Dodaj do ulubionych

Serialowe ostrzeżenia

19.04.23, 13:32
Zwykle są tu fajne polecenia, no to może dla odmiany przestrogi. Z nowości - na Netflixie
"Obsesja". Na podstawie powieści, z której powstał przed laty film "skaza" z Juliette Binoche i Jeremy Ironsem. Ma być niepokojąco, mrocznie i erotycznie bardzo. Na razie zarzuciłam oglądanie w drugim odcinku, gdzie padłam że śmiechu po pewnej scenie - nie chcę spoilerować. A drugie ostrzeżenie to "#BringBackAlice", typowa pretensjonalna do bólu historyjka o bardzo bogatych koszmarnych dzieciakach, w tle ich jeszcze koszmarniejsi rodzice. Nudne, sztuczne, no ale nie jestem targetem...
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 13:37
      To ja się podepnę z pytaniem - czy Queen of the South się po pierwszym sezonie rozkręci? Warto kontynuować? To jest tak napisane, że czasami zębami zgrzytam, ale lubię tematy Narcos, więc zmęczyłam pierwszy sezon.
      • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 13:52
        Ja przez pierwszy sezon nie przebręlam, bzdurny momentami scenariusz, na dodatek wkurzająca aktorka w głównej roli skutecznie odstraszyły.
        • magdallenac Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 13:58
          Ja kontynuowałam tylko dlatego, że ematki polecały. Liczyłam na to, że może zmienili się scenarzyści w kolejnym sezonie i zacznie to bardziej przypominać klimatem Narcos, a nie brazylijską telenowelę.
      • lady.madrugada Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 15:58
        Obok Narcos to niestety nawet nie stało, a miałam ogromną nadzieję na coś w tym stylu z główną rolą kobiecą.
        Przebrnęłam przez drugi sezon, ale dalej już nie dałam rady, szkoda czasu.
        • ritual2019 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:48
          Queen of The South jest super.
          • magdallenac Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:11
            Ale od którego sezonu?
            • ritual2019 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:41
              Kazdy season.
              • virtualnie Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:41
                Sezon.
                • rosapulchra-0 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 21:01
                  A ty co? Misję masz? big_grin big_grin big_grin
                  • narttu_koira Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 13:47
                    rosapulchra-0 napisała:

> A ty co? Misję masz? big_grin big_grin big_grin
                    >

A ty co? Znowu jeden plasterek za dużo? big_grin big_grin big_grin
                    • rosapulchra-0 Re: Serialowe ostrzeżenia 22.04.23, 04:15
                      O widzę, że stara forumka w nowych piórkach big_grin
                      A żegnałaś się chociaż przed zmianą nicka z forum big_grin big_grin : D
              • magdallenac Re: Serialowe ostrzeżenia 21.04.23, 18:03
                Mnie kompletnie nie podeszło.
                • ritual2019 Re: Serialowe ostrzeżenia 21.04.23, 18:41
                  magdallenac napisała:

> Mnie kompletnie nie podeszło.

Okey. Mi tez nie wszystko sie podoba, akurat ten byl fajny.
                  • malgosiagosia Re: Serialowe ostrzeżenia 22.04.23, 13:49
                    Mnie odrzuca juz sam tytul.
                    • chatgris01 Re: Serialowe ostrzeżenia 23.04.23, 11:09
                      Tytul przeciez od ksiazki (BTW, ksiazka jest swietna).
        • magda.z.bagien Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:19
          Queen of the South to typowy zabijacz czasu. Można obejrzeć, ale po co.
    • angazetka Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 14:04
      #BringBackAlice" nie na Netfliksie, tylko na HBO.
      • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 14:08
        Tak, pisałam, że obsesja na netflix, bringbackalice hbo max
    • daniela34 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 14:33
      Ostrzegam fanki seriali kostiumowych (i przy okazji Jane Austen) przed serialem "Sanditon."
      Ja wiele rozumiem: rozumiem, że to niedokończona książka, więc autorzy scenariusza musieli dopisać historię, rozumiem, że to serial bardziej kostiumowy niż historyczny, w związku z tym panna podróżuje z kawalerem w jednym powozie bez przyzwoitki i nikogo to nie dziwi oraz luuuz, rozumiem, że serial padł ofiarą próby naciągnięcia stacji na kolejny sezon, ale nie rozumiem za cholerę, dlaczego między żadną z par nie ma żadnej chemii whatsoever.
      • enigma81 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 14:49
        Jako fanka Jane Austen zgrzytałam zębami oglądając wszystkie 3 sezony. I wcale się nie dziwię, ze Theo James zrezygnował z grania jednej z głównych ról - całość i tak się sypała.
        Ale to i tak nadal lepsze niż Netfliksowe Perswazje..
        • daniela34 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 15:50
          A tak
        • taje Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:00
          O, nie jak dla mnie Perswazje z Dakotą lepsze niż Sanditon. Nawet obejrzałam 2 razy choć Wentworth rozczarowujący.
          • enigma81 Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 13:26
            Wentworth najgorszy z wszystkich. Nie mogłam znieść tego jego dziwnego wyrazu twarzy. I zero iskry w nim. Już pan Elliot (William) miał w sobie więcej ognia.
            • daniela34 Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 13:37
              O tak! Najgorszy Wentworth ever. Nie wiadomo do kogo ta Anna niby tęskniła przez lata.
            • taje Re: Serialowe ostrzeżenia 21.04.23, 23:06
              >Już pan Elliot (William) miał w sobie więcej ognia.

Dlaczego "już"? Akurat w najnowszych Perswazjach William Elliot był całkiem ok (choć ahistorycznie).

Tak, Wentworth najgorszy ze wszystkich, brr.
      • mdro Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 15:07
        Więc mówicie, że kompletnie nie warto? Bo ustawiłam sobie nagrywanie i myślałam, że ciurkiem pooglądam, bez jakichś większych oczekiwań.
        (Odkrytym powozem mogliby, patrz RiR oraz "Opactwo" wink).
        • daniela34 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 15:46
          Odkrytym owszem i powiedzmy po mieście. Podróżowali zamkniętym, w nocy. No nie przeszłoby. Ale jak pisałam, rozumiem, że to bardziej Bridgertonowie niż serial historyczny. Braku chemii nie rozumiem, przecież skoro to serial o miłości to niechże się przynajmniej kochają 😁
        • daniela34 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 15:49
          Aha, moim zdaniem nie warto, na siłę zrobiono 3 sezony z niczego.
      • hanusinamama Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 15:08
        To ja podziwiam. Nic z tego nie rozumiałam. Tam się chyba stroje w miare zgadzały. Poza tym to jakby dzisiejszy świat przedstawili. O nienienienie
      • taje Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 15:25
        Ja tak uwielbiam ekranizacje Austen, że i Sanditon zmęczyłam ale faktycznie nie jest to arcydzieło. Z tego co wiem to 80-90% serialu to już współczesna kreacja, z Austen jest tam niewiele.
      • paola.brunetti Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:30
        A mnie się ten serial nawet podobał, dzięki roli zdeprawowanego braciszka, ktoremi kibicowałam, żeby udało mu się oskubać bogatą ciotunię. Ale zgodność z realiami epoki...dramat. Najbardziej rozśmieszały mnie sceny, gdzie młode panny na wydaniu samodzielnie wędrowały przez obóz wojskowy smile
      • kocynder Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:00
        Pierwszy sezon z niejakim zgrzytaniem zębów ale się dało obejrzeć. Nie do nauki historii, Boże uchowaj, ale ot, jako "patrzydło". Ładny sztafaż plus szalenie atrakcyjny Theo James. Ujdzie. Drugiego sezonu przy pierwszym odcinku odpuściłam... Zero chemii między kimkolwiek, dialogi sztywniacko - drętwe, aktorstwo nie najwyższych lotów, a na dodatek - ten sztafaż "kostiumowy" jakby bledszy.
        Perswazji nie oglądałam i chyba nie chcę... Skoro TO jest lepsze... wink
        • daniela34 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:04
          Jeżeli w ogóle główna bohaterka miała jakąś chemię z kimkolwiek to wyłącznie z bohaterem granym przez Theo Jamesa. No ale go zabili przedcdrugim sezonem, bo Theo się wycofał smile dalej już bida z nędzą.
          • kocynder Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:12
            Ale bo ta chemia to bardziej Theo James niż ta... Jak jej tam? Charlotte... Dla niego to zasadniczo myślę, że spora ilość pań chętnie by się "pouczyła" chemii, fizyki i w ogóle co by zechciał. wink Dalej już nie dałam rady, więc...
            • daniela34 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:14
              Tak. Jest bardzo przystojny. Bardzo smile
          • paola.brunetti Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:24
            Ja może mam dziwny gust, ale mnie się bardziej podobal Mr Colbourne i uważam, że chemia była.
            • daniela34 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:27
              Wygląd to oczywiście sprawa gustu, więc z tym nie dyskutuję ale będę się upierać, że chemii ni cholery.
              • paola.brunetti Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:29
                A widziałaś już 3 sezon?
                • daniela34 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:30
                  Tak. Dalej nie ma chemii chociaż oczywiście and they lived happily ever after.
    • memphis90 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 14:46
      No dawaj tę śmiechową scenę!
      • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 14:57
        No dobra. Pan, który ma tytułową obsesję na punkcie narzeczonej swego syna, rzuca się na lożko, na którym spala. Tam miota się obwąc
        • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 14:59
          Tam miota się obwąchując poduszki, szukając jej zapachu. I jak to ujął jeden z recenzentów - na wąchaniu nie poprzestaje.
          • wkswks Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 15:02
            😂
          • dvdva Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 16:02
            Ja to po prostu wyparłam z pamięci.
            • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 16:19
              dvdva napisał(a):

> Ja to po prostu wyparłam z pamięci.

Zazdroszczę. Żeby to było takie proste!
          • jednoraz0w0 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:31
            No i zachęciłaś!
            • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:49
              😀 a moje słowa nie oddają niebywałego uroku tej sceny przecież
        • bene_gesserit Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:56
          merces napisała:

> No dobra. Pan, który ma tytułową obsesję na punkcie narzeczonej swego syna, rzu
          > ca się na lożko, na którym spala. Tam miota się obwąc

Miałam nieszczęście oglądać film, który zainspirował serial. Podczas sceny erotycznej Irons robił miny jak wędzona ryba, byl tak odrażający, że od tej pory nie mogę na niego patrzeć w żadnej roli.
          • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:00
            Ale sceny erotycznej z Juliette Binoche, czy ekhm z materacem?
            • bene_gesserit Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:05
              Irina z Binoche. Swoją drogą, ona jest superprofesjonalistką, mogła podczas tej sceny umrzeć że śmiechu albo z obrzydzenia, a przeżyła. W każdym razie film był głupi i pretensjonalny i dziwne, że wygrzebania go po latach i przerobiono na serial. Nie rozumiem.
              • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:10
                Ja to kiedyś oglądałam, ale pamiętam bardzo slabo. Pamiętam - ale tak ogólnie - dziwaczność scen erotycznych. Ale takiej jak ta z serialu chyba nie było.
              • aandzia43 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:23
                Nie odebrałam go jako głupi i pretensjonalny, dla mnie to niezłe studium obsesji, upadku, słabości czyli skazy. Nie miało być ładnie, nie każdy seks jest ładny, nie każdy jest wewnętrznie ładny w każdym zakamarku, a Irons jest specjalistą od ról mezczyzn seksualnie opętanych. M. Butterfly, Lolita, Miłość Swanna, Skaza.
                • bene_gesserit Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:25
                  Ależ rozumiałam i rozumiem zamysł twórców, tylko wyszło pretensjonalnie i wysilenie.
                  Irons, który w mojej głowie od tej sceny seksu z Binoche kojarzy się mi się wyłącznie z wędzoną rybą, i tak zawsze był akseksualny. Teraz jest po prostu milion razy bardziej. Oczywiście nie to ładne, co ładne, tylko... itd. Ale ja mam traumę (i nie pójdę z nią na terapię).
                  • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:45
                    Próbuję sobie zwizualizowac jaką minę robi wędzona ryba😉
                    • memphis90 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 20:30
                      O taką…
                    • bene_gesserit Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 20:54
                      Taka jak tu: tatowizna.pl/produkt/makrela-wedzona-po-staremu/
                      Druga od góry. Wykapany Jeremy podczas seksu z apetyczną Francuzką.
                      • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 21:29
                        I of teraz jedząc wędzoną makrelę (lubię), będę mieć skojarzenia z seksujacym się Ironsem. Dzięki 🙃
          • memphis90 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:13
            To jest bolączka niestety, ze faceci w filmach robią w scenach seksu rzeczy, za które normalnie wykopaliby sie gościa z łóżka…

Tom Cruise w Top Gun i erotyczna scena typu „teatrzyk cien, w której widać na cieniu, jak Cruise wywala jęzor na zewnątrz (!!!) i tym wywalonym jęzorem celuje potem w usta kochanki- obrzydziła mi i top gun i Cruise’a na wieki…🤮

I Noce w Rodanthe z Richardem Gere, które uwierdzily mnie w przekonaniu, ze on nie umie całować, albowiem przytknął usta do ust partnerki i zaczął kręcić głowa na boki… 😳

I najgorsze w Mildred Pierce - gość, który wkłada Kate Winslett…. nogę! Do tej pory jedynymi istotami, o ktorych widziałam, ze czerpią satysfakcję z seksu z ludzką nogą, były owczarki niemieckie- ale może cos mnie w życiu omija…?

Seks z pępkiem w The Room to jest już „kultowy”…
            • memphis90 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:14
              *wykopałoby się
            • jednoraz0w0 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:16
              Ale The Room to ty szanuj!
              • memphis90 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 20:33
                To co - drinking game z obrazem z łyżkami dziś wieczorem….?
            • aandzia43 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:35
              Wkłada chyba palce od nogi. Wiesz, palce to palce, dłoniowe czy stopne, nie czepiałabym się. A o footjob słyszała?
              • memphis90 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 20:32
                No ja tam widzę różnicę między palcami rąk, a paluchem stopy… 🤮🤮🤮

Do świątyni się brudnymi nogami nie pakuje!
                • bene_gesserit Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 20:55
                  Nawet, jeśli one są czyste, to ruchomośc i mechanika stóp ma się nijak do zwinności palców rąk.
                • aandzia43 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 21:03
                  >
                  > Do świątyni się brudnymi nogami nie pakuje!
                  >

