jozefrobotnik Re: Utylizacja bananów 03.06.23, 19:52 Może, potem blenduje z mlekiem, płatkami owsianymi i masłem orzechowym, i jem na śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Utylizacja bananów 04.06.23, 08:50 Koktajl bananowy. Teraz są truskawki, to można zrobic miks. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Utylizacja bananów 04.06.23, 09:38 Jeszcze sobie przypomniałam o grillowanych bananach, rozcinasz surowego banana, do środka dajesz kilka kostek czekolady, zawijasz w folię i grillujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Utylizacja bananów 04.06.23, 19:13 Sernik na zimno: Serki waniliowe.banany zmiksowane i zolta galaretka w ilości 1/2 wody niż napisano . Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Utylizacja bananów 04.06.23, 22:13 Zmiksować, wsypać ok. pół kilograma (lub więcej - do uzyskania zbitej masy) płatków owsianych, 4-5 kopiastych łyżek kakao, paczkę suszonej żurawiny, wymieszać, uformować kulki, kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, rozpłaszczyć tak, żeby uformować ciastka i piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-18 minut. Na śniadanie zamiast owsianki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Utylizacja bananów 04.06.23, 22:17 Ja miksuję z jakimiś innymi owocami (teraz z truskawkami) i mlekiem sojowym. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: Utylizacja bananów 05.06.23, 18:12 1. Z banana plus inne skladniki wychodzi swietna maska do wlosow. 2. Skorki banana swietnie sie nadaja do masowania skory, szczegolnie twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Utylizacja bananów 05.06.23, 18:37 To nie moj pomysl, ale ktos na protescie mial baner mowiacy dwuwierszowym trzyzgloskowcem, ze prezydent je banany... Nie bylo napisane, w jakiej postaci, wiec szczegolow nie podam. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Utylizacja bananów 05.06.23, 18:59 Pomylilam: trzywierszowym dwuzgloskowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Utylizacja bananów 05.06.23, 19:58 Bede teraz calkowicie szczera. Gdy pierwszy raz ten watek otwieralam to wydawalo mi sie ze klikam na Utylizacja Baranow i ze bedzie to watek anty Pisowski. Podejrzewam ze podswiadomosc przejawila.myslenje zyczeniowe Odpowiedz Link Zgłoś
huexido Re: Utylizacja bananów 06.06.23, 00:13 pokroić na plasterki i zamrozić jako bazę do lodów, a następnie: pół banana, 150g dowolnych owoców mrożonych (truskawki, borówki, mango, czereśnie), 150ml mleka 3,2%, ksylitol/erytrol, wsadzić do miksownicy/blendera i zmiksować na kremowo i zażerać się. W tej kombinacji bananów nie czuć, ale są niezbędne, bo nadają odpowiednią kremowość. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
tonik777 Re: Utylizacja bananów 06.06.23, 08:49 Zmiksować z sokiem pomarańczowym. Zrobić naleśniki ze smażonymi bananami. Odpowiedz Link Zgłoś
briar_rose Re: Utylizacja bananów 06.06.23, 12:12 Sałatka z bananem i kurczakiem. Gotowany lub pieczony kurczak, pomidorki koktajlowe, sałata zielona lub lodowa, jeden por. Doprawić sokiem z cytryny, oliwą oraz solą i szczyptą pieprzu. Odpowiedz Link Zgłoś