Dodaj do ulubionych

Plac zabaw we Francji...

08.06.23, 14:14
Wygląda to tak nierealnie że dopiero po jakimś czasie do człowieka dociera co widzi

twitter.com/amuse/status/1666771289795600386
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:18
      fajne konta śledzisz wink
      • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:19
        p.s. po czym poznali, ze to nielegalny imigrant?smile
        • taje Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:29
          Imigrant, ale nie nielegalny imigrant. Uchodźca z Syrii, który wnioskował o przyznanie azylu.

Wideo wstrząsające.

www.reuters.com/world/europe/some-children-injured-by-knife-attack-french-town-annecy-minister-2023-06-08/
          • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:32
            Chyba już dostał ten status, czyli był legalny.

p.s. filmik z twittera nie pokazuje nic
            • taje Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:28
              Jak to nic - pokazuje choćby atak na dziecko w wózku i słychać krzyki ludzi. Nie wiem, czego więcej oczekujesz - centralnego ujęcia, jak rozpruwa komuś brzuch?
              • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:32
                To nie tylko moje wrażenie. Nie widać co on robi. Wszytsko jest jasne dopiero po tym jak się wie co się ogląda.
                • is-laura Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:40
                  Moze po prostu jesteś mało kumata.
                  • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:41
                    Być może.
              • kk345 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:55
                >Jak to nic
                ten link już prowadzi donikąd...
          • samawsnach Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 21:39
            taje
            >
            > Wideo wstrząsające.
            Po co coś takiego oglądać?
    • ewka.n Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:27
      To przez brak powszechnego dostępu do broni. Wtedy akcja na pewno byłaby bardziej konkretna a filmik dużo atrakcyjniejszy.
      • melikles Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:29
        Refjudżis łelkome
      • livia.kalina Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:36
        tak. Dlatego wszyscy powinni głosować na Konfederastów, żeby w Polsce nareszcie był porządek.
    • cegehana Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:29
      Widać jakichś biegających ludzi po placu zabaw.
    • alex_vause35 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:36
      Wygląda na wyreżyserowaną scenkę. I ta arafatka... wink
      • arthwen Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:42
        Ale parę postów wyżej taje wkleiła artykuł reuters, więc nawet jeśli ten filmik jest wyreżyserowany, to taka akcja była. Za to nie mieści mi się w głowie, że ktoś to filmuje, zamiast zadzwonic po policję i pomóc zaatakowanym.
        • alex_vause35 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:44
          Tak, już doczytałam, dlatego to wyglądało dla mnie nierealistycznie, jak specjalnie nagrywane.
        • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:44
          Nie to, że filmuje, ale że udostępnia. Ktoś obok mógł dzwonić a ktos inny udokumentować na wszelki wypadek.
        • lisciasty_pl Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:45
          A co da zadzwonienie po policję jak akcja trwa minutę-dwie?
          Pomoc to inna sprawa, ale jak jest problem ze znieczulicą i nie ma chętnych żeby udzielić pierwszej pomocy, to oczekujesz że nagle znajdą się tłumy żeby atakować dryblasa z nożem?
          • memphis90 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:49
            Nie no, nic nie da, bez sensu zupełnie. 🤷‍♀️
      • lisciasty_pl Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:43
        No na pewno wyreżyserowane, pewnie fejk.

www.reuters.com/world/europe/some-children-injured-by-knife-attack-french-town-annecy-minister-2023-06-08/
        • alex_vause35 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:45
          Doczytałam. A wiesz czemu wygląda jak wyreżyserowane? Bo jakiś ciul to cały czas nagrywa zamiast dzwonić na policję, w internecie jest pełno głupich scenek.
        • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:45
          o już reuters a nie dziwne konto na twitterzewink
          • azalee Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:53
            Serio smieszkujesz w tym temacie ?
            • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:56
              Masz rację. Emotikion nie na miejscu. Treść posta jest ok.
              • melikles Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:17
                Twoje zawsze na wierzchu, prawda?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29850071,atak-nozownika-we-francji-wsrod-ofiar-dzieci-bawiace-sie-na.html#s=BoxOpImg3
                • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:28
                  Nie - w głownym poście autor wkleił film, na którym nic nie widać linkując bardzo dziwne konto na twitterze.

Dopiero taje podała sensowny link.
                  • is-laura Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:41
                    Nie widzisz napastnika z nożem? Zmień okulary
                    • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:47
                      Niestety nie ma już filmiku. Tak jak parę innych osób widziałam faceta biegającego po placu i zaczepiającego ludzi. Przypomnę - video widziałam ZANIM taje wkleiła informacje. Dodam - video mialo gorszą jakość niż zdjęcie poniżej. Rozumiem, że ty widziałaś nóż PRZED przeczytaniem o tym co się stało https://cdn.siasat.com/wp-content/uploads/2023/06/France-stabbing.png
                      • lisciasty_pl Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:49
                        Wideo ma bardzo dobrą jakość i widać, jak koleś dźga dziecko w wózku. No widać z daleka, to nie film w kinie. Gościowi który to nagrywał należy się ochrzan.

streamable.com/e8pglr
                      • woman_in_love Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:50
                        na video bylo wyraznie widac noz
                      • is-laura Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:56
                        Obejrzałam zanim przeczytałam odpowiedzi w wątku. Wyraźnie widać napastnika z nożem. Masz jakiś problem ze wzrokiem albo zalewa cię poprawność polityczna
                        • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:04
                          zauważ, ze nie tylko ja mam problemy ze wzrokiem, Pa.
                          • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:06
                            p.s. m.in tu: Widać jakichś biegających ludzi po placu zabaw.

teraz już serio pa
                          • 1matka-polka Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:38
                            chococaffe napisała:

> zauważ, ze nie tylko ja mam problemy ze wzrokiem, Pa.
                            >

Ty sie najbardziej rzucasz, i piepszysz trzy po trzy, lepiej wroc na terapie, a noz byl długi i wąski, może sztylecik albo taki do filetowania...
                            • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 21:17
                              aha

p.s. zawsze będę się "rzucać" jak ktoś będzie wklejał takie źródła
                  • triss_merigold6 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:52
                    Konto jak konto, informacja prawdziwa i potwierdzona przez inne źródła.
    • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:36
      kielce.wyborcza.pl/kielce/7,47262,29840831,rasistowski-atak-w-kielcach-poszkodowanymi-sa-matki-i-dzieci.html
      • alex_vause35 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:45
        Nienawiść nie ma narodowości sad.
        • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 14:49
          Nie ma.
          • melikles Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:18
            Ma Allaha.
            • arthwen Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:26
              Tam Polak z postu wyżej też ma Allaha?
              • melikles Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:47
                Ile jest ataków nożowniczych motywowanych religijnie/kulturowo w Polce, a ile w innych krajach europejskich?
                • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:48
                  "Kulturowo" pytasz?
                • cegehana Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 17:27
                  A jaką to robi różnicę? Jeśli jest powiedzmy 1000 ataków dziennie z czego jeden motywowany religijnie a 999 dla zysku to uznasz wyższość kulturową nad narodem, w którym też jest 1000 ataków dziennie ale w odwrotnych proporcjach? Dopiero co mieliśmy głośną dyskusję o zakatowanym dziecku i kulturowych klapsach. Wyższość kulturowa będzie wtedy jak te ataki się nie będą zdarzać, a nie kłótnie o tym czym sobie agresor gębę wyciera w jakim kraju.
                  • boogiecat Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 22:27
                    Brawo Cegehana, jak zwykle w punkt.
            • ewka.n Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:51
              melikles napisał(a):

> Ma Allaha.

"Sprawca czwartkowego ataku nożem na dzieci i dorosłych w parku w Annecy na wschodzie Francji zadeklarował, że jest „chrześcijaninem z Syrii”. Nożownik miał ze sobą krzyż i modlitewnik – podała stacja BFM TV."

Źródło w tym przypadku najwiarygodniejsze z możliwych:
              wpolityce.pl/swiat/649922-wstrzasajace-szczegoly-ataku-nozownika-we-francji
              • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:07
                "Sprawca czwartkowego ataku nożem na dzieci i dorosłych w parku w Annecy na wschodzie Francji zadeklarował, że jest „chrześcijaninem z Syrii”. Nożownik miał ze sobą krzyż i modlitewnik – podała stacja BFM TV."

oops
            • bistian Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:55
              melikles napisał(a):

> Ma Allaha.

Ma na pewno jakąś misję, listę wrogów winnych problemów jego kraju albo coś w ten deseń.
              Jego kraj został rozjechany i zniszczony przez siły zewnętrzne z powodów politycznych i walki o zasoby.
              Ja go nie tłumaczę, bo to jest śmieć, jeśli atakuje dzieci i ludzi, którzy nie potrafią się obronić, zamiast protestować i walczyć z faktyczni wrogami u siebie na miejscu.
              Jest problem, ale są ludzie, którzy robią na tym kapitał i przygotowują ekstremistów ryjąc im mózgi. Są też choroby psychiczne i reakcja na wielki i długotrwały stres. Są też ludzie, którzy byli w służbach i z różnych powodów, musieli je opuścić.
              Będziemy się musieli zmierzyć z takim problemem po wojnie, ludzie mieli broń w ręku, zabić kogoś to dla nich jak splunąć, giną im rodziny, tracą dobytki, a po wojnie będą musieli działać po czyjeś dyktando, może nie będą mieć pracy czy będą niesprawni albo potracą rodziny. To będzie problem.

Tak tylko piszę, że usprawiedliwianie wszystko religią, jest słabe. Ktoś chory i z problemami, zostawiony bez pomocy, łapie różne narzędzia, żeby tylko trochę zejść z tego stresu, co jest złudne, bo jeszcze się nakręca bardziej i zachęca innych. Mógłby równie dobrze rabować sklepy, podpalać samochody czy gwałcić po parkach, poszedł w inną stronę, chociaż wolałbym już te samochody.
            • langsam Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 23:51
              Zwłaszcza okrzyk "w imię Jezusa Chrystusa" sugeruje, że to sprawka Allaha.
            • dzikka Re: Plac zabaw we Francji... 09.06.23, 09:28
              melikles napisał(a):

> Ma Allaha.
              >
              Akurat ten nożownik deklaruje się jako chrześcijanin w chwili ataku miał przy sobie krzyż i modlitewnik, wykrzykiwał : W imie Chrystusa....
      • triss_merigold6 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:53
        A gdzie tu rasizm?
        • 1matka-polka Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:34
          triss_merigold6 napisała:

> A gdzie tu rasizm?

Najwyrazniej Ukraincy sa innej rasy, niz my. 🤷‍♀️
        • alex_vause35 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 21:36
          Prześladowanie na tle etnicznym.
          • jahelena Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 22:51
            To nie jest rasizm.
            • alex_vause35 Re: Plac zabaw we Francji... 09.06.23, 07:09
              Oczywiście. Podaję dla informacji. Ma podobny wydźwięk.
            • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 09.06.23, 07:23
              termin „dyskryminacja rasowa” oznacza rozróżnianie, wykluczanie, restrykcje lub preferencje na podstawie rasy, koloru, urodzenia albo narodowego lub etnicznego pochodzenia, które mają na celu lub powodują niweczenie, umniejszanie uznania, cieszenia się z lub wykonywania, na równych zasadach, praw ludzkich i podstawowych wolności w polityce, ekonomii, w sferze socjalnej, kulturalnej lub jakiejkolwiek innej dziedzinie życia publicznego

www.hri.org/docs/ICERD66.html
    • lisciasty_pl Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:43
      Już skasowali, cenzura działa szybko.

Tutaj kopia:

streamable.com/e8pglr
      • memphis90 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:53
        Serio - cenzura…? Nie widzisz nic niewłaściwego we wrzucaniu w internety oraz linkowaniu (bez informacji co jest w linku) treści, w których pokazuje sie brutalną przemoc i mordowanie ludzi? Ty zdrowy na umyśle jesteś?
        • lisciasty_pl Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 15:58
          A gdzie tam masz mordowanie albo choćby krew?
          • chococaffe Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:07
            to co tam własciwie widac, że usunieto film?
            • memphis90 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:10
              Nie no, nic nie ma, gość sobie po parku biega dla zdrowia i tyle. Jest to tak fascynujące, ze liściasty uznał, ze należy wrzucić to na forum dla ogólnej ekscytacji uncertain
          • memphis90 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:08
            Kur.wa, a co masz - gościa uprawiającego jogging? Wrzucasz, a nie wiesz co wrzucasz?
            • lisciasty_pl Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:17
              Dobrze wiem co wrzucam, zresztą widać to na filmie. Nie jest to bardziej szokujące niż relacje z wojny czy inne materiały dostępne publicznie bez żadnej cenzury.
              • memphis90 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:41
                To po ch.uj wrzucasz takie treści, skoro wiesz co tam jest? I to bez uprzedzenia co wrzucasz? Nie wiem- staje Ci, jak oglądasz takie teści? Naprawdę nie widzisz niestosowności tego, co robisz?
      • livia.kalina Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:25
        >Już skasowali, cenzura działa szybko.

A co planowałeś się napawać tym filmem, zapętlonym, żeby przekaz był dogłębny, przy rodzinnym obiedzie, zaraz po uświęceniu się w procesji Bozego Ciałą?
    • 1matka-polka Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:21
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29850071,atak-nozownika-we-francji-wsrod-ofiar-dzieci-bawiace-sie-na.html#s=amtp_pnHP_latest

Dwoje dzieci i dorosly w stanie krytycznym🤷‍♀️
      • livia.kalina Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:26
        chrześcijańskie miłosierdzie bliźniego
        • 1matka-polka Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 16:40
          livia.kalina napisała:

> chrześcijańskie miłosierdzie bliźniego
          >

Moze po prostu agresywny samiec🤷‍♀️
          • livia.kalina Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 17:05
            ...a może człowiek chory psychicznie. Wiele możliwości ale intencja wątku była zupełnie inna, tylko nie wyszło.
            • memphis90 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 17:33
              Intencja taka, żeby się brandzlowac do filmu, w którym psychol morduje dzieci. Dlatego trzeba link wrzucić 3x i ubolewać, ze cenzura skasowała wcześniejsze uncertain
              • lisciasty_pl Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 22:02
                Brandzlowanie, wzwody, masz chyba jakieś deficyty emocjonalne suspicious
                • livia.kalina Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 22:28
                  Zainteresowanie seksem w moim świecie postrzegam jako zupełnie normalne. Potrzebę oglądania prawdziwej przemocy i zbrodni zdecydowanie postrzegam jako deficyt.
                  • jahelena Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 22:53
                    A seks z przemocą jak się traktuje w twoim wirtualnym świecie?
                    • livia.kalina Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 23:03
                      Ten seks z przemocą to jakiś twój fetysz? Ja w ogóle nie praktykuję. I pojęcia nie mam, co to "mój wirtualny świat".
                • memphis90 Re: Plac zabaw we Francji... 09.06.23, 10:02
                  To nie ja wrzucam kilkukrotnie - i bez uprzedzenia co do zawartości! - filmy pokazujące zabijanie dzieci nożem i nie ja szlocham, ze mi je usunięto, wiec nie mogę ich już obejrzeć… Wiec pytam jakie deficyty Ty masz i co Tobą powoduje, ze nadal nie widzisz niestosowności tego, co robisz..?
    • simply_z Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 19:04
      Ten gość z plecakiem, to jego wspólnik?
      • chatgris01 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 20:02
        Nie, gosc z plecakiem usilowal mu przeszkodzic w atakach.
        • marzeka11 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 22:50
          chatgris01 napisała:

> Nie, gosc z plecakiem usilowal mu przeszkodzic w atakach.
          >
          Nie, czytam na TT, bohater wg mediów, rzucił się,aby mordercę powstrzymać. 23-letni Henri, student filozofii w trakcie pielgrzymki śladami francuskiego CH katedr.
          • chatgris01 Re: Plac zabaw we Francji... 09.06.23, 07:25
            Chyba sie zle podpielas.
    • areyoubetter Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 20:06
      Nie żebym umniejszała to co się stało ale pamiętacie tego faceta, który zabił ciosem siekiery dziewczynkę w sklepie? U nas, nasz rodak... Dziewczynka 10-letnia, przypadkowa.
    • bergamotka77 Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 20:34
      Szok, tym bardziej że znam to piękne miasteczko.
      • boogiecat Re: Plac zabaw we Francji... 08.06.23, 22:28
        O kurwa Berga
      • m_incubo Re: Plac zabaw we Francji... 09.06.23, 00:31
        Jprdl... 🤦🏻‍♀️
      • midge_m Re: Plac zabaw we Francji... 09.06.23, 09:30
        Annecy trudno nazwać "miasteczkiem".
      • pursuedbyabear Re: Plac zabaw we Francji... 09.06.23, 09:40
        Nie widzę związku, ale powiem ci, że wzbudzać w ludziach niesmak to potrafisz jak nikt.
      • arthwen Re: Plac zabaw we Francji... 10.06.23, 22:01
        Oczywiście, bo jakby to było jakieś zadupie, które nie miało szansy gościć Bergamotki, to w sumie co za różnica, że tam z nożami atakują dzieci, c'nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka