Dodaj do ulubionych

Utylizacja bananów

• jozefrobotnik Re: Utylizacja bananów 03.06.23, 19:52
      Może, potem blenduje z mlekiem, płatkami owsianymi i masłem orzechowym, i jem na śniadanie.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Utylizacja bananów 04.06.23, 08:50
      Koktajl bananowy. Teraz są truskawki, to można zrobic miks.
    • marta.graca Re: Utylizacja bananów 04.06.23, 09:38
      Jeszcze sobie przypomniałam o grillowanych bananach, rozcinasz surowego banana, do środka dajesz kilka kostek czekolady, zawijasz w folię i grillujesz.
    • agniesia331 Re: Utylizacja bananów 04.06.23, 19:13
      Sernik na zimno: Serki waniliowe.banany zmiksowane i zolta galaretka w ilości 1/2 wody niż napisano .
    • elenelda Re: Utylizacja bananów 04.06.23, 22:13
      Zmiksować, wsypać ok. pół kilograma (lub więcej - do uzyskania zbitej masy) płatków owsianych, 4-5 kopiastych łyżek kakao, paczkę suszonej żurawiny, wymieszać, uformować kulki, kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, rozpłaszczyć tak, żeby uformować ciastka i piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-18 minut. Na śniadanie zamiast owsianki.
    • hanusinamama Re: Utylizacja bananów 04.06.23, 22:17
      Ja miksuję z jakimiś innymi owocami (teraz z truskawkami) i mlekiem sojowym.
    • niebieskie_korale Re: Utylizacja bananów 05.06.23, 18:12
      1. Z banana plus inne skladniki wychodzi swietna maska do wlosow.
      2. Skorki banana swietnie sie nadaja do masowania skory, szczegolnie twarzy
    • niemcyy Re: Utylizacja bananów 05.06.23, 18:37
      To nie moj pomysl, ale ktos na protescie mial baner mowiacy dwuwierszowym trzyzgloskowcem, ze prezydent je banany...

Nie bylo napisane, w jakiej postaci, wiec szczegolow nie podam.
      • niemcyy Re: Utylizacja bananów 05.06.23, 18:59
        Pomylilam: trzywierszowym dwuzgloskowcem.
    • princesswhitewolf Re: Utylizacja bananów 05.06.23, 19:58
      Bede teraz calkowicie szczera. Gdy pierwszy raz ten watek otwieralam to wydawalo mi sie ze klikam na Utylizacja Baranow i ze bedzie to watek anty Pisowski.

Podejrzewam ze podswiadomosc przejawila.myslenje zyczeniowe
    • huexido Re: Utylizacja bananów 06.06.23, 00:13
      pokroić na plasterki i zamrozić jako bazę do lodów, a następnie: pół banana, 150g dowolnych owoców mrożonych (truskawki, borówki, mango, czereśnie), 150ml mleka 3,2%, ksylitol/erytrol, wsadzić do miksownicy/blendera i zmiksować na kremowo i zażerać się. W tej kombinacji bananów nie czuć, ale są niezbędne, bo nadają odpowiednią kremowość. Pycha.
    • tonik777 Re: Utylizacja bananów 06.06.23, 08:49
      Zmiksować z sokiem pomarańczowym.
      Zrobić naleśniki ze smażonymi bananami.
    • briar_rose Re: Utylizacja bananów 06.06.23, 12:12
      Sałatka z bananem i kurczakiem. Gotowany lub pieczony kurczak, pomidorki koktajlowe, sałata zielona lub lodowa, jeden por. Doprawić sokiem z cytryny, oliwą oraz solą i szczyptą pieprzu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka