Dodaj do ulubionych

Swimsuit Issue

17.05.23, 14:35
Martha Stewart, czyli oryginalna amerykańska Perfekcyjna Pani Domu (polskiego pochodzenia) dostała się na okładkę Sports Illustrated Swimsuit Issue. W środku magazynu więcej zdjęć, wszystkie wyfotoszopowane na maksa. I znowu się zastanawiam: kto za tym stoi, komu to służy i kto jest odbiorcą.

Modelka ma 81 lat.

https://static01.nyt.com/images/2023/05/15/multimedia/15QA-MARTHA-01-qvwf/15QA-MARTHA-01-qvwf-articleLarge.jpg

https://swimsuit.si.com/.image/c_fit%2Ccs_srgb%2Cfl_progressive%2Cq_auto:good%2Cw_620/MTk3OTAxMDAyNTg5MDg3NjA2/20230202_si_martha_stewart_s04_0566_wmweb.jpg
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 14:36
      Cudne jest to drugie zdjęcie - zaprzecza wszelkim prawom fizyki.
      • jednoraz0w0 Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 14:47
        Anatomii trochę też, ona tam ma uda cieńsze niż ramiona O_o
        • mdro Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 14:55
          I nie ma bioder...
          • 21mada Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 15:05
            Nogi wyrastają jej prosto z brzucha. Może takie sylwetki są teraz modne.
            • szarmszejk123 Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 17:54
              "Może takie sylwetki są teraz modne."

Tu musiałaby się wypowiedzieć snejki :p
            • rosapulchra-0 Re: Swimsuit Issue 18.05.23, 03:26
              Ona ma figurę jabłka i przy tym ustawieniu się wygląda dziwnie i komicznie.
    • virtualnie Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 14:48
      Kobiety kobietom...
      • mid.week Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 16:51
        virtualnie napisała:

> Kobiety kobietom...

Nie, nie, to facet jej to zrobil. Niejaki Ruven Afanador
    • hanusinamama Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 14:52
      Zdjęcia same w sobie są dziwne. Ona tak pozuje jakby ją lumbago połamało...
      • rosapulchra-0 Re: Swimsuit Issue 18.05.23, 03:31
        Ona tak pozuje jak modelki w Playboyu.
    • mdro Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 15:01
      Tzn. ja generalnie rozumiem i popieram ideę "pływanie i plaża nie są tylko dla młodych i zgrabnych", a ciało w kostiumie kąpielowym nie musi być idealne, ale te zdjęcia są poniekąd jej zaprzeczeniem...
    • 21mada Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 15:03
      Czegoś tu brakuje…
      • aqua48 Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 15:08
        21mada napisała:

> Czegoś tu brakuje…

Eee.. pani po prostu zgubiła gdzieś sporą część anatomii. Te nóżki wyrastają jej z prosto brzucha. Jak u kasztanowego ludzika.
      • daniela34 Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 17:51
        Na zdjęciu w czerwonym kostiumie brakuje na przykład sporego kawałka jednej nogi...
    • bi_scotti Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 16:02
      Mixed feelings, eh ... Przypomniala mi sie pewna French woman, ktora spotkalam idac Camino kilka lat temu - obchodzila wlasnie 80te urodziny, byla zdrowa & fit, no problem ale przeciez miala jednak 80 lat wiec i skore, i wlosy, i nawet w jakims sensie "body language" byly odpowiednie dla tych 8 decades, ktorych wszak ona w zaden sposob nie probowala ukryc smile No miala 80 lat i wciaz robila 25-30km hike z plecakiem kazdego dnia. Patrzac na zdejcia MS i wspominajac rzeczona 80latke moge z reka na sercu powiedziec, ze jesli sie uda, to chce wygladac i dzialac jak owa Francuzka - photoshop moze sobie spac spokojnie big_grin Ciekawe czy MS w ogole faktycznie plywa, czy tylko pozuje w swimsuit wink Cheers.
    • mid.week Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 16:49
      Ojej, tyle fotek, tyle wygibasów. Ze tez jej biodro nie wypadło!
      • pitupitt Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 17:42
        No jak nie wypadło jak wypadło. Na zdjęciu w czerwonym...
        • szarmszejk123 Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 18:01
          Właśnie, na zdjęciu w czerwonym juz nie ma,musiało wypac wcześniej...
    • nenia1 Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 17:24
      służy to tylko i wyłącznie wywołaniu, głównie u kobiet, potrzeby bycia wiecznie młodą i piękna. W ślad za tym idzie ogromna kasa wydawana na szeroko rozumianą branżę beauty.
      • ggrr.ruu Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 18:02
        Służy wywołaniu inby co jak widać się udało. Nie wiem, ile osiemdziesięcioletek to obeszło
      • al_sahra Re: Swimsuit Issue 17.05.23, 20:01
        nenia1 napisała:

> służy to tylko i wyłącznie wywołaniu, głównie u kobiet, potrzeby bycia wiecznie
        > młodą i piękna.