Mógł nie zdjąć butów.
      • aandzia43 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:08
        Śmiechowa scena to pierwsze sekundy pierwszego odcinka, potem nie mogło już być gorzej. Pan główny bohater chirurg genialny dokonuje wielkiej operacji rozdzielenia bliźniąt głowami zrośniętych. Ostanie sekundy wielkiej operacji to muskanie przez pana skalpelem czegoś poza planem, podczas gdy na komputerowej wizualizacji ukazane są dwie przyklejone główki. Innymi słowy operacja polegała na rżnięciu skalpelem przez wszystkie tkanki tych zrośniętych główek i jak już genialny chirurg urżnął ostatnie milimetry to nastąpiły gromkie brawa. Kurfa, czegoś takiego nie dają chyba nawet w telenowelach. Swoją drogą można by założyć wątek filmowy z największymi bredniami medycznymi czy naukowymi.
        • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 21.04.23, 17:59
          Zawzięłam się i obejrzałam do końca, na szczęście to tylko 4 odcinki. Jeszcze bardziej nie polecam!
            • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 22.04.23, 08:48
              Jedna rzecz pozytywna. Takich scen jak opisałaś - operacja, nie ma już więcej. Albowiem wybitny pan chirurg jest tak wybitny, ze praca go jakoś nie pochłania za bardzo, i służy w zasadzie jako przykrywka, by po otrzymaniu smsa od kochanki, zerwać się od stołu z okrzykiem "pilnie wzywają mnie do szpitala!". Pan ma dużo wolnego czasu, wyskakuje sobie np. nagle do Paryża, gdzie godzinami wystaje bezczynnie pod hotelem. Ale wiadomo, znakomici chirurdzy tak mają.
    • memphis90 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 14:48
      „Jak poznałam waszego ojca”
      Wiele można serialom wybaczyć, ale to jest NUDNE .
    • a.n.i.a.78 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 14:55
      ja obejrzałam ten serial, tzn. obsesja, bo gdzieś wyczytałam ze będzie twist. do tej pory nie wiem o co chodzi w tym serialu. nudny. motywacji jej nie za bardzo rozumiem. kiepski ogolnie.
    • mdro Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 15:13
      Nawet nie próbujcie oglądać czegoś pt. "Ambicja" na Amazonie. Nietrzymający się kupy (o takim drobiazgu jak realia historyczno-obyczajowe nie wspominając) czeski serial o rodzinie przemysłowców. Opis był zachęcający, ale już w połowie pierwszego odcinka chciałam wyłączyć (ten dooglądaliśmy, bo mąż miał nadzieję, że może się rozkręci i nabierze sensu - nie nabrał, wręcz przeciwnie).
    • princy-mincy Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 15:19
      Tez to zaczelismy z mezem ogladac i dla beki objerzelismy juz do konca bo to ma chyba z 5 odcinkow.
      Glupota na maxa, nierealny ten serial a koncowka to juz w ogole dramat.
    • taje Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 15:35
      Najgorsza szmira jaką widziałam na Netflixie to Behind her eyes.
      • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:23
        Oj tak. To jest zło, chociaż nie dotrwałam do końca pierwszego odcinka.
      • jednoraz0w0 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:37
        Szmirowate ale jest płot twist i w sumie fajny pomysł, jak się nie traktuje poważnie to można obejrzeć choć dupy nie urywa. Ale fakt, główna bohaterka debilka, sama polazła po kłopoty.

Największa szmira ever, która się nie nadaje nawet do oglądania w kategorii dla beki, to The One. Flashbacki powtarzane i poutykane chyba po to, żeby moc skręcić ze dwa dodatkowe odcinki oraz grube błędy logiczne, nawet kasa robiona przez główna bohaterkę się nie zgadza.
    • paola.brunetti Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:33
      Zachęcona recenzjami, zaczęłam oglądać osławioną Sukcesję, poległam na trzecim odcinku, zupełnie nie rozumiem fenomenu. Zrezygnowałam też ostatnio z Netflixa, bo już dawno nie obejrzałam tam serialu, przy którym nie zgrzytałabym zębami z zażenowania.
      • jednoraz0w0 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:40
        Bo to lepiej oglądać jak komedię. Ja tez po trzecim odcinku miałam dość bo to banda zjebow ale potem jakoś inaczej do tego podeszłam, pooglądałam wywiady z aktorami i dałam temu druga szanse - po nich się na przykład zupełnie inaczej ogląda duet Tom i Greg. No i soundtrack ❤️
        • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:45
          Błagam, Sukcesja to mistrz!
          • jednoraz0w0 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:02
            no mistrz, zwłaszcza s4e3, ale jak ktoś do tego podchodzi jak do serialu o normalnych ludziach to może się przerazić, trzeba się pfrzekalibrować.
            • annaboleyn Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:36
              jednoraz0w0 napisał(a):

> no mistrz, zwłaszcza s4e3, ale jak ktoś do tego podchodzi jak do serialu o norm
              > alnych ludziach to może się przerazić, trzeba się pfrzekalibrować.

Tam ani sekunda nie jest o normalnych ludziach wink Ani takich, których się da polubić albo choć im, jako bohaterom, kibocować.
              Still - mistrzostwo, może częściowo właśnie dlatego smile
              • jednoraz0w0 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:44
                Chyba tylko dzieci i była żona Kena są normalne
                • annaboleyn Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:56
                  Bo je krótko widzieliśmy! Also - bo ja wiem, czy dzieci Kena mogą być normalne...?
                  • jednoraz0w0 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:00
                    Ponieważ wychowują się bez niego i zjebanego wujka, ciotki, babci i dziadka to jakaś szansa jest…
          • annaboleyn Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:35
            merces napisała:

> Błagam, Sukcesja to mistrz!

Jezu, no. Jak to jest napisane, słodkipanie.
            Jak to jest zagrane.
            Uch.
            • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:19
              Oj zdecydowanie. A już sezon 4 - póki co przechodzi sam siebie.
        • paola.brunetti Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:53
          Ja bardzo lubię Matthew Macfaydena i głównie dla niego zaczęłam to oglądać, ale ten motyw główny - wredny staruch, który manipuluje swoimi dziećmi, niszcząc im życie - no nie kręcą mnie sceny z życia bogatej patologii.
          • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:05
            Matthew McFayden jest tu przeboski! No ale tutaj każdy wznosi się na wyżyny aktorstwa. Ale nie o tym, nie o tym ten wątek🙂
            • annaboleyn Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:37
              merces napisała:

> Matthew McFayden jest tu przeboski! No ale tutaj każdy wznosi się na wyżyny akt
              > orstwa. Ale nie o tym, nie o tym ten wątek🙂

Przez "Sukcesję" już nigdy nie będę mogła patrzeć na Pana Darcego bez krindżu w serduszku big_grin On jest Tomem forever.
              • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 21:37
                Po głębokim namyśle - dochodzę do wniosku, że jestem #teamRoman. To jest dopiero dziad!
                • annaboleyn Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 21:47
                  Po trzecim odcinku jestem, żałowałam go chyba najbardziej! Taki dwunastolatek z niego wyszedł..
                • taje Re: Serialowe ostrzeżenia 22.04.23, 17:48
                  Ja też z całej menażerii najbardziej lubię Romana ale w teście "kim jesteś w Sukcesji" wyszedł mi Logan 😱
                  • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 23.04.23, 10:18
                    Gdzie można znaleźć ten test? Bo jak wrzuciłam w wyszukiwarkę, wyskoczyl mi "kim jesteś w grze o tron" i rodzina Kardashianow
          • ib_k Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:04
            Nie kreci cię Szekspir?
            • paola.brunetti Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:13
              No już bez przesady z tym Szekspirem. Naciągane te odniesienia do Króla Leara.
            • paola.brunetti Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:15
              Ale ja raczej nie lubię amerykańskich seriali, są dla mnie wydumane i przekombinowane, tak jak tu, historia o niczym, którą można by w jednym sezonie zawrzeć. Pewnie jeszcze zza grobu dziad swoje dzieci załatwi.
              • jednoraz0w0 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:17
                bo generalnie dziad miał paść na początku i nie powstać, a serial miał być o tym jak się dzieci żrą, ale dziad został pokochany i przedłużono mu życie, a jatka właściwa się właśnie zaczyna.
                • taje Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:39
                  Niestety długo tych jatek już nie pooglądamy - podobno to ostatni sezon.
                • danaide2.0 Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 07:38
                  Z doświadczenia własnego i politycznego aż wierzyć mi się nie chce - przecież takie dziady są nieśmiertelne...
                  • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 11:12
                    O nie, nawet najbogatsze dziady umierają, dziwne, ale tak jest.Było już o tym w "ziemi obiecanej". Cytacik znalazłam "Bucholc umarl?Ten Bucholc, który zawsze był, o którym od lat pięćdziesięciu mówiono, którego każdym krokiem się zajmowano, który niepodzielnie panował nad Łodzią; ten Bucholc, którego bogactwa olśniewały wszystkich, ten mocarz, ta dusza Łodzi i jej duma! ten przeklinany i podziwiany - umarł!"
                    Pasuje jak ulał do Logana Roya.
                    • jednoraz0w0 Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 13:44
                      No ale najlepszy cytat to Roman jak pokazuje jak akcje Royco lecą na pysk i mówi „to jest tata”. To jest najlepsza linijka z całego serialu.
                    • annaboleyn Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 13:47
                      I dlatego właśnie mówię, że to "Ziemia obiecana" powinna była dostać Nobla! smile
            • annaboleyn Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 21:48
              ib_k napisała:

> Nie kreci cię Szekspir?

Nieustannie mam to skojarzenie, a zwłaszcza w końcówce trzeciego sezonu, jak on tak wspaniale ryczał smile
      • marianna1960 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:17
        Jeden z lepszych seriali, polecam gorąco
      • taje Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:39
        #TeamSukcesja, uwielbiam
        • virtualnie Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:43
          ?
    • biala_ladecka Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:53
      Ja lubie teen dramy, Alicje mecze, bo chce wiedziec o czym dzieciaki beda mowic, ale przyznam szczerze, ze tu chyba nikt nie jest targetem. Slabo, slabo, slabo.
      Jesli wspomniane wyzej behind her eyes to ten serial, w ktorym laska sie zamienia (nie chce spoilerowac) to, to mi nawet weszlo, ale w drugim covidzie dotarlam na koniec netflixa i obejrzalam kucharke z Castamar. Po tym nic juz nie jest takie samo big_grin
      • bene_gesserit Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 17:59
        biala_ladecka napisała:

> Ja lubie teen dramy,

Też smile
        Obejrzałam pierwszy sezon Trzynastu powodów, drugi z trudem, trzeciego nie zdzierzylam.
      • jednoraz0w0 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:05
        to ten. Mnie wchodziło ale jak laska dostała wyraźne polecenie żeby się trzymać z daleka od You Know What/Who i nie posłuchała to już się wkurzyłam ze debilka, moje dziecko z ADHD ma więcej rozumu. Przynajmniej mogliby jej nie ostrzegać, to by jej było człowiekowi jakoś żal.
      • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:17
        biala_ladecka napisała:

> Ja lubie teen dramy

Ja też myślałam, że lubię, ale albo już jestem za stara, albo te filmy coraz częściej wyglądają jak spod jednej sztancy, nieważne w jakim kraju czy nawet na kontynencie powstają. Z tymi samymi odpychającymi bohaterami, no nudzić jakoś zaczęły.
        • bene_gesserit Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:29
          Prawda to. Jak spod sztancy. Bez lokalnego kolorytu, albo wprost wzorowane na realiach mejdinjuesej. Mnie to strasznie żenuje i rozczarowuje.
        • waleria_bb Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 13:52
          Lubię teen dramy, ale starsze. Jezioro marzeń, Szkoła złamanych serc. Mają swój klimat i urok, naprawdę można się odprężyć, powspominać. Te współczesne są dla mnie niestrawne.
    • abidja Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:03
      Rivendel - nie polecam. Pretensjonalne i tak głupie, ze az zeby bola.
      • angazetka Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:10
        Riverdale?
        • memphis90 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:22
          Ale ze nie podoba się wam serial o nastolatkach, które w przerwach między śpiewaniem w szkolnych musicalach prowadzą nocne kluby 😂😂😂
          • abidja Re: Serialowe ostrzeżenia 21.04.23, 22:55
            memphis90 napisała:

> Ale ze nie podoba się wam serial o nastolatkach, które w przerwach między śpiew
            > aniem w szkolnych musicalach prowadzą nocne kluby 😂😂😂
            >

🤣😅🙃🙃
        • waleria_bb Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 13:53
          Riverdale oglądałam kiedyś, żeby ocenić współczesne teen dramy. Nawet mnie wciągnąło, ale z sezonu na sezon zaczęło robić się tak głupio. Darowałam sobie dawno.
          • angazetka Re: Serialowe ostrzeżenia 21.04.23, 18:43
            Riverdale teen dramą było gdzieś przez półtora sezonu, potem peron odjechał.
    • marianna1960 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:16
      Dom z papieru, Ozark
      • biala_ladecka Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:46
        Ozark to ty szanuj. Pierwsze dwa sezony to sztos.
        • marianna1960 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:53
          Sztosu to ty nie widziłaś, obejrzyj sobie Bloodline, Rectify Leftovers, Banshee Justfied wtedy pogadamy
          • biala_ladecka Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 21:09
            Aaa ok, jak Banshee to no more questions. Sons of Anarchy brakuje do kompletu 😂
            • annaboleyn Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 07:29
              Też mnie to "Banshee" uradowało big_grin
        • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:10
          Ja nawet lubię ten ozark, choć fakt, z każdym sezonem coraz bardziej trudno było mi uwierzyć w realizm tej historii, głównie w to, że głowni bohaterowie wychodzą jakoś z życiem z tej całej kabały w jaką się wpakowali, choć wokół trup ściele się gęsto. Finał też mnie trochę rozczarował. Ale fajnie mi się to oglądało, szczególnie Julię Garner w roli Ruth.
          • bene_gesserit Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:33
            merces napisała:

> ele się gęsto. Finał też mnie trochę rozczarował. Ale fajnie mi się to oglądało
            > , szczególnie Julię Garner w roli Ruth.

Absolutnie zachwycająca! Wycisnęła z tej roli co się dało. Bardzo chciałabym ją zobaczyć w czymś innym, w czym zagrała po Ozarku.
            • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:42
              Podobno ma zagrać Madonnę w filmie o tejże, tę wokalistkę oczywiściesmile
              • bene_gesserit Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:44
                No dobra, obejrzę ją nawet w filmie o Madonnie. O Matce Boskiej też bym obejrzała.
                smile
                • annaboleyn Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 07:29
                  Garner jest niesamowita.
            • wkswks Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 14:06
              I zagrała. Siostrę głównej bohaterki w serialu, ktorego tytułu nie pamietam, ale całkiem spoko. Gl rokę grają Jonah Hill i Emma Stone. Wyguglajcie sobie. Też z netflix
              • merces Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 14:22
                No i zagrała główną rolę w "kim jest anna" o tej oszustce, która przerobiła bogaczy z NY.
            • manon.lescaut4 Re: Serialowe ostrzeżenia 21.04.23, 14:33
              Inventing Anna, tez na Netflixie, gra główna role. I serial na faktach, polecam.
          • wkswks Re: Serialowe ostrzeżenia 20.04.23, 14:04
            Ja właśnie dałam sobie spokój z ozark w połowie trzeciego sezonu. Zaczął sie podobny zjazd jak w house od cards. Ale dwa pierwsze bardzo mi się podobały.
      • bene_gesserit Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:30
        Ozark jest cudowny, zrobiony bardzo porządnie serial.
        Inna sprawa, że - również dzieki sugestywności i jednak wiarygodności - potwornie męczący.
        • annaboleyn Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 21:49
          Uwielbiam Ozark smile
    • marianna1960 Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:18
      Biały Lotos
      • grey_delphinum Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 18:23
        Virgin River

Durne do kwadratu. No nic się tam kupy nie trzyma.
        • elinborg Re: Serialowe ostrzeżenia 22.04.23, 17:37
          Tak jest. Głupie jak but.
        • dvdva Re: Serialowe ostrzeżenia 22.04.23, 21:53
          Nie trzyma. Przyznaję się, oglądam dla krajobrazów.
      • magda.z.bagien Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 19:21
        Serio? Biały lotos jest genialny.
        • taje Re: Serialowe ostrzeżenia 19.04.23, 21:13
          Też tak myślę. Ponoć ma być trzeci sezon - z akcją dziejącą się w Japonii.
          • manon.lescaut4 Re: Serialowe ostrzeżenia 21.04.23, 14:34
            Słyszałam, ze na Bali.