Dodaj do ulubionych

Sukienka ;)

21.04.23, 00:09
Na ważna uroczystość rodzinna ( nie komunia).
Myślę o tej białej w niebieskie kwiaty , ew.te pierwszą, zielonkawą.
Będzie pasować ?
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Sukienka ;) 21.04.23, 00:15
      Ta biała, jak sukienka żony amisza.🤷🏻‍♀️
      • princesswhitewolf Re: Sukienka ;) 21.04.23, 00:32
        One gumy nie moga uzywac. Guzików tez nie..wiaza petelki
      • mamtrzykotyidwato5 Re: Sukienka ;) 21.04.23, 08:55
        Pleciesz. Jest bardzo ładna.
        Ale ta zielona chyba bardziej elegancka.
    • igge Re: Sukienka ;) 21.04.23, 00:36
      Wybrałabym tę amiszową tzn w niebieskie kwiaty.
      • bominka Re: Sukienka ;) 21.04.23, 05:07
        Tak,będzie pasować. Eleganckie obie.
    • shellyanna Re: Sukienka ;) 21.04.23, 05:54
      Żadna. Czytaj opinie.
      • bazia_morska Re: Sukienka ;) 21.04.23, 06:47
        A dawno, dawno szyli tylko z bawełny uncertain
        • primula.alpicola Re: Sukienka ;) 21.04.23, 08:02
          A skąd, od początku głównie z poliestru; jednak i bawełnę mają.
        • georgia.guidestones Re: Sukienka ;) 21.04.23, 09:11
          bazia_morska napisała:

> A dawno, dawno szyli tylko z bawełny uncertain
          Chyba bluzy i spodnie od dresu. Większość sukienek to plastik albo z poliestrową podszewką
          • bazia_morska Re: Sukienka ;) 21.04.23, 18:06
            Kurde, a kojarzylam ich dobrze uncertain
    • lea_233 Re: Sukienka ;) 21.04.23, 05:59
      Obie słabe, zwłaszcza ta druga.
    • primula.alpicola Re: Sukienka ;) 21.04.23, 07:20
      Mosquito. Mam od nich taką:
      mosquito-sklep.pl/34994-thickbox_default2x/sukienka-midi-z-szyfonu-pink-marble.jpg

Musiałam wymienić podszewkę, bo ta ichnia wołała o pomstę, ordynarny, szeleszczący, klejący się do nóg poliester. Teraz mam z wiskozy i jest o niebo lepiej.
      Poza tym ok, starannie uszyta, zbiera komplementy.
      Ta błękitna ok, dla mnie jednak trochę za jasna i nie ma żadnego dekoltu, więc nie kupiłabym.
      • black_magic_women Re: Sukienka ;) 21.04.23, 22:41
        Bardzo ładna!
      • aniani7 Re: Sukienka ;) 22.04.23, 00:11
        Ta jest śliczna.
    • 35wcieniu Re: Sukienka ;) 21.04.23, 07:23
      Jeśli już któraś z tych to ta zielona. Pasować do okazji pewnie będzie chociaż jakaś super też nie jest.
      Ta biała jest przedziwna, we mnie budzi skojarzenia z przerośniętym bobasem. big_grin
      • long_week Re: Sukienka ;) 21.04.23, 09:41
        Z tych dwóch tez ewentualnie druga, z szerokim skórzanym paskiem. Ale bez przekonania, noże dlatego, że mnie by te fasony przytłoczyły.
    • kamin Re: Sukienka ;) 21.04.23, 07:47
      Niby obie ładne i eleganckie, ale osobiście czułabym się w.nich źle
      Głównie przez te rękawy. Kompletnie nie mam pomysłu na buty do nich. Do długiego rękawu (w domyśle - raczej chłodny dzień) nie pasują mi sandaleczki ze zdjęcia.
    • alina460 Re: Sukienka ;) 21.04.23, 07:49
      Nie, znajdź coś lepszego.
    • mama-ola Re: Sukienka ;) 21.04.23, 08:19
      Kolory tej zielono-brązowej bardzo ładne. Jeśli materiał jest ok. i wzrost masz odpowiedni (moim zdaniem to sukienka dla wysokiej), to bierz.
      • nuta15 Re: Sukienka ;) 21.04.23, 08:32
        Szukaj dalej, na nie - kiepskie materiały, fason, wielkie wzory , w drugiej kolorystyka.
    • alex_vause35 Re: Sukienka ;) 21.04.23, 08:25
      Rzeczy w takie jebitne wzory nigdy nie są eleganckie. I trudno dobrać do nich dodatki.
    • eglantine Re: Sukienka ;) 21.04.23, 08:26
      Ta pierwsza jak dla pięciolatki, druga wygląda fajnie, ale nie wiem jak z jakością .
    • iwoniaw Re: Sukienka ;) 21.04.23, 08:31
      Żadna mi się nie podoba, a obawiam się, że w naturze będą jeszcze gorzej wyglądać.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Sukienka ;) 21.04.23, 09:03
      Ta zielona fajna, ta błękitna - okropna.
    • simply_z Re: Sukienka ;) 21.04.23, 09:06
      Myslalam, ze masz lepszy gust🤣
    • lauren6 Re: Sukienka ;) 21.04.23, 09:25
      Podejrzewam, że na żywo te sukienki wyglądają dużo gorzej niż na zdjęciach. Głównie przez te rękawy.
    • snakelilith Re: Sukienka ;) 21.04.23, 10:41
      Matko boska. Jak chcesz się zgubić w ciuchu i odwrócić uwagę od siebie, bo nie chce ci się myć tłustych włosów/będziesz po przepitej nocy/ masz wyspkę/wielkiego pryszcza/nieudany tatuaż na czole/opuchliznę po wyrwanym zębie/whatever, to bierz. Nikt nie będzie patrzył na twarz. Ta niebieska chyba bardziej creepy, psychodelia dla nawiedzonych romantyczek, więc polecam.

Gdyby ta kiecka była czerwona, to wyglądałabyś przynajmniej kultowo:
    • georgia.guidestones Re: Sukienka ;) 21.04.23, 12:34
      w tatuum lniane dlugie sukienki po obniżkach wychodza kilkadziesiat zlotych taniej i prezentuja się lepiej. zwlaszcza że potem mozesz chodzic w tym w najwieksze upaly i cost per wear wychodzi korzystnie.
    • konsta-is-me Re: Sukienka ;) 21.04.23, 15:18
      Te poliestry mnie nie przekonują, a boje się że ta zielona wygląda świetnie na modelce ( kolorystyka ) ale czy będzie pasować do mnie 🤔
      Nie jestem zdecydowana na razie, poszukam dalej .
      Na pewno nie chce smutnej , jednokolorowej "klasycznej" sukienki dla starszej pani .
      • iwoniaw Re: Sukienka ;) 21.04.23, 15:23
        Jednokolorowa sukienka nie jest "smutna" z definicji, a te kwiatki i maziaje to sa wlasnie wzory kojarzace mi sie ze stylowką babci 80+. Oraz Hiacyntą Bukiet.
        • shellyanna Re: Sukienka ;) 21.04.23, 15:28
          iwoniaw napisała:

> Oraz Hiacyntą Bukiet. >

TAK!
        • konsta-is-me Re: Sukienka ;) 21.04.23, 15:35
          No cóż, ja mam inne skojarzenia 😉

Może jesteś starsza ode mnie, babcie ze wsi w kwiatowych wzorach ,owszem bywały za czasów mojego dzieciństwa i już wtedy miały 80+ , wiec moda już dawno o tym zapomniała.
          • magdallenac Re: Sukienka ;) 21.04.23, 15:47
            Ja mam dokładnie takie same skojarzenia. Nie bierz tego do siebie, bo przecież spytałaś o opinię. Te sukienki mają szansę się obronić, jeśli jesteś wysoka, bardzo szczupła i ograsz je jakoś dodatkami i fryzurą, aby nie sprawiały wrażenia ciotkowatych.
            • konsta-is-me Re: Sukienka ;) 21.04.23, 15:57
              Nie jestem wysoka.
              Ale w sukienkach w takich wzorach zawsze zbieram masę komplementów i to nie od starszych ciotek 😉 , więc chyba nie jest tak źle.
              • gryzelda71 Re: Sukienka ;) 22.04.23, 14:08
                Nie bier, do siebie, ale.tu są same panie które zbierają komplementy, że mają świetna stylowkę. I ja w.to wierzę. A potem zamieszczają zdjęcia.... I jedyne o czym myślę ojej..
              • georgia.guidestones Re: Sukienka ;) 22.04.23, 23:31
                konsta-is-me napisała:

> Nie jestem wysoka.
                > Ale w sukienkach w takich wzorach zawsze zbieram masę komplementów i to nie od
                > starszych ciotek 😉 , więc chyba nie jest tak źle.
                Albo specyficzna bańka upodoban modowych, albo po prostu sarkazm w opakowaniu komplementu.
          • iwoniaw Re: Sukienka ;) 21.04.23, 17:06
            Ale ja ci przecież nie bronię mieć innych skojarzeń, zapytalaś o opinię, to napisałam o swoich odczuciach.
    • szarmszejk123 Re: Sukienka ;) 21.04.23, 15:26
      Pierwsza no no no, nawet dla mnie, lubiącej mdłe pastereczki:p
      W drugiej podoba mi się zestawienie kolorów i to by było na tyle.
    • waleria_bb Re: Sukienka ;) 21.04.23, 16:30
      Obie tandetne i w tym koszmarnym 'butikowym' stylu. Zerknij na pierwszą, jak prześwituje podszewka. Taka sukienka nie jest elegancka i nie pasuje na uroczystość rodzinną.
    • mid.week Re: Sukienka ;) 21.04.23, 16:31
      Zawsze sie zastanawiam kto kupuje sukienki w desenie cyganskich dywanów, a to ematki
      • snakelilith Re: Sukienka ;) 21.04.23, 17:22
        Ja bym tam Cyganek w dyskusję nie wprowadzała, bo one mają czasem na sobie fajne kiecki.
      • magdallenac Re: Sukienka ;) 21.04.23, 17:55
        A ta pierwsza to nie są desenie papieskie? Tak jakoś mi się z papieżem i kościołem kojarzą.
        • georgia.guidestones Re: Sukienka ;) 21.04.23, 18:23
          magdallenac napisała:

> A ta pierwsza to nie są desenie papieskie? Tak jakoś mi się z papieżem i kościo
          > łem kojarzą.
          ta czerwono-pstrokata w ciapki i zygzaki to od Romów w Grecji. oni raczej tam, o ile praktykują, to nie podlegaja pod żaden Watykan 🙃
          • magdallenac Re: Sukienka ;) 21.04.23, 19:35
            Mam na myśli tę żółto niebiesko białą. Sprawdziłam i mam rację, to kolory papieskie i maryjne, czyli kiecka idealna na komunię.
    • 1matka-polka Re: Sukienka ;) 21.04.23, 17:20
      Niestety poliester 95% dyskwalifikuje🤷‍♀️
      • 1matka-polka Re: Sukienka ;) 21.04.23, 17:53
        Ale poza tym to normalne sukienki i zielona podoba mi sie bardziej, a ematkom slonce przywalilo na dekiel w tym watku. Bylo dosadniej ale usunieto bez sladu🤷‍♀️
        • georgia.guidestones Re: Sukienka ;) 21.04.23, 18:27
          1matka-polka napisała:

> Ale poza tym to normalne sukienki i zielona podoba mi sie bardziej, a ematkom s
          > lonce przywalilo na dekiel w tym watku. Bylo dosadniej ale usunieto bez sladu🤷
          > ‍♀️
          >
          jezeli by to byly dwie najabsolutniej ostatnie kiecki na tej planecie, to tez bym wybrala drugą. 🙃
          jednak szkoda prawie 3 stowek na jedno wyjscie, zwlaszcza że nadruk przypomina tandetna fotoatpete sprzed 20+ lat.
    • thank_you Re: Sukienka ;) 21.04.23, 21:17
      Nie obraz sie, ale najpierw pomyslałam, ze to Aliexpress. Naprawdę rzadko kiedy krytykuję czyjeś odzieżowe wybory - najczęściej zamykam wątek i zapominam, bo co bede komuś sprawiała przykrosc - ale tutaj to nie jest kwestia przykrości, a zrobienia sobie krzywdy.
      No wiec zaklinam Cie - nie rob jej sobie. tongue_out
    • black_magic_women Re: Sukienka ;) 21.04.23, 22:40
      Zielona! Lubię baloniaste rękawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka