zanetka.x Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:29 To nie do końca tak, ona była już z Karolem zanim poznał Dianę, kochali się przez cały czas, a on w międzyczasie musiał poślubić Dianę, której nie kochał. Ona też miałam innego, którego nie kochała Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:30 Tak naprawdę to wzruszającą jest ich miłość, która to wszystko przetrwała. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:33 Co nie zmienia faktu, że była kochanką Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:37 Nie widzę w tym nic wzruszającego, on nie musiał poślubić Diany, której nie kochał i nie musiał zniszczyć życia tej młodej kobiecie. O ile mogę podziwiać walkę o uczucie, to w tym przypadku widzę wyłącznie przedmiotowe traktowanie zupełnie niewinnej dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:41 a Dianie przystawili pistolet do głowy? czy może cynicznie sama wzięła w tym udział bo niewinnie chciała zostać królową? Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:45 Ona miała 19 lat, pochodziła z rodziny, która ją - kolejną córkę traktowała jak piąte koło, więc po prostu chciała mieć męża i rodzinę. I tak, jak najbardziej mogła wierzyć w miłość jak z bajki, w tym wieku i bez doświadczenia. Kilkanascie lat starszy Karol nie mógł mieć złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:05 Diana była idealną partią - potulna, niewymagająca, dobrze wychowana, z odpowiedniej sfery. Miała urodzić następcę i usunąć się w cień. Inna na jej miejscu - pewnie w chwili gdy dowiedziała się o romansie Karola i Kamili ( a Diana podobno dowiedziała się przed ślubem ) - odwołałaby ślub. A ona w to weszła, z pełną świadomością że wchodzi między wódkę a zakąskę. I w sumie pytanie czy była na tyle mało lotna ( co może być prawdą, skoro chyba nawet szkoły nie skończyła ), żeby połączyć kropki i wyciągnąć wnioski - czy po prostu myślała "że on się zmieni po ślubie". Jak wiele przed nią i wiele po niej. Tylko oni się po ślubie zmieniają - ale często na gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:12 Najsmutniejsza panna mloda, zona tego z Monako, tez sie dowiedziala przed slubem i tez weszla w bagno, mimo ze to bylo po historii z Diana, a sama miala sukcesy sportowe i stala na wlasnych nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:17 No więc właśnie - po co one sobie to robią? Dla tytułu? Dla kilku chwil w blasku fleszy? I po latach zawsze okazuje się, że nie było warto. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:24 No sorry, ale jakie "nie wiedziała"? Może nie wiedziała o szczegółach, ale Charlene miała już po trzydziestce i takie "niewinne i nieświadome" dziewczątko? A znała Alberta coś około dziesięć lat przed ślubem, pokazywała się z nim oficjalnie przez lat pięć, wiedziała, że o dwie dychy od niej starszy książę ma sporo "za uszami" i po ślubie co? Nagle odkryła, że oprócz bycia księżną, tytułów i splendoru ma chamowatego męża, choć błękitnej krwi, jego nieślubne dzieci i dość popieprzoną rodzinkę? No niespodzianka, transakcja wiązana... Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:26 Przeciez napisalam, ze sie dowiedziala przed slubem. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:34 A, źle przeczytałam. Fakt. No, mogła nie wiedzieć szczegółowo "na ile" Albert nadiablił, ale ogólnie - wiedziała dobrze. Zresztą nie róbmy i z Diany Spencer niewinnego dziewczątka, co nic nie wiedziało, bo romans Karola z Camillą był "w sferach" znany od dawna i głośny, a Diana z tych "sfer" była. Więc o romansie wiedziała doskonale. Ok, mogła liczyć, że "po ślubie on się zmieni", no ale jednak - wiedzę miała, a nikt jej lufy do skroni nie przystawiał. Była niebrzydka, swobodnie mogła znaleźć innego męża, ale cóż, zamarzyło się bycie księżną... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:34 Charlene to chyba probowala nawiać przed ślubem i zapewne bez szantazu i przymusu zmieniła zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:14 Przecież ją złapano i doprowadzono na ten ślub. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:17 Siłą i pod eskortą z odbezpieczoną bronią? Kto ją "złapano"? I kto "doprowadzono"? Charlene brała ślub w 2011 roku, a nie w średniowieczu, gdy panna serio nie miała możliwości ucieczki! Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:22 Moze szantażem? „służby dworskie odnalazły ją na lotnisku w Nicei, odebrały paszport i odwiozły do pałacu.” Nie trzeba średniowiecza, zeby skutecznie i bez użycia broni kogos zaszantażować. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:38 Może się mylę, ale Nicea leży we Francji, nie w Monaco? Czyli służby Monaco mogłyby ją tam pocałować wszędzie, a nie odebrać paszport. Jej rodzina jest pochodzenia niemiecko - angielskiego, ona sama urodziła się w Afryce, więc nie była wówczas obywatelką księstwa Monako. Mogła wezwać ochronę lotniska i tyle, a Francja miała pieprzony obowiązek stanąć po jej stronie. Nie zrobiła tego, SAMA oddała swój paszport i SAMA wróciła do pałacu. Czy ją zaszantażowano? Czym? Czy jednak ktoś jej zaświecił w oczy koroną? Tego nie wiadomo. Ale ona miała możliwości ucieczki - że wybrała uległość? No, jej decyzja. Dała się przekupić, zaszantażować, zastraszyć... Możliwe, ale to była jej decyzja i jej wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:34 Jestem absolutnie przekonana, ze ja zaszantazowano. Gdyby chciała korony to by nie uciekała. Jaka harda jestes a nie masz zielonego pojęcia jak myśli ofiara z przeprana głowa. Na szczęście tobie nie grozi ani korona ani bycie księżna Monako, także możesz sobie snuć swoje wizje do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:45 Na szczęście nie grozi. Bycie ofiarą też niekoniecznie. Być może była ofiara z "przepraną głową". Ale kiedy Alberta poznała i zaczęła się z nim spotykać - nie była naiwnym dziewczątkiem nie znającym świata, a dorosłą kobietą. I świadomie "weszła" w ten układ. Być może później jej "przeprano głowę", cokolwiek by to miało znaczyć, ale zaczęła związek - sama, z własnej nieprzymuszonej woli i w pełni świadomie. Ty jesteś "absolutnie przekonana". A swoje "absolutne przekonanie" czerpiesz z...? Wiedzy? Czy wywiadów z księżną, plotek i tabloidów? Bo też mniemam, że nie pracujesz na dworze monakijskim... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:50 Nie, z tego, ze skoro ktoś chce uciec, ale zostaje „nakłoniony” do powrotu to zapewnię nie przy pomocy słodkiego: No Wez sie nie wygłupiaj, a raczej poprzez szantaż. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:00 A że została "nakłoniona" a nie sama jednak zmieniła zdanie wiesz skąd? I nadal - kiedy zaczynała związek z Albertem - nie miała "przepranej głowy", nie była naiwnym dziewczątkiem wchodzącym dopiero w życie, a dorosłą, świadomą kobietą. O jego dzieciach przedślubnych wiedziała jeszcze przed zaręczynami. I raczej przez x czasu plus kilka lat oficjalnego "bywania" miała dość czasu, żeby uznać czy chce czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:46 Ona nie miała kłopotu z dziećmi przedślubnymi a z tym, ze okazało sie, iz kolejne pojawiło sie w trakcie trwania ich związku… nie ona pierwsza i nie ostatnia, która dała sie przerobić socjopacie. W mojej ocenie szantaż jest jedyna logiczna opcja, skoro wg Ciebie uciekła a potem sama sie przekonała do powrotu, to w sumie nie mam wiecej pytań Wezwała jeszcze służbę dworska, aby jej asystowali przy tej zmianie zdania bez czynników zewnętrznych 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:22 No, sorry, ale jeśli przed ślubem co najmniej dwukrotnie były "newsy" że pan książę jest tatusiem, choć się wypierał (nieskutecznie, bo matki udowodniły że był) to co, liczyła, że "limit plemników" wyczerpał? Bo trochę jakby niezbyt... W twojej ocenie - tu leży clou. Jak było dokładnie nie wiesz. I nikt w sumie, poza nią samą nie wie. Bo może została zaszantażowana (czym?)? A może zastraszona (czym?) A może miała moment załamania, a na lotnisku zmieniła zdanie? Byłaś na lotnisku? Widziałaś ta służbę dworską jak jej zabierali paszport i wlekli do dworu? Możliwe, ze było źle. Możliwości jest wiele różnych. I ponownie: już pal sześć jej ucieczkę przed samym ślubem - skoro Albert to taki potwór że próbowała ucieczki, ale ją sterroryzowano i zastraszona wróciła - to po ki czort w ogóle się do niego pchała? Była dorosłą, dojrzałą kobietą, znającą życie, świat i mającą swoje osiągnięcia, sukcesy, możliwości. Wybrała możliwość bycia księżną... Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:25 A to w ogole prawda z ta ucieczka? Bo gazeta, ktora o tym napisala, przegrala proces sadowy o znieslawienie i musiala zaplacic odszkodowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:35 Ale Thank_You jest "absolutnie przekonana". I dlatego feruje wyroki. I WIE. Naiwne to... Chyba bardziej, niż wiara Diany Spencer w wierność Karola... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 15:32 Nie feruję wyroków tylko spekuluje - podobnie jak ty - na doniesieniach z gazet. A ze nieszczególnie mnie to zajmuje to nie śledzę na bieżąco procesów, a i wyroki nie zawsze zawierają prawde objawiona Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:37 Ciekawe pojmowanie własnej woli... Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:10 Tak, na pewno. Uciekała ale przekonali ją koroną. Jasne. Trzeba mieć naprawdę silną psychikę, żeby w takiej sytuacji się nie poddać. Ja jestem w stanie ją zrozumieć. Też wyszłam za mąż a nie powinnam. Mój mąż udali mi niezły numer 2 dni przed ślubem. I gdybym była inaczej wychowana, miała wysokie poczucie własnej wartości to bym odwołała ślub ale jednak go wzięłam. Nie trzeba przykładać pistoletu do głowy bo ten pistolet już a głowie jest. Ja wpadłam w depresję po ślubie, potem miałam napady lęku a na samym ślubie czułam się jak zombi w środku a na zewnątrz robiłam wszystko co trzeba. Tylko uśmiechać się nie mogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 15:38 Wykaraskałaś się z tego jakoś? Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 22:47 Rozwiodłam się niestety dopiero po 10 latach więc się sporo namęczyłam i skutki tego czuję do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:14 Była mało lotna oraz zupełnie niedoświadczona, więc tak, mogła myśleć, że skoro on się oświadczył to znaczy, że ja kocha. Nastolatki, nawet teraz mając do dyspozycji mądrość netu, wierzą wbrew logice w takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:18 Tylko jak jej się ta miłość złożyła z bzykaniem Kamili? A Diana wiedziała o tym przed ślubem. Mnie się jednak zawsze wydawało, że jak się kocha X, to się nie bzyka Y. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:21 Moze uwazala, ze jako mlodsza i ladniejsza ma przewage nad Camilla. Niestety nie pyklo. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:27 Diana była dla mnie taka nijaka. Słodka idiotka. Nigdy nie rozumiałam zachwytu nad nią. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:31 Tez nigdy nie rozumialam zachwytu nad nia, ale ladna niewatpliwie byla. Tylko malo inteligentna. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:37 No dla mnie też. Karol ją nudził, nie lubiła (nie pojmowała?) sztuki, literatury, teatru, brzydziła się/bała koni, psów, polowań. Niby przygotowywana do bycia żoną wysoko postawionego męża a jakaś taka nieobyta. A jak już wyszło na jaw, że miłości w tym małżeństwie to nie będzie, mogłaby sobie chociaż pożyć na wysokim poziomie, skorzystać z kasy, pozycji, pouśmichać się do kamer i aparatów, bo takie jej zadanie powiedzmy jej praca, a po godzinach ułożyć sobie swoje życie, ze swoimi pasjami. No trudno, nie każda jest żoną księcia, przyszłego króla. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:53 No ale do tego to ona by musiała mieć JAKIEŚ swoje pasje, czy chociaż zainteresowania... Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:55 To miala, zajela sie pozniej dosc intensywnie dzialalnoscia charytatywna, miny przeciwpiechotne, AIDS i te sprawy. Kate jakie ma pasje? Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:02 To że się czymś zajęła nie znaczy, że to było jej pasją. Czy też, że wystarczyłoby do zbudowania na tym życia "pozaksiążęcego". Nie mam pojęcia czy Kate ma jakieś pasje, i, prawdę mówiąc, bardzo mi z tego powodu wszystko jedno... Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:04 Ale taniec byl jej realna pasja. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:10 Możliwe. Tyle, że chyba jednak mniejszą, niż "bywanie" na salonach, błyszczenie i moda. Bo jakoś po rozwodzie z Karolciem nie zajęła się tańcem w żaden sposób (już nie jako tancerka, ale ani jako impresario, ani w ogóle, natomiast intensywnie zajęła się "bywaniem". I o ile mogę się zgodzić, że była mało inteligentna, to równocześnie była piekielnie cwana i doskonale umiała rozgrywać PRowo media, plotki towarzyskie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:11 kocynder napisała: > Nie mam pojęcia czy Kate ma jakieś pasje, i, prawdę mówiąc, bardzo mi z tego po > wodu wszystko jedno... > Mnie tez doskonale wszystko jedno i nawet by mnie nie zdziwilo, gdyby jedyna pasja Kate bylo czekanie na zgon Karola, ukrywanie tego i jako takie ogarnianie dzieci plus dbanie o wlasny reprezentacyjny wyglad. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 07:58 Kate ma skończone studia. Diana po dwóch czy trzech podejściach poległa na etapie egzaminu gimnazjalisty (O-levels). Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:17 Dobrze, ale jakie ma pasje? Studia skonczylo wiele ludzi. Akurat Kate studiowala historie sztuki, nie fizyke kwantowa, i zmienila uczelnie i zrobila rok przerwy, zeby polowac na Williama. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:44 Fotografia na pewno - jest w tym niezła. Ogrodnictwo, robili ten swój specjalny ogródek dla dzieci. Generalnie sprawia też wrażenie, jakby wychowywanie własnych dzieci było jej pasją, co pewnie jest traktowane wśród arystokracji jako dziwactwo właściwe klasie średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:57 Bo ja wiem czy wychowywanie własnych dzieci można nazwać "pasją życiową"? Czy raczej psim obowiązkiem rodzica? A że ona go spełnia w sposób nie arystokratyczny a drobnomieszczański? Cóż nie jest arystokratką a właśnie mieszczanką, to i powiela znane sobie wzorce wychowawcze. Fotografia - być może. Ani nie widziałam zdjęć przez nią robionych, ani tez nie widziałam, by ktoś ją sfotografował z aparatem. No, ale nie śledzę, możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 16:03 kocynder napisała: > Fotografia - być może. Ani nie widziałam zdjęć przez nią robionych, ani tez nie > widziałam, by ktoś ją sfotografował z aparatem. No, ale nie śledzę, możliwe. > Proszę bardzo: plejada.pl/polscy-celebryci/ksiezna-kate-i-jej-pasja-krolewski-fotograf-ocenia-jej-zdjecia/5vnv73j Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 16:06 i jeszcze: fotoblogia.pl/ksiezna-kate-zostala-fotografka-zrobila-portret-ksieznej-kornwalii-na-okladke-magazynu,6799861892396673a Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 16:26 Ok. Przyjmuję. Jedyne zamieszczone jej zdjęcie jest faktycznie fajne: William z dzieciakami. Być może jest też wykonane w miarę profesjonalnie, nie jestem fachowcem, nie mi oceniać. A ocena pana, którego wikt i opierunek zależy przynajmniej w jakimś stopniu od księżnej nie koniecznie musi być obiektywna. Ale ok, zakładam, że serio fotografia jest jej pasją. Co nie zmienia mojego poglądu na zdanie "wychowanie dzieci" jako "pasja" ich matki... Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 16:32 kocynder napisała: > Bo ja wiem czy wychowywanie własnych dzieci można nazwać "pasją życiową"? Czy r > aczej psim obowiązkiem rodzica? czuć różnice kiedy rodzic wypełnia psi obowiązek a kiedy jego dzieci są jego pasją Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 16:42 Bez kitu z ta rzekoma pasja zajmowania sie wlasnymi dziecmi przy sluzbie i braku jakichkolwiek spraw logistycznych na glowie. Musialaby te dzieci uciekac z krzykiem na jej widok, zeby swiat dowiedzial sie, ze to dla niej psi obowiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:30 Otóż. Przy czym absolutnie nie neguję, że Kate lubi zajmować się swoimi dziećmi, robi to dobrze, jest serdeczną, kochającą i troskliwą matką. Ale "pasja"? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:58 Trzeba by jeszcze zdefiniować czym jest pasja i jakie warunki trzeba spełnić by dostać certyfikat pasjonata 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 09:49 Robi głównie zdjęcia rodziny, ale są bardzo dobre. Na poziomie profesjonalisty. Tu masz trochę: www.cosmopolitan.com/uk/reports/a33274684/royal-family-photos/ Da się też wyguglać fotki Kaśki ze sprzęciorem za dziesiątki tysięcy i raczej umie go używać. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 09:51 Jak człowieka stać na sprzęt, to i "stać" się nauczyć go używać. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 15:31 Ale to, że ją stać umniejsza w jakiś sposób jej pasję? Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:06 Na pewno sport. Gap year to standard w pewnych kręgach, a nie przerwa by polować na męża ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:57 Interesowala sie tancem (w tym klasycznym baletem), moda i imprezami, pozniej tez blyszczeniem w mediach (ale wykorzystywala tez te swoja slawe do wielu dobrych akcji). Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:24 Moze myslala, ze wytrzyma. W koncu Filip tez zdradzal Elzbiete, a ta dla Anglii rodzila kolejne dzieci i udawala, ze gra gitara. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:29 No ale Elka była królową. Poza tym trochę inne czasy były. I nie wiem czy Filip jakoś tak oficjalnie zdradzał, czy jednak się krył. I chyba nie miał stałej metresy a przygodne jednonocne kochanki. To pewnie łatwiej było znieść. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:50 Diana jakby wytrzymala wade postawy Karola to tez moze teraz bylaby krolowa. Kurde, ja tam nie wiem, ale Filip z one night standow latwiej mogl przyniesc jakiegos syfilisa niz od stalej metresy, a Elzbieta co kawalek zachodzila z nim w ciaze, wiec mogla sie zarazic. Jednak to obrzydliwe. Kryc mial sie na pewno o tyle latwiej, ze nie bylo telefonow z kamerami na kazdym rogu , wiec i dla niej mniejszy wstyd, bo poddani mniej wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:30 Elzbieta byla nieprzytomnie zakochana w Filipie, byl jej pierwsza miloscia. Jesli nawet ktos sie osmielil ja uswiadomoc o krazacych plotkach (bo wszak nikt go nigdy nie przylapal), to mogla sobie wmowic, zer to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:07 Naprawdę sądzisz, że 19 latka z tych sfer w tamtych czasach była tak szczegółowo informowana co Karol robi z Camilla? Ok, wiedziała, że był romans, ale też wiedziała, że ona ma męża i dzieci, więc wcale nie musiała wiedzieć, że bzkanie to teraźniejszość, a nie przeszłość. Przecież w necie plotek nie mogła przeczytać, a te przekazywane drogą tradycyjną mogły ją omijać. Poza tym, ona była nastolatką, bez doświadczenia, naprawdę mogła wierzyć w miłość i że wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:21 Niedlugo przed slubem mediaz przylapaly Karola na sekretnej schadzce z blondynka, tyle ze podejrzewaly (oraz insynuowaly), ze to byla Diana-jednak Diana przeciez doskonale wiedziala, ze to z nia. Wiec wiedziala. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:35 Mialo byc: ... Diana doskonale wiedziala, ze to NIE z nia. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:30 Szczegółowo zapewne nie, ale nie przesadzajmy, że taka była nieświadoma i prasy kolorowej nie widywała a ino książeczkę do nabożeństwa, a powieści Jane Austen raz w tygodniu po południu jeden rozdział, by nie skalać niewinności... Diana nie wychowywała się w zamkniętym klasaztorze gdzieś na szczycie góry niedostępnej, gdzie prasa nie docierała, a zwyczajnie w Norfolk, w Anglii, później w Kent i w Szwajcarii. Żadne z powyższych nie było miejscem ściśle izolowanym od świata, ba, Dianę wręcz od początku "ustawiano", że nie musi się uczyć, bo ma być tylko dość ładna, żeby wyjść dobrze za mąż. "Dobrze" - znaczy za mężczyznę z właściwej sfery, dość majętnego i z koneksjami. Więc i panna się bardziej niż do nauki przykładała do poznawania "sfer". Wiedziała, że romans trwa długo, że jest nader barwny, wiedziała, że pomimo zaręczyn z nią nadal z Camillą randkował - wiedziała. O ile przy zaręczynach ujdzie, mogła uwierzyć, że wielka a nagła miłość go rąbnęła i teraz już żadna inna, tylko ona, ale skoro już po zaręczynach a przed ślubem WIEDZIAŁA, że nadal się z "ex" spotyka potajemnie to co, myślała, że w warcaby grali? No za tak pustą głowę nie zasłużyła na nic innego niż to co dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:45 Dobra, ja wiem że Diana nie była tytanem intelektu, ale chyba w tych szkołach do których chodziła uczyli jej podstaw biologii. Więc skąd się biorą dzieci wiedziała. To były lata 70/80, rewolucja seksualna już była. Musiałaby być w zamku na szklanej górze chowana - żeby nie wiedzieć co i jak. Ona może nie była lotna, ale upośledzona nie była na pewno. Do tego to był jej świat. W nim się wychowała i zasady miała wpajane od małego. Doskonale wiedziała do czego służy małżeństwo, zwłaszcza z następcą tronu. Za jej rojenia i naczytanie się harlequinów nikt nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:31 Wyszły z założenia, że każdy facet w tym środkowsku (z pieniędzmi i tytułem) miewa romanse, których nawet specjalnie nie ukrywa przed otoczeniem. Żona pełni funkcje reprezentacyjne oraz rodzi dziedziców. Taki świat z końca 19 i początków 20 wiekku opisała Samozwaniec. O romansach jej ojca wiesziała cała rodzina, dramatu żadnego nie było, rozwodów też. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:06 No i była emocjonalnie okaleczona przez rozwód jej rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:22 Oraz alkoholizm ojca i jego przemoc wobec jej matki. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:22 Oraz pozycja ostatniego dziecka w rodzinie, najważniejszy był syn - kolejny hrabia, potem jej blyskotliwe siostry i na końcu Diana - nikomu niepotrzebna trzecia córka. Tam była potrzebna długa terapia. Ewentualnie mezo-ojciec, który by chcil ziemię po której ona stapa. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:36 Ona sie czula bardzo winna wobec ojca, ze jest trzecia z kolei corka, a nie wyczekiwanym synem. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:42 Co także nie było zdrowe... Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:50 Nie bylo, rodzine miala bardzo toksyczna (co sie odbilo na wszystkich dzieciach, nie tylko na Dianie). Dziwi mnie, ze taka stara wyjadaczka jak Krolowa Matka ,ie wziela tego pod uwage, toz do bycia czlonkiem Royalsow trzeba miec zelazna psychike. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:03 Jednak na niej najbardziej, była słaba, emocjonalna i czuła się gorsza i niepotrzebna. Królowa matka uznała, że ją "ustawi" tak jak będzie chciała. Nie wzięła także pod uwagę tego, że Diana stanie się gwiazdą tabloidow. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:04 Chyba królowa? Królowa matka to była babcia Karola... Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:08 Właśnie o niej mówimy. Babcia Karola przyjaznila się z babcią Diany i to one wymyślily ten mariaż. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:10 O ile wiem, to i królowa matka paluszki w tej historii maczała. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:32 Ale tez urodziłą się w rodzinie szlacheckiej. Tam wiadomo po się taki ślub bierze. Jakos jej starsza siostra nie chciała, włąsnie dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:44 Może dlatego, że była starsza i zwyczajnie madrzejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:40 Podobno dziewicą już nie była (co za debilizm). Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:49 No chcieli mieć pewność, że następca tronu będzie Karola a nie kogoś innego. W ich świecie zasady były proste od wieków - spłodzić następcę i najlepiej też zapasowego - a potem można żyć swoim życiem, byle się zbyt nie afiszować. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:52 Cóż, badania DNA to nowy wynalazek. Pierworodny miał być "z krwi", dobrze by było, żeby zapasowy (spare) też, a reszta, to już jak popadnie. 😉 I oburzanie się na to, że tak było jest trochę bez sensu. No, było... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:33 Dokładnie. Dlatego Kamila nie mogła zostać jego żoną wtedy i matką następców tronu. A teraz jako niematka następcy królową sobie być może Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:32 NO ale Diana miała 19 lat a nie 12...urodziła i wychowała w takich warunkach. Trzeba być bardzo naiwnym aby wierzyć, ze ona nie wiedziała o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:37 Dlatego zupełnie nie kupuję mitu nieszczęśliwej niewinności. Owszem, ludzie potrzebują bajek. Ale trzeba odróżnić potrzebę mitu od wiary w mit. Levi Strauss się kłania. 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:40 Wzruszajace to by bylo, gdyby Karol 43 lata temu mial jaja, zeby postawic na swoim jak Edward dla Wallis Simpson zamiast zenic sie z klacza rozplodowa, bo matka kazala. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:44 Karol chyba nie miał predyspozycji do postawienia na swoim, zbyt wrażliwy i za mało charakterny. Odpowiedz Link Zgłoś
okruchlodu Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:35 Też tak to widzę, to był taki wrażliwy chłopak łaknący akceptacji ze strony ojca. A dla mniej wrażliwego ojca to Diana była takim ideałem żony, co to ma dobrze wyglądać i rodzić dzieci. W dodatku Camillę, chcąc się jej pozbyć, wydali za mąż. Na co więc Karol miał czekać? Myślę, że gdy brał ślub mogl być w Dianie szczerze zakochany, była piękna, młoda, wesoła. Niestety zauroczenie to nie wszystko. Szkoda że zaczęli się poznawać dopiero po ślubie. I szczerze ja też nie wytrzymałabym z kimś takim jak Diana. Gdyby mężczyzna oczekiwał ode mnie ciągłej adoracji, zapewnień, że jest zajebisty, był tak niedojrzały emocjonalnie jak Diana to nawet jeśli byłby to David Garrett to spier*alałabym w podskokach. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:46 Różne drogi prowadzą do celu.. chciał być królem, z kobieta, która sobie wybrał - i został. Szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:52 Tak, mozna i po trupach do celu. Szacun i dla Martuni K., ktora przy rozwodzie powiedziala mezowi, ze dziecko, ktore wychowywal od urodzenia, nie jest jego, bo poczela je z innym bedac juz zareczona z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:26 Karol wiedział, co robi, Znał zasady. Od małego był przygotowywany do roli. Pokazał, że można mieć ciastko i zjeść ciastko. Koszta, które zapłacił, zna tylko on. Szkoda Diany, a szczególnie dramatyczne jest to, ze osoby z jej rodziny o nią nie zadbały Wepchnęły dziewczynę w sidła. Trochę ta sytuacja z Diana podobna jest do karier dziecięcych aktorek, które mamusie prowadzają na castingi. Nielicznym tylko udaje się wyjść bez szwanku. Większość płaci ogromna cenę, o której nie ma pojęcia, jak zaczyna karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:42 kanna napisała: > Szkoda Diany, a szczególnie dramatyczne jest to, ze osoby z jej rodziny o nią > nie zadbały Wepchnęły dziewczynę w sidła. Tak, rodzona babka, matka jej matki i dama dworu oraz serdeczna przyjaciolka Krolowej Matki (ktora tez byla entuzjastka tego pomyslu, razem to zdaje sie wymyslily, tylko przeoczyly, ze w czasie od ich mlodosci swiat sie zmienil, nawet ten ich swiat). Ale w sumie bez niespodzianki, biorac pod uwage, ze wyrzekla sie wlasnej corki (matki Diany) i przy rozwodzie stanela po stronie przemocowego ziecia alkoholika, przez co opieka nad dziecmi zostala przyznana ojcu. Bo SKANDAL. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:33 Z tym dzieckiem niemezowskim to nigdy nie zrozumiem. Jakieś chore totalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:34 Czy ja wiem czy chciał być królem...chyba nie bardzo miał wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:46 Harry się postawił i jak na tym wyszedł? 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:50 #toinnasytuacja , ale naprawde inna, bo Harry i tak nie zostalby krolem. Akurat Harry'emu pozwolili na slub, z kim chcial, potem sam narobil sobie kichy tudziez ma to, czego chcial. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:08 No i Kamila ma klasę w przeciwieństwie do Meghan. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:16 Bzykanie żonatego faceta latami, to jednak brak klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:51 Ale nie latała z jęzorem po prasie. I po śmierci Diany też się nie pchała do pierwszych rzędów etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:53 Inna kwestia, że to "niepchanie się" do pierwszych rzędów mogło wynikać nie z klasy a z pragmatyzmu. Diana była cwaną specjalistką od PRu, więc gdyby nielubiana ogólnie Camilla spróbowała cokolwiek, to by ją "porządni łobywatele" rozszarpali żywcem, że kala pamięć "świętej". "królowej ludzkich serc", "angielskiej róży" i co tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:06 Gdyby Diana była specjalistką od PR, to nigdy by tego wywiadu nie udzieliła, w którym "pochwaliła" się kochankami. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:14 To, że raz czy nawet dwa popełniła głupotę, nie znaczy, że ogólnie nie była cwana. Była. I umiała "rozgrywać" media jak nikt chyba w "jej czasach". Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:15 No ale ona nie byla zbyt lotna. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:21 No nie była. Była sprytna, cwana, umiała dobrze wykorzystywać "karty" jakie dało jej życie (np niewinny typ urody, akcje charytatywne). Nie uniknęła błędów i głupot? Ano nie, ale i tak większość swoich "wpadek" umiała właśnie zabiegami marketingowymi przerobić na jeśli nie sukcesy to nic nie znaczące "drobnostki" potwierdzające w oczach "maluczkich", że ona jest tylko człowiekiem, omylnym, bywa, że błądzi, ale taka jest śliczna, słodka i dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:29 chatgris01 napisała: > No ale ona nie byla zbyt lotna. > Jak fakty nie pasuja do teorii, to tym gorzej dla faktow. Malo inteligentna, ale sprytna, cwana i sama rozgrywala brytyjskie media przeciw rodzinie krolewskiej. Ladna wcale nie byla, ale nabierala ludzi na urode. Camilla dajaca d* po cichu to klasa, Diana niezadowolona ze zdrad meza to niewdzieczna histeryczka. itp., itd. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:32 A to JA pisze, ze byla sprytna i cwana? Moze sprawdz wczesniej dokladniej, co kto napisal. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:42 Spryt to nie intelekt. Tak samo jak cwaniactwo i wrodzony talent do manipulowania. Ładna była, co zresztą umiała doskonale wykorzystać. Można nie lubić tego typu urody, ale ją miała, zwłaszcza w porównaniu do większości angielskich arystokratek. O klasie Camilli nic nie pisałam, a Diana była histeryczką nie z powodu niezadowolenia z niewierności męża. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 11:57 chatgris01 napisała: > No ale ona nie byla zbyt lotna. > Dogrzebalam sie wlasnie uroczego starocia, "Krolowa i ja" Sue Townsed - o Camilli tam nic nie ma, ale wszyscy inni sa, zyja, Elzbieta, Diana, nawet krolowa matka (choc w trakcie umiera) sportretowani sa cudnie, a wyglada na to, ze i trafnie Odpowiedz Link Zgłoś
me-lissa Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:11 Czytałam to sto lat temu, pamietam Karola skarżącego się że kiedy był dzieckiem matka nie poznawała go i brała za dżokeja bo był mały 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:31 me-lissa napisała: > Czytałam to sto lat temu, pamietam Karola skarżącego się że kiedy był dzieckiem > matka nie poznawała go i brała za dżokeja bo był mały 😂 tak, to to ja wlasnie chichocze nad wywodem sedziego, jakim podlecem musi byc Karol, skoro rzucil sie na posterunkowego zdolnego okazac czulosc labedziowi ! Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:12 Jesli nie znasz, to polecam plotkarska "Dynastie Windsorow" Kitty Kelley, soczyste lubimyczytac.pl/ksiazka/149338/dynastia-windsorow Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:04 A to się zobaczy za kilkanaście lat. Ja tam jemu i Meghan życzę dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:09 Imo ich zwiàzek wisi na włosku. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:13 Nie, wiem, ani nie jestem dywanikiem w sypialni ani nawet mnie to, w gruncie rzeczy nie interesuje. Dobrze życzę im obojgu, a czy "dobrze" = "razem"? Wcale nie koniecznie. Więc rozpisując: jeśli im razem dobrze - niech im będzie razem dobrze. Jeśli im razem nie po drodze - niech Meghan będzie szczęśliwa i spełniona z kim jej się ułoży, a Harry niech sobie ułoży życie tak, by braciszka skręcało z zawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:31 No jak? Ma współczucie całego świata, na którym zarabia a ten okropny zimny Karol nadal go nie odciął od kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:35 Odcial. www.bbc.com/news/explainers-51047186 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:34 Harry nie był pierwszy do tronu to sobie mogł robic co chciał Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:27 Wiara w to, że Edward i Wallis to była taka "wielką miłość" trąci naiwnością. W tle tam był Oswalda Moskwy, agentura i parę innych perełek. 🙄 Zresztą zachowały się odtajnione niedawno dokumenty, w tym korespondencja Wallis, która dość jasno pisze do byłego męża, że plan nie wyszedł i żałuje związku z Edwardem. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:28 Durny telefon! Oswald Mosley! Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:43 Ok, to z jej strony nie i mieli slabosc do Hitlera, ale on dlaczego abdykowal? I tak nie chcialo mu sie byc krolem? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:46 On podobno zostal zmuszony do abdykacji, slub z Wallis byl tylko pretekstem. Za mocno sie zwiazal z nazistami. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:00 A, dzieki. Cos kiedys czytalam, ze mu podstepem zmienili przemowe w radiu i dosc niechcacy abdykowal, ale nie wiedzialam, ze tak bylo kombinowane. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:50 Do abdykacji zmusił go rząd, a true love okazała się świetnym pretekstem. Przecież spokojnie można było zawrzeć małżeństwo morganatyczne. Na Viasat History całkiem niedawno oglądałam dokument o historii Edwarda i Wallis. Wiecie, że jest zdjęcie małej Elżbiety, która heiluje? Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:55 Tak, i jak wyplynelo to bylo swiete oburzenie dworu na media, ze jak mogly to podac do publicznej wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:33 To był pretekst albo raczej "romantyczne wytłumaczenie dla ludu" Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:42 Mi też się wydaje że z Edwardem tak naprawdę o Hitlera chodziło a nie aktorkę. Może i by przełknęli aktorkę ale Hitlera już nie było jak. Edwarda trzeba było się pozbyć. Swoją drogą, ludzcy ci współcześni monarchowie. Sto lat wcześniej Edward miałby pewnie jakiś wypadek 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:32 Nie miał moim zdaniem takiej możliwości. Był totalnie pod butem matki. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:37 Tak totalnie nie byl, bo matce raczej nie byla na reke afera z Camilla 40 lat temu, a penisem jednak sie wydostawal spod buta. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:26 No ale potomków spłodził jak trzeba. Tam chodziło o następców a potem to już mniejszy problem. Mpoim zdaniem ofiarę z Diany zrobiuły media. Dziewczyna wychowała sie w rodiznie arystokratycznej, tam wszyscy wiedzieli po co się ślub bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:41 To była młoda, delikatna kobieta. I jej też mi jest w tym trójkącie bardzo szkoda, tak jak i pozostałej dwójki, bo życie osobiste mieli wszyscy spieprzone na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:35 Ale ona nie zyła w takim świecie jak my. U nich norlanym jest ze się slub taki bierze dla ukłądu, 2 potomków nalezy spłodzić a potem każdy żyje swoim życiem. Patrzysz na nią przez pryzmat siebie majacej 19 lat. To ejst inny świat Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:43 Mimo że wiedzieli szkoda, że taka była rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:48 Ale to nadal zwykli ludzie z potrzebami akceptacji, miłości, przynależności. Wychowani dodatkowo w dysfunkcyjnych środowisku, manipulowani od małego, więc te potrzeby głośniej krzyczą. Jak trafi na osobę bardziej wrażliwa, to może zwichrowane być większe. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:39 Tak. I oboje byli tego ofiarą. Ja sprzedała babka, on musiał robić co królowa nakazuje. Nie wiem co wykształcony, inteligentny facet miał robić z mało inteligentną dziewczyną. No tylko potomków spłodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 07:37 Może nie była aż tak mało inteligentna jeśli związał się z nią potem lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 07:42 Przecież on się wręcz przed nią chował... Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 10:27 Tego nie wiem. Oglądałam film wczoraj i była tam pokazana jedna sytuacja kiedy się od niej odciął ze względu na szum medialny. Potem dał się przekonać. Jak faktycznie było to do końca nie wiem, opieram się jedynie na filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 11:12 >kiedy się od niej odciął ze względu na szum medialny No ale wez pod uwage ze to film i nie chce pokazywać nikogo w złym świetle. Lekarz traktowal ich relacje lekko, jako niezobowiazujacy romans z chetna biala ksiezniczka Nigdy nie rozwazal jej na powazny zwiazek i slub Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 10:55 To był specyficzny związek, jak Diana zaczęła mieć pomysły, żeby oglądać jego operacje i odwiedzać jego rodzinę w Pakistanie, to doktor jednak doszedł do wniosku, że należy wiać. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 11:16 Nie. U jego rodziny to ona w Pakistanie byla. I to ponoc ona z nim zerwala ale on nigdy nie wierzyl w ten zwiazek na dluzsza mete Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:55 hanusinamama napisała: > No ale potomków spłodził jak trzeba. Tam chodziło o następców a potem to już mn > iejszy problem. > Mpoim zdaniem ofiarę z Diany zrobiuły media. Z Ukrainy tez, co nie? Grzaly media te wojne mniej wiecej rok, a Ukraina mogla nie podskakiwac ruskim to wg twojego toku myslenia nie musieliby gwalcic i bombardowac. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:38 Durne porównanie. Strzelasz z grubego kalibru byle tylko wyszło na twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 15:04 Ale wiesz, że Edward dla Wallis ... to nie do końca prawda. To taka romantyczna przykrywką jego profaszystowskiego etapu w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 21:41 NO ładniej wyglądało, ze nie został królem z powodu wielkiej miłości...niż z powodu ciagot do Hitlera. Dla korony zdecydowanie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:35 przypominam, że 5 kołem u wozu to tam była Diana Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 01:00 I to Diana pierwsza zdradzila Karola ze swoim bodyguardem Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:03 Nawet jeśli fizycznie zdradziła pierwsza, to fundamentalną nielojalność popełnił Karol. Nie żeni się z kobietą, której się nie kocha, nie będąc gotowym na rezygnację z kontaktów z tą, którą się kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:03 To prawda ,ale wiara czyni cuda kobieto .Spójrz na Camillę 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:49 princesswhitewolf napisała: > I to Diana pierwsza zdradzila Karola ze swoim bodyguardem Wiesz to na pewno? Poza tym, nie raz, nawet tu na forum, było mówione, że zdrada uczuciowa jest o niebo gorsza od zdrady fizycznej. A i tego, kto fizycznie zdradził pierwszy NIGDY się nie dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:55 iwles napisała: > Poza tym, nie raz, nawet tu na forum, było mówione, że zdrada uczuciowa jest o > niebo gorsza od zdrady fizycznej. Ale czy w tym konkretnym przypadku w ogole mozna mowic o zdradzie uczuciowej? (bo fizyczna byla niewatpliwa). Przeciez Karol nigdy nie kochal Diany, natomiast ciagle kochal Camille, wiec uczuciowo byl w sumie wierny Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:02 A to zależy, czy Dianie nigdy nie powiedział "kocham cię". No i nie znam słów przysięgi małżeńskiej, nie ma tam nic o miłości? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:23 >Przeciez Karol nigdy nie kochal Diany, Wiesz na pewno? To byla spora namietnosc. A poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:38 Namietnosc nie zawsze idzie w parze z miloscia. A pewny moze byc tylko Karol (choc tez nie musi, moze sam nie wie). Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:43 >Namietnosc nie zawsze idzie w parze z miloscia. To nawet przecietnym ludziom ciezko stwierdzic czy to to czy ta.to a Przy dużej presji rodziny królewskiej juz w ogole mozna dostac krecka Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:25 Diana nie miala ochoty zrozumiec Charlesa. Nawet prezenty jakie mu dawała to byl niby prezent a tak naprawde dla niej samej. Realizowala swoj narcyzm we wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:21 >Wiesz to na pewno? Iwles na Boga to jakies.pytaniw wytrych. Nikt nix nie wie na pewno ale sa wywiady z dziesiątkami pracownikow m.in szefem ochrony ktory mowil wyraznie ze to ona zdradzila pierwsza. A takze qiwlu mowilo ze on sis podkochiwal Camilla za mlodu a ona dala mu kosza. Potem byli w grupie przyjaciol i wcale nie romansowali. Malzenstwo Diany i Charles bylo z zakochania, namietnosci ale po paru latach sie wypalilo bo oni zupelnie ale to zupelnie nie pasowali do siebie. Ona uwielbiala celebrytow i pop muzyke itd, a on kopac w ziemi i ekologie. Roznica wieku tez..on pragmatykz nie byl typem nianczacego histeryczke a raczej sam lubil byc nianczony. Wiec z tego malzenstwa nic nie wyszlo. Diana fiu bzdziu co rusz miala innych kochankow i powaznsgo zwiazku nie stworzyla. Masa w tym tez prasy dobrze zbudowanej dla niej z BBC PR bo.to sie sprzedawalo swietnie Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:49 Relacje pracowników, w tym szefa ochrony są mało wiarygodne. Byli lojalni wobec Elżbiety i teraz Karola Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:52 Jakby byli lojalni, to by nie pisneli nigdy ani slowa nikomu Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:36 No ale lojalny wobec niej ochroniarz (nie ten, który był kochankiem, o ile pamiętam) zachwycał się, jaka to była naturalna i w kuchni swojej matki tylko w ręcznik owinięta prasowała mu spodnie, więc w sumie dość spójny obraz z tego wychodzi. Na pewno osobowość historioniczna, być może też borderline. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:45 >Na pewno osobowość historioniczna, być może też borderline. Ona na bank miala jakis zespol. Na 100 proc. Wieczny dramat i meczenstwo. No dziecinstwa nie miala latwego z matka co sie z domu wyniosla Do tego bulimie. A Karol nie byl typem nianczacym. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:32 No ale ona chyba dość szybko wróciła do ojca - jak wygrał w sądzie opiekę nad wszystkimi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:34 Tak ale jak opowiadala i brat nie za bardzo mial na dzieci czas Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:43 To byl JEJ pracownik. JEJ szef ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 21:14 Firmy pracownik jeżeli już. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 11:20 Szef JEJ ochrony. A nie Szef wszystkich ochroniarzy w Firmie Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:17 Może sobie plumkać dowolnie co mu się bardziej opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:35 Mysle ze powinnas go zobaczyc. To bardzo stary czlowiek. I ma dobra emeryture Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:38 Polece: www.lofficielusa.com/pop-culture/prince-charles-princess-diana-who-cheated-first-royal-marriage Dwa źródła z pracownikow Diany twierdza ze to ona najpierw miala romans. Poza tym nalezy sobie uswiadomic, ze Diana to nie Kate. Diana miala kochankow. I to nie malo pozniej. Żadnych trwalych powaznych zwiazkow. Miala takich tylko od seksu co wpadali wieczorem i wychodzili rano. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:39 O tu caaala lista: www.tatler.com/gallery/princess-diana-boyfriends-lovers Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:48 Miala affairs bo byla w malzenstwie w ktorym od samego poczatku bylo ich troje. Charles nawet nie kryl sie ze swoja miloscia do Camilia. Nie dziwie sie jej ani troche. Gdyby nie opor krolowej to malzenstwo zakonczyloby sie duzo wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 15:47 >Miala affairs bo byla w malzenstwie w ktorym od samego poczatku bylo ich troje. Wlasnie nie. Wyzej wkleilam linki. To ona pierwsza zdradzila. Opierasz sie na The Crown Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:39 Bo ona emocjonalnie to maleńka dziewczynka była po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:52 princesswhitewolf napisała: > Dwa źródła z pracownikow Diany twierdza ze to ona najpierw miala romans. Nie, w tym malzenstwie od poczatku bylo ich troje i ona nie miala sznas. Tak jak maz Camilla nie mial szans. > Poza tym nalezy sobie uswiadomic, ze Diana to nie Kate. Diana miala kochankow. > I to nie malo pozniej. Żadnych trwalych powaznych zwiazkow. Miala takich tylko > od seksu co wpadali wieczorem i wychodzili rano. Miala zwiazki kilkuletnie. Siedzialas pod jej lozkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 15:49 Ona byla otoczona ludzmi. To byli czesto kochankowie na noce. Zadnego zwiazku nie miala wieloletniego. 2 lata najdluzej i to luzne Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 15:53 Miala kupe czasu na wieloletnie zwiazki, bo separacja w 1992, rozwod 1996, smierc 1997 (ironia). Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 16:00 1992 do 1996 to 4 lata. Faktycznie ogrom czasu na dlugoletnie zwiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 16:03 Jedyny dluzszy związek na dochodne to byl James Hewitt Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 16:33 A jaki mial byc skoro byla mezatka. Poza tym zostal przerwany i wyslano go za granice gdzie sluzyl w armii wiec nie mial mozliwosci spedzac z nia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 13:01 To jest wciąż ochroniarz zatrudniony w Firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 16:00 Ten kochanek? W grobie od '87 Jego szef dopiero niedawno to wyznal albo jak stwierdzil ma juz wszystko gdzies w tym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:42 Niczym epos średniowieczny, mogiła też jest ale kochankowie otrzymują nagrodę a nie giną, znaczy, że Bóg im łaskawy Szkoda, ze nie pozwolono im w imię nie wiadomo czego od razu się związać, i Diany szkoda, bo wiodłaby prostsze życie bez takich rozczarowań i instrumentalnego potraktowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 22:53 Dzisiaj właśnie pomyślałam, że może gdyby nie te konwenanse i protokoły to udałoby się uniknąć trafigicznej śmierci Diany a Król Karol mógłby żyć sześliwie z kobietą, którą kochał. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:23 Tak, też dzisiaj o tym myślałam. Jak strasznie monarchia sobie strzeliła w stopę tym wymuszonym małżeństwem z Dianą, która się nie nadawała na królową w starym stylu - połykającą łzy w zaciszu apartamentów i z godnością odgrywającą swoją rolę oddanej małżonki (jak Elżbieta II). Można sobie tylko wyobrażać, że pod koniec lat 70-tych cała tradycyjna machina królewska wydawała się o wiele ważniejsza niż dziś, a Charles był następcą tronu, więc zapewne powiedziano mu, że "trzeba". Nikt nie przewidział, że będzie koronowany dopiero czterdzieści lat później, gdy świat stanie się zupełnie innym miejscem. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:27 Ja bym powiedziała, że Elka nie miała godności znosząc wiarołomnego małżonka. A Karolowi paradoksalnie się wyjątkowo poszczęściło że na tronie zasiadł dopiero po 40 latach. Bo gdyby to było podczas rozwodu albo szybko po śmierci Diany mógł mieć bardzo nieprzychylny PR. A tak poddani przeżyli już żałobę po Dianie i oburzenie na Karolka im minęło. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:15 Największym zwycięstwem Kamili było to, że była cierpliwa. No i że było jej dane tak długo żyć. Ale nigdy nie zrozumiem, czemu została królową, a nie księżną małżonką. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:25 A dlaczego by miala nie zostac, skoro po koronacji malzonka wiekszosc krolewskich zon z reguly zostaje krolowymi malzonkami? Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:34 Bo to jest jednak sytuacja nie do końca smaczna. I jest pierwszą królową bez ślubu kościelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:43 Karol jest teraz glowa kosciola, wiec jesli zalezy im na slubie koscielnym, to moga go miec. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:41 Nie do końca. On jest głowa tylko administracyjnie, teologicznie to arcybiskup Canterburry i to on podjął wtedy decyzję, że jedynie błogosławieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:56 Eee, zawsze Karol może pójść drogą poprzednika i wymyślić kościół anglikański 2.0, a biskupa Canterburry skrócić o głowę. 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:57 Raczej ma na to za mało ikry. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:35 Jakbym miała 74 lata, to też by mi się nie chciało. 😉 BTW, piękne szaty koronacyjne miała Camilla. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 11:00 Korona przyćmiła wszystko. Ten gigantyczny diament…i kolejny w berle ładnie sie angole obłowili. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 11:04 W końcu to było imperium, nad którym słońce nie zachodzi. Nie ma co tego ukrywać. Z drugiej strony, Rishi Sunak jest premierem. Największą siłą królestwa jest chyba właśnie ogromną zdolność do absorpcji pozytywów i, przy całym konserwatyzmie, niezwykła elastyczność i pragmatyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 11:06 Czasy jakby nie te, skracanie o głowę nie cieszy się obecnie zbytnią popularnością... Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 19:59 Zginęła w wypadku - auto prowadzone przez kierowcę pod wpływem, ona bez pasów + przekroczenie prędkości. Małżeństwo z Karolem bardzo ciężko z tym powiązać. Tym bardziej, że byli po rozwodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:11 Spóźniłam się na koronację i panią królową zobaczyłam już w złotej karecie. I pomyślałam sobie, że udało się jej i tak została królową, dopięła swego, a właściwie to oboje dopięli. Elżbieta chyba się w grobie przewraca. Mimo wszystko, niech jej się szczęści. Ps. jak Karol był już mężem Diany i ciągnął romans z Kamilą to Kamila miała też męża, prawda? I w serialu gdzieś ten mąż i dzieci (?) się rozmywa, Kamila sobie gada przez telefon z Karolem, jeździ do niego, media szaleją, a ten jej mąż nic. Czy ja coś przegapiłam? No w głowie mi się to nie mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:15 Mąż sobie tez nie zalowal, zdradzal ja zanim ona wznowila po swoim slubie romans z Karolem. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:29 Aha. Za wysokie progi na moje pojmowanie Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:35 Bo w wyzszychh sferach panuja specyficzne obyczaje, a w ogole dla dworzanina romans zony z krolem lub nastepca tronu czesto byl postrzegany jako zaszczyt (i zrodlo przywilejow i pieniedzy). Taki markiz de Montespan byl baaardzo nietypowy Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:58 Naprawdę tak trudno pojąć, że małżeństwo z miłości to bardzo świeży wynalazek, a i tak nie wszędzie się to przyjęło? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:41 To nie do końca chyba tylko arystokratyczne tradycje. To było kółko przyjaciół bardzo swobodne obyczajowo i chociaż nikt nie rzucał słowem poliamoria, to w praktyce prowadzenie dwóch związków na raz było tam raczej częste ( Kamila oscylowała między Karolem a Parker-Bowlsem, Parker-Bowles między Kamilą a Anną). To nie jest tak, że małżeństwo Parker-Bowlsów było całkiem na zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 11:03 Z Anną to się Parker-Bowles chyba przed Kamillą krótko spotykał? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:47 Wydaje mi się, że był czas, kiedy spotykał się z obydwoma. Wg Wikipedii, z Anną się spotykał od 1970 przez kilka lat, a z Camillą hajtnął w 1973 po "przerywanej relacji". Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:48 Ale być może tylko faktycznie spotykał, nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 19:52 ayelen40 napisała: > Z Anną to się Parker-Bowles chyba przed Kamillą krótko spotykał? Spotykał, ale jako, że był katolikiem, nie mógł zostać mężem Anny. Przekonano go do Camilli. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 21:38 Na szczęście już ten zakaz małżeństwa z katolikami zniesiono. Zresztą sam Karol swego czasu głośnomówiący, że to absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:54 I na ślubie Karola i Kamili był - razem z kochanką (czy też już wtedy żoną). Odjechane, ale jakoś też urocze. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:18 Dlaczego Elżbieta ma się w grobie przewracać? Przecież osobiście zezwoliła, by Kamila była królową po jej śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:35 Bo to jest arystokracja. Dorobisz się 2 dzieci i kazde zyje swoim życiem. Diana pochodziłą z takiej samej rodziny, musiała być głupia jak but ze nie łapała o co chdozi Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:38 hanusinamama napisała: > Bo to jest arystokracja. Dorobisz się 2 dzieci i kazde zyje swoim życiem. Diana > pochodziłą z takiej samej rodziny, musiała być głupia jak but ze nie łapała o > co chdozi > Naczytala sie za duzo harlekinow piora matki swojej macochy... Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:47 chatgris01 napisała: > Naczytala sie za duzo harlekinow piora matki swojej macochy... > ja w tych sferach nie bywam i juz sie pogubilam... kto byl matka macochy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:50 tt-tka napisała: > kto byl matka macochy ??? > > > > Upiorna Barbara Cartland Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:53 Aaa tam upiorna. Różowa taka była. 😉 Noooo, dobra, mam trochę Baśki na półce w Legimi. Człowiek musi mieć jakieś nałogi. 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:58 A nawet róziowa Z upiornoscia to bardziej mi chodzilo o jej look i zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:55 O matkocorkoikochanko ! no tak, jesli zona w lekturach (ulubionych?) ma Barbare Cartland i na tym sie wychowywala... Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:59 Podobno ksiazki Barbary byly jedynymi ksiazkami, jakie kiedykolwiek czytala, a sama Barbara po latach przyznala, ze nie wyszlo jej to na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:42 Bo ona się nie garneła do nauki. Mało lotna dziewczyna. Sparowanie z facetem oczytany,m wykształconym to był przepis na tragedię niech sobie teraz e-matka wyobrazi ze ma życie spedzić z kimś takim... Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:51 z ciekawosci- jakie wykształcenie ma Camilla? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:54 Wykształcenie odebrała w Dumbrells School w Sussex, Queen’s Gate School w londyńskiej dzielnicy South Kensington[14] i w szwajcarskiej szkole Mon Fertile w Tolochenaz. Studiowała również w Paryżu na University of London Institute in Paris (fr. Institut de l'Université de Londres à Paris). (za wiki) Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:56 znalazłam. Poniżej. Plus na uczelni spędziła 6 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:57 Niemiecka wiki podaje, że nie zrobiła matury. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:05 z linku, który znalazłam wynika, że nie zrobiła p.s. tak mnie to nagle zainteresowało po wpisach jaka głupia i niewykształcona była Diana Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:13 ayelen40 napisała: > Niemiecka wiki podaje, że nie zrobiła matury. Jak przystalo na tytana umyslu o ponadprzecietnej inteligencji! (Na dodatek z rodziny, w ktorej nie musiala pilnowac czworga mlodszego rodzenstwa ani pasc krow na lace.) Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:29 Camilla jednakowoz jest o 14 lat starsza od Diany, kwestie ksztalcenia dziewczat z jej sfery w jej pokoleniu wygladaly inaczej No i niezaleznie od wyksztalcenia, jest inteligentna. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:42 chatgris01 napisała: > Camilla jednakowoz jest o 14 lat starsza od Diany, kwestie ksztalcenia dziewcza > t z jej sfery w jej pokoleniu wygladaly inaczej Tak, byly "ksztalcone" na zony bogatych mezow i ciche d*dajki. W jej pokoleniu to nawet w biednej Polsce ludzie robili mature. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:00 niemcyy napisał(a): > chatgris01 napisała: > > > Camilla jednakowoz jest o 14 lat starsza od Diany, kwestie ksztalcenia dz > iewcza > > t z jej sfery w jej pokoleniu wygladaly inaczej > > Tak, byly "ksztalcone" na zony bogatych mezow i ciche d*dajki. > W jej pokoleniu to nawet w biednej Polsce ludzie robili mature. Czy Ty wlasnie porownalas realia UK z wyraznym podzialem klasowym, z realiami socjalistycznej Polski a.k.a. "kobiety na traktory"? 😂😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:40 Co ciekawe, zarówno Camilla i Diana po braku sukcesów w O-Levels zostały wysłane do szkół w Szwajcarii I w obu przypadkach urywa się ślad edukacyjnych sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:43 Ale francuski za to może chociaż dobrze opanowały. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:46 W roku 1966 brak wyksztalcenia u panny na wydaniu byl jednakowoz inaczej postrzegany, niz w roku 1980. Kate w kazdym razie juz tego zarzucac nie mozna (no i ona nie jest z tej sfery). Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:55 wygooglałam: Aged 10, Camilla started at the fashionable Queen’s Gate School in South Kensington, which aimed to “provide wives for the Foreign Office and most of the nobility”. There they were taught such essential skills for upper class girls as, flower arranging, cookery and how to write cheques. The young Miss Shand left school with one O-level (interestingly 1 more than Princess Diana), but nobody appears to have recorded what subject this O Level was in. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:46 Choco bo to jeszcze takie czasy byly gdzie Pannice z dobrych domow nie musialy sie dalej ksztalcic. Po GCSE a czasem po O levels szly na tzw bal debiutantek gdzie poznawaly kawalera. No i nadal sa takiw bale debiutantek. O tu masz taki z Paryza www.lebal.paris/ A tu masz o tych w Londynie www.insider.com/modern-day-debutante-compares-her-experience-to-bridgerton-2022-4#but-debutante-balls-are-still-very-much-a-thing-in-modern-day-london-2 Adystokracja nadal uważa ze nie musi sie ksztalcic. To krolowa wymuszala na swych dzieciach wyzsza edukacje Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:56 Za Wikipedią: "Wykształcenie odebrała w Dumbrells School w Sussex, Queen’s Gate School w londyńskiej dzielnicy South Kensington[14] i w szwajcarskiej szkole Mon Fertile w Tolochenaz. Studiowała również w Paryżu na University of London Institute in Paris (fr. Institut de l'Université de Londres à Paris).". Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:00 Na Wiki piszą, że studiowała w Paryżu na University of London Institute in Paris. Ale co konkretnie studiowała - to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:03 przez 6 miesięcy . I nie wiadomo jak się tam znalazła Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:49 en.wikipedia.org/wiki/University_of_London_Institute_in_Paris Wynika z tego, że wtedy to była przede wszystkim raczej szkoła francuskiego dla Brytyjczyków Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 15:03 I dalej, zarówno współczesne Dianie Sarah Ferguson czy siostra Diany zakonczyły formalną edukację w wieku około 16 lat. Czyli Diana nie była wyjątkiem w swoim srodowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 15:13 Ale siostry Diany przynajmniej zdaly ten egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 15:47 A Diana kształciła się w Szwajcarii a siostry nie I tak dalej Tak, 14 letni postęp. Nie ma żadnych danych do twierdzenia, że Dianie brakowało inteligencji ( w porównaniu do Camilli) i to było źródło problemu. Wszystko wskazuje na to, że inteligencję miały bardzo podobną za to inną osobowość. Naprawdę niezgodność charakteru wystarczy, nie trzeba dorabiać głupich, nomen omen, teorii o inteligencji Diany, Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 16:08 No wlasnie dlatego upchnieto ja w Szwajcarii, ze nie radzila sobie w angielskiej szkole Siostry sobie radzily bardzo dobrze (zwlaszcza Jane), wiec nie bylo potrzeby ich posylac do szkoly dla panienek z dobrych rodzin, ktora przyjmowala wszystkich, byle placili. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 16:13 To tak jak Camillę upchnięto w Szwajcarii. Ale rozumiem - 14 lat P.S wszystkie chodziły (i Sara Ferguson też) do szkół dla "panienek z dobrych rodzin, ktora przyjmowala wszystkich, byle placili". itd , na każdym etapie swoich edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 16:22 chococaffe napisała: > To tak jak Camillę upchnięto w Szwajcarii. Ale rozumiem - 14 lat > Jej nie wyslano ze wzgledu na szkolne niepowodzenia w Anglii, O-Level osiagnela. Ale rozumiem - 14 lat Zaprzeczasz, ze pomiedzy rokiem 1963 a 1977 zaszla rewolucja obyczajowa? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 16:26 Jeden niepotwierdzony O-level? Z niewiadomego przedmiotu? ok Zaszła, ale losy jej rówiesniczek z domów arystokratycznych pokazują, że tam efekty "rewolucji" dotarły ciut później p..s przepraszam jeżeli uraziłam jakieś twoje uczucia do Camilli Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 16:37 Nie manipuluj I nie projektuj jakichs swoich urazonych uczuc do Diany na moje rzekome do Camilli Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 18:54 chococaffe napisała: > Nie ma żadnych danych do twierdzenia, że Dianie brakowało inteligencji ( w poró > wnaniu do Camilli) i to było źródło problemu. Wszystko wskazuje na to, że intel > igencję miały bardzo podobną za to inną osobowość. Tzn. jakie konkretnie "wszystko" ? Bo zaryzykuje twierdzenie, ze Camilla czytala w zyciu cos wiecej niz tylko Cartland i ze wyksztalcony Karol ma o czym z nia rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:26 tt-tka napisała: > chococaffe napisała: > > > Nie ma żadnych danych do twierdzenia, że Dianie brakowało inteligencji ( > w poró > > wnaniu do Camilli) i to było źródło problemu. Wszystko wskazuje na to, że > intel > > igencję miały bardzo podobną za to inną osobowość. > > Tzn. jakie konkretnie "wszystko" ? Bo zaryzykuje twierdzenie, ze Camilla czytal > a w zyciu cos wiecej niz tylko Cartland i ze wyksztalcony Karol ma o czym z nia > rozmawiac. > Na jakiej podstawie (oprocz romansu, ale tu decydowala inna czesc ciala niz mozg) to twierdzenie o niezwyklej inteligencji Camilli, skoro nie miala nawet matury, mimo ze miala finansowe warunki do nauki? Np. az sprawdzilam, czy moze zna dobrze ze 3 jezyki obce i nie, ledwo po francusku cos wymeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:28 Jest takie powiedzenie, że niektóre panie mają w inną stronę. Po prostu miała to coś i już. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:36 Ekhm, jakiej znow niezwyklej inteligencji? Zeby byc inteligentniejsza od Diany, wystarcza przecietna inteligencja, nie trzeba az niezwyklej. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 21:13 > (oprocz romansu, ale tu decydowala inna czesc ciala niz mozg) Pozwolę sobie sądzić, że jednak do romansu/związku trwającego dekady mózg też się przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 08:43 angazetka napisała: > > (oprocz romansu, ale tu decydowala inna czesc ciala niz mozg) > > Pozwolę sobie sądzić, że jednak do romansu/związku trwającego dekady mózg też s > ię przydaje. > Tez uważam, ze jeśli facet tyle lat jest „wierny” jednej kochance mimo przeciwności losu, to nie o cipaoczuzarosniecie chodzi tylko kobieta ma więcej zalet. Mnie ujęła tampoon gate jakoś tak takich żartów między Karolem a Diana sobie nie wyobrażam. Do tego jest potrzebne porozumienie „dusz” na wyższym poziomie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 11:50 Jakby chodziło tylko o ciupcianie, toby z nią ślubu w końcu nie wziął. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 11:58 Jasne, ze bral slub kolo 60. nie po, zeby sobie jeszcze pociupciac, ale skoro argumentacja w watku opiera sie na niezwyklych walorach intelektu Kamili to niech ktos w koncu napisze, czym- oprocz romansu z zonatym, a potem slubu z przyszlym krolem i znoszenia jego marudzenia np. na kilkuminutowy poslizg przy przyjezdzie na koronacje- one sie przejawialy. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:04 O niezwyklych walorach intelektu Kamili to tylko ty piszesz w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:52 chatgris01 napisała: > O niezwyklych walorach intelektu Kamili to tylko ty piszesz w tym watku. > Nie, juz nie wiem kto, ale ktos inny zaczal, ze Kamila taka inteligentna w przeciwienstwie do Diany. Nawet to nie ja wygrzebalam, ze nie ma matury Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:54 Ale nieinteligentna i bez matury to jednak nie są synonimy. Niewątpliwie lepiej pasuje do Karola, także intelektualnie, inaczej by tyle lat ze sobą nie byli, i to w sytuacji, gdy łatwiej zerwać. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:59 Nie sa, bo matura to poziom dosc podstawowy, ale po czym poznajecie, ze inteligentna (w przeciwienstwie do Diany), skoro obiektywnych oznak brak? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 13:07 Chocby po jej postepowaniu z mediami w ciagu ostatnich 43 lat I po tym, ze Camilla nie wydawala 25 tysiecy dolarow rocznie na wrozki i horoskopy, w przeciwienstwie do Diany. No jakos nijak nie moge uwierzyc, ze osoba tak robiaca jest inteligentna... (a to tylko 2 wyrywkowe przyklady, tego bylo grubo wiecej, a ja o tym czytalam/ogladalam na biezaco od 1980 roku, w tym liczne wypowiedzi samej Diany, zeby nie bylo, ze to podle media znieksztalcily/wymyslily). Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:59 niemcyy napisał(a): ze Kamila taka inteligentna w przeciwienstwie do Diany. Nie. Clou wlasnie w tym, ze do bycia inteligentniejsza od Diany nie potrzeba az wybitnej inteligencji. Wystarczy przecietna. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 13:20 Camilla ma tylko jeden 0-levels i nie pracowala (jesli dobrze pamietam) w przeciwienstwie do Diany. Tak czy inaczej obie raczej nie byly specjalnie academics. Obie nie byly w zaden sposob dopingowane edukacyjnie, edukowane bo wypadalo, w prywatnych szkolach. Camilla znalazla swojego soul mate w Chalsie ze wzajemnoscia. Diana trudno powiedziec czy kogos takiego na etapie swojego krotkiego zycia miala. Tyle ze to nie jest nic negatywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 13:26 Camilla pracowala przez pare lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 13:37 Jako sekretarka i recepcjonistka - nic ambitniejszego niz Diana nie robila. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 15:00 Otóż to. Karol zakochał się w Kamili a ona w nim. Czy to ich WINA? I czy musi być jakiś powód? Ludzie po prostu zakochują się w tej czy innej osobie. Ot tak. Bez sporządzania tabelki z punktami za i przeciw. Diana też chciała być kochana. W małżeństwie to ona była de facto tą trzecią. Była w tej rodzinie zwyczajnie samotna. Nie dziwię się jej że szukała odpowiedzi w horoskopach, że była niestabilna emocjonalnie. Żal mi jej tak po ludzku. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 15:07 W małżeństwie to ona była de facto tą trzecią. Gdyby byla Camilla to bylaby. Charles ozenil sie z Diana. Ja wiem ze affairs zonatych mezczyzn w tej rodzinie to standard a wiec i on uwazal to za cos normalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:05 Przy aferze z wiecznym piórem tez zachowała kamienny spokój. Zaiste ma ona swoje trzy światy z "upiornym" Karolkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 15:01 Jakiej aferze z wiecznym piórem? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 07:23 Nie mam pojęcia o lekturach żadnej z pań. Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 14:15 No raczej, już sama inicjatywa The Duchess of Cornwall's The Reading Room sugeruje, że ona czyta i to niemało. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:03 www.duchess-of-cornwall.co.uk/education.htm Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:52 Barbara Cartland. 🤣 Powiedz, że nie wiedzialaś? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:57 gulcia77 napisała: > Barbara Cartland. 🤣 Powiedz, że nie wiedzialaś? > No nie wiedzialam. Ani kto byl macocha, ani tym bardziej matka macochy. Ale juz wiem, forum uczy, forum radzi, forum nigdy cie nie zdradzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:39 Wyklucz słowo "miłość" z równania i wszystko się sklei. Co nie oznacza, że małżeństwo z układu nie może być udane. Von Schaffgotscha ożeniono z Joanną Gryzik że względu na posiadaną przez nią fortunę po zmarłym Goduli, a małżeństwo było ponoć niezwykle szczęśliwe i wierne. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:55 Poczytaj. Moim zdaniem gotowy scenariusz na dobry serial. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 11:04 Faktycznie, zresztą rody śląskie w ogóle są fascynujące. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 11:05 A jako przykład małżeństwa narzuconego, ale bardzo szczęśliwego dodam Marię Burgundzką i cesarza Maksymiliana. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:20 Ale tego nie można jej odmówić XD Wiedziała jak sie ustawić XD Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:43 gdyby Diana w końcu nie dojrzała i nie nabrała godności to do usra.nej śmierci byłaby kochanką. A koronę miałaby Diana. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:47 Diana mialaby g..., a nie korone, bo zona Karola przestala byc prawie 30 lat temu. Eksi sie nie koronuje. Nawet gdyby dozyla koronacji eksa. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:52 No nie, gdyby Diana nie uniosla sie duma to nie byloby rozwodu, bo Elce on byl nie na reke i wolala, zeby Karol chodzil na boki. I korone dzis dostalaby Diana. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:54 Yyyy, ale wiesz, że Diana też miała romanse w trakcie małżeństwa, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:57 Wiem, ale tak jakby Karol zaczal. Pozniej mogli miec sobie kazdy swoje romanse, w palacu jest dosc sypialni, a oficjalnie kontynuowac malzenstwo i nie denerwowac babci Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:59 angazetka napisała: > Yyyy, ale wiesz, że Diana też miała romanse w trakcie małżeństwa, prawda? > I tez m. in. z zonatymi facetami... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:44 I te romanse Elżbieta też by przełknęła, pod warunkiem dyskrecji i pewności, że Karol jest ojcem potomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:10 Elka przez długie lata żyła realnie w separacji z Filipem, mieli nie tylko różne sypialnie co różne zamki. Ale książę małżonek podczas imprez całe życie suszył ząbki przy jej wysokości. Ładnie wychodził obok niej na zdjęciach. Gdyby Diana miała równie mało godności co Elka i przełknęła tą żabę nazywającą się Kamilka teraz to ona by siedziała w złotej bryczce. Fakt, że Diana wypisała się z rodziny był dla przedsiębiorstwa zwanego rodziną królewską bardzo zaskakujący i bardzo groźny. Karol byłby w bardzo niekomfortowej sytuacji gdyby Elka umarła w krótkim czasie po śmierci Diany - Kamilka miała wtedy bardzo złą prasę a i Karolek był postrzegany jako pośrednia przyczyna śmierci "królowej ludzkich serc", mógłby nie być tak mile witany na tronie jak teraz gdy emocje po Dianie dawno ostygły. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:29 Rozumiem, że byłaś dziś na koronacji, skoro tak zdrobniale o nich wszystkich piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:34 Zdrobnienia to taka figura stylistyczna odzwierciedlajaca sarkazm, a wiekszosc ludzi, ktora byla na koronacji, typu Olena Zelenska albo wnuczka Bidena, nie jest z nimi w specjalnie zazylych stosunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:39 Wiem, ze wiesz, dlatego dalam emotke. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:34 sami wyszli z zawartością swojej sypialni więc trudno traktować ich wszystkich całkiem serio Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:40 Jedynym, który faktycznie z czymś "wyszedł", był Harry. Resztę to raczej podglądano/podsłuchano. Odpowiedz Link Zgłoś
vessss Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:03 O tak, miała bardzo dużo godności zbierając resztki po siostrze, która miała dość rozumu by księciu podziekować; brnąć w to bagno po sławnym, poniżej wszelkiej krytyki tekście na oczach milionów ludzi "Czy jesteście zakochani? ..Cokolwiek to znaczy." Ale trzeba by było iść do pracy, zamiast złapać księcia za nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 11:17 vessss napisała: > O tak, miała bardzo dużo godności zbierając resztki po siostrze, która miała do > ść rozumu by księciu podziekować; brnąć w to bagno po sławnym, poniżej wszelkie > j krytyki tekście na oczach milionów ludzi "Czy jesteście zakochani? ..Cokolwie > k to znaczy." Ale trzeba by było iść do pracy, zamiast złapać księcia za nogi. Mówvco chcesz, ja tam bym księciu nie odmówiła, nawet Karolowi XD Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:01 Jakby można wybierać z potencjalnie koronowanych, nie licząc z ich stanem cywilnym i chęciami to Karola proszę won, a zwróciłabym uwagę na szwedzką koronę. Syn tam co prawda do tronu ma daleko (przed nim siostra i siostrzeńcy, a rodzice żyją i daj im Boże zdrowie), ale... Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:03 Ale ma żonę i też trójkę synów. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:09 Karol też. Znaczy synów ma dwóch. To mając wybierać - wolałabym Szweda. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:23 Camilla nie wybrzydzała i teraz nosi koronę Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:25 Mimo korony i tak wolałabym Szweda. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:34 Amor vincit omnia. Starozytni miewali niekiedy racje Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba [...] 06.05.23, 23:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:04 Zazdrość bije od Ciebie ,aż parzy .Smuteczek . Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:35 Czystego zadka to wymagał protokół czy co oni tam mają... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 06.05.23, 23:58 I jakby ktoś pytał - a po co te szopki z rodziną królewską, kogo to interesuje - to można mu pokazać takie wątki, pełne emocjonalnych wpisów. A miłość Karola i Kamili ma swoje paskudne oblicze, ale i tak mnie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:14 Cieszy ciebie miłość po trupach? (w tym przypadku - dosłownie) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:27 Yyy, tak, to Karol i Kamila spowodowali ten wypadek samochodowy... Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:37 Z pewnoscia pasy im rozpieli! Podstepnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 00:38 taka wielka miłość że on się ożenił z inną fundując jej piekło. Doprawdy urocze Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:54 Diana sobie sama wykopała niestety ten grób. Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 14:23 Nie przesadzajmy, Karol nie jest winien śmierci Diany. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:30 Cieszę się że są razem. Wyglądają na naprawę szczęśliwych. Myślę że zabronienie im małżen stwa kiedy tego chcieli 50 lat temu było naprawdę podłe ze strony rodziny Karola. Wszyscy mówia o krzywdzie Diany, ale myślę że to Karol był najbardziej skrzywdzony tylko nie wpisuje się to w stereotyp bo Diana była śliczna a Camilla brzydka. Do tego Diane wszyscy kochali więc nie mieściło się w głowie dlaczego Karol jej nie kochał. Gdyby Diana była brzydkim facetem, Camilla przystojnym mężczyzna, a Karol piękna ksiezniczka to byłaby romantyczna historia ekaranizowana milion razy w Hollywood. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:36 Toby wtedy Anna Karenina była. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 08:46 Gdyby babcia miala wasy to by byla dziadkiem. Gdyby Karol byl taki skrzywdzony i wrazliwy oraz szlachetny to mogl nie czekac 45 lat na smierc matki, tylko wziac za siebie odpowiedzialnosc i zyc na wlasna reke. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 09:06 Charles nie musial poslubic Diany. Mogl odmowic. Fakt, pewnie dzis nie bylby koronowany ale zylby szczesliwie z Camilla od 50 lat. Gdyby nie byl slaby albo raczej gdyby bardziej zalezalo mu na osobistym szczesciu niz koronie mniej osob zostalo by powaznie zranionych. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:02 W sumie mógłby oddać tron Annie. Ona byłaby w tej roli idealna. No ale jest jak jest. Długo tym królem chyba nie pojedzie bo wygląda na schorowanego. Jego rodzice w tym wieku trzymali się o wiele lepiej. William i Kate są dobrze przygotowani by po nim przejąć pałeczkę.. Przypuszczam jednak że oboje modlą się by Karol wytrzymał jeszcze z 10 lat aż dzieci im dorosną. Odpowiedz Link Zgłoś
gronostajka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 15:23 No chyba nie mógłby oddać tronu Annie. Następny w kolejce jest William przecież. A gdyby bezdzietny Karol zrezygnował z bycia następcą te 50 lat temu, to wtedy następny był Andrzej. I nawet podpisana przez Elżbietę zmiana w kolejce dziedziczenia tronu (bez faworyzowania męskich potomków w tej kolejce) tego nie zmieniła, jeśli mówimy jej o dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:05 Ciekawe, jak by wybrnęli, gdyby to Andrzej miał zostać teraz koronowany 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:11 Moze by sie zakochal w Wallis Simpson bis i abdykowal? 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 11:23 >No chyba nie mógłby oddać tronu Annie Ze co prosze? W UK kobiety sa w linii pretendentow do tronu. Nie tylko mezczyzni Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 11:29 No dobra, ty mowisz o " kiedys" czyli jak Karol nie mial jeszcze dzieci. No to wtedy przed Anna byl Andrew i Edward faktycznie. Ale gdyby w 2014 Charles byl kawalarem to nastepca bylaby Anna Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:37 Uważam tak samo. Po pierwsze Diana nie była taką ofiarą. Pochodziłą z rodziny arystokratycznej i wiedziała dobrze, na czym taki układ polega. Po drugie co by nie mówić facet jest wykształcony, inteligentny i oczytany a dostał głupią kozę bez wykształcenia. O czym oni mieli rozmawiać. W dodatku dziewczyna nie miała równo pod kopułą. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 14:33 Dokladnie. Cuda ale musze sie z hanusina zgodzic Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:24 Nie kochanek...do wszystkich które były/byli kochani... Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:32 Wlasnie do kochanek. Na tym polega dowcip. Gdyby to byl normalny zwiazek albo nawet w miare nudny typu Kate i Williama to ten mem by nie powstal. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:26 Super ze im się ułożyło, dawno powinni być razem. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:53 Oni są raczej jak Tristan i Izolda, a nie zwykły kochanek i kochanka. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 10:58 alex_vause35 napisała: > Oni są raczej jak Tristan i Izolda o jak ladnie powiedziane ! ale zakonczenie bajki inne, zyli dlugo i szczesliwie i to mnie cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 11:09 Teraz to pojechałaś… Tristan i Izolda XD XD XD Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 11:16 Nie, nie pojechałam, byli rozdzieleni przez większość czasu, spotykali się ukradkowo, a jednak, jak czas pokazał, darzyli się prawdziwym uczuciem. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 11:18 No i w imię wszystkiego zaprzeczali wystawiani na próby😂 Ale pomrą obok siebie. No, epos rycersko -.królewski jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 11:30 Mnie sie oni bardziej kojarza z Zygmuntem Augustem i Barbara Radziwillowna (rowniez ze szczesliwym zakonczeniem bajki). Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 12:25 każda dekada ocenia ich inaczej - najpierw była zdrada i smierc, potem zakazana miłość i walka o uznanie, teraz wielbienie romantycznej relacji trwającej latami, a moze za jakis czas się okaże że na boku jest jakiś potomek ? a potem wypłyną nowe fakty i okaże się że tak naprawdę byli rodzeństwem Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:15 Przecież syna mają w Australii 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 13:16 Rodzenstwem jak rodzenstwem, ale dalekimi kuzynami prawdopodobnie sa (prababka Camilli byla oficjalna metresa Edwarda VII i jej mlodsza corka, a babka Camilli, uwazana byla za jego corke). Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 16:49 chatgris01 napisała: > Rodzenstwem jak rodzenstwem, ale dalekimi kuzynami prawdopodobnie sa (prababka > Camilli byla oficjalna metresa Edwarda VII i jej mlodsza corka, a babka Camilli > , uwazana byla za jego corke). > skonczą jak Habsburgowie Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 15:40 Nie mów hop 😀 jeszcze może ją zostawić dla grubej z księgowości. Odpowiedz Link Zgłoś
jonathanfranzen48 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 15:46 Przeleciałam szybko wątek i oczywiscie Diana jak piąte koło u wozu i miłość zwycięża. Może i tak ale przypomnę że Kamila miała męża i dzieci. A pan Parker był miłością jej życia i walczyła o niego z siostrą Karola. Parker był kobieciarzem i walił ją w rogi a romans z księciem to była rozrywka. Tylko po występach Diany i tampongate sytuacja Kamili była straszna. Mąż wniósł o rozwód, dom był jego a ludzie jej nienawidził. Jasne że związek Karola i Diany to była porażka i tu nie ma o czym gadać. Ale Kamila nie jest ofiarą, pięknie oczyszczala swoją osobę i nie zawahała poświęcać dzieci księcia. O to żal miał Harry do macochy , że sprzedaje jego wybryki i z 15 robią czarną owce. Wczoraj na koronacji towarzyszyły jej wnuki , na balkonie ko,o niej wnuk a dla Harrego miejsca nie było. Ona sucz a on powolny ciapa Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 16:29 Harry wypisał się z rodziny i dlatego go nie było na balkonie. A w ogóle kocham takie kategoryczne sądy o ludziach, których nie znamy i o których wiemy tyle, ile media pokażą. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:41 No Harry się sam wypisał, ale tak jakoś po ludzku to kiepsko to wyszło. I nie o wnuki nowej królowej chodzi, bo swoje potencjalne wnuki też bym na balkonie obok siebie-królowej postawiła. Ale o całokształt. Jeden syn króla w królewskich szatach, on, jego żona i dzieci w karocy, w diademach i inne cuda wianki, a drugi syn w czwartym rzędzie ciotki piórem z kapelusza zasłaniany. I nie wnikam czy Harry sam sobie winny, ale wyszło to słabo. Wiem, że starszy jest kandydatem do korony itp., ale aż takie dysproporcje? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:52 No z tym się wiąże wypisanie się z rodziny królewskiej, jak rozumiem. Z utratą takich przywilejów. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 17:56 Wytłumacz to Meghan, bo ona wciąż nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:04 Na balkonie była obecna siostra Kamili i jej przyjaciółka. One też nie należą do rodziny królewskiej, a jednak tam były zaproszone. Od wczoraj uważam Karola za mściwego i zimnego dziadersa, który woli upokorzyć syna niż mu wybaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:07 Jjb. Ktoś ci mówi: Nie chcę być częścią rodzinnego przedsiębiorstwa. Przystawiasz mu pistolet do głowy i mówisz "Ależ chcesz"? Czy jednak szanujesz decyzję dorosłego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:09 Porozmawiamy o tym jak urodzisz Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:12 O, znaczy cztery miesiące temu porozmawiasz z angazetką? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:15 is-laura napisała: > Porozmawiamy o tym jak urodzisz Ona zdaje sie ledwie co urodziła Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:17 No to niestety nie jestem na bieżąco z życiorysem angazetki, co nie zmienia faktu, że jeszcze niewiele tego rodzicielstwa doświadczyła i nie miała okazji do wybaczania Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:18 Ale co ma wybaczenie do tego, że dziecko zwyczajnie nie chce w czymś brać udziału i czegoś firmować swoją twarzą? Pod bronią należy zmusić w ramach owego wybaczenia? Nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:20 Daniela, nie chce z tobą dyskutować na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:22 No ale weź wytłumacz mnie głupiej (głupiej bo bezdzietnej zapewne). Dziecko mówi: "Nie ciem wyjść na balkon.' A ty " Ależ chcesz, bo ja ci WYBACZAM" I sruu je na ten balkon? Czy jak to ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:47 Myślę, że Is_Laura po prostu zakłada, że Harry CHCIAŁ na ten balkon, a tatuś go "sruuu" do czwartego rzędu. A nie mamy wiedzy czego chciał Harry. Bo, i owszem, gdyby Harry chciał się pojednać, blablabla, a tatuś go "sruuu" - to by źle świadczyło o tatusiu, ale równie dobrze mogło być i tak, że tatuś, owszem, zaproponował synkowi ten balkon, a Harry na to "Wiesz co, ojciec? Jednak nie. Siędę se gdzie na boczku, żeby nie było, że zlewam okazję, ale wiesz co myślę o tej szopce i tylko grzecznościowo przyjadę". I wówczas co, Karol miał tą giwerę odbezpieczyć, młodemu do łba przystawić "Won na balkon, jak mówię!"? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:55 No tak. I aż sobie poszłam obejrzeć te zdjęcia ze sceny balkonowej i mi wyszło ze te osoby z rodziny Camilli musiały być w orszaku. Czyli to paziowie i damy. Bo nikogo innego tam już nie ma (reszta to rodzina królewska w płaszczach ceremonialnych i córka Edwarda). No więc to nie tak ze zajęli miejsce Harry'emu bo nie mógłby on być ani paziem (za stary) ani damą dworu (ma za dużo penisa). Z kolei Archie na pazia za mały. Mógłby być jak córka Edwarda. Ale czy chciał? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 21:10 I jeszcze dodam, że dla mnie ta nieobecnosc na balkonie jest jak najbardziej spójna (akurat w tym przypadku) z tym co mówił Harry. A mówił on, przypominam, z grubsza w te słowa: "Ta rodzina skrzywdzila mnie i moją żonę. Pojednanie jest możliwe jeśli nas przeproszą." Rodzina nie przeprosila To raczej gupio by było stać z nimi i machać, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 21:50 Raczej gupio, zwlaszcza ze Harry sie z rodziny wypisal, i z firmy tez oni wszyscy w zasadzie byli tam w pracy, a on tak na przyprzazke Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 22:06 Nie można mieć ciastko i zjeść ciastko. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 22:15 Pytanie czy Harry chciał? Jeść i mieć, czy nie wolał s popatrzeć przez szybkę (z czwartego rzędu). Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 22:12 Raczej mocno głupio. No chyba, że właśnie wcześniej by do pojednania doszło i by chciał, a tatuś go "fora ze dwora". To by było niefajne ze strony tatusia. Ale w kwestii nie mamy wiedzy, a raczej mniemam, iż Harry nie chciał robić za głupka na balkonie, skoro ma za złe i nie ma znaczenia, czy za złe ma słusznie czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:25 daniela34 napisała: > Ale co ma wybaczenie do tego, że dziecko zwyczajnie nie chce w czymś brać udzia > łu i czegoś firmować swoją twarzą? Oraz co ma do wybaczania na poziomie relacji "ojciec-dziecko" konsekwencja formalna zwiazana z funkcją urzędową? Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:27 A jaką finkcję urzędową pełniła siostra Kamili oraz przyjaciółka Kamili? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:31 Nijaka ale chyba, zadna z nich nie powiedziala, ze nie chce byc czescia tego cyrku jak to byl uczynil Harry Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:35 is-laura napisała: > A jaką finkcję urzędową pełniła siostra Kamili oraz przyjaciółka Kamili? Moze sa damami dworu i dostaja jakies funty za te fuche. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:38 A to były te dwie w białych kieckach? (Nie wnikałam). No to przecież one pełniły funkcje dam dworu. Podobnie jak paziowie miały konkretną rolę w ceremonii. Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 15:13 Tak, coś w tym styl, Camilla wybrała 6 tzw. Queen’s Companions i to są 2 z tych 6. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:29 Dla mnie ta podgaląź jest cała jakas bez sensu: nie był w uroczystym płaszczu (no nie byl bo zrezygnował z funkcji). Nie było żony i dzieci w karocy? No nie było bo ich w ogóle nie było, to trudno wieźć pustą karocę z napisem "tu jechaliby Meghan, Archie i Elizabeth gdyby dojechali lecz nie dojechali" No i ten diadem to była ozdoba do włosów od projektanta ie klejnoty koronne więc zapewne gdyby Meghan chciała to też mogła sobie wybrać z kolekcji jakiegoś projektanta. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:33 Powinni mu dac plaszcz, mimo ze zrezygnowal a dla Meghan zostawic puste krzeselko i nakrycie na stole, mimo ze nie chcialo jej sie przyjechać Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Do wszystkich kochanek 09.05.23, 13:08 mid.week napisała: > Powinni mu dac plaszcz, mimo ze zrezygnowal a dla Meghan zostawic puste krzesel > ko i nakrycie na stole, mimo ze nie chcialo jej sie przyjechać > I trochę sianka pod obrusem, koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:12 Syn się sam wystarczająco upokorzył, upubliczniać m. in. rewelacje o odmrożonym penisie. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:44 is-laura napisała: > Na balkonie była obecna siostra Kamili i jej przyjaciółka. One też nie należą d > o rodziny królewskiej, a jednak tam były zaproszone. Od wczoraj uważam Karola z > a mściwego i zimnego dziadersa, który woli upokorzyć syna niż mu wybaczyć. Nie wiadomo, czy Harry chce na ten balkon albo czy Meghan mu nie zakazala tam wychodzic bez niej , ale zmiescilby sie z cala pewnoscia, a w piatek gadal z Karolem. Karol jest dziadersem swoja droga, ale to mis ponad 70 lat pod pantoflem matki, a pozniej zony i na dodatek przypadlo mu byc krolem Anglii, haha. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:47 Niektórym to nawet byk się ocieli, haha. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Do wszystkich kochanek 07.05.23, 20:04 Też im kibicuję. Miłość to miłość. Jest ważniejsza niż papiery i pozory. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 00:46 Paskudna para, Karol i Kamila. Z samej przyzwoitości powinien zrzec się korony, niewierny, nielojalny wobec żony tak samo może być nielojalny wobec każdej innej osoby. Nie starczyło mu odwagi, żeby nie ożenić się z Dianą, wszystko pod dyktando matki i tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 10:53 Tak latwo sie nie zrzeka korony. To bylby wielki precedens Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:34 Już jeden się zrzekł dla kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:46 Albo jednak dlatego, że za bardzo kochał Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 16:05 Dokladnie. "Kobieta" to byla po drodze zreszta agentka nazistow Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Do wszystkich kochanek 09.05.23, 01:18 Zrzeczenie się "dla kobiety" to była ściema pod publiczkę. To, po odtajnieniu dokumentów, nie jest wiedza tajemna. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Do wszystkich kochanek 09.05.23, 07:56 I co z tego? Precedens był. A zachowanie Karola i Kamili było na tyle obrzydliwe, że zdecydowanie nie powinien być królem, a ona królową. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Do wszystkich kochanek 09.05.23, 08:04 W dzisiejszych bezwstydnych czasach, kiedy wszystko wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 09.05.23, 20:10 A kiedyś królom nie było wolno wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Do wszystkich kochanek 09.05.23, 20:16 No, wszystkiego to nie... kilku zostalo skroconych o glowe, kilku skonczylo na wygnaniu, innych dotknely inne prywacje - ale fakt, chyba zadnego za prowadzenie sie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Do wszystkich kochanek 09.05.23, 13:13 Ale ludzie nie zostają królami bo zachowują się nieobrzydliwie tylko z racji urodzenia. To nie jest nagroda za dobre sprawowanie. Edward został zmuszony do abdykacji przez otoczenie z powodu romansu z określonymi srodowiskami a nie z Wallis Simpson. W przypadku Karola nikt go nie zmusi, bo owemu otoczeniu lata, że 40 lat temu zdradzał żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
birch70 Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 10:41 Tymczasem Petarda komentuje: www.plotek.pl/plotek/7,154063,29735341,paulina-smaszcz-ostro-o-camilli-krol-karol-oberwal-jeszcze.html#s=BoxOpImg9 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Do wszystkich kochanek 08.05.23, 12:48 Kamila poszła płakać w kąciku. PS Czy to nie Petarda zdradziła pierwsza? Odpowiedz Link Zgłoś