Dodaj do ulubionych

kursy językowe zagraniczne

30.05.23, 10:48
czy jako dojrzałe osoby, 40+ dajmy na to, pojechałybyście na taki kurs na przykład angielskiego, ma to w ogóle sens? nie w studenckim wieku?
Obserwuj wątek
    • alina460 Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 13:30
      To zależy. Często na takich kursach uczą obcokrajowcy. No i nie wiem, czy chciałabym być w klasie z 16-latkami, czy nawet 25-latkami.
    • samaasma Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 13:41
      Oczywiście że tak w Polsce już w tym wieku czołganie się w kierunku cmentarza jeśli chodzi o naukę języków obcych
      ale za granicą zdziwiłabyś się ile osób chodzi na kursy nawet tylko w celach towarzyskich
    • totutotam.org Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 13:44
      Zależy 1. kto organizuje kurs. Jeśli to kursy letnie przy dobrym uniwersytecie, towarzystwo jest narodowościowo mieszane z całego świata, spotkasz studentów ze wszystkich grup wiekowych. 2. języka. Akurat na angielskim faktycznie spodziewałabym się młodych, bo starzy z krajów, które to traktują jako hobby, już angielski znają. Z doświadczenia napiszę, że na hiszpański jeździ sporo fajnych ludzi z przedziału 40-70 z Niemiec, Beneluxu i Skandynawii.
    • arista80 Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 14:15
      Zalezy od jednostki organizujacej. Obozy, campusy to mysle ze glownie dla mlodziezy, ale moga byc tez tzw. Uniwersytety dla obcokrajowcow gdzie przedzial wiekowy moze byc wiekszy. No. We Wloszech w Perugini jest Università per Stranieri i tam na kursy zapusuja sie rowniez ludzie starsi.
      • simply_z Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 14:22
        We Florencji tez, obserwuje strone z kursami i widze, ze sa osoby w roznym wieku.
    • chococaffe Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:07
      Zapytałabym się organizatora. I nie bałabym sie ludzi 20+ ale z nastolatkami to raczej nie
    • andallthat_jazz Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:08
      Mi kurs na uni w Wiedniu niewiele dal. Dalo czytanie prostych jak cep kryminalow, ogladanie telewizji (przede wdzystkim Lindenstrasse 😂), cwiczenie w domu i w sytuacjach poza domem i 3 lata kelnerowania. To moje doswiadczenia z nauka niemieckiego. Teraz czytam ksiazki wylacznie po niemiecku (wygodniej mi), mysle i snie po niemiecku. Po polsku mam (podobno mocny akcent) i robie bledy. Czytam wiadomosci z Polski i pisze tu po polsku. Takie moje doswiadczenia z jezykiem. Jak rozmawiam z tubylcami, to czesto chwile im zajmie (albo wcale), ze nie jestem z tad (ale raczej typuja Francje/Irlandie, nie wiem dlaczego). W Polsce dostaje komplementy, ze pieknie sie polskiego nauczylam (ja swojego akcentu nie slysze). Wiec dla mnie kurs jezykowy to stracony czas byl.
      • andallthat_jazz Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:09
        stad
        • simply_z Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:44
          No to dla ciebie, mnie kursy duzooo daly.
    • mia_mia Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:09
      Takie kursy są dla różnych grup wiekowych, wystarczy poszukać takiego dla swoich rówieśników
    • renia266 Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:25
      Podepnę się pod wątek. Poleccie jakis kurs zagraniczny 40 plus. Bo niby są ale jak sie czlowiek przyjrzy to nie ma albo tylko dla seniorów 60 plus.
      • chococaffe Re: kursy językowe zagraniczne 30.05.23, 18:35
        off top - pracuję z ludźmi 20+ . Dlaczego nie miałabym się z nimi nie uczyć? (zresztą ucze się na różnych szkoleniach),

Rozumiem strach przed wylądowaniem w grupie piętnastolatków, ale czy naprawdę grupa dorosłych musi być w tym samym albo bardzo podobnym wieku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka