madame_edith
07.05.23, 22:57
Wątek z gatunku problemów pierwszego świata, owszem mam i większe, ale nie do omawiania na forum 😜.
Macie takie rzeczy, że szukacie i szukacie i nic? Albo nie ma w ogóle (tzn pewnie są, ale ja nie mogę znaleźć i chętnie skorzystam z podpowiedzi) albo niby znajduję, ale to ciągle nie to. Przykłady z mojego podwórka:
Narzuta na duże łózko, nie sztuczna, nie sztywna, nie bardzo cienka, bez wzorków, beżowa/kawa z mlekiem. Najchętniej lniana. I albo znajduję za małe albo wybór kolorów żaden. Gdzie kupujecie narzuty? Największy wybór wydaje się mieć home & you, ale nic mi się tam nie podoba i wszystko sztuczne.
Lampy/kinkiety/plafony z wbudowanym ledem o ciepłej barwie. Ale ciepłej nie tylko z nazwy, tylko faktycznie coś koło 2700 k. No nie ma, wszędzie ciepły to jest 3000, czyli na moje standardy zimny.
Prześcieradło z gumką na grubszy materac (ok 25 cm). Nigdzie nie znajduję tego rozróżnienia i w efekcie prześcieradła dobre rozmiarem ledwo się dają założyć.
Longsleeve z porządnej bawełny w kolorze kremowym/bardzo jasnym beżowym, nie obcisły, nie prześwitujący, bez napisów, wzorów, faktur, może być męski. Nie ma, jak są to białe, czarne, zielone, a jak beżowe to za ciemne (muszę niestety kupić właśnie ten odcień).
A Wy macie coś, czego szukacie z marnym skutkiem?