Ale że te zdjęcia Marthy mają wywoływać taką potrzebę? Bo u mnie na przykład nie wywołują i na pewno żadnej dodatkowej kasy w związku z tym nie wydam.

Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to że magazyn postanowił sobie zwiększyć poczytność (jeśli tak to można nazwać) za pomocą tego dziwnego chwytu reklamowego. Tylko znowu: kto jest targetem? Bo “zwykłe” Swimsuit Issues to wiadomo, do kogo były kierowane (i nie chodziło tu ani o sport, ani nawet nie o kostiumy kąpielowe).
        • black_magic_women Re: Swimsuit Issue 18.05.23, 00:23
          A ja myślę, że MS po prostu zapłaciła. Czy ona nie była aby w areszcie/więzieniu? Może próbuje się w ten sposób odkuć?
          • jednoraz0w0 Re: Swimsuit Issue 18.05.23, 00:36
            Ona siedziała przez rok, ale to było ze dwadzieścia lat temu i wyszła stamtąd raczej z tarczą.
            • bi_scotti Re: Swimsuit Issue 18.05.23, 00:44
              Basically siedziala za przekrety, ktore faceci robia przed sniadaniem - poniewaz jednak MS jest kobieta to well ... ja nalezalo "odpowiednio ukarac" suspicious Nie, ze nie byla winna - sure, byla. Problem w tym, ze zaden z XY robiacy to samo nie byl/nie jest/nie bedzie (?) nawet upomniany - ot taki old fashion "boys club", eh uncertain Ale to sie raczej nijak ma do plazowych przyodziewkow big_grin Cheers.
              • al_sahra Re: Swimsuit Issue 18.05.23, 05:27
                bi_scotti napisała:

> Basically siedziala za przekrety, ktore faceci robia przed sniadaniem - poniewa
                > z jednak MS jest kobieta to well ... ja nalezalo "odpowiednio ukarac"

Jak śpiewał Eric Idle (The FCC Song): She's an uppity rich bitch, and at least she isn't male...
            • al_sahra Re: Swimsuit Issue 18.05.23, 05:23
              jednoraz0w0 napisał(a):

> Ona siedziała przez rok

Pięć miesięcy.

• jednoraz0w0 Re: Swimsuit Issue 18.05.23, 05:27
                A może. Wyrok dostała rok, ale pewnie wyszła wcześniej za dobre sprawowanie.
                • al_sahra Re: Swimsuit Issue 18.05.23, 05:30
                  jednoraz0w0 napisał(a):

> A może. Wyrok dostała rok, ale pewnie wyszła wcześniej za dobre sprawowanie.

Wyrok dostała na 5 miesięcy i nie odpuścili jej ani dnia (siedziała od października do marca). A potem miała kolejne 5 miesięcy home confinement z bransoletką na nodze.
                  • jednoraz0w0 Re: Swimsuit Issue 18.05.23, 05:37
                    A to może stąd mi się ten rok wziął.
      • rosapulchra-0 Re: Swimsuit Issue 18.05.23, 03:36
        Masz rację. Najpierw nastolatki wpadały w depresję z powodu niewyglądaniu jak anorektyczki na okładkach magazynów modowych, teraz będzie się leczyć depresję u pań w wieku 70 - 80 lat i więcej, że już nie wyglądają młodo i samo wygładzenie twarzy na zdjęciu nic nie da, bo figura, włosy, skóra, pośladki w zaniku, żylaki, dłonie w kropki itp., będą świadczyć zdecydowanie o prawdziwym wieku.
    • rosapulchra-0 Re: Swimsuit Issue 18.05.23, 03:24
      Nie tylko twarz ma wymarszczkowaną, ale i dłonie. No cóż.. Pani nie lubi przyznawać się do prawdziwego wyglądu. Bywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka