua48 Re: Ciasto - mrożenie 08.04.23, 17:05 Zamrozić można wszystko, kwestia jak będzie wyglądało po rozmrożeniu.. Jeśli pisząc ciasto miodowe masz na myśli miodownik z kremem, to po rozmrożeniu krem najprawdopodobniej się rozwarstwi i zrobi się nieapetyczna ciapa. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Ciasto - mrożenie 08.04.23, 17:14 Królewiec ciasto miodowe z kremem budyniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Ciasto - mrożenie 08.04.23, 17:11 zamrażarka wszystko przyjmie, ale nie wszystko nada sie do jedzenia po rozmrozeniu mnie nie spakuje żadne ciasto rozmrożone, więc piekę w małych formach albo świeże rozdaję/zanoszę do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Ciasto - mrożenie 09.04.23, 12:35 Ja mrożę ciastka z kremem, ale w specyficzny sposób - w małych słoikach, czasem eleganckich, jak nie mam nakrętki daje na wierzch folię spożywczą. Po 1 porcji. Wyciąga się, po godzinie lub mniej jest gotowe do jedzenia - łyżeczka, jak np. tiramisu. Je się z tego naczynka, co było mrożone. Odpowiedz Link Zgłoś