mae224 30.05.23, 10:48 czy jako dojrzałe osoby, 40+ dajmy na to, pojechałybyście na taki kurs na przykład angielskiego, ma to w ogóle sens? nie w studenckim wieku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alina460 Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 13:30 To zależy. Często na takich kursach uczą obcokrajowcy. No i nie wiem, czy chciałabym być w klasie z 16-latkami, czy nawet 25-latkami. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 13:41 Oczywiście że tak w Polsce już w tym wieku czołganie się w kierunku cmentarza jeśli chodzi o naukę języków obcych ale za granicą zdziwiłabyś się ile osób chodzi na kursy nawet tylko w celach towarzyskich Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 13:44 Zależy 1. kto organizuje kurs. Jeśli to kursy letnie przy dobrym uniwersytecie, towarzystwo jest narodowościowo mieszane z całego świata, spotkasz studentów ze wszystkich grup wiekowych. 2. języka. Akurat na angielskim faktycznie spodziewałabym się młodych, bo starzy z krajów, które to traktują jako hobby, już angielski znają. Z doświadczenia napiszę, że na hiszpański jeździ sporo fajnych ludzi z przedziału 40-70 z Niemiec, Beneluxu i Skandynawii. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 14:15 Zalezy od jednostki organizujacej. Obozy, campusy to mysle ze glownie dla mlodziezy, ale moga byc tez tzw. Uniwersytety dla obcokrajowcow gdzie przedzial wiekowy moze byc wiekszy. No. We Wloszech w Perugini jest Università per Stranieri i tam na kursy zapusuja sie rowniez ludzie starsi. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 14:22 We Florencji tez, obserwuje strone z kursami i widze, ze sa osoby w roznym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:07 Zapytałabym się organizatora. I nie bałabym sie ludzi 20+ ale z nastolatkami to raczej nie Odpowiedz Link Zgłoś
andallthat_jazz Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:08 Mi kurs na uni w Wiedniu niewiele dal. Dalo czytanie prostych jak cep kryminalow, ogladanie telewizji (przede wdzystkim Lindenstrasse 😂), cwiczenie w domu i w sytuacjach poza domem i 3 lata kelnerowania. To moje doswiadczenia z nauka niemieckiego. Teraz czytam ksiazki wylacznie po niemiecku (wygodniej mi), mysle i snie po niemiecku. Po polsku mam (podobno mocny akcent) i robie bledy. Czytam wiadomosci z Polski i pisze tu po polsku. Takie moje doswiadczenia z jezykiem. Jak rozmawiam z tubylcami, to czesto chwile im zajmie (albo wcale), ze nie jestem z tad (ale raczej typuja Francje/Irlandie, nie wiem dlaczego). W Polsce dostaje komplementy, ze pieknie sie polskiego nauczylam (ja swojego akcentu nie slysze). Wiec dla mnie kurs jezykowy to stracony czas byl. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:44 No to dla ciebie, mnie kursy duzooo daly. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:09 Takie kursy są dla różnych grup wiekowych, wystarczy poszukać takiego dla swoich rówieśników Odpowiedz Link Zgłoś
renia266 Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:25 Podepnę się pod wątek. Poleccie jakis kurs zagraniczny 40 plus. Bo niby są ale jak sie czlowiek przyjrzy to nie ma albo tylko dla seniorów 60 plus. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:35 off top - pracuję z ludźmi 20+ . Dlaczego nie miałabym się z nimi nie uczyć? (zresztą ucze się na różnych szkoleniach), Rozumiem strach przed wylądowaniem w grupie piętnastolatków, ale czy naprawdę grupa dorosłych musi być w tym samym albo bardzo podobnym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś