Dodaj do ulubionych

Zbędne nutridrinki

11.06.23, 20:53
Gdzie można oddać nutridrinki? Oczywiście osobom potrzebującym. Gdzieś to przyjmą - zamknięte, z datą ważności do przyszłego roku?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Zbędne nutridrinki 11.06.23, 20:56
      Hospicjum, pielęgniarka środowiskowa, dps
    • brenda_bee Re: Zbędne nutridrinki 11.06.23, 20:58
      Ostatnio oddawałam leki do hospicjum. Oni przyjmują wszystko.
    • eriu Re: Zbędne nutridrinki 11.06.23, 20:59
      Ogłoszenie w centrum onkologicznym jeśli mieszkasz w mieście gdzie jest. Albo w przychodni, że oddasz rodzinie chorego onkologicznie.
    • primula.alpicola Re: Zbędne nutridrinki 11.06.23, 22:27
      Oddałam pielęgniarce z opieki paliatywnej.
    • panifyksika Re: Zbędne nutridrinki 11.06.23, 22:32
      Ja oddałam do hospicjum domowego. Wcześniej mieli pod opieką moją mamę. Można też do DPS-u w pobliżu.
    • arwena_111 Re: Zbędne nutridrinki 11.06.23, 22:40
      Hospicja, fundacje. Na FB jest grupa poszukiwacze ( pewnie każde miasto ma swoją ), gdzie ludzie często szukają dla chorych.
      Jak Warszawa, to mogę się dowiedzieć czy Fundacja Senior w Koronie nie ma potrzebującego ich podopiecznego.
    • emateczka Re: Zbędne nutridrinki 11.06.23, 22:44
      Hospicjum, DPS, organizacje pomoagajace osobom bezdomnym, fundacje wspierajce chorych.

Ja na szybko mam u siebie na FB kilka osob, ktore by chetnie przyjely nutridrinki albo wiedzialyby, komu je oddac. Moze tez masz wsrod znajomych kogos wspierajacego chorych...?
    • princy-mincy Re: Zbędne nutridrinki 11.06.23, 22:46
      hospicjum, dps
    • bywalec2023 Re: Zbędne nutridrinki 11.06.23, 22:49
      Niestety żadna z osób które chorowały na raka które znałem i odeszły nie chciały tych nutridrinkow jeść. Nie pamietam co się z tym zrobiło.

Ale chyba musi to być niezłe paskudztwo w smaku sad

• emateczka Re: Zbędne nutridrinki 12.06.23, 00:13
        To jest dosc slodkie i mdle w smaku. Nie jakos specjalnie niedobre... ale chorzy czesto maja zaburzenia smaku i laknienia.
        • jozefrobotnik Re: Zbędne nutridrinki 12.06.23, 00:23
          Moja babcia piła te o smaku kawy i jakieś cytrusowe. W pewnym momencie się wkur..wila i odmówiła dalszego picia tego. Całe szczęście kłopoty z apetytem były tylko przejściowe na początku chemii
      • eriu Re: Zbędne nutridrinki 12.06.23, 09:22
        Nie jest to mistrzostwo smaku ale da się pić. Powiedziałabym, że po prostu słodkie dość. Tylko, że to nie jest dla smaku realnie rzecz biorą a odżywcze i regenerujące dla organizmu.

Myślę, że bardzo dużym problemem są też reklamy nutridrinków. Znam osoby, które musiały pić ze względów zdrowotnych i wcale nie były starsze obłożnie chore. Może też chorzy odmawiają ich picia, bo im się to kojarzy z takim totalnym upadkiem? Te reklamy na stronie producenta są mega dołujące. Wiadomo, że nikt tego nie zamawia jako drinka na piątek, ale serio jak ktoś zamawia na tymczasową sytuację to aż się można gorzej poczuć widząc te obrazki.
      • szarmszejk123 Re: Zbędne nutridrinki 12.06.23, 09:26
        Takie mdło-słodkie, nic specjalnego i na dłuższą metę zdecydowanie ten smak może męczyć.
        • motyllica Re: Zbędne nutridrinki 12.06.23, 13:21
          są też takie w formie zup w proszku wytrawne np. dyniowa czy koperkowa, tylko z innej firmy

Recomed się toto nazywa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka